Premijer liga BiH 2008/09

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Stone Island
Kontakt:

Re: 19. kolo Premijer Lige BiH

Post Postao/la Stone Island » 17 mar 2009, 20:42

Borac-Zvijezda-mislim da će Borac ovo rutinski odraditi...

Leotar-Sarajevo-Sarajevo ima finu ekipu ali Leotar je nepobjediv u Trebinju a posebno u proljetnom dijelu tako da bi trebao Leotar uzeti sva 3 boda...

Zrinjski-Travnik-bit će ovdje puno golova u mreži Travnika !

Čelik-Sloboda-ma Čelikova pobjeda,rutinski 1:0 !

Slavija-Velež-sigurno da je Slavija favorit...ali opet nešto u meni se nada barem bodu pa eto nek bude 0:0 8-)

Orašje-Široki Brijeg-mislim da će ovdje neriješeno biti !

Posušje-Modriča-mislim da će gosti otići neporaženi !

Željezničar-Laktaši-ne bi trebala doći u pitanje pobjeda domaćina ali sa Željom se nikad ne zna...
Zadnja izmjena: Stone Island, dana/u 17 mar 2009, 21:17, ukupno mijenjano 2 puta.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 17 mar 2009, 20:52

Željezničar - Laktaši 2-1 ili 2-2 zeljo se proslu maksuz zezno laktasi se branili protiv zvijezde to im je i uspjelo sad hoce li se braniti protiv zelje neznam
Posušje - Modriča 1-1 posusje tri kola zaredom gubi modrica igra promjenljivo
Slavija - Velež 2-0 slavija protiv slobode izgubi u zadnjim minutama travnik pobijedi u zadnjim minuata napad oslabio odkako je otisao kokot velez pobijedio posusje volio bih kad bi velez makar bod uzeo ali realno sanse su male
Čelik - Sloboda 2-1 celik zabija kod kuce u gostima totalno slabo sloboda u tri kola ostvarila tri pobjede
Zrinjski - Travnik 3-0 ovdje se nema sta reci mada travnik mozda ako bi odigrao kao i protiv slavija mozda i nesto bude
Orašje - Široki 2-2 orasje spada u dno tabele mada znaju i biti neugodni siroki vidi se da slabo igra u gostima orasje moze i do pobijede
Leotar - Sarajevo 1-1 sarajevo pojacano skorom u napadu mozda nesto bude ako bog da nadam se pobjedi leotar neugodan na domacem terenu
Borac - Zvijezda 3-1 ovdje se nema sta reci
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 mar 2009, 21:19

Stone Island je napisao/la:Borac-Zvijezda-mislim da će Borac ovo rutinski odraditi...

Leotar-Sarajevo-Sarajevo ima finu ekipu ali Leotar je nepobjediv u Trebinju a posebno u proljetnom dijelu tako da bi trebao Leotar uzeti sva 3 boda...

Zrinjski-Travnik-bit će ovdje puno golova u mreži Travnika !

Čelik-Sloboda-ma Čelikova pobjeda,rutinski 1:0 !

Slavija-Velež-sigurno da je Slavija favorit...ali opet nešto u meni se nada barem bodu pa eto nek bude 0:0 8-)

Orašje-Široki Brijeg-mislim da će ovdje neriješeno biti !

Posušje-Modriča-mislim da će gosti otići neporaženi !

Željezničar-Laktaši-ne bi trebala doći u pitanje pobjeda domaćina ali sa Željom se nikad ne zna...
mnogo istine u ovoj recnici... :oops:

inace se slazem sa tvojim prognoza to je otprilike to...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 17 mar 2009, 21:22

u ovome kolu bi moglo biti bodova za goste, recimo za sarajevo , siroki i slobodu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2009, 21:25

ovo je vise da se zeli nego realnost, sloboda da odneye bodove, ma dajte molim vas, sada se svi mahniti prave i kazu sloboda dobra, a gledam vamo postove kada pisete nemaju veze, dobijaju u 100 min, sudija i mesanovic stele rezultate, ovo je cista prookacije od nekih clanova, ma nista novo za njih, i cuj ono nase 1.0, lalala, ocekuj 2 i vise golova. ;)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 mar 2009, 21:42

