Euroliga 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MaGiCa
Kontakt:

Re: Euroliga 2010/11

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2011, 15:32

neno#4 je napisao/la: Ne da bi mozda mogao, nego ne bi sigurno mogao...
Pusti ti to sad poklopilo se mnogo toga...
A Pesicu se nije poklopilo je li tako..Da je bilo sve kako je trebalo biti zadnja utakmica TOP 16 uopce ne bi bila bitna..
Da se razumijemo, Pesic je napravio karijeru u mom klubu, ali treba priznati neke stvari...
Vidjeli smo ga u Zvezdi one godine (bez obzira sto nije imao centra i slicno, excuses excluded)
Pa je imao u Eurocupu omjer 1 - 5 cini mi se, pa fijasko sa Dinamom..
Nije ni on bas bez mane, kako ga ti predstavljas..

Isto tako bi se moglo reci za Duleta ove godine da mu je pola tima stalno bilo povrijedjeno..

Kari je sa Zvezdom uradio maximum.
Sa Nemackom i SRJ repkom isto.
Barci je doneo prvu Euroleague, Albu nacinio klubom, Valenciu vratio u vrh ACBa i EL.
To znaci da se dokazao na vise mesta, kao i Duda, Boza ili Zeljko.
Vujosevic to nije uspeo. Kad bude uspeo, odacu mu priznanje za poduhvat.
Do tada je on klasa ispod Pesica.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 mar 2011, 22:39

MaGiCa je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Ne da bi mozda mogao, nego ne bi sigurno mogao...
Pusti ti to sad poklopilo se mnogo toga...
A Pesicu se nije poklopilo je li tako..Da je bilo sve kako je trebalo biti zadnja utakmica TOP 16 uopce ne bi bila bitna..
Da se razumijemo, Pesic je napravio karijeru u mom klubu, ali treba priznati neke stvari...
Vidjeli smo ga u Zvezdi one godine (bez obzira sto nije imao centra i slicno, excuses excluded)
Pa je imao u Eurocupu omjer 1 - 5 cini mi se, pa fijasko sa Dinamom..
Nije ni on bas bez mane, kako ga ti predstavljas..

Isto tako bi se moglo reci za Duleta ove godine da mu je pola tima stalno bilo povrijedjeno..

Kari je sa Zvezdom uradio maximum.
Sa Nemackom i SRJ repkom isto.
Barci je doneo prvu Euroleague, Albu nacinio klubom, Valenciu vratio u vrh ACBa i EL.
To znaci da se dokazao na vise mesta, kao i Duda, Boza ili Zeljko.
Vujosevic to nije uspeo. Kad bude uspeo, odacu mu priznanje za poduhvat.
Do tada je on klasa ispod Pesica.
Ja ne poredim uopste Vujosevica i Pesica...
Pesic ima bolje rezultate, i bolji je trener ali je cinjenica da je Zvezda grohnula itekako kada su Opaca i Kari istu napustili...Jer Pesic je dobio astronomsku cifru za ugovor, dobio je vrlo skupe igracke u liku Ovensa, Robertsa, i nije nista napravio...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2011, 22:58

neno#4 je napisao/la:
Pesic ima bolje rezultate, i bolji je trener ali je cinjenica da je Zvezda grohnula itekako kada su Opaca i Kari istu napustili...Jer Pesic je dobio astronomsku cifru za ugovor, dobio je vrlo skupe igracke u liku Ovensa, Robertsa, i nije nista napravio...
Kari sa Zvezdom nije uradio nista?
U petoj utakmici je izgubio od Partizana i to na gostujucem terenu.
Vratio Keselja i Marinkovica, otkrio Bjelicu i Stimca.
Dobio je Partizana 3 puta te godine. To je vise nego sto ih je Zvezda dobila u 5-6 sezona pre Karija.
Ne da mi se sa tobom raspravljati. Znas basket i pratis ga, ali napadas rezultate ponajboljeg evropskog trenera.
Covek pozlati sve sto uzme. Videcemo sta ce biti, ako mu Perez stvarno da ekipu i otvori cekovnu knjizicu.
Dominacija Barcelone ACBom i Evropom ce odjednom prestati.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 mar 2011, 23:06

