SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

alan_kardec
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la alan_kardec » 07 jun 2010, 20:05

effe_sa je napisao/la:marku marinu nikad nije ni pala pomisao da igra za srbiju...on je od malih nogu u njemackoj i jednostavno tamo se nasao i poprimio njemacki mentalitet....a koliko znam rodjen je u bosni,al et srbija se trudila na razlicite nacine da prisvaja bosanske igrace...medjutim to i nije bas uvijek uspjevalo jer najbolji je primjer misimovic...marin nece mislim ni jednu utakmicu pocet iz pocetka, jako tesko...jer low ce njega koristit ko dzokera, bit ce nesto kao david odonkor na svjetskom prvenstvu u njemackoj....a ove price oko pojedinih igraca su jako smijesne, jer jednom sam procitao podatak koji samo pise na odredjenim stranicama iz srbije da je ballack po nekom dalje porijeklu srbin :D :D :D :D :D inace covjek rodjen u njemackoj i oba roditelja nijemci, al et ljudi svasta kopaju i traže možda čukun, čukun dede samo kako bi se ponosili nekim igračem koji igra za drugu selekciju.....
Vjeruj, FSS da je htio mogao je bez problema uzeti Marina, ali neko je odlučio da je prioritet Subotić, a uzeti dvojicu tako kvalitetnih igrača ispred nosa švabama, nije lako, tako da su odlučili da se fokusiraju na jednog od njih, tačnije Subotića. I te priče da Marin nikad nije razmišljao o Srbiji, nisu tačne, jer je upravo dotični nekoliko puta za srpske medije izjavljivao da bi volio obući srpski dres, ali na njega niko relevantan nije obraćao pažnju zbog gore navedenih razloga.
Što se tiče Ballacka stvarno ne znam koji bi idiot imao hrabrosti napisati jednu takvu glupost, ali ono što ja znam je da Ballack ima turske korijene.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 jun 2010, 20:16

effe_sa,

Pises o nekim stvarima koje ne poznajes dovoljno! Pa taj isti Misimovic je igrao za omladince Srbije(tj. SCG) i mislis da ne bi i danas igrao u crvenom dresu da se nije posvadjao sa savezom, tj da ga oni nisu izhebali i rekli mu kako im nije potreban!? Kasnije je zaigrao za Bih na nagovor Salihamidzica i zato sto ga iz Srbije vise nisu zvali...
Sto se tice 'prisvajanja' igraca, normalno je da ce Srbija na sve nacine pokusati da privoli Srpske igrace(koji imaju kvalitet i zelju da obuku reprezentativni dres) ma gdje oni zivjeli i gdje se rodili (da li u Njemackoj, Spaniji, Hondurasu ili BiH)! To je potpuno normalno i logicno...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 07 jun 2010, 20:17

I vidi mu se da ima neke korijene koji nisu njemački :D On mi je odvratan do bola, svejedno mi je šta je po nacionalnosti i kakvi su mu korijeni.

Što se srpske repke tiče: izgledalo je to malo bolje protiv Kameruna ali još uvijek to nije to. I slažem se da je Subotić odigrao puno bolje od Lukovića. Kad sam vidio kako je ovaj naivno ispao iz igre kod onog prvog gola bilo mi je jasno da je stoperski par Vidić- Subotić bolje rešenje.
Najbolje igre očekujem od Krasića a najlošije od Jovanovića, just a feeling.
YNWA!

