Cleveland Cavaliers

dscile
Kontakt:

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la dscile » 15 jan 2015, 11:38

A sta pokazujes ako mislis jedno, a govoris drugo? Naravno, ja ne znam sta oni misle, to znas samo ti :)

James je uz Duranta najbolji igrac u ligi. Mozda nije u najboljoj formi i ne prikazuje najbolje partije, ali je kvalitetom najbolji. Rekao je neko pametan da je forma prolazna, ali je klasa vjecna.

Meni je zanimljivo to sto ti uvijek kritikujes njega, a ne npr. Irvinga koji od kako nema Jamesa vecinom suta ispod 40% iz igre, Lovea koji zbog svog suta bude na klupi cijelu cetvrtu cetvrtinu, Mariona kojem je dobra utakmica kada stigne na 30% iz igre.. ili cak Blatta.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 15 jan 2015, 11:40

dscile je napisao/la: Meni je zanimljivo to sto ti uvijek kritikujes njega, a ne npr. Irvinga koji od kako nema Jamesa vecinom suta ispod 40% iz igre, Lovea koji zbog svog suta bude na klupi cijelu cetvrtu cetvrtinu, Mariona kojem je dobra utakmica kada stigne na 30% iz igre.. ili cak Blatta.
Sasvim je razumljivo da nije realan zbog nacina na koji je napustio Cavse prije 4 godine.
James iako ove sezone nije na svom nivou opet je najbolji igrac svoje ekipe.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 15 jan 2015, 12:01

jel ovo i klivlendu nema električara da popravi prekidač :roll: u majamiju je ranije dolazio da popravi :D
nema potpisa

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 15 jan 2015, 12:56

Look who's back :D

Meni su zanimljive ove usporedbe Cavsa s Heatom iz prve Lebronove godine, i to samo potvrdjuje ono o cemu svi pricaju jos od ljeta. To potvrdjuje da se ova velika trojka ne moze porediti s onom iz Heata, zato sto je ono bila i ofanzivno i defanzivno velika trojka, dok ovi imaju od starta samo napadacki potencijal.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 jan 2015, 14:53

Ja se samo nadam da je @adriano svjestan da ako im James ode, sigurno im ide i Love te još svi mogući veterani i da im opet slijedi rebuilding. Inače me ne bi čudilo ni kad bi Love bez obzira na Jamesa otišao iz Clevelanda na kraju sezone jer me ove igre koje on pruža podsjećaju na one igra Dwighta u Lakersima 2012-13 kad mu se bukvalno nije igralo.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 15 jan 2015, 14:56

Mogu oni dobiti dobrih pikova za Kyriea ako krenu u novi rebuilding ako ih svi napuste...Samo ako dodje do tog, a ne vjerujem da je James tolki pakas da 2x napusta(mislim da bi ga protjerali, zabranili ulazak u Ohio), moraju bolje birati nego do sad...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2015, 15:02

Epidaurus je napisao/la:Ja se samo nadam da je @adriano svjestan da ako im James ode, sigurno im ide i Love te još svi mogući veterani i da im opet slijedi rebuilding. Inače me ne bi čudilo ni kad bi Love bez obzira na Jamesa otišao iz Clevelanda na kraju sezone jer me ove igre koje on pruža podsjećaju na one igra Dwighta u Lakersima 2012-13 kad mu se bukvalno nije igralo.
Koje ludilo ako im Love ispali, ljudi dali 2 prva pick za njeg :?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 15:18

dscile je napisao/la:A sta pokazujes ako mislis jedno, a govoris drugo? Naravno, ja ne znam sta oni misle, to znas samo ti :)

James je uz Duranta najbolji igrac u ligi. Mozda nije u najboljoj formi i ne prikazuje najbolje partije, ali je kvalitetom najbolji. Rekao je neko pametan da je forma prolazna, ali je klasa vjecna.

Meni je zanimljivo to sto ti uvijek kritikujes njega, a ne npr. Irvinga koji od kako nema Jamesa vecinom suta ispod 40% iz igre, Lovea koji zbog svog suta bude na klupi cijelu cetvrtu cetvrtinu, Mariona kojem je dobra utakmica kada stigne na 30% iz igre.. ili cak Blatta.
James je bio najbolji igrac na svijetu, ono sto pruza ove sezone i sto je pruzao prosle u playoffu je nesto sto ne pruza najbolji igrac na svijetu. On je sada samo sjena onoga sto je nekada bio. Na trenutak bljesne i to je to, a onda se ponovo vrati tom nekom Jamesu, kojeg moram priznati, nisam gledao od rookie sezone.

