Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

don_burza
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la don_burza » 27 jun 2012, 01:31

ja sam smatrao calcia za uglednog i realnog forumasa ok nije uporedio city sa mocnim Bayernom
Pa Milner i Jonson ni u prvih 11 CZ Jene nebi bili sigurni a da nepricam o Bayernu ekipi koja iz zajebancije salje drugu postavu prvaku engleske da mu da nadu da prodje grupu u CL ;)
Thomas Müller - Fußballgott

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 27 jun 2012, 01:55

don_burza je napisao/la:ja sam smatrao calcia za uglednog i realnog forumasa ok nije uporedio city sa mocnim Bayernom
Pa Milner i Jonson ni u prvih 11 CZ Jene nebi bili sigurni a da nepricam o Bayernu ekipi koja iz zajebancije salje drugu postavu prvaku engleske da mu da nadu da prodje grupu u CL ;)
Bas ti hvala, nadam se da cu jednog dana povratiti ugled :D
Ma ta dvojica su tipicne vodonose... dobro, Johnson mozda nije los za engleski standard. :)
Ali tu su takodje Yaya, Silva, Ageurro, Tevez, Nasri, Balo, Dzeko..... ;)
Oni su igrali pod velikim pritiskom proslih sezona, ne cudi me sto su lako ispadali iz Evrope, sjetite se da su pretprosle sezone gubili od Lech Poznana. Ali kad gledas imena koja imaju (plus sto ce sigurno dovesti jos nekog dobrog igraca - sumnjam da ce proci prelazni rok a da oni ne dovedu nekoga,... mozda cak i ovoga sa mog avatara, mada sumnjam da ce on napustiti svoju Romu ;) ), to je strasna ekipa. Sad kada su osvojili EPL, donekle su opravdali ulozeni novac i pritisak je automatski manji.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 jun 2012, 05:25

Neki ljudi ovdje stvarno nisu normalni....

Pa 7 miliona godisnje u dzep je VELIKA STVAR. Ta nije Dzeko idiot da ode negdje i bude prvi napadac za 3 miliona. Pa nije veslo siso. Sta je s vama? Ljudi 7 miliona je to... Momku je 26 godina. On ima jos 7-8 godina da zaradi sve pare koje moze da zaradi i da namiri svoju familiju i rodbinu - ta nije budala da stavi interese sporta ispred svojih licnih interesa.

Covjek je profesionalac i fudbal mu je profesija i kao svaki profesionalaca prvo gleda na platu, pa onda na sve ostalo. I ja mu cestitam na najmudrijem i najboljem izboru.

Ako mu Bajern dadne 7 miliona - nek ide u Bajern. Ako mu dadne 5 miliona, bolje mu je u Citiju za 7.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 jun 2012, 05:27

calcio je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Edinu očigledno nije bitno hoće ili ne igrati važno je 7 mil staviti u džep.Kad je tako onda neka grije klupu u Cityu.
Cisto sumnjam da su samo pare u pitanju. City je trenutno jaca ekipa od Baye (ne samo od Baye nego i od 95% ostalih ekipa u Evropi), mozda hoce covjek da osvoji Ligu prvaka, da odbrani titulu i tako te sitnice ;)
Pare i jesu samo u pitanju.
Edin je profesionalac i igra kao profesionalac za Citi ili Wolfsburg ili Bajern ili bilo koga.
Da igra iz ljubavi - igro bi za Zeljeznicar.
A posto igra za druge ekipe - normalno da ide tamo gdje mu vise para daju...

7 miliona je 7 miliona - i to je bolje nego 4 u Bajernu ili 5 u Real Madridu.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 27 jun 2012, 07:54

Ako su mu vaznije pare, onda neka mu je sretno. Vecini igraca tog kalibra nisu. zaradio je i za unucad vec sada.

PS.
Evo sada citam da je trazio preveliku platu i da su se onda okrenuli Mandzukicu i zavrsili posao za dva dana.
Hajmo sad Dzeko nazad i cekaj kad ce te Mancini ubaciti u igru.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 27 jun 2012, 08:50

Batko je napisao/la:Ako su mu vaznije pare, onda neka mu je sretno. Vecini igraca tog kalibra nisu. zaradio je i za unucad vec sada.

