NBA History

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BIHfan
Kontakt:

Re: NBA History

Post Postao/la BIHfan » 19 okt 2013, 14:11

Wade je bez dvojbe bolji defanzivac, ali Iverson je bolji kradljivac dok je Wade jedan pd najboljih blokera na poziciji SG ikad.
To je isto kad kazu da je Paul bolji defanzivac od Ronda jer eto Paul ima vise ukradenih. Cak je i Rose bolji defanzivac od CP3.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 okt 2013, 14:14

Ne bih se slozio s tim da je Miller jos jedan od igraca u nizu, takva su dva bila. Jedan je Allen, drugi je Miller. Miller je imao bolje trenutke u karijeri, bolje je iskoristio, vise igrao, imao vise utakmica boljih u PO.

Iverson je nakon NBA finala zaebo sve, i onaj odlazak u Denver i poslije sve, nije fino uoblicio karijeru nikako. A fino je bio poceo, ali je trebao to fino i da zavrsi. A da je veci talenat za kosarku od Millera, jest sigurno ali opet njih dva se tesko mogu porediti. Nisu isti tip nikako igraca..

A spominjao se i Drexler, on vuce na tricu, a Iverson vuce na PG vise. Ja sam Iversona uvijek gledao kao PG. Mislim da je Drexler veci igrac, ne zbog titule vec zbog toga sto je na oba kraja igrao podjednako. Jedan je od rijetkih koji je na utakmicama znao skupiti dobar broj poena, asistencija, skokova i ukradenih lopti

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 19 okt 2013, 14:32

Iverson uvodi nešto novo?! Wow, prodor u reket, revolucija, nemamo takvih, nikako.
Ah da, ponajbolji šuter svih vremena se javlja svake 2-3 sezone.

Dosta i od mene, nema vajde raspravljat se sa nekim kome je Iverson u konkurenciji za najbolje igrače svih vremena.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 14:36

@ tuzlak

Ne mogu se porediti, zato sto je Iverson bolji igrac I kompletniji I to je to.

@lenbias

Pa nek je Wade bolji u odbrani. Mada su I steals dio odbrane al eto. Ofanzivno je Iverson imao veci arsenal. Overall se moze itekako diskutovati, Iverson da je igrao sa istim kalibrom igraca, imao bi titula sigurno. Biti jednom scoring champ u nba te stavlja u HOF, biti 4 puta je bolesno. Imati scoring titula kolk'o imaju Kobe I TMac skupa nije mala niti jednostavna stvar ljudi dragi. Gervin je bio igracina, lik je dero, ali nije nikad uzeo titulu.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 okt 2013, 14:42

iverson ako je bio bolji u napadu nije bio ni priblizno bolji koliko je wade u odbrani tako da taj ukupni dojam bez ikakve dvojbe dobija wade. ti previse nagadjanja imas u svojim sudovima, niko ne dvoji da je iverson vanserijski igrac, pa nismo budale da to dovodimo u pitanje ali ta nagadjanja i to sto je neko imao talenta i manjak srece u svojoj karijeri ne mogu se uzimati u obzir tj ne uzimati i zmiriti na neciji uspjeh ili neuspjeh, ponavljam, iverson je imao talenat, srce i sve ostalo zbog cega je trebao biti jedan od najvecih ali spletom okolnosti nije to uspio, nije jedini, t-mac, eto cak i ovaj iz mog nicka na forumu, len bias, za njega su predvidjali da ce biti bolji od jordana, sudbina je pa nije bio, mozda bi danas govorili o njemu kao najvecem svih vremena
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 19 okt 2013, 14:51

Kakav crni Iverson, "prevara" igrač. wade je i ofanzivno bolji igrač od njega. Iverson se ispucavao, uzimao i do 25 šuteva po utakmici. Wade je mnogo racionalniji, i mnogo precizniji. To što je Iverson imao crossover pa se neko nafura je druga priča, nema to mnogo veze sa košarkom. Moraš biti brz i učinkovit, a Wade to jeste. Nedvojbeno ide ispred Iversona u svim rangiranjima.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 19 okt 2013, 15:02

Wade je bolji igrač odbranbeno od Iversona, tu uopće nema rasprave.

ovaj opet zapeo protiv Iversona.

igrač od 183 je radio stvari sa prodorima kakve taj isti Miller ni sa 201 nije mogao i tu je glavna razlika, ako već govorimo o prodorima.

