Slovenija - BiH 06.02.2013

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

emir79
Kontakt:

Re: Slovenija - BiH 06.02.2013

Post Postao/la emir79 » 22 jan 2013, 20:36

viKK je napisao/la:
samson je napisao/la:Jedva izvukli remi kod Grka ... Dalje ne treba ... Ko to laganini uzima Grcima bodove na njihovom kucnom pragu?? I dalje tarabajte, zahvalite modernoj tehnologiji na tom vam daru .. Nekada sam zivio za dan da nas vidim na velikom takmicenju, danas samo zbog forumske intelegencije ..
Pa jesmo jedva izvukli remi ... Imali smo dvije šanse , a nas su stative milovale i Begović spašavao . Prije bih rekao da njih sreća nije mazila a mi smo se izvukli . Sad je na nama da pobijedimo , i ne bi se baš moglo reći da će nam biti lako. Eh druže moj , znalo se svašta dešavati u fudbalu , da neka mala ekipa pobijedi veliku , ne znači to odmah da je mala ekipa kvalitetnija od velike . Jednostavno takav se splet okolnosti desi , to je normalna stvar u sportu ... Mi smo sa uspjesima daleko iza Grka , međutim ako ćemo biti realni nemaju oni neke igrače koji su krema fudbalskog vrha , nemamo ni m i, međutim kada pogledaš gdje njihovi igrači igraju to su sve kvalitetni klubovi da se najmanje kaže ... Dok kod nas imaš prvo igrače koji igraju u baš velikim klubovima , a onda vidiš neke klubove koji su samo dno Europskog fudbala .. to je ono što čini Grke toliko jakima , igra se ne temlji na individualnoj snazi već na kolektivnoj.
Pogledaj ti malo bolje tu utakmicu jos jednom,pa ces vidjeti da smo mi imali vise sansi od Grcke,a to sto su im igraci glavom sa linije izbijali loptu,to ne vidimo ha?
Grcka samo kvalifikacije prije oderala Hrvate,10-te na svijetu,poslala ih u baraz,a ti se naso praviti frajer pa ponizavati bivseg prvaka Evrope.
Uz to si Latvijce nazvao pekarima,eh ti "pekari" su bili na svijetskom prvenstvu,a mi jos ni na jednom.Prema tome spusti se na zemlju,ili prvo skoci pa reci hop. 10 bodova iz 4 utakmice mi nikad nismo imali,ovo sto Safet radi sa ekipom,je vise nego odlicno.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 jan 2013, 20:49

emir79 je napisao/la: Uz to si Latvijce nazvao pekarima,eh ti "pekari" su bili na svijetskom prvenstvu,a mi jos ni na jednom.Prema tome spusti se na zemlju,ili prvo skoci pa reci hop.
Da samo ispravim, bili su na EP 2004 u Portugalu (porazi od Češke i Holandije i remi protiv Njemacke), a izborili ga tako sto su bili drugi ispred Poljske u svojoj kvalifikacionoj grupi i onda preko baraza protiv Turske (1-0, te 2-2 u gostima). Na svjetskom nisu bili.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 22 jan 2013, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 jan 2013, 21:07

Edviin je napisao/la: Pozz. radni narode... Evo ja sam bas malo prije kupio za starog jos tri karte, i to na sektoru za familije, ostalo je sve prodano, karte po 23e bi dosle u obzir samo ako se ove po 18 nebi prodale... Ljudi jih vec prodavaju na internetu ima ova stranica http://www.bolha.com" onclick="window.open(this.href);return false; pa si malo pogledajte...

A i za sve sto ce dolazit na utakmicu, cuo sam da ce biti organizovan skup navijaca bosne na glavnoj željezniskoj stanici u 3 sata...
jel mozes mi poslati direktan link od karata sa te stranice, ne mogu bas da se snadjem na slovenskom :)