Zasto branim Irvinga? Zato sto je momak dva puta bio nadomak ACL jer zapravo gine on, a ne lider James koji bi trebao biti primjer ostalim igracima. James ispucava trice sa pola terena protiv svog Heata, dok Irving gine i nije mu do zajebancije ni na kraju utakmice i zamalo da sjebe koljeno totalno. Dok James opali loptu i ostaje da ceska muda na protivnickom dijelu terena, Irving se vraca u tranziciji i cesto bude u situaciji 1 na 3. Dok James (fantastican defanzivac) fula u rotacijama u odbrani (jer mu se ne igra), Irving i Love (okarakterisani kao katastrofalni defanzivci), zapravo ginu u odbrani i ne fulaju rotacije koliko James, a pri tome i ne zale svoje tijelo da iznude faule u napadu. Dok Love i Irving zapravo dijele loptu saigracima, James mnogo puta sam zasrlja i jednostavno sutira bez ikakvog rezona. Broj asistencija ne pokazuje sta radi na terenu, ali je dovoljno pogledati mnogo utakmica od pocetka sezone i da se to vidi.

Sto se tice Jamesa, nije vise jak na ulazu, nema toliko dobar dribling, o tom sutu koji je napredovao nema ni sjene, defanziva katastrofalna itd. sto dovodi do zakljucka da to nije taj James koji je nekada bio. Kao takav, nije vise najbolji igrac lige, ta vremena su iza njega. Recimo ove sezone ima 5 igraca koji igraju bolje od njega, Curry, Durant (iako nakon teske povrede), Gasol, Harden i zamisli, Westbrook. Cak i mladjahni Davis pruza bolje partije od Jamesa. Da vise ne predstavlja toliku prevagu na terenu pokazuje mnogo prethodnih utakmica, a najsvjezija je ova protiv Sunsa. Zabio je 33 poena dok je itekako unazadio Lovea i Irvinga. Zanimljivo da bas obojica imaju lose partije uz "dobru partiju" Jamesa.

Da je klasa vjecna, pokazuje i Kobe koji je nikad gori u svojoj karijeri. Jedina je razlika u tome sto je Kobe u 30-oj razvaljivao, a James dozivljava strasan pad fizikalija, a nema toliko fundamenata da se odrzi na tom najvisem nivou kao recimo Kobe i Duncan. Na brojkama se ne osjeti toliki drastican pad, ali ima nesto sto se zove oko, a ne statistika i zaista je ove sezone mucno gledati Jamesa.

@Epidaurus, nece James nigdje jer je samo Cleveland dovoljno glup da mu produzava ugovor na po 2 godine, da bi ga ispostovali i dali mu sto vise para, jer osjecaju da je on njihovo dijete, a zaboravljaju da ih je to dijete napustilo, zgazilo, popisalo i na kraju posralo, te se eto ponovo vratilo cisto da popegla sliku o samom Jamesu, te da zaradi jos koji dolar vise. Love koji ovako sutira kao u dosadasnjem dijelu sezone nam i ne treba. Ubjedljivo je gori i od Jamesa i od Irvinga (glede ofanzive, ali se barem trudi na oba kraja parketa, sto izuzetno cijenim), a Irving od pocetka sezone izgleda kao jedini igrac kojem je stalo do uspjeha ovog tima. Love je drugi, dok je James treci, iako James ima najbolje brojke, predstave na terenu ne podupiru tu statistiku.

Ja bih bio najsretniji da se oko Irvinga gradi tim, a kako je Irving najbolji prijatelj Davisa, ne bi me iznenadilo da mu Davis dodje, dok James i Love ce samo uzimati maksimalan ugovor, sto automatski ne dozvoljava sastavljanje kvalitetnog tima. Ipak je najrealnije da James i Love ostanu, da James otjera Blatta i dovede svog Jacksona jer su u istoj agenciji, te da od Cavsa napravi privatnu prciju kako je bilo i u proslom mandatu. Iz tog razloga smo izgubili Wigginsa, Bennetta, Zellera, te masu drugih igraca i pickova, jer je dosao James i jer je zelio Lovea u ekipi, umjesto da saceka godinu dana, uigra se sa igracima, pokusa razviti Wiggins, Bennett, Waiters, ali ne, trebali su mu njegovi drugovi u timu, a mi se olako rijesili talentovanih igraca i jako kvalitetnih pickova, a mogli smo Kevina sljedece sezone dovesti kao FA. Nek nam je Allah na pomoci sa ovakvim odnosom glavne zvijezde prema svom timu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 15 jan 2015, 15:24

adriano_leite je napisao/la:
dscile je napisao/la:A sta pokazujes ako mislis jedno, a govoris drugo? Naravno, ja ne znam sta oni misle, to znas samo ti :)

James je bio najbolji igrac na svijetu, ono sto pruza ove sezone i sto je pruzao prosle u playoffu je nesto sto ne pruza najbolji igrac na svijetu.
Ti se šališ s nama ovdje, je li tako?

