La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

izzo
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 22:29

Monolog je napisao/la:Jarane, ti možeš ovdje napisati ko je tebi najbolji i argumentovati tu tvrdnju. Ko se još vodi nekom anketom(ako ćemo realno pričati)? Nego, de ti meni reci, koga bismo trebali staviti na ovaj spisak(konvertite koji su igrali za 213 reprezentacija ne računam - Di Stefano i Puškaš)? Dakako, imaš pravo navesti još 2 imena, jer anketa na ovom forumu može sadržavati maksimalno 10 opcija. Nije da se ograđujem(svejedno mi je koga ćete vi izglasati za najboljeg), al' mislim da je ovo sasvim normalna lista(imate osobe koje su učestvovale u najvećim španskim uspjesima, te osobe koje su najviše puta zabijala za repku i najviše nastupa sakupile). Činjenica je da se simpatizeri Barcelone i Reala ne mogu dogovoriti ni oko čega.

Mlijeko je bijelo; sad vi:"Kakvo je mlijeko?"
- Simpatizeri Barcelone: Zeleno :!:
- Simpatizeri Reala: Plavo :!:

Vi jednostavno ne možete diskutovati, a da ne potegnete za teškim riječima(nazivajući jedni druge glupanima, metuzalemima(stekoh utisak da neki i ne znaju značenje ovog pojma)...). Najbolje je da iznajmite teren za paintball, pa da se tamo češljate. :mrgreen: Jbt, na podforumu Serie A su navijači 3 velika tima, pa opet ne padaju ovakve riječi. Zar je to tako teško? :(
Ništa ja ni protiv koga ne govorim, niti koga vrijeđam,niti mi pada na pamet to, niti to želim apsolutno.
Samo smatram da je za najveceg igraca Španije premalo i 30 ponuđenih igraca u anketi, a kamoli 10.
To je moj stav i imam demokratsko pravo na njega...a što se tice same ove ankete, ja je bojkotujem do daljnjeg.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 mar 2011, 22:32

Monolog je napisao/la:Jarane, ti možeš ovdje napisati ko je tebi najbolji i argumentovati tu tvrdnju. Ko se još vodi nekom anketom(ako ćemo realno pričati)? Nego, de ti meni reci, koga bismo trebali staviti na ovaj spisak(konvertite koji su igrali za 213 reprezentacija ne računam - Di Stefano i Puškaš)? Dakako, imaš pravo navesti još 2 imena, jer anketa na ovom forumu može sadržavati maksimalno 10 opcija. Nije da se ograđujem(svejedno mi je koga ćete vi izglasati za najboljeg), al' mislim da je ovo sasvim normalna lista(imate osobe koje su učestvovale u najvećim španskim uspjesima, te osobe koje su najviše puta zabijala za repku i najviše nastupa sakupile). Činjenica je da se simpatizeri Barcelone i Reala ne mogu dogovoriti ni oko čega.

Mlijeko je bijelo; sad vi:"Kakvo je mlijeko?"
- Simpatizeri Barcelone: Zeleno :!:
- Simpatizeri Reala: Plavo :!:

Vi jednostavno ne možete diskutovati, a da ne potegnete za teškim riječima(nazivajući jedni druge glupanima, metuzalemima(stekoh utisak da neki i ne znaju značenje ovog pojma)...). Najbolje je da iznajmite teren za paintball, pa da se tamo češljate. :mrgreen: Jbt, na podforumu Serie A su navijači 3 velika tima, pa opet ne padaju ovakve riječi. Zar je to tako teško? :(
pa to ti kažem nema gorih forumaša i veće bagre na forumu ,od navijača Barselone i Reala to ti oči nisu vidjele ,svi popili svu pamet a nemaju pojma ni jedan (al hajde nema veze nek se svađaju) ;)
Pa hajde Izo jbg ti ,napiši tih 30 igrača ,
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2011, 22:36

Listu sam ja sastavio(napisah gore razloge). Dakle, broj pogodaka u dresu reprezentacije, broj nastupa u istoj, trofeji...I sve to kombinovano sa klupskim uspjesima. Inače, kada je bilo kakva vrsta ankete u pitanju, samo se nasmijem(jer svi znamo da je istu moguće falširati). Uglavnom, @Mandrak, i ja očekujem tu listu od 30 fudbalera. Samo, smijem se kladiti da će opet ova osmorica iz ove ankete biti i na toj tvojoj listi. Dakle, to bi značilo da sam pogodio(opet govorim da konvertite namjerno nisam naveo).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 22:40

