Pitanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

hoshafka
Kontakt:

Re: Pitanja

Post Postao/la hoshafka » 11 jul 2014, 20:01

ZahaKING je napisao/la:Moja tetka to ima u Hrvatskoj, bgm su puno para "zinuli", ali ne plaćaju više nikom struju, imaju za svoje potrebe, ove godine namjeravaju ugraditi rotor ispod stalka (velikog stalka) za ove solarne panele, tako da ih može okretati u pravcu sunca :) po nekoj "logici" više struje ide tako :wave:
po logici da dobijaš veću temperaturu ako ti sunčeve zrake padaju na ploču pod uglom što bližem 90 stepeni, a samim tim i više energije, isto kao i na planeti Zemlji :)
Inače mislim da je ovo odlična stvar, mogu raditi i zimi jer nije im neophodno Sunce nego samo svjetlo dana.
Ne znam sad kako je to regulisano zakonom, kakvi su porezi :?: Poznajući našu državu još nisu ni donijeli zakon o tome, a ako jesu onda su porezi ogromni :mrgreen:
Budućnost je u tome, svaka kuća treba imati po jedan da barem grije vodu u bojleru :D
Pustiću sunce da topi ljubav!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 jul 2014, 20:15

Poznavajuci nasu drzavu jos ne znaju sta je solarna energija :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 11 jul 2014, 20:25

zato ja znam šta je solarno plaćanje :mrgreen:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 11 jul 2014, 20:59

Kako je bilo fino vidjeti solarne ploče kad sam bio u onoj državici, Luksemburgu. Uglavnom na svim kućama su postavljene a ako nema na kući ima pored. Još kad vidiš urbanistički red u državi i pogledaš ovdje kod nas situaciju, samo naslagane kuće i zgrade bezveze, svako pravi kakvu hoće kuću, gdje hoće. :crazy:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 jul 2014, 23:03

ZahaKING je napisao/la:zato ja znam šta je solarno plaćanje :mrgreen:
Svi znamo šta je solarno plačanje. :mrgreen:

Kod nas u školi htjeli pravit te solarne ploče/elektrane ali nisu, nisu pare dobili. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 12 jul 2014, 01:33

Evo u Tuzli sam na vise mjesta vidjao doduse na vecini kuca je to jedan veci ili dva manja (velicine prozora) za vjerovatno bojler. Ali gore prema Simin Hanu (uz magistralni put TZ-BN) ima covjek prekrivenu komplet stranu krova s panelima. Cini mi se da sam negdje cuo od nekoga da neka NVO ucestvuje da li u pokrivanju troskova ili daju kredit.
A bas me zanima zakonska regulativa u vezi obnovljivih izvora. Vodeci se zdravim razumom i logikom paneli bi trebali biti oslobodjeni poreza samo sto bi se vjerovatno trebalo negdje i 'zavesti' vjerovatno u EP da ne budes optuzen za preprodaju el energije :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 jul 2014, 01:40

brazzo je napisao/la:Evo u Tuzli sam na vise mjesta vidjao doduse na vecini kuca je to jedan veci ili dva manja (velicine prozora) za vjerovatno bojler. Ali gore prema Simin Hanu (uz magistralni put TZ-BN) ima covjek prekrivenu komplet stranu krova s panelima. Cini mi se da sam negdje cuo od nekoga da neka NVO ucestvuje da li u pokrivanju troskova ili daju kredit.
A bas me zanima zakonska regulativa u vezi obnovljivih izvora. Vodeci se zdravim razumom i logikom paneli bi trebali biti oslobodjeni poreza samo sto bi se vjerovatno trebalo negdje i 'zavesti' vjerovatno u EP da ne budes optuzen za preprodaju el energije :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
jesu li ono u Tuzli htjeli naplacivati koncesiju za suncevu energiju? :rol:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 12 jul 2014, 21:45

skoro smo raspravljali zašto najgluplji pričaju najviše, i danas naletim na ovaj fenomenalan tekst
http://www.6yka.com/novost/57069/manjak ... opouzdanja" onclick="window.open(this.href);return false;
Pustiću sunce da topi ljubav!