šta uopće znači ponajbolji šuter? pa i Petrović je bio bolji šuter od Millera, pa šta onda? još malo pa ćemo zbog toga i recimo Hornaceka ili Ehloa svrstavati u velikane. ili recimo braću Paxon. ne, ne smatram ove nabrojane boljim od Millera, nego samo argumentiram o tome "ponajbolji" šuter.

pratim ligu još iz doba dvoboja Magica i Birda, simpetizer sam Rocketsa svo to vrijeme, pa opet ne bih nikad rekao da je Drexler bolji od Iversona, ili recimo T-Mac, a opet obojica su sigurno bolji igrači od Millera.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 15:05

@Lenbias

Manjak srece sto se tice titule da. Sto se tice svega ostalog sve su cinjenice, prosjek poena cinjenica, PO cinjenica, all stars cinjenica, mvp cinjenica, scoring titule cinjenica, steals cinjenica, first team, 2nd team cinjenica itd. To nije under achievement nego over achievement za neciju karijeru. I btw orginalna diskusija je da li pripada u top 50 sto je sigurno DA. Sto se tice Guards moze vjerovatno u top 20, sto se tice SG, samo su 4 100% bolji od njeg, o tome se ne moze raspravljati, Jordan, Kobe, West I Gervin.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 19 okt 2013, 15:09

T-Mac bolji igrač od Millera, hahahhahahaha :lol: :lol: :lol:
Ponajbolji šuter znači da je prelomio ili odlučio nebrojno više utakmica svojim šutem, nego što je Iverson na bilo kakav način. Razumijem da vam je Iversonov still fancy, ali taj "modernizam" nema ama baš nikakve veze sa košarkaškom igrom. Miller je jednostavan i učinkovit igrač, neće ići preskakat ljude, ali će ti utrpat 20 poena uz 50% šuta iz igre i više ćete puta slomit nego neće ako je utakmica tijesna.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 okt 2013, 15:11

pa eto na prvu odmah je i wade bolji, sigurno, hajde nema potrebe dalje da raspravljamo stvarno, meni iverson nije u top 50 svih vremena i kraj price sto ne znaci da mi smeta ako tebi jeste, iskreno iverson mi je apsolutno nikakav faktor u zivotu
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 19 okt 2013, 15:14

work je napisao/la:T-Mac bolji igrač od Millera, hahahhahahaha :lol: :lol: :lol:
Ponajbolji šuter znači da je prelomio ili odlučio nebrojno više utakmica svojim šutem, nego što je Iverson na bilo kakav način. Razumijem da vam je Iversonov still fancy, ali taj "modernizam" nema ama baš nikakve veze sa košarkaškom igrom. Miller je jednostavan i učinkovit igrač, neće ići preskakat ljude, ali će ti utrpat 20 poena uz 50% šuta iz igre i više ćete puta slomit nego neće ako je utakmica tijesna.
da, sada si sve razjasnio.

znači manje-više takvih kao što rekoh, svako desetljeće ima bar tri.

ti si baš preveliki fan Millera, dok meni Iverson ništa ne znači...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 okt 2013, 15:19

Ova lista od 50 najboljih igraca NBA svih vremena je pravljena 1996-1997. A znaci u glasanju su ucestvovali velikani kosarke i novinari. 50 njih. Nemam sta da ne vjerujem u tu listu, vjerovatno su na njoj najbolji..

