Ma ne treba ti jezik za to, neće fox terijer sigurnro progovorit njemački.ramiral je napisao/la:Saurman je napisao/la:Izgleda po novom zakonu što se tiče jezika može se proći sa A2 i B1 za medicinsku struku i još neke profesije.
A za veterinarsku struku?
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Odlazak u inostranstvo
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Ne treba qraz jarane, gori su ovi vlasnici malih životinja, kad su simptomi počeli, koliko traju, kako se ponaša životinja itd, itd...
Do sad su tražili B2 nivo poznavanja minimum za veterinarsku struku. Pored dozvole koju daje mabasada, postoji dozvola za rad u struci koju daje pokrajina.
Do sad su tražili B2 nivo poznavanja minimum za veterinarsku struku. Pored dozvole koju daje mabasada, postoji dozvola za rad u struci koju daje pokrajina.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Koji je najbolji kurs njemačkog jezika u Sarajevu a da je sa koliko toliko prihvatljivom cijenom ?
Pravo pitanje bi bilo, koliko gore moram raditi za gram spida, a koliko ovdje?Heller je napisao/la:Kad smo već kod preživljavanja i osnovnih životnih namirnica, kolko je gram spida?jasmin10 je napisao/la:Koliko ti je druze trebalo para da preguras prvi mjesec do plate ?
Ili ako neko zna iz prve ruke koliko otprilike ?
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Slažem se kolega. Ali i u računicu treba uvesti i koliko me gore može držati gram spida a koliko ovdje.Rigoletto je napisao/la:Pravo pitanje bi bilo, koliko gore moram raditi za gram spida, a koliko ovdje?Heller je napisao/la:Kad smo već kod preživljavanja i osnovnih životnih namirnica, kolko je gram spida?jasmin10 je napisao/la:Koliko ti je druze trebalo para da preguras prvi mjesec do plate ?
Ili ako neko zna iz prve ruke koliko otprilike ?
Nullius in verba
Nisam siguran al' mislim da je minimalno B1.ramiral je napisao/la:Saurman je napisao/la:Izgleda po novom zakonu što se tiče jezika može se proći sa A2 i B1 za medicinsku struku i još neke profesije.
A za veterinarsku struku?
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ima li neko savjet kako brze jezik da savladam. Da upisem neki kurs ovdje u njemackoj, ne znam pomazu li sta oni online kursevi?? Ili da rijeci samo ucim..
Nekako sam najblizi upisivanju nekog kursa ovdje, ali dvoumim se i sa ovim online. Ne znam kako funkcionisu kursevi ovdje, kako ce me nauciti
Nekako sam najblizi upisivanju nekog kursa ovdje, ali dvoumim se i sa ovim online. Ne znam kako funkcionisu kursevi ovdje, kako ce me nauciti

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Zajebavam se baramiral je napisao/la:Ne treba qraz jarane, gori su ovi vlasnici malih životinja, kad su simptomi počeli, koliko traju, kako se ponaša životinja itd, itd...

Nullius in verba
Na pocetku je bilo yebeno, sad je vec bolje.soko je napisao/la:Meni se cini da je Kaunas tamo, znam da je pisao da mu se ne svidja, nema raje.green29 je napisao/la:Pozdrav ljudi. Odlucih da se upisem ovdje. Nedavno sam se registrovao na forum, a citam ga duze vrijeme.
Zavrsio sam ETF u Banjoj Luci. Radio sam u istom gradu kao web developer nesto vise od 2 godine. Prije pola godine odlucio sam spakovati kofere i zaputiti se u Njemacku. Trenutno radim kao web developer u jednoj kompaniji u Stutgartu, a zivim u okolini.
Ako ima neko iz ovog okruzenja da je za kafu/druzenje, bujrum
Imas Cafe Gecko, ne znam jesi bio

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
A i ti hos ic.ramiral je napisao/la:Ne treba qraz jarane, gori su ovi vlasnici malih životinja, kad su simptomi počeli, koliko traju, kako se ponaša životinja itd, itd...