Monolog je napisao/la:Listu sam ja sastavio(napisah gore razloge). Dakle, broj pogodaka u dresu reprezentacije, broj nastupa u istoj, trofeji...I sve to kombinovano sa klupskim uspjesima. Inače, kada je bilo kakva vrsta ankete u pitanju, samo se nasmijem(jer svi znamo da je istu moguće falširati). Uglavnom, @Mandrak, i ja očekujem tu listu od 30 fudbalera. Samo, smijem se kladiti da će opet ova osmorica iz ove ankete biti i na toj tvojoj listi. Dakle, to bi značilo da sam pogodio(opet govorim da konvertite namjerno nisam naveo).
Ma kakvih bolan 30 spilera, jos 5,6 i dovoljno je. Tu su mozda trebali biti jos Morientes, Michel, Xabi, Juanito, Santillana i Amancio (zanimljivo, svi Madridiste :D).
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 22:44

Monolog je napisao/la:Listu sam ja sastavio(napisah gore razloge). Dakle, broj pogodaka u dresu reprezentacije, broj nastupa u istoj, trofeji...I sve to kombinovano sa klupskim uspjesima. Inače, kada je bilo kakva vrsta ankete u pitanju, samo se nasmijem(jer svi znamo da je istu moguće falširati). Uglavnom, @Mandrak, i ja očekujem tu listu od 30 fudbalera. Samo, smijem se kladiti da će opet ova osmorica iz ove ankete biti i na toj tvojoj listi. Dakle, to bi značilo da sam pogodio(opet govorim da konvertite namjerno nisam naveo).
Iskren da budem, bila bi i ta osmorica sigurno...ali opet kažem, ne pricamo o reprezentaciji Bangladeša pa da se toliki borj veliki igraca kakvih je bilo kroz istoriju španskog fudbala svede na 8 igraca....kad je španski fudbal u pitanju i njegov istorijat, pedigre same lige- onda tu mora biti daleko više ponuda.
A inace, ankete ne volim jer ne pokazuju ništa (opet moje licno mišljenje) vec obicno preglasavanje, a u ovom slucaju pogotovu jer bi to bilo navijaci Reala vs. navijaci Barce tj. totalna subjektivnost i glasanje po klupskoj osnovi.
Zadnja izmjena: izzo, dana/u 22 mar 2011, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 mar 2011, 22:48

Portillo je napisao/la:
Ma kakvih bolan 30 spilera, jos 5,6 i dovoljno je. Tu su mozda trebali biti jos Morientes, Michel, Xabi, Juanito, Santillana i Amancio (zanimljivo, svi Madridiste :D).
Zaboravio si Gutia :D
Don't hate what you don't understand.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2011, 22:50

Pa vidiš da sam vam i ovdje napravio da se ne koljete(u anketi je 4:4 kada su igrači ovih dvaju timova u pitanju :mrgreen: ). Jbt, kako je krenulo, pomisliću da ste vi krivi što je naš fudbalski savez pred suspenzijom. :mrgreen: Rekoh već, anketa nije niti bi trebala biti mjerilo, stoga mi je čudno što se zbog iste prepirete. Pa eno i tamo je 20-ak osoba glasalo za prolaz Shakhtara protiv Barcelone. Da l' je to objektivno ili, pak, PRESUBJEKTIVNO mišljenje? Ovo drugo, zar ne? Dakle, to i jest anketa, jbg. Onaj ko se previše poziva na istu, sigurno da se ne može uzeti za ozbiljno. Isto kada se u našim pisanim medijima pojavi:"Anketa je pokazala da je, bla, bla, bla". Pa ja sam na 1. godini fakulteta lažirao anketu(je li to neko sazn'o? Naravno da nije!), tako da...

Nego, slobodno se vi prepucavajte(uživam kada to čitam :mrgreen: ), al' red je red. Ne'a smisla da se neke stvari govore/pišu/. :( Da se razumijemo, ovo nije upućeno tebi(@Mandrak), @Portillu ili @LBJ-u. Ovo je upućeno onima čije postove najviše brišem(o) - prepoznaće se oni sami. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 22:50

Npr. za Gutia su Angulo ili Mendieta bili igracine, padoše mi bezveze na pamet oni a ima koliko hoceš.
Veoma precijenjen igrac.

