FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 57

Neutral
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Neutral » 22 dec 2013, 13:47

Jučer je Schalke ušao u utakmic sa ciljem da ne izgubi. Protivnički gol ih nije zanimao. Keller nije bio na klupi zbog nekih problema, viroza neka, zaboravih o čemu je tačno riječ.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 dec 2013, 21:53

Schalke je veceras i zvanicno potvrdio da ce Jens Keller i u nastavku sezone biti njihov trener...
Danas vodjeni ti razgovori i obje su strane rekle sta misle da je potrebno da se popravi i dogovorili se za nastavak saradnje.

Mislim da je ovo pogresan potez celnika Schalke-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 dec 2013, 21:28

Kirchoff izgleda dolazi na posudbu..ako ovo znaci oddlazak jonesa onda kazem "amin".a ako ne onda je Po meni debilan potez do bola jer kirchoff nije tip igraca koji treba ekipi tj takve jednodimenzionalne stange vec imamo u neustadteru I jonesu.. Nikad mi nece biti jasno zasto ga je jajern doveo jer lik ni u meinzu nije bio standardan..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 dec 2013, 21:39

gruezi je napisao/la: Nikad mi nece biti jasno zasto ga je jajern doveo jer lik ni u meinzu nije bio standardan..
Naravno da je bio standardan i to pogotovo onu zadnju sezonu, barem dok je bio zdrav. :mrgreen:
Ja mislim da je njega Schalke angazirao upravo kao stopera ali po svemu sudeci ni tu ne bi mogao izboriti svoje mjesto, jer Papadopoulos se vraca koji ce pored Howedesa ciniti taj stoperski par.

Vidjecemo, ima tu da se igra, bice od pomoci definitivno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 dec 2013, 21:59

Nije bio ba svaku drugu tekmu je sjedio na klupi ... U odbrani imamo matipa santanu zdravog papu bennya plus onog malog ayhana tako da nemislim da ce ga tu koristit... Sto se kellera tice bojim se da to znaci da od lige prvaka sljedece godine nema nista a to znaci odlazak draxlera ,farfana ,kpb I onda hajmo jovo na novo..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 dec 2013, 22:43

gruezi je napisao/la:Nije bio ba svaku drugu tekmu je sjedio na klupi.
Nemam namjeru da ganjam neku pravdu, ali sam bio uvjeren da je igrao svaku u kojoj nije bio povrijedjen ili nije uopste bio u kadru i provjerio sam taj podatak tako da sam ipak pogodio sa svojom pretpostavkom. :mrgreen:
Od onog trenutka kada je receno da ce u Bayern ja sam ga intezivnije poceo pratiti.
Evo dokaz:
http://www.transfermarkt.de/de/jan-kirc ... _2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Znaci, po tebi je Kirchhoff propala investicija za Schalke? :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 dec 2013, 23:11

Omerbavarac je napisao/la: tako da sam ipak pogodio sa svojom pretpostavkom. :mrgreen:

Kako si druže pogodio kad ti ispod fino piše :

Jan Kirchhoff stand insgesamt 20 Mal im Kader. Er spielte 9 Mal von Beginn, wurde 9 Mal eingewechselt und blieb 2 Mal ohne Einsatz.

Znači počeo u prvoj u 9 od mogućih 20 utakmica, to je sve samo ne standardni prvotimac :!:

Kirchoff-ova karijera je počela ići silaznom putanjom u sezoni 12/13, a transfer u Bayern mu je bila najgluplja moguća odluka.
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 dec 2013, 23:16

Naravno da sam pogodio kad mi je receno da je Jan svaku drugu sjedio na klupi a to nije tacno. Igrao je svaku utakmicu u kojoj je bio zdrav i kada je bio u kadru, dakle, nijednu utakmicu nije presjedio na klupi svih 90 minuta.

Da je bio zdrav, odnosno manje povrijedjen skupio bi puno vise minuta ali i ovo sto je igrao je sasvim dobro s obzirom koliko su mu povrede dozvoljavale.

Sto se tice forme, tu se slazem da je isla silaznom putanjom ali to ne znaci da se u dogledno vrijeme njegova forma nece podici.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 dec 2013, 23:37

Omerbavarac je napisao/la:Naravno da sam pogodio
Omerbavarac je napisao/la:Naravno da je bio standardan i to pogotovo onu zadnju sezonu, barem dok je bio zdrav. :mrgreen:

Standardan nije bio nikako a koliko sam skontao o tome se vodila diskusija. Gruezi sigurno nije mislio bukvalno da je igrao svaku drugu, ali kad pogledamo statistiku onda nije ni bio daleko od istine :mrgreen: .