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jul 2014, 02:45

Zašto se lepinje furaju samo uz ramazan, a u ostalim mjesecima se jede kruh ?
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 14 jul 2014, 02:59

Clutch je napisao/la:Zašto se lepinje furaju samo uz ramazan, a u ostalim mjesecima se jede kruh ?
I mene zanima zašto lepinja nema toliko običnim danima, meni je to ljepše od klasičnog hljeba, mog'o bi vazda jesti :D

Zna li neko gdje mogu skinuti crtiće "Highlander" i "Chris Colorado"!? To su inače crtići mog djetinstva :) :) pa me vuče nostalgija da ih još jednom pregledam :mrgreen:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 14 jul 2014, 03:01

Ja shvatam da je to običaj, ali nemoguće da su tako malo zastupljene u drugim mjesecima.

Vidi na piratima..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Pitanja

Post Postao/la JoseMourinho » 14 jul 2014, 08:12

Clutch je napisao/la:Zašto se lepinje furaju samo uz ramazan, a u ostalim mjesecima se jede kruh ?
Ima u nekim pekarama slabo al ima se nac, ma fazon je uz ramazan kao baklame za bajram, jednostavno ne bi se dobro prodavale drugim mjesecima....a i dosata su se promijenili somuni bar u ovim novim pekara koliko sam ja primijetio, a nisu to ti vise su pogace sa izgledom somuna sreća pa ove starije pekare prave prave somune ;)

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 01 avg 2014, 11:37

Ne znam gdje bih pitao ali evo ovdje, šta je sa onom temom "Igre - Kako, gdje, šta" ? Kada odem na nju zašto piše "Za pregledavanje ovog foruma, moraš biti ovlašten/a".

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 avg 2014, 11:46

Ja tu temu ni ne mogu naci :oops: :oops:

Ovaj forum svaki dan gubi na kvaliteti, moderatori sve gori, admin brise sve teme koje mu se ne svidjaju.
Ne smijes nista reci protiv rada vladajucih organa jer odmah ide ban :twisted:

Pretpostavljam da se cujemo za 7 dana :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 01 avg 2014, 11:47

To ti je demokratija drug moj. :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 01 avg 2014, 11:47

Otelo je napisao/la:Ja tu temu ni ne mogu naci :oops: :oops:

Ovaj forum svaki dan gubi na kvaliteti, moderatori sve gori, admin brise sve teme koje mu se ne svidjaju.
Ne smijes nista reci protiv rada vladajucih organa jer odmah ide ban :twisted:

Pretpostavljam da se cujemo za 7 dana :kafa:
Neeeeeeeeeeee. :plac: :plac:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 avg 2014, 11:49

Sarkazam ? :P

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 avg 2014, 11:54

Pa admin vam je objasnio u cemu je "problem". Teme nisu izbrisane, vec premjestene i bit ce vracene kada se IOS aplikacija nadje na app storeu.

Inace, da se ja pitam - ne bih ni vracao te teme. Svakako bi akcenat trebao biti na sportu, a ne na probleme sa facebookom i kojekakvim igricama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 avg 2014, 14:05

Pa admin je otvorio pdf Diskusije i na njima se prica o ostalim stvarima. Najlakse se kurciti i glumiti pametnjakovica bez pokrica. Ako se vec fokusiralo na sport sto su se otvarali pdf koji nemaju veze sa sportom. Do jucer iz raje a danas iz kabineta.
1946

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 01 avg 2014, 14:14

Ja imam jedno glupo ali zanimljivo pitanje.

Znači WC šolja. Kad god pišamo ili pustimo vodu nivo vode u šolji je uvijek isti, kako ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG i 45 gostiju.