Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

High

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la High » 14 feb 2013, 14:20

Bitno je da će bez problema na stadion ući Šoljanin, Denial i njima slični.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 14 feb 2013, 14:26

Goalgetter je napisao/la:Racuna se po sljedecem principu:

P = M x I x T x C

P = 3 / 1 (3 za pobjedu / 1 za remi) * 2,5 (Koeficijent za Kvalifikacije) * 189 (200 - Pozicija protivnika na FIFI-noj ranglisti, Grcka je 11ta) * 1 (Koeficijent konfederacije, UEFA = 1,0) =

U slucaju pobjede: 1417,5
U slucaju remija: 427,5

Mada, ovo je sada izracunato samo za jednu utakmicu, samo sto se ovaj rezultat, sto se na kraju dobije, ne sabira sa aktuelnim bodovima, nego se ubacuje u prosjek.

Na sljedecoj ranglisti, ocekuje se napredak, jer cemo umjesto sadasnjih 814, imati 825 bodova.

Tako sam i ja izracuno pa mi izaslo 1417 i to mi je previse, pa me zanima koji se ono prosjek uzima ili sta vec? Do koje bi pozicije mogli otici pobjedom?

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 14 feb 2013, 14:27

dadnan je napisao/la:Mozel neko izracunat koliko cemo bodova na ranking listi fifinoj dobit ako pobjedimo grcku a koliko ako odigramo nerjeseno? Da vidimo do koje bi pozicije mogli da se dignemo.
Nekad sam znao ali nisam dugo obracao paznju pa sam zaboravio a radio sam na pamet neke kalkulacije pa mi izasle velike cifre pa vjerovatno sam negdje pogrijesio tj nisam se mogao svega sjetiti. Pa eto ako moze neko ko je siguran da zna da napise.
nemora znacit da cemo ikako napredovat na rang listi iako dobijemo grke! to zavisi od toga koje su ti tekme odpisane a koje se nove racunaju za rang listu! naprimjer poslje nerijesenog u atini smo pali za jedno mjesto na rang listi, jer nam je se odpisala jedna pobjeda a dobili se bodovi za nerijesen rezultat! e sad neznam koja je bila tekma u martu prije 2 godine i dali je bila pobjeda, nerijeseno ili poraz! najbolje bi bilo da je poraz jer onda bi kako god okrenes sa nerijesenim ili pobjedom protiv grcke dobili vise bodova na rang listi i vjerovatno jos napredovali na istoj!

sto se tice sastava i formacije protiv grcke ja bi igrao 4-2-3-1 u sljedecem sastavu:

---------------------Begovic-------------------
mujdza-------zukanovic--Spahic-----salihovic
------------------Pjanic--Zahirovic---------------
stevanovic--------Misimovic---------------Lulic
---------------------Dzeko------------------------

zukanovic cisto iz tog razloga jer nema ko drugi, ako se pandza oporavi do tekme njega bi stavio jer bi nam drama vazan bio u skok igri!

u slucaju pozitivnog rezultata 20-30 min prije kraja tekme jedna izmjena i rotacija igraca:

------------------Rahimic--Zahirovic---------------
stevanovic------------Pjanic---------------Lulic
---------------------Dzeko------------------------

u slucaju negativnog rezultata i potrebom za golom u zadnji 20-30 min, dvi ofanzivne izmjene i rizicnija igra:
--------------------Medunjanin-----------------
stevanovic----------Pjanic---------------Lulic
----------------Ibisevic--Dzeko-----------------

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 14 feb 2013, 14:28

Ma bilo je i prije ovakvih utakmica,kakih 200 km...kad dodje 4-5 h daju i po skoro normalnoj cijeni ...Ko nas zasto kad nemamo stadion,kad nemamo online pridaju ,mazge smo u svakom smislu ,a crko smo za Bosnom:-)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 feb 2013, 14:37

dadnan je napisao/la:

P = M x I x T x C

P = 3 / 1 (3 za pobjedu / 1 za remi) * 2,5 (Koeficijent za Kvalifikacije) * 189 (200 - Pozicija protivnika na FIFI-noj ranglisti, Grcka je 11ta) * 1 (Koeficijent konfederacije, UEFA = 1,0) =

Mada, ovo je sada izracunato samo za jednu utakmicu, samo sto se ovaj rezultat, sto se na kraju dobije, ne sabira sa aktuelnim bodovima, nego se ubacuje u prosjek.

Na sljedecoj ranglisti, ocekuje se napredak, jer cemo umjesto sadasnjih 814, imati 825 bodova.