Play-off prošle sezone mu je jedan od najboljih s najboljim postotkom šuta, trice, slobodnih, ukradenih, a igrao je samo 38 minuta. I bio je daleko najbolji igrač finala gdje je postizao poena kao Wade i Bosh zajedno.

Dalje od te tvoje rečenice nisam ni čitao, vjerujem da bi ti našao još nekoliko gluposti u ostatku posta. Ipak, dovoljna mi je bila i prva rečenica da vidim da nisi dobar.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 jan 2015, 15:27

Adriano, druže, šanse da Anthony Davis, budući ubjedljivo najbolji igrač lige, HOF igrač i vrlo moguće jedan od najvećih igrača koji su ikad igrali ovu igru, dođe kod Kyrie Irvinga u Cleveland su jednake mojoj šansi da otkrijem hladnu fuziju i matematički nađem relaciju između sve 4 prirodne sile i tako dobijem jedno 16 Nobelovih nagrada. Lik ako igdje ode, otiće u Lakerse, Bullse il Celticse

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 15 jan 2015, 15:38

:lol:
Sta frajko napisa, ne mogu da vjerujem.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 15 jan 2015, 15:54

slika

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 15 jan 2015, 15:58

:lol:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 16:00

Epidaurus je napisao/la:Adriano, druže, šanse da Anthony Davis, budući ubjedljivo najbolji igrač lige, HOF igrač i vrlo moguće jedan od najvećih igrača koji su ikad igrali ovu igru, dođe kod Kyrie Irvinga u Cleveland su jednake mojoj šansi da otkrijem hladnu fuziju i matematički nađem relaciju između sve 4 prirodne sile i tako dobijem jedno 16 Nobelovih nagrada. Lik ako igdje ode, otiće u Lakerse, Bullse il Celticse
Kolike su sanse bile da James ode kod Wadea u Miami? Jos posebno James koji je rodjen i odrastao u Ohio i vezan za Cleveland jer je Akron bukvalno predgradje Clevelanda? Nesto slicno se desavalo i sa Jamesom i Wadeom, zajedno u reprezentaciji bili, Wade stariji kolega i druzili se na okupljanjima repke i zajedno trenirali itd. Davis je par puta isticao koliko cijeni Irvinga i koliko mu je Irving pomogao "kada mu nije islo na parketu". Kada Davisu bude isticao ugovor Irving ce tek uci u prime i sve je moguce. Ni ja nisam mislio da ce se Wade i James ujediniti pa se eto i to desi. Sta imaju Lakersi ponuditi? Ime i nista drugo, s ove tacke gledista upitna im je buducnost jer nemaju ni mlade igrace koje ce razvijati a takodjer ni silne pickove jer su sve izdavali. Boston? Ima pickove ima ime, sto se tice mladih igraca tu su Sully i Smart (?) Upitnik kod Smarta je zbog toga sto nista nije pokazao a vazio je za most NBA ready rookie igraca a nit ima sut nit je prodoran nit asistira nit je tako dobar defanzivac koliko se pricalo. Chicago? Chicago ima sanse jer je cini mi se iz Chicaga ali i Wade je iz Chicaga pa sta bi? Kako god rano je za pricu o tome jer ima jos dva ugovora da odradi, ali NBA je postala takva da se pajde seljakaju u jedan tim.

Mes Que Un Club!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 jan 2015, 16:03

Brate, krenuo sam ti odgovoriti, napisao sam pun ovaj prozorcic.. i onda sam shvatio da nema smisla. Subjektivnost, subjektivnost..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 16:11

DoktorIvo je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:

James je bio najbolji igrac na svijetu, ono sto pruza ove sezone i sto je pruzao prosle u playoffu je nesto sto ne pruza najbolji igrac na svijetu.
Ti se šališ s nama ovdje, je li tako?

Play-off prošle sezone mu je jedan od najboljih s najboljim postotkom šuta, trice, slobodnih, ukradenih, a igrao je samo 38 minuta. I bio je daleko najbolji igrač finala gdje je postizao poena kao Wade i Bosh zajedno.

Dalje od te tvoje rečenice nisam ni čitao, vjerujem da bi ti našao još nekoliko gluposti u ostatku posta. Ipak, dovoljna mi je bila i prva rečenica da vidim da nisi dobar.
Izvini molim te, ali ko si ti da kazes da je neko dobar, a neko ne? Malo sebi uzeo furseta pa mislis da si bitan? Jesi, ali k'o lanjski snijeg...
@dscile, zar nismo svi ovdje subjektivni? Da, svi su subjektivni ali sto je najgore svako misli bas za sebe da je objektivan. U tome i jest draz foruma da se razmjenjuju misljenja. Niko nikog nece ubjediti u nesto i ovdje se udje kad se ima vremena, malo zajebancije, niko nama ne placa da se ubjedjujemo. Jednostavno neko misli jedno, neko drugo i to je to.