Cpe... daleko najbolje nauce te ... pogotovo prof. Edita.Soba je napisao/la:Koji je najbolji kurs njemačkog jezika u Sarajevu a da je sa koliko toliko prihvatljivom cijenom ?
I ja dobio napokon termin 30.10. Sad jos da se poslodavac nadje... and stuttgart here I come
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- Barbarossa
- Kontakt:
Od kad počinje važit ovaj novi zakon?
Hoce li cnc operateri moći otići direknto, poslodavac im nađe posao dođu u grad, dokazu da imaju B2 i novac
Hoce li cnc operateri moći otići direknto, poslodavac im nađe posao dođu u grad, dokazu da imaju B2 i novac
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
01.03.2020Barbarossa je napisao/la:Od kad počinje važit ovaj novi zakon?
Mislim da da. Uz naravno vizu za trazenje posla.Barbarossa je napisao/la:Od kad počinje važit ovaj novi zakon?
Ali ne znam zbog skole. S obzirom da niko nema tu srednju školu nego samo kurs. Barem dole kod nas ta srednja nije postojala do unazad par godina.
VelaHavle je napisao/la:A i ti hos ic.ramiral je napisao/la:Ne treba qraz jarane, gori su ovi vlasnici malih životinja, kad su simptomi počeli, koliko traju, kako se ponaša životinja itd, itd...
Ma bio sam drug na probi u Austriji tri put. oni su u mneđuvremenu baš pooštrili uslove, morao bih 13 ispita iz struke nanovo polagati i ne samo to, nego ići na predavanja, vježbe, sve odslušati što traje otprilike dvije godine, ne mogu ostaviti porodicu i posao radi praktično opet studija.
Za Njemačku treba mi B2 minimum, s tim kad bih dobio potrebne dvije dozvole opet mogu raditi samo kao Tierartzthelfer, i plata je 1.500 do 1.800 E bruto.
- ASD
- Kontakt:
Pooštrili kriterije zbog ovih zaštitnika životinja?ramiral je napisao/la:VelaHavle je napisao/la:A i ti hos ic.ramiral je napisao/la:Ne treba qraz jarane, gori su ovi vlasnici malih životinja, kad su simptomi počeli, koliko traju, kako se ponaša životinja itd, itd...
Ma bio sam drug na probi u Austriji tri put. oni su u mneđuvremenu baš pooštrili uslove, morao bih 13 ispita iz struke nanovo polagati i ne samo to, nego ići na predavanja, vježbe, sve odslušati što traje otprilike dvije godine, ne mogu ostaviti porodicu i posao radi praktično opet studija.
Za Njemačku treba mi B2 minimum, s tim kad bih dobio potrebne dvije dozvole opet mogu raditi samo kao Tierartzthelfer, i plata je 1.500 do 1.800 E bruto.
Ne znam da li su baš zbog njih, na terenu zaista postoji veći level rada s tim da jedna npr manja klinika za male i velike životinje bez problema radi embriotransfere i uvezani su sistemom sa cijelom državom, u svakom momentu se zna kad i ko je terapiro određenu životinju.
Kod nas u mašinskoj to ima najmanje 12 godina.jasmin10 je napisao/la:Mislim da da. Uz naravno vizu za trazenje posla.Barbarossa je napisao/la:Od kad počinje važit ovaj novi zakon?
Ali ne znam zbog skole. S obzirom da niko nema tu srednju školu nego samo kurs. Barem dole kod nas ta srednja nije postojala do unazad par godina.
Nullius in verba
Kod nas dole svi sto su poceli raditi kao CNC operateri imaju kurs.Heller je napisao/la:Kod nas u mašinskoj to ima najmanje 12 godina.jasmin10 je napisao/la:Mislim da da. Uz naravno vizu za trazenje posla.Barbarossa je napisao/la:Od kad počinje važit ovaj novi zakon?
Zalosno sto nije prije bio taj smjer.
cak u srebreniku cnc ima desetak godina
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.