dscile je napisao/la:A sta pokazujes ako mislis jedno, a govoris drugo? Naravno, ja ne znam sta oni misle, to znas samo ti
James je uz Duranta najbolji igrac u ligi. Mozda nije u najboljoj formi i ne prikazuje najbolje partije, ali je kvalitetom najbolji. Rekao je neko pametan da je forma prolazna, ali je klasa vjecna.
Meni je zanimljivo to sto ti uvijek kritikujes njega, a ne npr. Irvinga koji od kako nema Jamesa vecinom suta ispod 40% iz igre, Lovea koji zbog svog suta bude na klupi cijelu cetvrtu cetvrtinu, Mariona kojem je dobra utakmica kada stigne na 30% iz igre.. ili cak Blatta.
James je bio najbolji igrac na svijetu, ono sto pruza ove sezone i sto je pruzao prosle u playoffu je nesto sto ne pruza najbolji igrac na svijetu. On je sada samo sjena onoga sto je nekada bio. Na trenutak bljesne i to je to, a onda se ponovo vrati tom nekom Jamesu, kojeg moram priznati, nisam gledao od rookie sezone.
Zasto branim Irvinga? Zato sto je momak dva puta bio nadomak ACL jer zapravo gine on, a ne lider James koji bi trebao biti primjer ostalim igracima. James ispucava trice sa pola terena protiv svog Heata, dok Irving gine i nije mu do zajebancije ni na kraju utakmice i zamalo da sjebe koljeno totalno. Dok James opali loptu i ostaje da ceska muda na protivnickom dijelu terena, Irving se vraca u tranziciji i cesto bude u situaciji 1 na 3. Dok James (fantastican defanzivac) fula u rotacijama u odbrani (jer mu se ne igra), Irving i Love (okarakterisani kao katastrofalni defanzivci), zapravo ginu u odbrani i ne fulaju rotacije koliko James, a pri tome i ne zale svoje tijelo da iznude faule u napadu. Dok Love i Irving zapravo dijele loptu saigracima, James mnogo puta sam zasrlja i jednostavno sutira bez ikakvog rezona. Broj asistencija ne pokazuje sta radi na terenu, ali je dovoljno pogledati mnogo utakmica od pocetka sezone i da se to vidi.
Sto se tice Jamesa, nije vise jak na ulazu, nema toliko dobar dribling, o tom sutu koji je napredovao nema ni sjene, defanziva katastrofalna itd. sto dovodi do zakljucka da to nije taj James koji je nekada bio. Kao takav, nije vise najbolji igrac lige, ta vremena su iza njega. Recimo ove sezone ima 5 igraca koji igraju bolje od njega, Curry, Durant (iako nakon teske povrede), Gasol, Harden i zamisli, Westbrook. Cak i mladjahni Davis pruza bolje partije od Jamesa. Da vise ne predstavlja toliku prevagu na terenu pokazuje mnogo prethodnih utakmica, a najsvjezija je ova protiv Sunsa. Zabio je 33 poena dok je itekako unazadio Lovea i Irvinga. Zanimljivo da bas obojica imaju lose partije uz "dobru partiju" Jamesa.
Da je klasa vjecna, pokazuje i Kobe koji je nikad gori u svojoj karijeri. Jedina je razlika u tome sto je Kobe u 30-oj razvaljivao, a James dozivljava strasan pad fizikalija, a nema toliko fundamenata da se odrzi na tom najvisem nivou kao recimo Kobe i Duncan. Na brojkama se ne osjeti toliki drastican pad, ali ima nesto sto se zove oko, a ne statistika i zaista je ove sezone mucno gledati Jamesa.
@Epidaurus, nece James nigdje jer je samo Cleveland dovoljno glup da mu produzava ugovor na po 2 godine, da bi ga ispostovali i dali mu sto vise para, jer osjecaju da je on njihovo dijete, a zaboravljaju da ih je to dijete napustilo, zgazilo, popisalo i na kraju posralo, te se eto ponovo vratilo cisto da popegla sliku o samom Jamesu, te da zaradi jos koji dolar vise. Love koji ovako sutira kao u dosadasnjem dijelu sezone nam i ne treba. Ubjedljivo je gori i od Jamesa i od Irvinga (glede ofanzive, ali se barem trudi na oba kraja parketa, sto izuzetno cijenim), a Irving od pocetka sezone izgleda kao jedini igrac kojem je stalo do uspjeha ovog tima. Love je drugi, dok je James treci, iako James ima najbolje brojke, predstave na terenu ne podupiru tu statistiku.
Ja bih bio najsretniji da se oko Irvinga gradi tim, a kako je Irving najbolji prijatelj Davisa, ne bi me iznenadilo da mu Davis dodje, dok James i Love ce samo uzimati maksimalan ugovor, sto automatski ne dozvoljava sastavljanje kvalitetnog tima. Ipak je najrealnije da James i Love ostanu, da James otjera Blatta i dovede svog Jacksona jer su u istoj agenciji, te da od Cavsa napravi privatnu prciju kako je bilo i u proslom mandatu. Iz tog razloga smo izgubili Wigginsa, Bennetta, Zellera, te masu drugih igraca i pickova, jer je dosao James i jer je zelio Lovea u ekipi, umjesto da saceka godinu dana, uigra se sa igracima, pokusa razviti Wiggins, Bennett, Waiters, ali ne, trebali su mu njegovi drugovi u timu, a mi se olako rijesili talentovanih igraca i jako kvalitetnih pickova, a mogli smo Kevina sljedece sezone dovesti kao FA. Nek nam je Allah na pomoci sa ovakvim odnosom glavne zvijezde prema svom timu.