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 22 mar 2011, 22:51

Nema mi Morientesa pa nek bude onda njegov prijatelj Raul. :)
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 22 mar 2011, 22:54

izzo je napisao/la:Npr. za Gutia su Angulo ili Mendieta bili igracine, padoše mi bezveze na pamet oni a ima koliko hoceš.
Veoma precijenjen igrac.
Vidis ja sam vazda gotivio Gutia, covjek je imao nevjerovatan pas, nesto kao Xavi. Samo sto se zae*avao, bilo mu mrsko radit :D
Don't hate what you don't understand.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 22 mar 2011, 22:56

Ma ne znam @Monolog, u ovoj situaciji misljenje dosta forumasa da je Raul najbolji je po meni ispravno i to treba da bude tako (ko hoce da procita mislim da sam ostavio jedan post na temi Barcelone zbog cega je Raul najbolji a ne Xavi pa bujrum :mrgreen: ). Jednostavno, Raul je ostavio neizbrisiv trag u spanskom fudbalu, kako klupskom tako i reprezentativnom iako nije osvojio nista sa reprezentacijom.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 22:57

xaviesta je napisao/la:
izzo je napisao/la:Npr. za Gutia su Angulo ili Mendieta bili igracine, padoše mi bezveze na pamet oni a ima koliko hoceš.
Veoma precijenjen igrac.
Vidis ja sam vazda gotivio Gutia, covjek je imao nevjerovatan pas, nesto kao Xavi. Samo sto se zae*avao, bilo mu mrsko radit :D
Pa znam ja i zašto mu je bilo mrsko...zato što je svojevremeno igrao u podmazanom stroju koji je gazio sve redom i u kojem bi i Mravac ili Pandža izgledali kao najbolji na svojim pozicijama...normalno da ce mu biti mrsko trcati kad je imao životinju Makelelea ili Cambiasa iza sebe koji mogu za petoricu trcati...obicni izvikani šminker ;)
Zadnja izmjena: izzo, dana/u 22 mar 2011, 22:58, ukupno mijenjano 2 puta.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 mar 2011, 22:57

Veoma precijenjen igrac.
Ma nije Angulo, al et. Pero bueno, svakako da Mendieta jeste i to je jedan od ljudi zbog kojih sam zavolio i poceo pratiti nogomet (onaj volej protiv Barce), zajedno sa onom ekipom Depora pred kraj stoljeca. I sjecate se one sa OBN-a, ne znam koja je to sezona bila: Svake subote i nedjelje, Spanski majstori fudbala :D E sad... mogao bi se tu naci i Caminero, slabo ga pamtim, ali eto, bio je glavni igrac Atletica 96-te.

Garate, Collar, Zarra, Aragones, Chendo, Sanchis...
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 mar 2011, 22:59

Nail for Real je napisao/la:Ma ne znam @Monolog, u ovoj situaciji misljenje dosta forumasa da je Raul najbolji je po meni ispravno i to treba da bude tako (ko hoce da procita mislim da sam ostavio jedan post na temi Barcelone zbog cega je Raul najbolji a ne Xavi pa bujrum :mrgreen: ). Jednostavno, Raul je ostavio neizbrisiv trag u spanskom fudbalu, kako klupskom tako i reprezentativnom iako nije osvojio nista sa reprezentacijom.
Pa i sam sam dao glas Raulu, al' govorim da ankete k'o ankete nisu mjerodavne. That's all. :( Ne moraš me napadat, jbg. Nemoj da ti zovem sad @Aulletu koji će sa 3 profila glasati za Xavi-ja, a šta ćeš onda? :lol:

Edit: Eno i vama(simpatizerima Reala iz Madrida) anketa. :mrgreen:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 22 mar 2011, 23:01

Samo kazem da ova anketa pokazuje realno stanje stvari. Da Xavi vodi, e onda bi se zapitali :lol: :lol: . A ko kaze da te napadam :? .