Tako sam i ja izracuno pa mi izaslo 1417 i to mi je previse, pa me zanima koji se ono prosjek uzima ili sta vec? Do koje bi pozicije mogli otici pobjedom?
Ubrajaju se prosjeci iz prosle cetiri godine, znaci:

2010 - Bodovi iz te godine broje se 20%
2011 - Bodovi iz te godine broje se 30%
2012 - Bodovi iz te godine broje se 50%
2013 - Bodovi iz te godine broje se 100%

I kad saberes ova 4 prosjeka, dobijes konacne bodove.

Do kojeg mjesta tacno mozemo, neznam, nemam volje racunati, trebas uzeti i u obzir ako druge ekipe kiksaju ili pobjede da ce dodatno biti pomaka :D

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 14 feb 2013, 14:38

Ja za utakmicu u Parizu online naručio i platio. Poslali mailom i izvuko na običnom A4 formatu papira. Još bila crnobijela i u novčaniku gužvala se 1600 km. Pred stadionom je samo razmoto i skeniro. Konto da što je pogužvana neće bit problema al hvala Bogu pa nije. Bitan onaj barkod. Proće još vremena da mi to doživimo ovdje da naručimo online. Ne računam na kupikartu.ba to je ubleha živa. Protiv Portugala najavljivali 2 mjeseca prodaju i uopšte nisu pustili nikad u prodaju. Znal neko kolko su Grci dobili ulaznica, jel kolko ih i sleduje tj. 5 % ?
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Maniaacs
Kontakt:

Post Postao/la Maniaacs » 14 feb 2013, 14:47

7aprildomemoj je napisao/la:Ja za utakmicu u Parizu online naručio i platio. Poslali mailom i izvuko na običnom A4 formatu papira. Još bila crnobijela i u novčaniku gužvala se 1600 km. Pred stadionom je samo razmoto i skeniro. Konto da što je pogužvana neće bit problema al hvala Bogu pa nije. Bitan onaj barkod. Proće još vremena da mi to doživimo ovdje da naručimo online. Ne računam na kupikartu.ba to je ubleha živa. Protiv Portugala najavljivali 2 mjeseca prodaju i uopšte nisu pustili nikad u prodaju. Znal neko kolko su Grci dobili ulaznica, jel kolko ih i sleduje tj. 5 % ?
Ma 300 ce dobit ja mislim :)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 14 feb 2013, 20:54

Misimovic----------Pjanic---------------Lulic

p.s.
nadam se da ce salihovic i mujdza biti spremni i da nece biti novih povreda,ali ova formacija je po meni najbolje sto mi imamo i sa ovom formacijom mozemo uzeti Grcku,odigrati hrabro i uz malo srece nece biti problema! ali opet kazem,sta ako Salihovic ne bude spreman,onda bi Lulic isao na njegovu poziciju a on je tu prilicno neiskoristen,i Zahirovic bi uletio u sredinu.... ako Mujdza ne bude spreman upada Vranjes i to je to.... nemamo puno izbora.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 14 feb 2013, 21:00

bosnas_ je napisao/la:---------------------Begovic-------------------
Misimovic----------Pjanic---------------Lulic

p.s.
nadam se da ce salihovic i mujdza biti spremni i da nece biti novih povreda,ali ova formacija je po meni najbolje sto mi imamo i sa ovom formacijom mozemo uzeti Grcku,odigrati hrabro i uz malo srece nece biti problema! ali opet kazem,sta ako Salihovic ne bude spreman,onda bi Lulic isao na njegovu poziciju a on je tu prilicno neiskoristen,i Zahirovic bi uletio u sredinu.... ako Mujdza ne bude spreman upada Vranjes i to je to.... nemamo puno izbora.
uh kad miske zašprinta po krilu ...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

alenko333
Kontakt:

Post Postao/la alenko333 » 14 feb 2013, 21:05

nevjerujem da ce Salihovic biti spreman tako da ce vjerovatno igrati Mujdza na toj strani a Vranjes na drugoj...nadam se Bicakcicu jer Zukanovic je prespor,Grci bi to mogli dobro iskoristiti...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 14 feb 2013, 21:06

alenko333 je napisao/la:nevjerujem da ce Salihovic biti spreman tako da ce vjerovatno igrati Mujdza na toj strani a Vranjes na drugoj...nadam se Bicakcicu jer Zukanovic je prespor,Grci bi to mogli dobro iskoristiti...
Nema šanse da će debitant igrati od početka na ovakvoj utakmici realno.. nit bi se Safet usudio to uraditi a realno gledajući to se ni nama ne sviđa , nitko ne zna kako će netko debitovati u reprezentaciji.. Ja ipak mislim da će Papetu nešto udarit u glavu pa će stavit Medunjanina na lijevu stranu veznog reda a Lulića na lijevog beka , Mujdžu na desnog , a Vranješa na stopera :?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 feb 2013, 22:15