MaGiCa je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Dobio je Partizana 3 puta te godine. To je vise nego sto ih je Zvezda dobila u 5-6 sezona pre Karija.
Ne da mi se sa tobom raspravljati. Znas basket i pratis ga, ali napadas rezultate ponajboljeg evropskog trenera.
Covek pozlati sve sto uzme. Videcemo sta ce biti, ako mu Perez stvarno da ekipu i otvori cekovnu knjizicu.
Dominacija Barcelone ACBom i Evropom ce odjednom prestati.
Stvarno od tebe nisam ocekivao tako neozbiljnu izjavu...Cuj dobio je Partizana tri puta te godine, i to je to...
Samim tim ti potcjenjujes Pesica, jer za njega je to bila vrlo neuspjesna sezona, mislio je da ce da prekine dominaciju Partizana, i nista nije uradio..
Nije osvojio titulu, nije osvojio to po sta je dosao...Sta je bilo sa Eurocupom, to pitanje zaobilazis...
Uopce nije bilo sumnje ko ce da postane pobjednik te pete utakmice, kada se Rasic otkacio i poludio...Bez obzira sto je Partizan te godine odigrao duplo vise utakmica od Zvezde..
Partizan je to dobio bez ikakvih problema, a nemoj da zaboravis da je Partizan odigrao kamaru utakmica te godine, a da ne spominjem da su ih dobili i na F4 u Beogradu...

Ja uopste ne potcjenjujem rezultate Pesica, ali je cinjenica da ga ti aboliras od svake odgovornosti za svaki njegov neuspjeh...

Ostalo je samo ime.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 mar 2011, 23:26

Nigde ga ja ne aboliram. On je igrao protiv sistema i umalo pobedio taj sistem.
Evropa je bila zrtvovana, jer ekipa nije bila dovoljno jaka.
U Kupu, prvenstvu i NLB ligi je dosao do meceva protiv sistema i izgubio. Pitanje je, sta bi bilo da je produzio saradnju i dobio dovoljno jaku 5icu?
Odgovor: pad Partizana. Jbga, to se nije desilo i ostaje na sbbkbb prici. Ali je covek pobucao svugde gde je radio.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 mar 2011, 16:12

MaGiCa je napisao/la:Nigde ga ja ne aboliram. On je igrao protiv sistema i umalo pobedio taj sistem.
Evropa je bila zrtvovana, jer ekipa nije bila dovoljno jaka.
U Kupu, prvenstvu i NLB ligi je dosao do meceva protiv sistema i izgubio. Pitanje je, sta bi bilo da je produzio saradnju i dobio dovoljno jaku 5icu?
Odgovor: pad Partizana. Jbga, to se nije desilo i ostaje na sbbkbb prici. Ali je covek pobucao svugde gde je radio.
Nista ne aboliras, a govoris sta bi bilo da je dobio jaku peticu, sta bi bilo, ugazili bi ih kao i prethodne godine i to je to...Pesic je maltene zajedno sa Opacom ostavio Zvezdi velike probleme i kada su vidjeli sta ce da se desi obojica su pobjegli glavom bez obzira...

Nesupjeh je dozivio tu, a ti velicas isto kao da je maltene pobucao i osvojio titulu, a ustvari Partizan je te godine imao masu utakmica dok se Zvezda samo spremala da njih skine..

I nije uspjela kao i obicno, mozda slijedece sezone...

Ostalo je samo ime.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 mar 2011, 20:05

Ma dobro. Ti si u pravu. Ne moze se protiv tebe. :lol:
Dule Vujosevic rules. Njegove inostrani angazmani ownuju Pesiceve. :lol:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 mar 2011, 20:51

MaGiCa je napisao/la:Ma dobro. Ti si u pravu. Ne moze se protiv tebe. :lol:
Dule Vujosevic rules. Njegove inostrani angazmani ownuju Pesiceve. :lol:
Ma ne nego je Pesic te godine uradio sa Zvezdom ovo :lol: :lol: :lol:
Vratio Keselja i Marinkovica, otkrio Bjelicu i Stimca.
P.S. Nije Marinkovic nego Marinovic..

Ostalo je samo ime.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 mar 2011, 22:17

Typo je bio u pitanju za Malinu.
A ti mi Neno mnogo nesto gotivis Partizan. :lol: :lol: :lol:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 mar 2011, 02:20

MaGiCa je napisao/la:Typo je bio u pitanju za Malinu.
A ti mi Neno mnogo nesto gotivis Partizan. :lol: :lol: :lol:
Dobro shvatam ja da si se ti odnio na Ivana Marinkovica, '93 godiste :D :D :D ..