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 22 jan 2013, 21:10

Mene brine ovaj Lulic,gledam ga sad i kontam gdje se izgubio.Nadam se da ce vratiti formu na Janezima,a onda pretrcavati Grke u Zenici.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 22 jan 2013, 21:11

nihco je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Druže "NIHCO" u dosta tvari si u pravu..liga nam je nikakva,država i društvo su nam u q u r c u,moralne norme,poštovanje,samilost,toga više nema..ali de nas brate pusti da normalno pogledamo tekmu,pusti nas da se nadamo,da likujemo i da se razočaramo,da pjevamo i da psujemo.Nije mi jasno samo kakav je to tebe TEŠKI CRNJAK spucao.Pa kada bih sa tobom otišao na kafu poslije sat vremena bi se vratio i pištolj direktno se u čelenku zveknuo..neboj bolan da širiš tu neku negativnu energiju..pa 90% raje je svjesno ko smo,šta smo i gdje smo...de drug moj malo OPTIMIZMA nije naodmet.
Prijatelju, ja sam jedna izuzetno vesela i optimisticna osoba, mogu ti ispricati par dobrih viceva, otplesat nesto, dati ohrabrujuci savjet ispunjen ljubavlju, i sl. Ali kada se radi o stvari do koje mi je stalo, a fudbal jeste, necu dozvoliti da me zaje.bavaju konjokradice i amateri, narocito retorikom koja vrijedja prosjecnu inteligenciju. Ima da im se na kosti navalim , pa cemo vidjeti !
Nista u martu ce se vidjeti , do tada , svako svojeu pricu, ne dopada vam se komentar zaobidjite , meni je pola foruma na "ignoru'
Ha,ha :lol: svaka čast za otplesati(može valcer ,pa onda jedno kolce),ma kontam te svega mi.I ja dosta puta onako za sebe analiziram Papeta...dosta mi stvari ne ide u glavu,pogotovo neke kontradiktorne izjave (sada vezane za ove mladiće,jedni pozvali ,on nije pozvao itd ???),ali nekako stekne se utisak da jedva čekaš neki neuspjeh da dokažeš da si u pravu,isprepadaš nas brate,vidjećemo kada dođe mart,kada dođe Slovačka i tako to.Moramo sebi priznati da smo još mali,trebamo dati podršku Papetu.Naravno da se može bolje ali činjenica je da Pape dosada radi najbolji posao ,(sjeti se kako smo igrali sa Muzurom i ostalima)Tebi pozdrav...a nemoj na na ignore ...kažu da je bogatstvo u tome što smo različiti...Pozz.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 jan 2013, 21:19

Nego tko ide na tekmu???? :D :D meni ulaznica upravo stigla 8-) 8-)
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 22 jan 2013, 21:22

h1a2s3o je napisao/la:Grci ce nas u Zenici spustiti na zemlju. Branit ce se sve vrijeme ( sto obicno i rade) i onda jedna njihova lagana kontra i to bi bilo to, mi ga popusimo i opet baraž..
I onda, naravno, opet Portugal i flauta.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 jan 2013, 21:22

sedra je napisao/la:Mene brine ovaj Lulic,gledam ga sad i kontam gdje se izgubio.Nadam se da ce vratiti formu na Janezima,a onda pretrcavati Grke u Zenici.
Jesi ti siguran to za Lulica,meni izgleda sasvim dobro

@AnelZ,hvala na ispravci,znam da su bili na prvenstvu,ali nisam bio siguran na kojem. Sjecam se da su tad Kahna prozivali,zato sto je i on porijeklo iz Latvije.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 22 jan 2013, 21:33

Lulic izuzetno dobro igra veceras,ne znam zasto se izgubio...Djeluje dosta prodoran i aktivan...trci uz liniju ko lud

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 22 jan 2013, 21:46

Stanje u drzavi ogleda se i na forumu gdje uglavnom dominira teski pesimizam. Nista ne valja,selektor ne zna lijepo pricati,Lulic je propao slucaj iako igra u prvih 11 drugoplasirane ekipe serie A,u Grckoj smo jedva izvukli bod,Francuzi nisu igrali u najjacem sastavu pa smo ih iznenadili,imali smo prelagan raspored bla,bla,bla.

Kad se kritikuje nema se mjere,legende se nazivaju telecim pogledima,pa djeco draga ima psiholog,obratite se za pomoc,obratite se i roditeljima neka vam pomognu. Pitajte tatu je li hebavo majku Hadjibegicu kad je fulio penal na SP protiv Argentine,jesu li ga nazivali nosonjom i davali pogrdne nadimke kao sto vi sad cinite.