Sad koliko se ona promijenila od 1997, sigurno jeste. Kad budu pravili novu ima da vidimo imal tu Iversona, Wadea, Millera i ostalih.
Ali Drexler ima i on je meni iskreno bolji igrac od Iversona jer je mogao da radi sve i na jednom i na drugom kraju, relativno slab suter samo

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 19 okt 2013, 15:25

pa Drexler je i izabran u izvornih Top 50 i vjerovatno bi i sa ovim sada igračima i dalje bio.

a kad se bude ponovo biralo, vjerovatno za 75 godina lige 2021, birat će se Top 75...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 okt 2013, 15:46

Pa nece biti Millera jer je igrao tad kad je pravljena lista I nije bio na toj listi. Zasto bi bio sada?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 okt 2013, 16:13

filip13 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:ljudi, imate SLUZBENU listu najboljih 50 igraca svih vremena.

u nju ubacite kobea, duncana i jamesa, te mozda kidda i millera (bez ikakve sumnje prva trojica su top 50, suvisno je ista govoriti o tome)

kojih 6 igraca izbaciti ako je i iverson medju top 50?
sam jones,lenny wilkens,worthy,earl monroe,billy cunningham,nate archibald,evo,mozda ovih 6?

da li znas ijednog od tih nabrojanih igraca ko su i sta su?

tiny archibald je za 2 cm visi od iversona a bio je mnooooogo bolji igrac

ostale sam izgooglaj pa se vrati i iskomentarisi ih ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 okt 2013, 16:17

alemsa je napisao/la:Da zavrsim s ovom pricom, samo su 4 SG 100% bolja od Iversona:
Jordan
Kobe
West
Gervin

Ostalo sve moze u debatu, lagano.
sam jones?
hall greer?
clyde drexler?
pete maravich?
bill sharman?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 okt 2013, 16:23

filip13 je napisao/la:miller ima tri izbora u treću najbolju petorku lige,nikad u prvoj ni u drugoj,iverson je bio mvp lige,3 puta u prvoj,3 puta u drugoj,1 u trećoj petorci lige,uz daleko bolje prosjeke poena,asista,osv. lopti i čak i bolji prosjek skokova na strani 18 cm nižeg iversona,svaka čast milleru,iverson je imao bolju karijeru
haj mi samo objasni kako je miller mogao biti u najboljoj petorci lige na poziciji jednog od dva guarda kada mu je konkurencija bila "samo ova": jordan, magic, stockton, thomas, drexler, richmond, k. johnson?

s druge strane, iversonu je konkurencija bila: kidd, mcgrady, kobe, payton, allen?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 okt 2013, 16:26

alemsa je napisao/la:Upravo, ako i Drexler ima mijesta, ima i Iverson
djecica kojoj je kosarka pocela s lebronom ovako razmisljaju.

pa covjece, ako je drexler bio jedan od najvecih jordanovih rivala u zivotu, covjek protiv kojeg je michael najvise mrzio igrati jer ga je ovaj doslovno unistavao skoro redovno, da li ti to ista znaci?

drexler je osamdesetih i pocetkom devedestih radio na poziciji SG ono sto lebron sada radi na SF, znaci covjek je apsolutna masina za koseve, za odbranu, skokove...

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2013, 16:53

Pasha je napisao/la:svašta doživih, al' da me neko nazove košarkaškom neznalicom...

o ukusima se ne raspravlja. možeš ga prihvatiti ili ne, ali nemaš pravo da druge vrijeđaš. jasno mi je, fan si Millera, a ja opet nisam ni Millera ni Iversona. realno govoreći, od ovih "malih" po mom mišljenju samo je Tinny bolji od Ivrseona. a da ne govorim o srcu koje je Iverson imao. Millera lično ne bih svrsrao ni među 20 šutera svih vremena. ovdje spomenuti Drexler je bolji od Millera, ali nije od Iversona.

ovo što iznosimo su manje-više lična mišljenja, ali opet i po večini analitičara Miller je ipak bio samo prosjek. linearan igrač koji nije donosio ništa novo u ligu...

pod "malim" ne smatraš i. thomasa?

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2013, 16:56

alemsa je napisao/la:
LenBias je napisao/la:u svako vrijeme i na svakom mjestu druze moj
Po cemu je bolan kompletniji? Pa nea sanse
Ili ti nisi gledo Iversona, ili se sjecas Iversona samo iz Denvera.

iverson je čak bolji i skakač od 18 cm višeg millera

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.