Ne, ja ti samo govorim kako stvari stoje...
Pesic je bolji trener od Duleta, ali je cinjenica da ga je Dule dobio kada je trebalo, a Zvezda je te godine bacila masu para uprazno...Roberts je pola igrao, pola ne, Ovens je bio masno placen, itd....

Opaca je reagovao strasno :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 mar 2011, 19:53

Strasan program veceras pogotovo u Pireju i San Djordiju...

Barsa - PAO

Derbi veceri sigurno, velika utakmica u kojoj ce doci do sukoba totalno dvije razlicite filozofije ove plemenite igre. Barsa koja preferira brzu igru sa mnogo sutiranja, dok PAO igra laksim tempom, sa puno sporijom igrom. Barselona sa Navarom, sa Andersenom, unutra sa Lorbekom, Vaskezom, Perovicem, PAO na drugoj strani sa Dimitrisom, sa Drewom, Satom, Batistom, Fotsisom...Inace, u roster "zelenih" se veceras vraca i Maric, dok u Barsi N'Dong nece nastupiti veceras...Nesumnjivo Barsa je na papiru jaca, ali PAO je ekipa koja je u svakom trenutku sposobna da dobije svaku ekipu, bez obzira gdje se igra...Za takvo sto ce im trebati dobar sut izvana, odlicna odbrana na Navaru, i da ne ulaze u trcanje sa Barselonom..Ako se to desi, sanse nemaju...Po meni 55 - 45 u korist domacina, mada navijacki bih volio da PAO uzme, ali Barsa je domacin F4 i ekipa koja brani titulu..Jednostavno nemaju pravo na gresku...

Olympiacos - Siena

Duda Ivkovic je slozio ekipu koja igra odlicnu kosarku ove godine, napokon Olympiacos igra sezonu bez otkaza, bez nezadovoljnih igraca, mada je Burusis bio taj koji je imao sukob sa Dudom, ali je i to rijeseno...Svaki igrac u 12 kao i obicno kod Dude ima neku funkciju, i nekada u nekom periodu ce to da odradi na pravi nacin.. Ekipa sa Spanulisom, Theom, Teom, Burusisom, Mavrokefalidisom, Rasom, ne djeluje na papiru jaka, ali uvijek su tu igraci tipa Gordona, Ercega, Halperina, Keselja da uskoce i pomognu..

Sijeni se vraca najbolji play u Euroligi u ovom trenutku, pitanje je koliko moze nakon tolike pauze, ali jednostavno ekipa sa Bo - om i bez njega nije ista. To je covjek koji melje protivnicku odbranu, koji vodi tim, koji u odbrani odlicno radi posao, razigraca suigrace, postize kljucne poene...Kada njemu dodamo Lavrinovica, Zisisa, Kaukenasa, Mossa, odbrambenog specijalistu Stonerooka, i stamenog centra Rakovica, dobijemo jednu ekipu koja moze sa svim da igra na jedan posjed lopte...Da li ce to biti veceras, ostaje da se vidi...Oli je sigurno favorit ove serije, 60 - 40 za Olimpijakos, u Sieni ce sve da zavisi od zdravstvenog stanja McCalleba...

Caja Laboral - Maccabi

Duel balkanske kolonije protiv Blattovog sistema..Protiv covjeka koji ima najvecu dozu postenja u Euroligi, i covjeka koji uvijek igra na pobjedu, bez obzira na sve...Atraktivna kosarka vs sistema...Sa jedne strane Huertas, Logan, San Emeterio, Teletovic, Batista, Barac protiv Perkinsa, Parga, Eidsona, Blu - a, Sofo - a, Elijahu - a...Interesantno je reci i da se Elijahu vraca na "mjesto zlocina", u dvoranu gdje i nije dobio bas pretjeranu minutazu...Kod domacina sve zavisi od suterskog raspolozenja, ako budu pri sutu, Makabi ce tesko do trijumfa, medjutim suterske ekipe su ekipe koje sut pretezno stane u kljucnim trenucima i poslije nastaju problemi...Kod gostiju sve se vrti oko trojca Perkins, Eidson, Sofo, tako da oni moraju dati svoj veliki doprinos veceras...Ako bih trazio iznenadjenje u TOP 8, onda bih trazio ovdje, jer nekako mi najvise djeluje da je Makabi sposoban da dobije utakmicu od svih ovih ekipa vani, i da postane pobjednik serije...