PS.
Evo sada citam da je trazio preveliku platu i da su se onda okrenuli Mandzukicu i zavrsili posao za dva dana.
bez obzira sta da se desi, mislim da bayern nije bio neka posebna opcija, s obzirom na to, da traze igraca koji ce vise provoditi na klupi nego na terenu. ipak je gomez zabio 26? golova plus 12 u LP. i mislim da ne bi bilo fer prema gomezu da grije klupu.
u city-u gotovo da sigurno nece ostati, osim ako su bili neki razgovori izmedju njega i mancinija nakon njegovog kljucnog doprinosa osvajanju titule.
da vidimo sta ce se desit nakon eura. mozda ispadne i bolja opcija od "mir san mir"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jun 2012, 09:00

Samo naprijed majstore...

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 jun 2012, 09:18

Batko je napisao/la:Ako su mu vaznije pare, onda neka mu je sretno. Vecini igraca tog kalibra nisu. zaradio je i za unucad vec sada.

PS.
Najlakse je ceh placati tudjim novcanikom :roll: .
Edin je vec odavno dokazao svojim postupcima da je cvrsto na zemlji.isto tako momak koji umjesto da sunca guzicu po plazama pomaze i iz svog dzepa bolesnu djecu a drugoj djeci daje osmjeh na licima posjecujuci gradove po BIH.
Sto se tice klubova,gdje god da bude on ce svoju gebiru golova da ostvari.
Ali naravno nije budala da na pravdi boga prospe recimo pola plate godisnje da bi nekome cejf napravio i zaigrao za bas one klubove kome bi nekome pasalo.
Covjek zna koliko vrijedi i khaj phice.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jun 2012, 09:27

Ne zna se ko je sretniji, ova djeca ili Edin... naprocjenjivo!

http://www.zasvakodijete.ba/unicef-ov-a ... eg-vakufa/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 27 jun 2012, 09:32

harishp je napisao/la:

PS.
Najlakse je ceh placati tudjim novcanikom :roll: .
Edin je vec odavno dokazao svojim postupcima da je cvrsto na zemlji.isto tako momak koji umjesto da sunca guzicu po plazama pomaze i iz svog dzepa bolesnu djecu a drugoj djeci daje osmjeh na licima posjecujuci gradove po BIH.
Sto se tice klubova,gdje god da bude on ce svoju gebiru golova da ostvari.
Ali naravno nije budala da na pravdi boga prospe recimo pola plate godisnje da bi nekome cejf napravio i zaigrao za bas one klubove kome bi nekome pasalo.
Covjek zna koliko vrijedi i khaj phice.
Pa valjda njemu pase bolje da igra za klub u kojem ce igrati a ne sjediti na klupi. O kakvom ceifu pricas, meni je svejedno gdje ce da igra, samo da igra a ne da sjedi na klupi.Vecina nogometasa igra nogomet zbog toga sto vole nogomet a ne za pare, koliko je samo put to Messi izjavio. Ima i onih rijetkih koji igraju za pare, mislio sam da Edin nije jedan od tih.

Njemu svaka cast za stvari koje radi po BIH, kapa do poda. Ali, moje misljenje je da mu je los potez ostajanje u Cityiu, ako mu je povod zato samo novac onda sam razocaran.

Milion primjera, gdje su igraci otisli u drugi klub za manju platu, pa po bogu, ne postoji klub koji ce Edinu dati istu platu kao City. City je pretjerao sto se tice toga, i ni jedan njihov igrac nemoze nigdje ocekivati istu platu.

Poenta nogometa je od uvijek bila igrati nogomet, a nekim je danas zaraditi novce, nazalost. Svako ko je igrao nogomet aktivno, zna sta je sjediti na klupi, to je bol, nema nista gore, posebno ako osjecas da bi trebao da igras.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 jun 2012, 10:08

Poenta je da je Dzeko drugi strelac u klubu,sa kojim je osvojio prvenstvo Engleske.
Isto tako dosta igraca recimo u Bayernu prima masnu placu da bi ovaj bukvalno prepolovio svoju platu i otisao u klub u kojem ISTO tako nije zagarantovano da ce igrati.
Znaci nema od te ljubavi nista.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 27 jun 2012, 11:14

@Batko...kažes Mesi igra iz ljubavi, a ne zbog para. Zašto je onda Mesi ima tako ogromnu platu i bili se odrekao recimo 3 miliona svoje plate da npr.Barca to traži od njega? U ogromnim je dugovima Barca, pa kad on tako voli nogomet, a buduci da ima visoku platu, ne bi mu falilo