EDIT: Ne valja ti ona anketa, mi ove godine osvajamo 6 8-) .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 22 mar 2011, 23:07

Caminero je bio zvijer od igraca, standardan reprezentativac i glavni igrac Atletica...ne sjecam ga se ni ja ali se može sve saznati preko neta (plus klipovi).
Valeron je bio tako isto nenormalno dobar igrac, i u Atleticu a pogotovu u onoj šampionskoj generacija Deportiva (koja je isto tako bila strašna ekipa).
Valencia je bila brutalno dobra ekipa u eri Coopera, ljudi su jeli protivnika na terenu ,ali su bili i najveci pehovi...kasnije je Benizet pokupio kajmak i slavu, pa uzeo dvije titule Primere i Kup UEFA...ali ono je bio proizvod Coopera.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 mar 2011, 23:19

Ma ne pretjerujte sa anketom...navedeni fudbaleri su sasvim dovoljini i relevantni...( i sam sam stavio anketu za naj. Talijanskog igraca) i nisam isao dalje u proslost,jer tesko je govoriti o nekim igracima koje nismo gledali,a svakako su medju najvecim toga vremena...

Ova anketa je sasvim dovoljna i relevantna...(nema potreba ubacivati mendietu,valerona,caminera i sl.igrace, koji su billi dobri fudbaleri al takvih je bilo na stotine a opet zna se sta je najbolje i najkvalitenije i ne mogu svi u istu recenicu)

Glasao sam za Raula, normalno,najveci Spanski igrac sigurno..kako na terenu tako i van njega...veliki fudbaler i gospodin.Ostala imena su stvarno jaka...al jbg..Raul je Raul...ne samo u spanskim,nego i evropskim i svjetskim okvirima.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 mar 2011, 23:59

Jbg meni nisu jasni fanovi Barcelone njima je Xavi bolji od Zubizarette :lol: :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 23 mar 2011, 00:11

U anketu ste trebali staviti samo Raula, jer ovi ostali mu nisu blizu ni po cemu

Takvih igraca vise nema, izumiru, veliki gospodin, jos veci fudbaler, jedan od najboljih koje sam ja gledao

ljubljenje prstena nakon postignutog gola je bila svakodnevna slika

moje licno misljenje je da je trebao ostati i zavrsiti karijeru u Realu, ali eto, valjda je on tako odlucio

citirat cu poznatu izjavu Tottija

"Skandalozno je da tako dobar igrač kao što je Raul, koji je postizao golove svuda i osvajao sve nikada nije nagrađen Zlatnom loptom.

Činjenica da igrač po sezoni postiže 20-30 pogodaka, osvaja u nekoliko navrata Ligu prvaka i nacionalno prvenstvo, i za to ne bude nagrađen sugerira da izbor nije baš najobjektivniji."
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 23 mar 2011, 12:19

LBJ MVP je napisao/la:Jbg meni nisu jasni fanovi Barcelone njima je Xavi bolji od Zubizarette :lol: :roll:
Evo šta kažu o Xaviu Hernandezu (kojeg ti konstantno pljuješ i ismijavaš) njegovi suigraci iz reprezentacije...srami se :oops: :oops:

Xavi je na svojoj poziciji najbolji na svijetu. Tako smatra veliki broj ljudi, ali, što je možda i bitnije, tako smatraju njegovi saigrači u reprezentaciji Španije.

- Luksuz je imati ga uz nas. Njegova igra je blagoslov za reprezentaciju, rekao je Sergio Ramos o ovom katalonskom veznjaku.

- Xavi nema konkurencije na svojoj poziciji. Njegov doprinos je bio presudan u uspjesima Španije. On je neosporivi broj jedan i igrač kojem smo mi napadači veoma zahvalni, jer nam život čini lakšim. Posljednji Xavijev pas gotovo uvijek znači pola gola - smatra napadač Athletica, Llorente.

Iniesta je također govorio o svom kolegi i prijatelju:

- On je jednako dobar van terena, ili čak bolji nego na njemu. Kod dva najbitnija gola Španije u posljednje vrijeme, u Evropskom i Svjetskom prvenstvu, lopta je išla preko Xavija. To govori sve. Snosi veliki dio "krivice" za to što smo prvaci Evrope i svijeta.

Kada je riječ o Xaviju svi ističu njegov pregled igre, njegovu preciznost u dodavanjima, njegov naum kod posljednjeg pasa prije gola i njegovu pomoć ekipi.

Nadmašuju ga samo golmani i Raúl

Xavi u petak igra svoju 100. utakmicu za špansku reprezentaciju. Tada će postati jedan od samo četiri igrača koji su dostigli tu cifru. Ispred njega je Raúl, koji je odigrao 102 utakmice sa Španijom, te naravno dva golmana, Zubizarreta (126) i Casillas (117), koji su najviše puta obukli famozni crveni dres.

Xavi će biti starter i prekosutra u Granadi.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.