EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la Devil » 20 jan 2012, 23:36

Cekaj kako to koristimo domaci teren ?
Atmosfera,nista narocito da se ukenjaju protivnici.
Sudjenje,apsolutno nije domacinsko,kakvo su imali prethodni domacini,Austrija je imala duplo vece domacinsko sudjenje npr.a jos su manja rukometna sila nego mi.
Da su nam namestili grupu nisu,vrlo nezgodna grupa.
Jedino sto nam ide na ruku je ukrstanje grupa i tu smo dosta dobro prosli.

Kako bi onda tek bilo da su ovi faktori dosli suprotno,mislim da bi vec mogli slaviti titulu sampiona. :roll:

Ti hoces da kazes da prolaz Madjarske iz ovakve grupe i nije iznenadjenje.Slazem se uvek su oni tu u drugoj fazi,prosle godine 7. u Svedskoj,pre toga 2009. sesti,osvajaci 4. mesta na OI u Atini,pa 8.mesto na EP 2008.u Norveskoj...
Ali imali su vraski tesku grupu koja na kraju nije bila ni izbliza teska kako se ocekivali.Rusi i Francuzi ocajni,Spanci poprilicno stabilni.Gledajuci sa ovog aspekta nije prolazak Madjara iznenadjenje jer su igrama zasluzili pogotovo odbranom u ovom zadnjem mecu i sjajnim Fazekasem na golu 22 odbrane mislim,te limitranje Francuza na 9 ponea u drugom delu,ali gledano sa pocetka turnira ovo je iznenadjenje,jer se ocekivalo mnogo vise od kao sto rekoh Rusa te Francuza pogotovo. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jan 2012, 23:42

Od toliko pisanja vrati se na ono cemu sam ti i rekao. 8-)
Kod rukometa je najizrazenije ono nepisano pravilo,da je domaci teren igrac viska.Neki to bolje a neki losije iskoriste.
Madjari su sto ekipno sto reprezentativno godinama institucija u rukometu.I o nekim iznenadjenjima sto su prosli dalje je iluzorno pricati.Iznenadzenje je ako prerano ispadnu a ne ako prosisaju dalje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 20 jan 2012, 23:43

ček može meni netko pojasnit kako je Island prošao, a Norveška ispala ???
zar se nebi trebao zatvorit krug između Slovenije, Islanda i Norveške u kojem bi ispali Islanđani ???

btw. predviđam finale Hrvatska-Mađarska
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 jan 2012, 23:45

harishp je napisao/la: Madjari su sto ekipno sto reprezentativno godinama institucija u rukometu.I o nekim iznenadjenjima sto su prosli dalje je iluzorno pricati.Iznenadzenje je ako prerano ispadnu a ne ako prosisaju dalje.
Iznenađenje je što su u grupi s Francuskom i Španijom prenijeli 3 boda, a Francuzi 0 :idea:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 20 jan 2012, 23:50

Nevjerovatno , da Francuzi tako slabo odigraju prvi krug pa i Danci da toliko izgube stvarno nevjerovatno . Jedino Hrvatska od koje smo očekivali da kiksa oni odigraju baš dobro prvi krug i svaka čast Srbima dobro igraju nema šta jaka odbrana . Madzare nisam imao priliku gledati tako da nemogu komentarisati njihovu igru .

Samo mi nije jasno nas nema nigdje ovdje na ovim prvenstvima a rasuli smo Madzare u onim susretima kad nas izbacise bas smo bili bolji jel to ista generacija ili ? Čak smo i Srbiju ovdje pobijedili a tamo smo pali u 40 - tim minutama susreta jel i to ista generacija .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jan 2012, 23:51

spielführer_21 je napisao/la:
harishp je napisao/la: Madjari su sto ekipno sto reprezentativno godinama institucija u rukometu.I o nekim iznenadjenjima sto su prosli dalje je iluzorno pricati.Iznenadzenje je ako prerano ispadnu a ne ako prosisaju dalje.
Iznenađenje je što su u grupi s Francuskom i Španijom prenijeli 3 boda, a Francuzi 0 :idea:
@Devil je napisao da je iznenadjenje sto su uopste prosli .Uostalom iznenadjenje za Francuze,Madjarosi se nisu iznenadili.Uostalom dva poraza doziviti na skoro pocetku prvenstva i nije iznenadjenje vec ocigledno nesto drugo.
Slicna prica kao i sa Dancima.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jan 2012, 23:54