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 27 jun 2012, 11:20

mislim da nije potrebno osudjivati dzeku za bilo koji postupak.
1. da ga je bayern uopste htio, je samo jedna pretpostavka i ne mora znaciti da je istina
2. takodje se ne zna tacno koliko zaradjuje i koliko bi zaradjivo u bayernu. tu se takodje samo spekulise ili je neko imao priliku da vidi dzekinu platnu listu?
3. naravno da se na euru pojave igraci, koji obrate paznju na sebe i time izazovu za sebe neki dobar transfer i automatski pobrkaju mozda vec dogovorene transfere

znaci, ne treba suditi nego sacekat.
naravno da je u interesu svih dzekinih fanova, da igra u sto boljem klubu i da zabija sto vise golova. za nekoga je to bayern, a za nekoga city ili juventus...

stay tuned

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 27 jun 2012, 12:23

emir79 je napisao/la:
nanek je napisao/la:
lolcina je napisao/la:Sto bi rek'o narod, sam pao sam se ubio. Dzeko će vjerovatno izabrati dobru platu naustrb vise igre u nekom drugom klubu. Niko ga ne treba kriviti za to niti je njemu neko kriv. Čovjek ima važeći ugovor i dobru pinku i tako će i ostati, tog rizika trebao je biti svjestan kad sa upustao u avanturu s klubom kakav je City. Madžukić je skoro tri puta jeftiniji od Džeke, al hajmo realno, da li je Dzeko zaista tri puta bolji od Madžukića?

Hajmo realno, 5 PUTA
Ma smjesno mi je porediti Mandzukica sa Dzekom. ODVALA GODINE!

@Sanji

Dzeko tone?
Dzeko drugi strijelac kluba,osvajac FA kupa,a jedan od najzasluznijih za osvajanje lige nakon 40 i kusur godina.
Cuj tone,da nije smjesno bilo bi zalosno. Mnogi igraci u svijetu bi pozeljeli da "potonu" kao Dzeko.
Jesi li glup ili se pravis glup? Koliko je utakmica Edin poceo u drugoj polusezoni, mozda 2-3, sta mislis koliko ce utakmica poceti sada u naradnoj sezoni jos ako dodje novi napadac a dolazi 98%. Edin je drugi strijelac kluba radi prve polusezone,i povratkom Teveza je poceo da tone ako to ne vidis onda je to fakat smijesno. Saberi 1+1, mozda ces skontati sta ga ceka ako ostane u Man City naredne sezone. Meni je Edin bio bolji igrac dok je igrao za Wolfsburg,to je moje misljenje.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 27 jun 2012, 12:38

Bayern kupio Mandzukica znaci Dzeko definitivno ostaje u Cityu a i bolje tako. Bar cemo imat streamove za svaku tekmu :D

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 27 jun 2012, 12:41

robijas_Ri je napisao/la:Bayern kupio Mandzukica znaci Dzeko definitivno ostaje u Cityu a i bolje tako. Bar cemo imat streamove za svaku tekmu :D
Bayern je po novinarima kupio Mandžukica

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 27 jun 2012, 12:43

robijas_Ri je napisao/la:Bayern kupio Mandzukica znaci Dzeko definitivno ostaje u Cityu a i bolje tako. Bar cemo imat streamove za svaku tekmu :D
I ja sam cuo to,, tuga. Edin ako ostane u City-u, treba traziti streamove zadnjih 15 min tekme i nadati se da ce uci u igru,bit ce nam svima pravo zabavno ,upravu si bolje sto ostaje u Manju.
Zadnja izmjena: sanji, dana/u 27 jun 2012, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 27 jun 2012, 12:44

ZOI84 je napisao/la:
Ma realno Bayern nece odustat od svoje taktike 4-2-3-1 tako da bi opet Dzeko i Gomez bila guzva u napadu, ovako su uzeli Mandzukica koji ce uletit kad zatreba a Pizaro ako se neko od ove dvojice povrijedi..

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 27 jun 2012, 12:51

robijas_Ri je napisao/la:
ZOI84 je napisao/la:
Ma realno Bayern nece odustat od svoje taktike 4-2-3-1 tako da bi opet Dzeko i Gomez bila guzva u napadu, ovako su uzeli Mandzukica koji ce uletit kad zatreba a Pizaro ako se neko od ove dvojice povrijedi..
Bayern nije City da kupi igraca za 25-30 mil. i da sjedi na klupi. Protiv Dusseldorfa ,Furht-a, Augsburga,Freiburga itd. igrali bi sa 2 napadaca, u teskim utakmicama protiv Borusije,Stuttgarda mozda sa jednim,ali opet bi vise igrao nego prosle sezone u Manju. A da ne spominjem krila Bayerna koje City uopste i nema.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 27 jun 2012, 12:57

ZOI84 je napisao/la:
ti još uvijek misliš da je to sve izmišljeno?? :)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 11 gostiju.