Stoji to da su ga povrede nešto usporile i udaljile od prve momčadi, ali dobro se sjećam da je grijao klupu u mnogo navrata kad je bio zdrav ili ulazio pred kraj susreta a uostalom statistički podaci koje si nam dao to i dokazuju ;) .

Mada mislim da je ovo zaista nepotrebna rasprava :lol: , ali eto u ovim tužnim danima bez drage nam naše Bundeske moramo naći nešto o čemu da pišemo :D ;) .
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 dec 2013, 23:43

Za mene je on bio standardan jer je igrao u svakoj utakmici. Nema veze ako nije dobijao po 90 minuta jer nije ni mogao igrati vise radi vec poznatog razloga.

Od mene dosta na ovu temu, ja vise necu replicirati kada je Kirchhoff u pitanju. :mrgreen:
Sretno mu u Schalkeu, da odigra onoliko minuta koliko je odigrao i u Mainzu. :)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 dec 2013, 10:07

Omere standardan je igrac koji 90 posto tekmi igra od pocetka...anyway...izgleda da su arsenal I united ozbiljno zagrizli za draxlera koji kako kaze nije sretan u schalkeu jer neigra poziciju koju on zeli da igra a to je pozicija poluspica... On ako misli da ce arsenal poslat ozila na klupu ili united rooneya da bi njemu ispunili pubertetske zelje slobodno se moze reci da decko nije pri sebi..

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 02 jan 2014, 13:30

Holtby bi mogao nazad u S04. Osobno bih ga prije nabio nogom u pakšu nego mu dao novu šansu nakon lanjskog bijega.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 jan 2014, 18:12

Kako stvari stoje kirchoff ce biti posudzen do juna 2015... Po meni glup I nepotreban transfer... Sto se holtbija tice on nema gdje da igra pored kpb I meyera plus ako draxlera prebace na poluspica on bi bio samo visak..

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 jan 2014, 09:16

Na pripreme su otputovali sobotka leipertz iz u23 a iz u19 friedrich,itter I avdijaj.cudi me da nema maxa ali hajd. Takodzer jedna radosna vijest je ta da ce izgleda jones da digne sidro I da trazi novi klub. Cak nije ni na pripreme otputovao sto je po meni ogromno pojacanje za ekipu... Draxler na radaru chelsija, spremni su dati de bruynea plus lovu...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 jan 2014, 13:32

Kirchhoffu se nikako ne da, kao ni cjelokupnoj ekipi Schlakea kada su povrede u pitanju.
Drugi dan priprema i odmah povreda za novopridoslicu. :|

http://www.bild.de/sport/fussball/jan-k ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 05 jan 2014, 20:59

sam potpisao za s04.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 05 jan 2014, 22:10

Omerbavarac je napisao/la:Kirchhoffu se nikako ne da, kao ni cjelokupnoj ekipi Schlakea kada su povrede u pitanju.
Zbog povreda nije zaigrala "idealna/najbolja" postava već 2-3 godine kod nas. Ništa novo, nećemo se previše žaliti k'o komšije.
Blaszczykowski je napisao/la:sam potpisao za s04.
Nema zvanične potvrde ni sa jedne ni sa druge strane mada je velika vjerovatnoća da ćemo Sidnija gledati u plavom dresu(od naredne sezone). Ovo vjerovatno znači da nas Draxler napušta već iduće sezone.
gruezi je napisao/la:Takodzer jedna radosna vijest je ta da ce izgleda jones da digne sidro I da trazi novi klub. Cak nije ni na pripreme otputovao sto je po meni ogromno pojacanje za ekipu.
Nadajmo se da će uskoro biti prodan. Obzirom da više neće biti na platnoj listi možda dovedemo koje "pojačanje" sad u januaru.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 jan 2014, 11:01

Fuchs navodno na meti Galatasaraya. :? Njegov odlazak bi značio veću minutažu za Kolašinca i Aoga, s tim da je ovaj drugi na posudbi do kraja sezone.

Inače, kada bi odlazak Draxlera nadomjestili Samom i De Bruyneom, to bi bio sjajan deal za Schalke. 8-)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 08 jan 2014, 11:36

Sad je i zvanično. Sidney Sam je naš igrač od 1.7.2014.
Potpisao je ugovor do 2018 godine.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 jan 2014, 17:08

Dobar posao za plavce još samo da maknu Kellera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.