CoDe je napisao/la:Nevjerovatno , da Francuzi tako slabo odigraju prvi krug pa i Danci da toliko izgube stvarno nevjerovatno . Jedino Hrvatska od koje smo očekivali da kiksa oni odigraju baš dobro prvi krug i svaka čast Srbima dobro igraju nema šta jaka odbrana . Madzare nisam imao priliku gledati tako da nemogu komentarisati njihovu igru .

Samo mi nije jasno nas nema nigdje ovdje na ovim prvenstvima a rasuli smo Madzare u onim susretima kad nas izbacise bas smo bili bolji jel to ista generacija ili ? Čak smo i Srbiju ovdje pobijedili a tamo smo pali u 40 - tim minutama susreta jel i to ista generacija .
Ova Srbija i ona Srbija su na oko slicne samo po igracima,ali po nacinu i stilu igre su to dve potpuno razlicite reprezentacije.Ne samo ta i ova Srbija,nego se i ona od proslog prvenstva itekako razlikuje od ove. ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jan 2012, 23:56

silenT je napisao/la:ček može meni netko pojasnit kako je Island prošao, a Norveška ispala ???
zar se nebi trebao zatvorit krug između Slovenije, Islanda i Norveške u kojem bi ispali Islanđani ???

I medjusobni mec i ukupna gol razlika na strani Islanda.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 20 jan 2012, 23:57

Iznenadila me Hrvatska.Nisam vjerovao u njih prvenstveno zbog izbornika...ali valjda je i on nešto naučio.
Za napad se ne brinem jer previše je tu odličnih igrača od kojih će na svakoj utakmici bar dvojica jače potegnut
Ako bi Hrvatska kao danas stisla obranu i ako bi mirko nastavio dobro branit ,moglo bi se konačno do tog euro naslova.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 21 jan 2012, 00:16

harishp je napisao/la:
silenT je napisao/la:ček može meni netko pojasnit kako je Island prošao, a Norveška ispala ???

I medjusobni mec i ukupna gol razlika na strani Islanda.
ok je... i da je se zatvorio krug najgora je Norveška.... 8-)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2012, 00:46

Ova grupa C je najača na ovom prvenstvu i bila i jedina u kojoj se igrao pravi rukomet ,u svim utakmicama se moglo uživati.
Francuzi prokockali titulu ,danas lošom igrom pred kraj ,profulanih dosta šansi.
Glavni igrači imali loš dan Narcis šut 3/10 ,Karabatić 3/15 :( :( slabo za igrače takvog kalibra.
Nisu u formi ni Francuzi ni Danci to se vidi ,ali ne sumnjam ni trunke da će u BG uzeti sve tri pobjede ;)
Problem je što ne ovise o sebi ,pa će biti poteškoća ;)

Španci igraju po mom ukusu i predvođeni Valerom Riverom za mene su prvi favorit ovog prvenstva .
Mađari će naptiti Hrvate ,a Island i Slovenija mislim da ne mogu naći rješenje za njihovu 6:0 odbranu ;)
U konačnici Španija i Hrvatska idu u polufinale ,Francuze će koštati večerašnji bod titule ,a šta fali i da Hrvati izgube sve tri :P

U drugoj grupi
Srbi moraju jednu utakmicu podbaciti ,ali pošto i Njemci igraju toplo -hladno ,sutra neizvjesno do samog kraja ;)
Danci moraju mlatnuti Makedonce ;)
Švedi mislim dobijaju Poljake .
Sad tek slijede prave utakmice .