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 07 jun 2010, 20:25

marconato je napisao/la:effe_sa,

Pises o nekim stvarima koje ne poznajes dovoljno! Pa taj isti Misimovic je igrao za omladince Srbije(tj. SCG) i mislis da ne bi i danas igrao u crvenom dresu da se nije posvadjao sa savezom, tj da ga oni nisu izhebali i rekli mu kako im nije potreban!? Kasnije je zaigrao za Bih na nagovor Salihamidzica i zato sto ga iz Srbije vise nisu zvali...
Sto se tice 'prisvajanja' igraca, normalno je da ce Srbija na sve nacine pokusati da privoli Srpske igrace(koji imaju kvalitet i zelju da obuku reprezentativni dres) ma gdje oni zivjeli i gdje se rodili (da li u Njemackoj, Spaniji, Hondurasu ili BiH)! To je potpuno normalno i logicno...
Slažem se. U nedostatku talenata iz domačih liga svi se savezi sa prostora bivše nam države okreću dijaspori u potrazi za mladim nadama. Pa pogledajte samo hrvatsku reprezentaciju (braća Kovač, Petrić, Rakitić, Klasnić ). I još jedna istina ma koliko bolna ona bila za pojedince ovdje: 99 % srba i hrvata koji potiču iz BiH odlučit će se za srpsku odnosno hrvatsku repku. Ne želim ulaziti u raspravu da li je to pravo ili ne, ali to je realnost.
YNWA!

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 07 jun 2010, 20:44

boli me **** za onog seljacica marina, moze on kopacke cistit tim cahillu :lol:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 07 jun 2010, 21:01

Bijeljinac je napisao/la:
steve-o je napisao/la:boli me **** za onog seljacica marina, moze on kopacke cistit tim cahillu :lol:
Pa vidjeli smo kako ih cisti ;)
Ja znam da nama Srbima veca opasnost prijeti od Marina ako udje u drugom poluvremenu protiv Nijamaca, nego od Kehila za cijeli mec protiv Australije.
A ako te boli nesto sto nema veze sa fudbalom i kvalitetima Marka Marinog, onda se obrati ginekologu.
@Bosanac: vidjet cemo, kladim se da ces ti licno dobro zapamtit ime tim cahill nakon ovog SPa, a inace samo nogometni analfabet moze podcijeniti igracinu poput cahilla na taj nacin ko' sto ti :lol:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 07 jun 2010, 21:14

taj dan cu ja s drustvom rostiljati, jer ipak ja imam zivot van ovog forumu a ne sjedim cijeli dan po forumu iz austrije i pametujem ko' ti. al' jbga razumijem ja ipak tebe, mogu mislit kakav ti je zivot kad prodjes 40 :lol: :P uzivajte ti i marko @ Bosanac ;)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 07 jun 2010, 21:30

@Bosanac: opet ti kazem, znam da tebi nije lahko(stari se uhvate te sigurno i raznorazne depresije sta ja znam), shvatam te zaista. ipak ocekivam da ces visiti opet cijelo ljeto po ovome forumu ;) vec uzivaj ti s tvojim markom u africi a ja cu s svojim drustvom na Ibizu :lol: pozdrav @ Bosanac ;)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 07 jun 2010, 21:50

@Bosanac: uh jbte e nek' si mi rekao :mrgreen: steta sto svi ne mozemo biti poput tebe, stari mator iz Bosne koji prosipa pamet svijetu, ustvari ne svijetu vec po sportskom forumu :lol: :lol: al' necu vise, ionako sam otisao u off, vec uzivaj prirodnu ljepotu austrije bosancero, al' kroz ekran PCa ;)
slika

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 08 jun 2010, 00:11

Imal' nervoze braćo Srbi :D Primiče se polako, vala jedva čekam da krene.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

ivica_olic_11
Kontakt:

Post Postao/la ivica_olic_11 » 08 jun 2010, 02:06

Neuer

Mertesacker Friedrich
Lahm Badstuber(Boateng)

Khedira Schweinsteiger

Trochowski (Müller) Özil Podolski

Klose

ili

Neuer

Mertesacker Friedrich
Lahm Badstuber(Boateng)

Khedira Schweinsteiger

Özil Podolski

Klose Gomez

Mislim da ovo sve govori,ne zaboravimo jos Marina ,Kroosa,Cacaua,Kiesslinga...
Protiv ove ekipe Srbija nema sta da trazi ;)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 jun 2010, 02:11

Njemci se zale na izostanak Ballacka, a ja nesto kontam, ma i bez njega nisu dugo imali ovako jak vezni red... Kad se sjetim ono Ramelowa i Schneidera, pa oni se ne mogu porediti s ovim zujalicama Özil i Marin... Jest doduse da im je dobar dio okosnice reprezentacije sastavljen od Ausländera, ali po meni bi oni mogli i na ovom prvenstvu daleko...