Goalgetter je napisao/la:
dadnan je napisao/la:

P = M x I x T x C

Ubrajaju se prosjeci iz prosle cetiri godine, znaci:

2010 - Bodovi iz te godine broje se 20%
2011 - Bodovi iz te godine broje se 30%
2012 - Bodovi iz te godine broje se 50%
2013 - Bodovi iz te godine broje se 100%

I kad saberes ova 4 prosjeka, dobijes konacne bodove.

Do kojeg mjesta tacno mozemo, neznam, nemam volje racunati, trebas uzeti i u obzir ako druge ekipe kiksaju ili pobjede da ce dodatno biti pomaka :D
Tesko je reci do koje pozicije mozemo doci (kao sto neko rece, moras uzeti u obzir druge reprezentacije), no poprilicno lahko je izracunati koliko bi imali bodova nakon pobjede/remija protiv Grčke. Usput, nece se mnoziti sa 189, vec sa 188 (Grčka ce do te utakmice pasti na 12. poziciju), pa to u slucaju pobjede dobijamo 1410 bodova, a remi donosi 470 bodova. Poraz normalno 0.

Ja cu pokusati da izracunam koliko cemo imati poena nakon ove utakmice, no treba mi malo vremena za to, no sigurno je da bi sa tom pobjedom imali realne sanse da udjemo u top 20.

Edit: Podatke o bodovima imate na temi FIFA/Coca Cola World Ranking
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 15 feb 2013, 07:12, ukupno mijenjano 2 puta.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 feb 2013, 07:12

Evo malo statistike u posljednje cetiri godine:

- Bosna i Hercegovina u zadnje cetiri godine je odigrala 42 utakmice (17 domacih, 6 na neutralnom terenu, ostalo kao gosti), a Grčka 48 (18 domacih, 6 na neutralnom terenu i 7 na velikim takmicenjima, ostalo gosti).
- Od toga, BiH je odigrala 18 prijateljskih (4 domacih, 6 na neutralnom terenu), a Grčka 19 (7 domacih, 6 na neutralnom terenu).
- Grčka je odigrala 7 utakmica na velikim takmicenjima (3 na svjetskom, 4 na evropskom).
- U tim svim utakmicama, BiH je ostvarila 19 pobjeda (6 prijatesljkih, ostalo kvalifikacije), 9 remija (4 prijateljska) i 14 izgubljenih (8 prijateljskih), dok je Grčka ostvarila 22 pobjede (2 na velikim takmicenjima i 6 prijateljskih), 17 remija (1 na EP i 9 prijateljskih) i 9 poraza (4 na velikim takmicenjima i 4 prijateljska).
- Mi smo na domacem terenu u protekle cetiri godine ostvarili (bez prijateljskih) 7 pobjeda, 2 remija i 3 poraza sa gol razlikom 22:13, dok Grčka u gostima (bez prijateljskih) ima skor od 6 pobjeda, 4 remija i svega jedan poraz koji je ujedno jedini poraz u kvalifikacijama u protekle cetiri godine koji su dozivjeli (Švicarska u Bazelu pobjedila 2:0 jos 2009. godine) i imaju gol razlika u gostima od 11:7 sto znaci da u prosjeku zabiju jedan gol, a prime 0,64.
- Naš skor protiv reprezentacija koje se nalaze u trenutku meca u top 30 nije povoljan jer u svim kvalifikacijskim utakmicama u posljednje cetiri godine protiv takvih protivnika imamo 4 remija i 5 poraza sa ukupnom gol razlikom 6:17, od toga na domacem terenu 3:8 (3 utakmice).

