Sevilla FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Adi_Zepce
Kontakt:

Re: Sevilla FC

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 nov 2012, 13:53

amadeus21 je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Sevilla ce pokusati u januaru dovesti Zdravka Kuzmanovica.Logicno rjesenje jer im treba pojacanje u vezni red nakon povrede Trochowskog.
Pominje se uz njih takođe i Parejo,kojeg zele na posudbu samo bojim se da im on nece biti neko pojacanje :lol:
on ce svugdje igrat bolje nego kod nas...nasi ga navijaci mrze, nikad se nije uklopio u ekipu, sestra mu ne navija za Valenciju (je.b.em je ja)...tako da je logicno da ode...al nek ga kupe, nije skup...
Sto seku,zar nije bolje onu zbog koje je pijancio? :mrgreen:
juznjak> je napisao/la:Igrao je jako dobro u Getafeu . Kvalitetan je igrac,ima tehniku i dobar pregled igre. U Valenciji i nije imao preveliku minutazu prosle sezone,a ono sto je odigrao i nije odigrao previse kvalitetno . Ako se uzme u obzir konkurencija u Valenciji ,onda tu za njega i nema previse prostora,tako da bi za njega najbolje bilo da ode u Sevillu . A ako se ne varam,Micel ga je trenirao u Getafeu , on zna njegove kvalitete , i sigurno da bi mu pomogao da se vrati u formu .
Moguce je da bi se i vratio u formu u Sevilli.U Valenciji mu mozda smeta i to sto navijaci mnogo ocekuju od njega.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 01 nov 2012, 23:05

ma nije ga trebalo ni dovodit...imali smo naseg Michela kojeg sad vise nemamo jer smo ga dzaba dali levanteu...a momak rastura, daje golove, asistira...nadam se da cemo napravit "trade" sa levanteom... :D
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 nov 2012, 23:38

amadeus21 je napisao/la:ma nije ga trebalo ni dovodit...imali smo naseg Michela kojeg sad vise nemamo jer smo ga dzaba dali levanteu...a momak rastura, daje golove, asistira...nadam se da cemo napravit "trade" sa levanteom... :D
Ja sam i pred pocetak sezone govorio da Michela trebamo vratiti,samo takvog misljenja nije bio Braulio :mrgreen: Nego,taman Sevilli damo Pareja,a mi vratimo naseg Herrera :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

medonja
Kontakt:

Post Postao/la medonja » 21 nov 2012, 16:55

Heh, niko niš da napiše o Seviljskom derbiju, barem na ovoj temi. Pa ljudi ovo je jedan od najboljih derbija između ova dva rivala. Sevilla je pucala od snage u derbiju, nadam se da ih neće spustati Atletico iduće kolo. Heh, malo sam iznenađen lojalnošću Betisovih tifoza, cak i nakon 4:0 krajem poluvremena, al sta je tu je, u svim segmentima jači crveno-bili.
Este club no se ha olvidado - Vamos Sevilla!

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 dec 2012, 21:34

Negredo ce vjerovatno u Chelsea za 20 miliona . Steta iz dva razloga . Prvo ,Sevilla je otisla u totalni prosjek,ako je i to . Drugo, ovako se nastavlja egzodus spanskih igraca u EPL :Cazorla, Mata, Silva, Negredo, De Gea, Oriol Romeu, Azpilicueta, Cuellar, Granero, Torres, Michu, , Arteta,Pablo Hernandez, Javi Garcia ,vjerovatno Villa i Ljorente im se pridruze . To su samo spanski igraci . Vjerovatno na ljeto u Premier ligu odu i Falcao,Arda,Aspasa...Dakle sve vece zvijezde Spanske lige . Na ovakvo nesto Gil Marin je upozorio prije pola godine otprilike .Tada je bio izjavio da u Primeri nijedan tim (izuzev Reala i Barce) nece moci da zadrzi igrace , samim tim nece nikada biti u poziciji da se bore za titulu .

