FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Samo zali boze Kovacevica mislim da je ipak ovaj Dzafic dosta kvalitetniji bar sudeci po jucerasnjoj utakmici.
-
- Kontakt:
1. Nekako mi euforija oko Akademaca splasnula , to mi se bas ne svidja (Dzafic dobar , da li dati jos prilika Kovacevicu ? Ja bih sve dok ne kiksa(a nadam se da nece uskoro).4 utakmice nismo gola primili i to nesto govori.
2. Igra i rezultati su do sada na Husrefovoj strani , premda mi se cini da koristi mali broj igraca.Sad i kup i mozda 7 utakmica vise u odnosu na za sada glavnog konkurenta. Ako hocemo titulu moramo biti puno bolji od konkurenata,obzirom da se slabo snalazimo u igrama izvan terena. U svaku narednu utakmicu trebamo uci kao odlucujucu.Dobro je da se i Crepulja aktivirao.
3. Da li neko vidio Husrefa i Dzenu u nekom druzenju ili caskanju. Bilo bi jako dobro da oni imaju ok odnos. Sudeci po forumasima(nekako suprostavljeni)ne cini mi se bas da su ko jarani. Uprava to mora uredovati. Njihov dobar madjusobni odnos bi mogao donijeti puno koristi.
2. Igra i rezultati su do sada na Husrefovoj strani , premda mi se cini da koristi mali broj igraca.Sad i kup i mozda 7 utakmica vise u odnosu na za sada glavnog konkurenta. Ako hocemo titulu moramo biti puno bolji od konkurenata,obzirom da se slabo snalazimo u igrama izvan terena. U svaku narednu utakmicu trebamo uci kao odlucujucu.Dobro je da se i Crepulja aktivirao.
3. Da li neko vidio Husrefa i Dzenu u nekom druzenju ili caskanju. Bilo bi jako dobro da oni imaju ok odnos. Sudeci po forumasima(nekako suprostavljeni)ne cini mi se bas da su ko jarani. Uprava to mora uredovati. Njihov dobar madjusobni odnos bi mogao donijeti puno koristi.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Iskreno, to je bila i logična stvar s tim da je jako iskusan golman dok je Vladanu karijera tek počela.keno83 je napisao/la:Samo zali boze Kovacevica mislim da je ipak ovaj Dzafic dosta kvalitetniji bar sudeci po jucerasnjoj utakmici.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
To je Pika Čemalovic radio prodao Amaru Osimu utakmicu to je bila javna tajna u Mostaru.Pantelija je napisao/la:Molim igrace i navijace vleza da sljedeci put naprave svecani defile pri ulasku nasih igraca, i svakome posebno buket ruza, zatim, kada pocne utakmica da se ne guraju i ne udaraju, ili slucajno zale na pogresnu sudijsku odluku... da ne ulaze jace u duele i p omogccnosti da ne zapinju previse da bi mi lagano dosli do tri boda i da vam na kraju napisemo hvala
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Dzafic je prvo poluvrijeme bio nevjerovatan, u svakom segmentu, savršeno branio. U drugom je imao 2-3 nesigurna ispucavanja koje nas je moglo koštati, i Husref je dizao ruke na te njegove greške, sumnjam da će odma Kovačevića skinut s gola protiv Krupe. Meni je iskreno svejedno, ko je bolji neka brani.MortemHz je napisao/la:Iskreno, to je bila i logična stvar s tim da je jako iskusan golman dok je Vladanu karijera tek počela.keno83 je napisao/la:Samo zali boze Kovacevica mislim da je ipak ovaj Dzafic dosta kvalitetniji bar sudeci po jucerasnjoj utakmici.
Raduje me što je Crepulja juce dobio minute. Jel Sofranac bio na klupi juce? I cudi ne sto Sisic "nestade", bio je standardan, sad ne dobija ni minutu, a oporavio se..bio bi mi ispred Halila koji je juce katastrofalan bio.
Zna li se sta za Ahmeta, jel ozbiljna povreda?
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 20 sep 2018, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Mozda Dzafica ostaviti da brani samo kup utakmice ? To bi po meni nekako najbolje bilo.
Sarajevo ljubavi moja.
-
- Kontakt:
Slazem se da je iskustvo ,a mozda i kvalitet na strani Dzafica , ali momak nije fasovao gol na 3 utakmice , pa kontam davat mu sansu dok je tako i dok pobjedjujemo . Do prvog kiksa i poraza , zasluzio je toliko za ovih 7 utakmica. No klub je ispred svakog pojedinca , a Husref prima dobru platu za ovo sto radi.Bit ce interesantno(nazalost)kako ce se ekipa ponasati bez dobrog mma .MortemHz je napisao/la:Iskreno, to je bila i logična stvar s tim da je jako iskusan golman dok je Vladanu karijera tek počela.keno83 je napisao/la:Samo zali boze Kovacevica mislim da je ipak ovaj Dzafic dosta kvalitetniji bar sudeci po jucerasnjoj utakmici.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Napadač Sarajeva, Mersudin Ahmetović, obavio je danas pretrage, te je poznat stepen njegove povrede. Još juče se znalo da je u pitanju aduktor, a današnji pregledi su pokazali da je u pitanju istegnuće aduktora. On će mirovati sedam dana, tako da će izvjesno propustiti meč sa Krupom, i moguće je da će biti spreman za duel sa Širokim Brijegom. Mersudin Ahmetović je jučerašnju utakmicu protiv Veleža počeo sa klupe. Ušao je u igru na poluvremenu, ali je u 66. minutu već morao van terena zbog povrede.