Sto se tice Srbije, mislim da je njihov domet 1/8 finala, sto opet nije tako los rezultat, a uz malo srece bi mogli i u 1/4 finala...

Ovi Australci i Ganci su za mene totalni autsajederi u ovoj Grupi i Srbi i Njemci u utakmicama protiv njih samo nezrelom igrom mogu napraviti sebi belaja...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 08 jun 2010, 16:42

Drzite se teme,manite se politike!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 jun 2010, 16:42

steve-o je napisao/la: @Bosanac: vidjet cemo, kladim se da ces ti licno dobro zapamtit ime tim cahill nakon ovog SPa, a inace samo nogometni analfabet moze podcijeniti igracinu poput cahilla na taj nacin ko' sto ti :lol:
Vjerovatno ti Cahill ne bi bio igračina i ne bi ga u zvijezde ukivao, da nije igrao u millwallu.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 08 jun 2010, 16:51

alan_kardec je napisao/la:
steve-o je napisao/la: @Bosanac: vidjet cemo, kladim se da ces ti licno dobro zapamtit ime tim cahill nakon ovog SPa, a inace samo nogometni analfabet moze podcijeniti igracinu poput cahilla na taj nacin ko' sto ti :lol:
Vjerovatno ti Cahill ne bi bio igračina i ne bi ga u zvijezde ukivao, da nije igrao u millwallu.
pogledaj samo statistiku cahilla u najjacoj ligi na svijetu(i to igrajuci za klub koji nije medju najboljim), to sve govori - pusti millwall..

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 jun 2010, 16:54

Pogledao sam pa šta? Ako je Cahill igračina sa ovom statistikom, onda ja stvarno ne znam kakvim epitetom bih počastio Gerrarda ili Lamparda.
RIP Adis Selmanović

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 08 jun 2010, 17:01

pa pogledaj za kakav klub igraju fat frank i stevie a za kakav klub igra cahill :roll: gerrard pa cak i lampard ucestvuju mnogo vise u napadu svoji timova nego cahill niti cahill zabija vecinu svoji golova preko penala ko' jedan lampard..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 jun 2010, 17:06

Jeste umorni vise postali sa Timom Cahillom to je strasno.Covek igra dobro svaka mu cast ali je previse da mu se pridodaje toliko paznje kao da je ne znam sta.Ustvari ja se vise bojim Nemaca i Ozila,Marina...nego Cahilla iz jednog prostoga razloga.
Australija osim Cahilla nema pravoga vodju na terenu sa preciznim pasom,pregledom igre.Cast Brescianu,Grelli i ostalima ali oni nisu taj kvalitet ni blizu.Dakle nas jedan igrac ce moci da igra stalnoga flastera na Cahillu i time ga onemogucavati za noramalan razvoj igre.Dok kod Nemaca to bi bilo pogubno jer ako markiras jednoga i pratis ga onda ostaje dovoljno prostora za ubicivanje iz drugoga plana Lahma ili Badstubera(zavisi ko bude igrao bekove).
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 08 jun 2010, 17:21

Njemačka, Srbija ...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jun 2010, 18:49

Joachim Loew je odredio 10 igraca koji ce sigurno poceti protiv Australije, jedina dilema je jos Klose ili Cacau u vrhu napada. Sastav u prva dva kola bih trebao biti sljedeci:

--------------------------Neuer-----------------------------------
Lahm-------Friedrich----------Mertesacker--------Badstuber
----------Schweinsteiger--------Khedira------------------------
Mueller--------------------Oezil------------------------Podolski
-----------------------------Klose---------------------------------

U trecem kolu moguce je da igraci iz drugog plana dobiju priliku, no ja se ipak nadam da ce nakon dva kola obezbijediti prvu poziciju i onda im je 1/4 finale sigurno, jer realno ko god bude drugi u grupi C tesko moze izbaciti Nijemce. Drago mi je da nisam jedini navijac Njemacke ovdje i nadam se da cemo se moci skupa radovati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.