Mes Que Un Club!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 jan 2015, 16:18

adriano_leite je napisao/la: Kolike su sanse bile da James ode kod Wadea u Miami? Jos posebno James koji je rodjen i odrastao u Ohio i vezan za Cleveland jer je Akron bukvalno predgradje Clevelanda? Nesto slicno se desavalo i sa Jamesom i Wadeom, zajedno u reprezentaciji bili, Wade stariji kolega i druzili se na okupljanjima repke i zajedno trenirali itd. Davis je par puta isticao koliko cijeni Irvinga i koliko mu je Irving pomogao "kada mu nije islo na parketu". Kada Davisu bude isticao ugovor Irving ce tek uci u prime i sve je moguce. Ni ja nisam mislio da ce se Wade i James ujediniti pa se eto i to desi. Sta imaju Lakersi ponuditi? Ime i nista drugo, s ove tacke gledista upitna im je buducnost jer nemaju ni mlade igrace koje ce razvijati a takodjer ni silne pickove jer su sve izdavali. Boston? Ima pickove ima ime, sto se tice mladih igraca tu su Sully i Smart (?) Upitnik kod Smarta je zbog toga sto nista nije pokazao a vazio je za most NBA ready rookie igraca a nit ima sut nit je prodoran nit asistira nit je tako dobar defanzivac koliko se pricalo. Chicago? Chicago ima sanse jer je cini mi se iz Chicaga ali i Wade je iz Chicaga pa sta bi? Kako god rano je za pricu o tome jer ima jos dva ugovora da odradi, ali NBA je postala takva da se pajde seljakaju u jedan tim.
Zašto su se okupili kod Wadea, ukratko:

[youtube][/youtube]

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 jan 2015, 16:29

@Adriano

Pa da, razmijena misljenja.. nismo tu da ubjedjujemo jedni druge u nesto. Ali tvrditi kako su Love i Irving bolji, preciznije korisniji, igraci od LeBrona i Cavsima je za mene isto kao tvrditi da je Kobe bolji od Hardena ove godine, iako su svi brojevi na Hardenovoj strani. Po tebi ispada da se LeBron ispucava u odnosu na Irvinga, a on uzima 1-2 suta vise.. Ima tu jos dosta stvari, ali stvarno ne mogu sada ulaziti u diskusiju jer spremam ispite..

Da ne bude zabune, ja nigdje nisam vidio da si ti napisao izricito: "Love i Irving su bolji od LeBrona." ,ali se to moze naslutiti iz tvojih upisa. Ako to ne mislis, onda se izvinjavam.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la JoseMourinho » 15 jan 2015, 16:44

Dovoljno je vidjet učinak Cavsa bez Jamesa i sve je jasno ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jan 2015, 17:23

dscile je napisao/la:@Adriano

Pa da, razmijena misljenja.. nismo tu da ubjedjujemo jedni druge u nesto. Ali tvrditi kako su Love i Irving bolji, preciznije korisniji, igraci od LeBrona i Cavsima je za mene isto kao tvrditi da je Kobe bolji od Hardena ove godine, iako su svi brojevi na Hardenovoj strani. Po tebi ispada da se LeBron ispucava u odnosu na Irvinga, a on uzima 1-2 suta vise.. Ima tu jos dosta stvari, ali stvarno ne mogu sada ulaziti u diskusiju jer spremam ispite..

Da ne bude zabune, ja nigdje nisam vidio da si ti napisao izricito: "Love i Irving su bolji od LeBrona." ,ali se to moze naslutiti iz tvojih upisa. Ako to ne mislis, onda se izvinjavam.
Nigdje nisam napisao da su bolji igraci od Jamesa, jer moraju jos pure jesti da dostignu Jamesa iz recimo 2007 godine. Dalje, ono o cemu pricam je da se vise trude od Jamesa i da izgledaju kao da im je vise stalo do uspjeha tima. Trece, James nije na svom nivou i samo slijep covjek moze reci da je ovo sto pruza na nivou najboljeg igraca lige. Posljednje, nisam rekao da se ispucava u odnosu na druge, nego ga zaboli kita nakon suta, uslo ne uslo, on se ne vraca, mnogo carini loptu i ulazi u bespotrebne i neefikasne driblinge, te bruku drugih stvari,koje ponavljam, navodim, kao dokaz njegovog pada forme i nonsalancije. Pad forme je razumljiv, pa i pad kvaliteta je razumljiv, ali je nerazumljiva njegova nonsalancija nakon silne halabuke oko njegovog povratka. Javnost je danima drzao u neizvijesnosti, da bi na kraju bio objavljen njegov intervju oko povratka, mislim ono, totalno bespotrebno sve to ako se pogleda njegovo zalaganje na terenu. Tresla se gora, rodio se mis, narodski receno. Najavljivao velike stvari, a ne moze meda.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.