FK Sarajevo
Ma Dzafic je izgleda pravo dobar golman, sto se mene tice puno sigurniji od Vladana sto je i logicno, ja bi ga odmah na gol stavio, Vladan je mlad bit ce prilike za njegMortemHz je napisao/la:Iskreno, to je bila i logična stvar s tim da je jako iskusan golman dok je Vladanu karijera tek počela.keno83 je napisao/la:Samo zali boze Kovacevica mislim da je ipak ovaj Dzafic dosta kvalitetniji bar sudeci po jucerasnjoj utakmici.
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
-
- Kontakt:
E, to je sad stvar afiniteta i osobnog gledanja na fudbal, kao i stvar ukusa (a o ukusima ne treba raspravljati). Po meni, Radomir Savić (nama došao iz ilijaške Sloge) ne može nikako u istu rečenicu sa Ćuzom. Ćuza je bio pravi moderni centarfor,( šut sa obje noge, brzina, tehničar,"nebeski skok", peerfektan udarac glavom) kao da je prošao holandsku fudbalsku školu, ala Marko van Basten. Pravi mangup i kulturni fakin. Koliko je srce samo imao, ništa manje od Vahidina. Legendarne su njegove marisane sa protivničkim odbranama. Rijetko koji centarhalf nije od njega dobio dobre batine, jednostavno, neustrašiv. Nije baš najsportskije živio, publika ga je zvala i "rumaš", pa baš zbog toga nije ostavio dublji trag, bar u našem fudbalu. Karijeru završio u Švici, bio jedan od najboljih fudbalera i golgetera. R. Savić, naprotiv, pravi onaj umišljeni prigradski papak. Kada je bio najbolji strijelac te sezone u Jugi, toliko se ufurao i mislio ko je ko on. Tada je prvi strijelac dobijao neku novčanu nagradu od FSJ, a kako on nije nikoga častio od raje, rekao mu je Pape (koji mu je od svih njegovih golova namjestio 99%, bukvalno ga pogađao, doduše i ovaj se znao naći na pravom mjestu, mogao si postaviti banderu i Pape bi je pogađao i asistirao): "E, nećeš ti više nikada biti prvi strijelac". I taj umišljeni papak ode tog ljeta, zajedno sa Repčićem u CZ, gdje nije više od 5-6 utakmica počinjao, i tu je i propao. A molili su ga naši iz uprave da još ne ide, da mu je još rano za CZ i da će nama mnogo valjati u narednoj sezoni. A on (Savić) nije igrao centarfora, nego lijevu polutku, kako se to tada zvalo. Možda stvar moje lične percepcije, ali R. Savić daleko, daleko ispod legendarnog Ćuze.robertkosar je napisao/la:Zaboravio si Radomira Savica on je bio bolji i od Dupovca i od Husrefabordopoeta je napisao/la:Ne kažem ja da je najgori, ali je prevaziđen trener i svi su ga pročitali. Sa njim nećemo dalje od prosjeka ove lige. Kada si kod njega vidio plan "B". Nama treba mlađi trener, modernih poimanja fudbaske igre. Nemoj da misliš da ja mrzim Husrefa. Naprotiv, volim koliko i sve i sadašnje i bivše igrače našeg kluba. I mogu ti reći da je bio prosječan i kao igrač. 10 puta je na pr. bolji bio Zlatko Dupovac (isto igrao špica) zv. Ćuza. Ne znam da li si čuo za njega.StariGrad071 je napisao/la:Hahahahahhaa. Ma ja, imamo najgoreg trenera a igramo najbolje lopte? How? Prije bi rekao da se razumijete u fudbal ko nane.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Treba nam Merso protiv Širokog, makar poluvrijeme.
Napadač Sarajeva, Mersudin Ahmetović, obavio je danas pretrage, te je poznat stepen njegove povrede
Još juče se znalo da je u pitanju aduktor, a današnji pregledi su pokazali da je u pitanju istegnuće aduktora. On će mirovati sedam dana, tako da će izvjesno propustiti meč sa Krupom, i moguće je da će biti spreman za duel sa Širokim Brijegom.