Cinjenica je da je La Liga najdosadnija liga od liga petica . U ovome trenutku rame uz rame je sa Talijanima i Nijemcima ,ali za koju godinu bice iza tih liga ,a moguce i iza Francuske zato sto ce i ta liga imati dva ekstra kluba u vidu PSG-a i Monaca.
U Spaniji Barca i Real imaju prihode od 500 miliona, dok treci jedva ima 120m ,a manje ekipe jedva 20 ili 30m ili cak i manje. Koliko sam shvatio ,od sljedece sezone u EPL gotovo svaka momcad ce imati 100 miliona od tva prava, ili blizu toga. Tako da mogu bez problema mogu kupiti vrhunske igrace s tim novcem, sto znaci da ce biti konkurentne ekipe, moci ce se bez problema natjecati s najboljih momcadi poput uniteda, Manchester City ili Chelsea.Cak i trenutno imas tri ekipe koje se bore za naslov, umjesto dva. A Jaz izmedju tih klubova u odnosnu na recimo Tottenham ili Everton uopste nije velika .
Prosle sezone Tottenham je imao oko 60 bodova, dok mozete biti prvak u Engleskoj sa 80 bodova. U Spaniji je nemoguce za neki klub da se natjece s Farsom ili Madridom . Vi zapravo trebate pobijediti gotovo svaku utakmicu od 38 koliko ima kola . Sto znaci da trebas imati 100 bodova kako bi bio bolji od Barcelone :shock: sto je nemoguce. Eto,Mandril i Barca su dobili ligu kakvu su zeljeli ,tako da nije sve crno :cry:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 dec 2012, 22:54

Upravo ono sto sam davno pisao se obistinjuje.Odliv kvaliteta Primere se nastavlja i Sevilla nije izuzetak.@juznjak je to lijepo objasnio Real i Barcelona ce ispasti grobari sopstvene lige. Dok drugi uzimaju mrvice ova dva kluba gospodare od tv prava, neznajuci da ce se takva politika upravo njima odbiti od glavu, jer nece imati jakih meceva osim medjusobnog duela.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 29 dec 2012, 02:18

Nazalost @Juzni upravu si.Primera polako umire,ma koliko god to tesko bilo priznati.Nesto moraju uraditi po pitanju tih TV prava,ali bojim se da jos dugo godina od toga nece biti nista.
Ova vijest o Negredu me uopce nije iznenadila jer sam davno citao da je Sevilla u ogromnim problemima.Vidim da i Reyes ima ponudu Fenera,a vjerujem da i Medel odlazi.

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 30 dec 2012, 12:42

Vidjecemo jel dolazak Stevanovica znaci odlazak Jesusa . Moze biti,ali ne mora znaciti . Prije mislim da je Stevanovic doveden da zamjeni Reyesa koji ce vjerovatno u Fener. No jedno je sigurno , Sevilla polako tone:Ako dodamo mogucu prodaju Rakitica i Negreda ...Klub ide u krivom smjeru jer nema neke adekvatne zamjene na klupi.

Perotti stagnira, Baba i kada igra ,odigra bas u stilu prave Babe.Rabello je jos uvijek nepoznanica, a Kampanja i Maduro su igraci za klupe ...U konacnici, osim mladog francuskog veznjaka Kondogbie, tu ne vidim neke igrace koji obecavaju . Igra im je losa, imaju problema da iznesu loptu na protivnicku polovinu , te su jako predvidljivi u napadu . Igraci djeluju izgubljeno .

Naravno,postoje neki vazni igraci koji su vec neko vrijeme povrijedjeni poput Trochowskog. Bas od kada se on povredio Sevilla je pala u formi . Ali glavni razlog lose igre je Micel koji ne vazi za nekog motivatora,a upravo je jedan trener motivator potreban ovoj ekipi da ih trgne .Moguce da i losa atmosfera u klubu utice na igrace. Znamo da Del Nidu prijeti zatvorska kazna. Ako se ne varam,bio je osudjen na 7 godina , a radi se o najuspjesnijem presjedniku u historiji ovog kluba.

To me podsjeca na onaj period kada je Atelti zavrsio u Segundi ,tada takodje zbog sudijske intervencije, Gil je zavrsio u zatvoru, i to je klub unazadilo za 10 godina . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 30 dec 2012, 17:26

juznjak> je napisao/la:Vidjecemo jel dolazak Stevanovica znaci odlazak Jesusa . Moze biti,ali ne mora znaciti . Prije mislim da je Stevanovic doveden da zamjeni Reyesa koji ce vjerovatno u Fener. No jedno je sigurno , Sevilla polako tone:Ako dodamo mogucu prodaju Rakitica i Negreda ...Klub ide u krivom smjeru jer nema neke adekvatne zamjene na klupi.

Perotti stagnira, Baba i kada igra ,odigra bas u stilu prave Babe.Rabello je jos uvijek nepoznanica, a Kampanja i Maduro su igraci za klupe ...U konacnici, osim mladog francuskog veznjaka Kondogbie, tu ne vidim neke igrace koji obecavaju . Igra im je losa, imaju problema da iznesu loptu na protivnicku polovinu , te su jako predvidljivi u napadu . Igraci djeluju izgubljeno .

Naravno,postoje neki vazni igraci koji su vec neko vrijeme povrijedjeni poput Trochowskog. Bas od kada se on povredio Sevilla je pala u formi . Ali glavni razlog lose igre je Micel koji ne vazi za nekog motivatora,a upravo je jedan trener motivator potreban ovoj ekipi da ih trgne .Moguce da i losa atmosfera u klubu utice na igrace. Znamo da Del Nidu prijeti zatvorska kazna. Ako se ne varam,bio je osudjen na 7 godina , a radi se o najuspjesnijem presjedniku u historiji ovog kluba.