A šta mislite polufinale Španija -Njemačka ,Francuska - Danska :)
Ja navijam da bude ovako :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 21 jan 2012, 01:14

nerealno je to očekivati ;)

Hrvati i Srbi su u polufinalu 90% , tu se ne može desiti čudo..a za druga dva mjesta može biti svega :roll:
FORZA MARŠAL !!!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 21 jan 2012, 11:51

joj legenda_reala, tvojih procjena, analiza i predviđanja :lol: :lol: :lol:
ma svi mogu sad igrati u polufinalu :lol: :lol:

Glede Hrvatske, bez obzira na dobru jučerašnju igru i pobjedu, opet se igrači sporo vraćaju i namještaju u obranu. Samo što su Norvežani smotani pa to nisu znali iskoristiti. I što je Hrvatska imala Alilovića na golu.
Buntić je vrlo dobar u napadu, dok je slabiji u obrambenom dijelu. Kopljar obrnuto, očajan u napadu, momak jednostavno kao da nema hrabrosti pucati i probati na probijanje, pa makar i pod prekršajem. A onda i kad puca golman vrlo lako čita njegove udarce (dolje lijevo :D ).

Krila su očekivano dobra. Čupić, Štrlek i Horvat na svom nivou, samo još Ninčevića nije krenulo.
Šteta, bar po meni, što Goluža nije vodio Marića umjesto Muse. Balić i on su odlično surađivali u Zagrebu i mogao bi rasteretiti i odmoriti Vorija koji je trom i spor kad se treba vratiti u obranu.

Duvnjak bi malo više trebao preuzeti odgovornost kad je na terenu umjesto Balića. Od njega se očekuje da bude novi vođa, kapetan. A premalo je njegovih udaraca i golova.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 jan 2012, 12:24

Ma drzi Musu zbog obrambenog dijela. Iako pravi gluposti iz prerevnosti, al ne moze mu se zamjeriti previse, jedan je od boljih obrambenih na prvenstvo po onome sto je dosad odigrao.
...Život za Široki...

Hemuli
Kontakt:

Post Postao/la Hemuli » 21 jan 2012, 13:36

E, a gdje igra ova druga grupa druge faze? Ovi Francuzi, Španci, Hrvati? U kom gradu? Znam da mi igramo u Begišu u Areni i biće pakao! :twisted:
Samo njega volem, jer sam seljak golem! FKRP 1928

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 jan 2012, 13:37

Hemuli je napisao/la:E, a gdje igra ova druga grupa druge faze? Ovi Francuzi, Španci, Hrvati? U kom gradu? Znam da mi igramo u Begišu u Areni i biće pakao! :twisted:
I oni igraju u Bg,samo u Pioniru. ;)

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 21 jan 2012, 13:40

Devil je napisao/la:
Hemuli je napisao/la:E, a gdje igra ova druga grupa druge faze? Ovi Francuzi, Španci, Hrvati? U kom gradu? Znam da mi igramo u Begišu u Areni i biće pakao! :twisted:
I oni igraju u Bg,samo u Pioniru. ;)
zar ne igraju u novom sadu?

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 21 jan 2012, 13:42

Ja mislim da se igra u Novom Sadu (New Now :mrgreen: ), ili je samo Hrv. repka smjestena tamo.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 jan 2012, 13:45

Ipak Novi Sad,a trebalo se u Pioniru igrati,meni su i davali karte za Pionir za ovu fazu,ali ja uzeo samo za Arenu. :roll:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 jan 2012, 14:25

ljudi kako francuzi izgubise? tek jutros vidim rezultat, a znam da su vodili na poluvremenu. nije im se desavalo da kiksaju protiv ekipa nivoa madjarske. madjari znaju odigrat sjajno prvu fazu, al obicno u nastavku padaju
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.