Još juče se znalo da je u pitanju aduktor, a današnji pregledi su pokazali da je u pitanju istegnuće aduktora. On će mirovati sedam dana, tako da će izvjesno propustiti meč sa Krupom, i moguće je da će biti spreman za duel sa Širokim Brijegom.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne znam šta bi ti odgovorio na ovo.. meni se sviđa Vladan a realno nije puno griješio samo što ima onaj problem sa izbacivanjem lopte, ne znam šta je reć'. Najviše mi se sviđa što prati igru, što izlijeće, što je uvijek aktivan.Inijesta je napisao/la:Ma Dzafic je izgleda pravo dobar golman, sto se mene tice puno sigurniji od Vladana sto je i logicno, ja bi ga odmah na gol stavio, Vladan je mlad bit ce prilike za njegMortemHz je napisao/la:Iskreno, to je bila i logična stvar s tim da je jako iskusan golman dok je Vladanu karijera tek počela.keno83 je napisao/la:Samo zali boze Kovacevica mislim da je ipak ovaj Dzafic dosta kvalitetniji bar sudeci po jucerasnjoj utakmici.
Znaci bez Rahmanovica i Ahmetovica sigurno u Krupi,Adukor je upitan jos uvijek vece su sanse da ce zaigrati.Zeznuta situacija s obzirom da idemo dole ,nimalo prijatna situacija.
Predpostavljam da ce to biti Hare u spic,Krste na 10,krila Tatar i Halilovic.Iako sam prvi misljenja da Benjo treba lijevo otici a desno Sisic da pocne,fali nam te brzine u napadu pogotovo u toj tranziciji.
Predpostavljam da ce to biti Hare u spic,Krste na 10,krila Tatar i Halilovic.Iako sam prvi misljenja da Benjo treba lijevo otici a desno Sisic da pocne,fali nam te brzine u napadu pogotovo u toj tranziciji.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Ne bih dalje širio ovu priču i za mene je ova tema završena, ali znaš li ti da je uvijek,svaki put kamenovan voz sa našim navijačima. A dok im je predsjednik kluba bio Sadi Ćemalović, otvoreno su vodili neprijateljsku politiku prema FKS, ali slažem se da nisu svi isti. LP.AlfredNobel je napisao/la:Bespotrebno se stvara negativna priča oko Mostaraca. Sve je danas bilo normalno i sportski, ne znam otkud ove nekakve priče kako je bilo prije rata i slične gluposti, koje su totalno nebitne. Oni su pravi primjeri pravog kluba, koji trebaju biti primjer svim drugim. Ebote, ispadoše gori nego Zeničani i Tuzlaci, recimo, koji su posebna sorta.
Ne zamarajte se svakakvim stvarima, Velež je apsolviran, okrenimo se Krupi.
Lijepo je što gurbeti prate ovu temu, divota. Ovoj jajari gurbetskoj se sjetim familije.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma to je prošlost, a i to su bili neki hajvani i klošarčići siguran sam, isto kao što imaš takvih hajvana i kod nas. Lično meni je Velež uvijek bio drag, prijateljski i klub za primjer, ali svako ima svoje.bordopoeta je napisao/la:Ne bih dalje širio ovu priču i za mene je ova tema završena, ali znaš li ti da je uvijek,svaki put kamenovan voz sa našim navijačima. A dok im je predsjednik kluba bio Sadi Ćemalović, otvoreno su vodili neprijateljsku politiku prema FKS, ali slažem se da nisu svi isti. LP.AlfredNobel je napisao/la:Bespotrebno se stvara negativna priča oko Mostaraca. Sve je danas bilo normalno i sportski, ne znam otkud ove nekakve priče kako je bilo prije rata i slične gluposti, koje su totalno nebitne. Oni su pravi primjeri pravog kluba, koji trebaju biti primjer svim drugim. Ebote, ispadoše gori nego Zeničani i Tuzlaci, recimo, koji su posebna sorta.
Ne zamarajte se svakakvim stvarima, Velež je apsolviran, okrenimo se Krupi.
Lijepo je što gurbeti prate ovu temu, divota. Ovoj jajari gurbetskoj se sjetim familije.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Vladan po meni mora biti broj 1, treba da je buducnost kluba i da ABD ode za velike pare.
Bez dileme.Iskreno ja koliko god ga promatram nevidim mu neku losu stranu.Cak naprotiv vise sam nego iznenadjen sa koliko samopouzdanja brani i da se ne boji ni izaci na bilo kakvu loptu,koncentrisan je maksimalno.Normalno da ce biti gresaka ,mislim najskuplji golmani svijeta npr De Gea pa mu se desi utakmica gdje izgleda najsmjesnije na svijetu.Nevezano za to hocel se momak prodati ,hocemol pare zaraditi na njemu,jel ja negledam to star mlad meni su na terenu svi isti kad izadju da igraju postoju samo los i dobar ,ali stvarno momak brani fantasticno,ja sam prijatno iznenadjen.Zip je napisao/la:Vladan po meni mora biti broj 1, treba da je buducnost kluba i da ABD ode za velike pare.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Memara je napisao/la:![]()
![]()
![]()

Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 20 sep 2018, 18:20, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: benko21, hibrid, riki46, supervizor i 67 gostiju.