To me podsjeca na onaj period kada je Atelti zavrsio u Segundi ,tada takodje zbog sudijske intervencije, Gil je zavrsio u zatvoru, i to je klub unazadilo za 10 godina . 8-)
Glavni i osnovni razlog potonuca Seville....loš trener je smrtonosna opasnost za svaki klub.
Sjeti se samo Manzana i Atletica prošle sezone , koja je to patnja bila :shock: :? .....isti tim, isti graci, isto sve - ali kad dođe pravi trener Simeone ekipa poludila i gazila redom.
Kad je trener loš, onda je i sve ostalo loše jbg

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 dec 2012, 23:36

juznjak> je napisao/la:Vidjecemo jel dolazak Stevanovica znaci odlazak Jesusa . Moze biti,ali ne mora znaciti . Prije mislim da je Stevanovic doveden da zamjeni Reyesa koji ce vjerovatno u Fener. No jedno je sigurno , Sevilla polako tone:Ako dodamo mogucu prodaju Rakitica i Negreda ...Klub ide u krivom smjeru jer nema neke adekvatne zamjene na klupi.
Mislis da bi Sevilla dovodila Stevanovica u slucaju odlaska Jesusa ? :?
Ne bih ja nesta verovao da bi Sevilla rizikovala sa dovodjenjem momka iz Srbije da menja njihovog najboljeg igraca.A opet da je prioritet zamena Reyesa opet ne verujem da bi ganjali desno krilo.Mozda u nekom kasnijem periodu ali za zamenu odma' na polusezoni ne verujem.Pre ce biti da su ga kupili cisto jer ima potencijala da postane odlican igrac i da kao back-up uskace,a ako se pokaze u buducnosti onda da bude prvi izbor.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 03 jan 2013, 23:49

slika
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jan 2013, 23:51

Kako izgubljeno izgleda ovih 2 dana, kako je tek došao u Sevillu :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 03 jan 2013, 23:55

zizu1991 je napisao/la:Kako izgubljeno izgleda ovih 2 dana, kako je tek došao u Sevillu :D
jbg nezna da habla espanjol :D
.

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 04 jan 2013, 07:01

Jel ovo Stevanovic dobio broj 25 ?
1946

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 jan 2013, 13:04

Del Nido izjavio da je Sevilla odbila 16 miliona eura za Negreda .
Dobar potez s obzirom da im je on najbolji napadac i igrac koji prakticno jedini zabija golove u toj ekipi .
Mislim da je Stevanovic stigao da pokusa zamjeniti Trochowskog koji ce biti van terena jos dugo . Ima tu jos igraca koje Micel slabo koristi a kvalitetni su ,prije svih Hervas pa i Baba. S Druge strane, Kondogbia mora igrat u pocetnom sastavu. Imaju sastav za Evropu,ako ne prodaju nikoga mislim da ce ipak na kraju spasiti sezonu .

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 jan 2013, 22:58

jos kada bi dobili ovu osasunu :roll:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

High

Post Postao/la High » 05 jan 2013, 23:46

Bravo Spaha.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 jan 2013, 14:33

Svaka cast Emiru . Gledao sam tekmu , sta reci osim da je Sevilla katastrofa od ekipe .
Na sredini terena totalno nepovezana igra,predvidivi u napadu ,svaka akcija je pocinjala s nekom dugom loptom na Negreda ili Navasa,pa ovi sta urade u napadu . U drugom poluvremenu nesto bolja igra. Usli su dosta agresivnije ,Micel je Reyesa pomjerio ka sredini ,a na njegovo mjesto poslao Perottia sto je donijelo veliku ofanzivu i napad za napadom ,jedan takav je prosao kada je Reyes poslao dobru loptu s desne strane, a na opste iznenađenje Emir se odlicno snasao i zabio svoj prvijenac u sezoni 8-) .

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jan 2013, 14:35

negredo nepokretni u napadu kao traktor :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 jan 2013, 18:47

LenBias je napisao/la:negredo nepokretni u napadu kao traktor :lol:
Brzina mu nikada nije bila jaca strana,nije on napadac tipa Torres koji ima nevjerovatan osjecaj za igru i prostor, Negredo je tu u principu radnik koji ce da otvara prostor za ove bocne igrace tipa Navasa i Reyesa .
Za mene jedna od najboljiih napadaca na svijetu . Odlicno se gradi,dobar realizator prilika, ima u toj ljevici sutinu ...Napadac koji moze igrati u svakoj ekipi .

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.