Fuj kako mi se gadite i vi i gluposti koje pisete,to vise nije stvar vaseg misljenja nego gluposti ,neodgojenosti i nedostatka mozga.Zbog takvih negativaca nigdje nas i nema,ne samo repke,nego kompletne drzave.Nikoga ne postujete i nemate nade da ce biti bolje,da ce nesto biti dobro,samo treba vjerovati.

Pozdrav za par normalnih forumasa,divim se njihovoj istrajnosti na forumu.Ja fakat nemam zeludac za citanje gluposti, odoh ja u ilegalu...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 jan 2013, 21:49

sedra je napisao/la:Mene brine ovaj Lulic,gledam ga sad i kontam gdje se izgubio.Nadam se da ce vratiti formu na Janezima,a onda pretrcavati Grke u Zenici.
Ocito je da ne gledas Lulica :roll: .
Pa tip veceras odlican.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 22 jan 2013, 21:53

Taj komentar sam dao nakon deset min.utakmice,i zaista je djelovo nervozno i pomalo izgubljeno.Medjutim brzo se povratio,sad je ok.Malo sam pozurio sa kritikovanjem,desava se ponekad

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 jan 2013, 22:00

Ja nisam nijednom napisao kako ćemo izgubiti od Grka niti kako ne možemo pobijediti Grke. Već smo pobijedili reprezentacije koje su daleko ispod nas u kvaliteti , nema se tu mnogo pričati . Ne možemo mnogo toga zaključivati na osnovu utakmica protiv ekipa koje po kvaliteti ne mogu ni prismrditi nama . Nas ono najteže tek čeka , i trebamo se dobro spremiti na to . Nema srljanja kao protiv Portugala pa da nas netko spusti na zemlju. Taktička spremnost protiv Grka će biti ključ na utakmici . Sada baš i ne možemo planirati mnogo toga protiv Slovačke jer do te utakmice ima još vremena i mnogo toga se može promjeniti.

Ja ozbiljno ne vidim kako pojedinci ne mogu sagledati i razmisliti o onome što sam napisao , te zanemariti stranu kada sam pisao o kvalifikacijama i fino pažljivo pogledati šta sam napisao.
emir79 je napisao/la: Grcka samo kvalifikacije prije oderala Hrvate,10-te na svijetu,poslala ih u baraz,a ti se naso praviti frajer pa ponizavati bivseg prvaka Evrope.
I evo upravo potvrda o tome kako ne čitate pažljivo . Kad sam ja to ponižavao Grke ? Pročitaj opet post koji sam ja napisao . Ja nisam njih ponižavao , naprotiv , hvalio sam ih jer im nisu potrebni individualno talentovani igrači već imaju snažnu kolektivnu snagu , svaki igrač igra u kvalitetnom , pristojnom klubu , velika većina u dobrim , čvrstim klubovima , međutim ne sada nekim europskim velesilama kao Bayern , Real , Barselona itd... Dok kod nas imaš par igrača iz Cityja , Rome , Lazija , Stuttgarta , Stoke-a , pa onda naiđeš na klubove kao što su Alania , Kasimpaša , Gaziantep , Željezničar i slični klubovi u kojim kvalitetnih uslova za razvoj igrača nema ...
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 22 jan 2013, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 22 jan 2013, 22:00

Denizmare je napisao/la:Stanje u drzavi ogleda se i na forumu gdje uglavnom dominira teski pesimizam. Nista ne valja,selektor ne zna lijepo pricati,Lulic je propao slucaj iako igra u prvih 11 drugoplasirane ekipe serie A,u Grckoj smo jedva izvukli bod,Francuzi nisu igrali u najjacem sastavu pa smo ih iznenadili,imali smo prelagan raspored bla,bla,bla.

Kad se kritikuje nema se mjere,legende se nazivaju telecim pogledima,pa djeco draga ima psiholog,obratite se za pomoc,obratite se i roditeljima neka vam pomognu. Pitajte tatu je li hebavo majku Hadjibegicu kad je fulio penal na SP protiv Argentine,jesu li ga nazivali nosonjom i davali pogrdne nadimke kao sto vi sad cinite.

Fuj kako mi se gadite i vi i gluposti koje pisete,to vise nije stvar vaseg misljenja nego gluposti ,neodgojenosti i nedostatka mozga.Zbog takvih negativaca nigdje nas i nema,ne samo repke,nego kompletne drzave.Nikoga ne postujete i nemate nade da ce biti bolje,da ce nesto biti dobro,samo treba vjerovati.