Kada se vremenski period smanji na dvije godine to izgleda ovako:

- BiH 22 utakmice (8 domacih, 4 na neutralnom), Grčka 26 utakmica (9 domacih, 4 na neutralnom, 4 na velikom takmicenju)
- Od toga, BiH 9 prijateljskih (1 domaca, 4 na neutralnom), Grčka 12 prijateljskih (5 domacih, 4 na neutralnom)
- Grčka je odigrala cetiri utakmice na evropskom prvenstvu.
- U tim utakmicama, BiH ima 11 pobjeda (3 prijateljske), 4 remija (1 prijateljska) i 7 poraza (5 prijateljskih), dok Grčka ima 13 pobjeda (1 na EP i 4 prijateljske), 10 remija (1 na EP i 7 prijateljskih) i 3 poraza (2 na EP i jednu prijateljsku).
- Na domacem terenu bez prijateljskih, mi imamo 6 pobjeda i jedan remi sa gol razlikom od 17:2, dok Grčka u gostima (bez prijateljskih) ima 5 pobjeda i jedan remi uz gol razliku od 8:3 sto znaci da zabijaju po 1,33 golova po utakmici, a primaju svega 0,5 golova.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 15 feb 2013, 18:22

High je napisao/la:Bitno je da će bez problema na stadion ući Šoljanin, Denial i njima slični.
Bravo na postu!
Pobjeda je bolja od orgazma!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 feb 2013, 12:08

Od kapaciteta stadiona, za nase gledatelje/navijace/simpatizere u prodaju ce biti pusteno 10.200 karata, ako se pridodaju ove razne stele i "sigurni ulasci".. dobro bi bilo da se pusti i 10.000
-Evo moje misljenje raspodjele karata:
Sarajevo 3000
Zenica 2000
Tuzlanski kraj 1000
Hercegovina 1000
Ostali gradovi i udruzenja ostatak...
E sad gdje se ne proda za par dana.. prebacit ce se u ona mjesta gdje se prodalo za par sati :mrgreen:

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 16 feb 2013, 14:14

FliX je napisao/la:Od kapaciteta stadiona, za nase gledatelje/navijace/simpatizere u prodaju ce biti pusteno 10.200 karata, ako se pridodaju ove razne stele i "sigurni ulasci".. dobro bi bilo da se pusti i 10.000
Sarajevo 3000
Zenica 2000
Tuzlanski kraj 1000
Hercegovina 1000
E sad gdje se ne proda za par dana.. prebacit ce se u ona mjesta gdje se prodalo za par sati :mrgreen:
Znači ja koji svaku utakmicu reprezentacije pređem preko 300 km da bih pogledao reprezentaciju , trebao bi dobiti kartu tek onda ako ostane koja viška , a vama Sarajlijama i ostalima dati nekih 80% karata . Jako pametno !

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 feb 2013, 14:54

FliX je napisao/la:Od kapaciteta stadiona, za nase gledatelje/navijace/simpatizere u prodaju ce biti pusteno 10.200 karata, ako se pridodaju ove razne stele i "sigurni ulasci".. dobro bi bilo da se pusti i 10.000
Sarajevo 3000
Zenica 2000
Tuzlanski kraj 1000
Hercegovina 1000
za sarajevo i zenicu ide 50 % karata :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

peyton
Kontakt:

Post Postao/la peyton » 16 feb 2013, 15:05

Pitanje je vremena kada ce se opet postaviti pitanje zasto se ne igra u Sarajevu...**** ti tu reprezentaciju kad vecina ljudi koji bi ju voljeli gledati uzivo nema tu priliku. Ovako sigurno vise ne ide...ne pamtim kad sam zadnji put bio na tekmi repke... :evil:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 feb 2013, 15:12

peyton je napisao/la:Pitanje je vremena kada ce se opet postaviti pitanje zasto se ne igra u Sarajevu...**** ti tu reprezentaciju kad vecina ljudi koji bi ju voljeli gledati uzivo nema tu priliku. Ovako sigurno vise ne ide...ne pamtim kad sam zadnji put bio na tekmi repke... :evil:
Pape zeli igrati u Zenici, igraci zele igrati u Zenici, bolja atmosfera nego na Kosevu . Eto, ukratko receno.

peyton
Kontakt:

Post Postao/la peyton » 16 feb 2013, 15:21

Goalgetter je napisao/la:
peyton je napisao/la:Pitanje je vremena kada ce se opet postaviti pitanje zasto se ne igra u Sarajevu...**** ti tu reprezentaciju kad vecina ljudi koji bi ju voljeli gledati uzivo nema tu priliku. Ovako sigurno vise ne ide...ne pamtim kad sam zadnji put bio na tekmi repke... :evil:
Pape zeli igrati u Zenici, igraci zele igrati u Zenici, bolja atmosfera nego na Kosevu . Eto, ukratko receno.
Boli me **** sta Pape zeli, reprezentacija nije njegovo vlasništvo pa da on odlučuje o njoj i tacka. Navijaci se pitaju a ne ni Pape ni igraci....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.