Real - Pamesa

Molin protiv jednog od najvecih trenera danasnjice. Ekipu koja je bila na ivici ponora je doveo maltene pred vrata raja. Preuzeo ih je u katastrofalnom stanju i uveo u TOP 8. Doduse bilo je i sretnih okolnosti, tipa pobjeda Zalgirisa nad Fenerom, ali napravio je ogroman uspjeh, proguravsi Valensijuu krem europske kosarke. Ali bice izuzetno tesko dobiti Reala u Madridu, moras biti bolji za 30 posto i plus moras da dobijes sudije, koje ce sigurno biti na strani Reala....Na jednoj strani Prigoni protiv "divljaka" Cooka, Llull, Suarez protiv Rafe, Reyes, Mirotic, D'or Fischer protiv Javtokasa, Savana..Real na papiru ima sigurno najjacu unutrasnju liniju u Euroligi, vidjet cemo da li ce Molin uspjeti veceras da je iskoristi..

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 mar 2011, 20:18

Olympiakos-Siena 17-0 na startu...perfektnu odbranu igraju.

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 22 mar 2011, 20:48

Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 22 mar 2011, 20:51

oj 40 razlike na Olimpijakos :lol: :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 mar 2011, 20:54

aS_Roma je napisao/la:oj 40 razlike na Olimpijakos :lol: :lol:

47-9...mislim da je ovo nevidjeno u ovoj fazi takmicenja.

Caja Laboral odlicna u prvoj cetvrtini protiv Makabija(26-14)...Logan prvo ime susreta,Teletovic zasad dosta slabo

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 22 mar 2011, 21:21

Dade Siena koš :lol: :lol:
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 22 mar 2011, 23:05

i ova euroliga treba promjenit ime , vise lici na ligu amera koji nemogu igrati u nba :roll:

Jedino Caja L nema dominantne amerikance u sastavu + ima Mirzu pa cu navijati za njih ;)

1 tekme pokazale prednost domaceg terena , Siena razocarala pa Menso bi sa Bosnom postigao vise poena u 2/4 :roll:

Jao drame u utakmici barca-pao , sudije se pogubile , a obradovic fakat nervira sa svojim bjesnilom , morao je dobit min tehicku :roll: helem u ovoj seriji ce biti krvi , vjerovatno 5 tekmi.

Predvidjam prolaz Real-a i Olimpiakosa po 90% , Caja-Macabi 45-55% , Barca-Pao 50-50%

Mada navijacki bi bilo : Caja L. , Barca , Siena i Valencija ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 mar 2011, 23:08

Sve pobjede domacina...

Za OLim-Siena nema se puno sta reci,ova serija zavrsava u Italiji..

Gledao sam Barca-Pao strasna tekma...gdje je Pao diktirao tempo da bi barci usla u seriju od 2,3 trojke i prestigla..na kraju kod -3..5 sekundi do kraja barca je pravila faul ali je sviran namjeran...Diamantids je pogodio oba bacanja ali 1,7 do kraja i lopta sa pola terena,nije se moglo vise uraditi...
naravno tesko je barcu pobjediti kod kuce iz vise razloga...
ne znam kako ce se ovo odviti na ostatak serije ali Pao ima i glavu i rep i sigurno nece pasti poslije ovog poraza...
Diamantids je pokazao da je najbolji igrac Evrope(moje misljenje,ovih dana se to mora naglasiti)

Real je dobio Pamesu u teskoj utakmici,dok je Caja brzo slomila otpor Macabia da bi na kraju malo zakomplikovala sebi zivot...
Teletovic 12 poena,11 skokova...za fucking 39 minuta

Za dva dana nastavak ludila :arrow:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 22 mar 2011, 23:53

Gledao Caju, skolski mi ekstra odigrao, 23 minute 6-8 dvica, 1-1 trica, 2-4 slobodna i 6 skokova. 8-)
...Život za Široki...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 23 mar 2011, 00:39

ŠB_Fidelis je napisao/la:Gledao Caju, skolski mi ekstra odigrao, 23 minute 6-8 dvica, 1-1 trica, 2-4 slobodna i 6 skokova. 8-)
kad se sjetim da su Zimica proglasavali vecim talentom od Stanka :lol:

nego bas me interesuje : kakve su mu radne navike bile ? jer ipak je on skoro kompletan igrac kad je otisao iz sirokog .

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.