Pozdrav za par normalnih forumasa,divim se njihovoj istrajnosti na forumu.Ja fakat nemam zeludac za citanje gluposti, odoh ja u ilegalu...
+1

Da bi društvo moglo ići naprijed treba pametne ljude, dobru atmosferu i odgovarajući način razmišljanja.

Bog mi je dao da sam kroz život duže vremena živio u tri države. Malo manje i u četvrtoj. Imao sam priliku uočiti sve razlike i što je važnije osjetiti ih na koži izmedju sva ta tri naroda. Jedna od te tri države je i BiH.

Pametni ljudi. Eto vam u mom potpisu naše pameti. Država nam je jedna gomila glupih ljudi. I što mene najviše sikira je shvatanje te ybne pameti. Ljudi misle da samo škola pravi pametne ljude, zato nam biblioteke zjape prazne. Ustvari se najviše naučimo kroz neformalno obrazovanje. Akademsko manje više.

Način razmišljanja. Kako rekoh živio sam u tri države. Bosna se jako razlikuje od te tri države u odnosu na druge. U BiH student živi na račun mame i tate, zadovoljan je ako ima pola marke u džepu i nema nikakvih ambicija. Sve što će postići čeka da otpočne onog dana kad završi fakultet. I kad završi fakultet (ako ga završi), tras... nikakvog životnog iskustva. Nadje se sam na svijetu i ne zna kud udarat.

I dobra atmosfera. U BiH ljudi pričaju mahalske priče. Ogovaranje nam je svakodnevnica. Fatamo se samo šuplje i dok nam je nje, nama je dobro. Vani čovjek razmišlja dosta poduzetnije. Haman je primoran da razmišlja. Pričam o drugim ljudima, ne nužno Bosancima. Ima nekakvih masu ideja kako zaraditi. Ja dok sam išao u srednju školu, nama je glavna tema bila kako zaraditi pare, na foru "Ej mogli bi...". Dok sam išao u osnovu, u BiH, pričalo se isključivo o ubijanju dosade i "Šta ću tamo", takav način razgovora se nastavio i kroz srednju školu, znam te ljude/momke, znam kako razmišljaju.

Izvinite što sam napravio mali offtopic. Smatrah potrebnim da ljudi čuju moje mišljenje i iskustvo na ovu temu. Nadam se da mi niko, pa ni admin, neće zamjeriti.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 22 jan 2013, 22:11

@ Rockefeller Inace nisam od onih koji vole kritikovati a jos manje pljuvati.To sto Lulic igra u jakoj ligi ne mora da znaci da se ne smije pisnuti ako ponekad lose igra.Neka zdrava kritika mora da postoji a to se ne smije porediti sa pljuvanjem.

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 22 jan 2013, 22:17

Hehe Lulic ko da me cuo,najbolji je za sada u Laziu.Na zalost primise gol al bice sve ok.Protiv Slovenaca on sa lijeve a Stevanovic s desne i ima da ih razvucemo na proste faktore.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 jan 2013, 23:08

Nego hoce li se kod Janeza morati sjediti na mijestima koja pisu na ulaznici ili :roll: :roll: :roll: ili kao kod nas u Zenici :D :D :D
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 22 jan 2013, 23:14

vrebac86 je napisao/la:Nego hoce li se kod Janeza morati sjediti na mijestima koja pisu na ulaznici ili :roll: :roll: :roll: ili kao kod nas u Zenici :D :D :D
Nije moralo u Parizu, nece valjda ni u Sloveniji. Iako uvijek probaju da budu veci katolici od Pape.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 23 jan 2013, 07:18

Zavisi, gdje imaš kartu. Ako češ biti na sektoru, gdje su vaši navijači, onda je svejedno. Ali ako si na "normalni" tribini medju Slovencima, onda sjediš kako ti piše na karti.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 23 jan 2013, 08:23

hilmo je napisao/la:
h1a2s3o je napisao/la:Grci ce nas u Zenici spustiti na zemlju. Branit ce se sve vrijeme ( sto obicno i rade) i onda jedna njihova lagana kontra i to bi bilo to, mi ga popusimo i opet baraž..
I onda, naravno, opet Portugal i flauta.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Za jezik se ugrizao, mojne više Portugalaca treći put ih ne bih preživio 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.