Rz88 je napisao/la:ovo je vise da se zeli nego realnost, sloboda da odneye bodove, ma dajte molim vas, sada se svi mahniti prave i kazu sloboda dobra, a gledam vamo postove kada pisete nemaju veze, dobijaju u 100 min, sudija i mesanovic stele rezultate, ovo je cista prookacije od nekih clanova, ma nista novo za njih, i cuj ono nase 1.0, lalala, ocekuj 2 i vise golova. ;)
Sloboda je u zadnjih 10 kola od cega na 2 vezana gostovanja porazena samo jednom,od Zvijezde u Gradaccu sa 1-0,i u toj tekmi je svega moglo bit,najmanje smo zasluzili remi,znaci tu tvoju pricu o sudijama,Mesanovicu itd .objesi macku o rep i trazi neki bolji izgovor,ako je namjestio da ostanemo neporazeni u tih 9 tekmi treba mu spomenik dignut,onda je Mesanovic Bog u ovoj ligi,on se jedini pita i za prvaka i ko ce ispast,halo bolan pogledaj malo rezultate Slobode pa onda neke gluposti izvaljuj,protiv Slavije je produzeno 5 min(opravdano) gol pao u petoj minuti (regularan gol),a sto se tice tih kamenica kud im noge nasi ne polomise sta su oni nama uradili u Ist.Sarajevu,3 igraca sa tezim povredama(potres mozga,izbijeni zubi,razbijena glava...)desetkovali nam ekipu,bar oni nemaju pravo da se zale
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 17 mar 2009, 21:43

Moderator : Ti ne citas pravila ? !
A C A B !

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 17 mar 2009, 21:44

Evo moje prognoze 19. kola:
Borac - Zvijezda X Realno zvijezda jedna od rijetkih ekipa koja može donijeti bodove sa gostujućih tzerena)
Leotar - Sarajevo 1(leotar klasična domaćinska ekipa, kada žele pobijedu dole im čelsi nemože uzeti bod)
Orašje - Široki 1 (Obzirom da Orašju domaće pobijede trebaju, gospodin dminković će malo pogurati)
Zrinjski - Travnik 1 (Pobjeda domaćina ali ne tako lagana kako svi očekuju)
Čelik - Sloboda TV X (Tuzlanski bunker, tv prenos, korektno suđenje)
Slavija - Velež 1 (Volio bi da griješim ali slavija dobija)
Posušje - Modrića 1 (Opstanak u pitanju)
Željezničar - Laktaši 1 (Pobjeda domaćina)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 mar 2009, 21:45

Dobro nista brate protiv tebe, protiv Slobode, vjeruj mi Sloboda mi je medju drazima, ali srecom je preko TV-a da ne traziste izgovore nakon poraza, i vjeruj mi jos jednu stvari, u jednu pobjedu nisam nikad bio sigurniji ko u ovu protiv vas, nije da omalozavam Slobodu vec iz nekih drugih razloga, o amosferi ne trebam da trosim rijeci, samo cu reci iznenadjenje, i nadam se da ce sto vise fukara dodji da bude sjajno, otprilike ko onda pitara (njih 500 ;) :mrgreen: ), neka bude sve korektno i to je to.

Sretno jer sreca ce vam trebati za nesto vise od poraza sa 2-3 gola razlike. :mrgreen:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 17 mar 2009, 21:46

Borac-Zvijezda-Zvijezda poslije kiksa kuci nema sta izgubit u Banja Luci,tako da ovdje svasta biti...

Leotar-Sarajevo-Cinjenica da Sarajevo nikad u Trebinju nije pobjedilo,uz to treba dodati da je lakse uzet Mancesteru bodove,nego Leotaru u Trebinju,govori da se Sarajevo nece dobro provesti...mada navijacki uvijek se treba nadati...al et

Zrinjski-Travnik-Travnik nema sta izgubit,Zrinjski nemoze previse dobiti,bit ce dosta golova,vjerovatno puno vise u mrezi Nurkovica

Čelik-Sloboda-Mesanovicu nemozes svugdje podmazivati sudije,nije svugdje cirkus i ratno bojiste ko u Tuzli pa da protivnik dobija cigle. ..dobija Celik....

Slavija-Velež-Slavija ce uzeti sigurno...Velez nema sanse u Lukavici,djaba sto im treba

Orašje-Široki Brijeg-u Orasju je najlakse uzeti bodove...ali posto su u zadnje vrijeme dosta bodova prosuli,moraju pobjediti,dok je Siroki skroz druga ekipa kuci i u gostima...

Posušje-Modriča-Posusje dobija mora jednostavno,u slucaju drugog ishoda mogu komotno razmisljati o ligi federacije

Željezničar-Laktaši-Dobit ce Željo,mislim mora,nesmijem ni pomisliti sta bi bilo da ne dobiju,mislim da bi lincovali kompletan kolektiv :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 17 mar 2009, 21:53

Čuj da bude fukara ko pitara, teško buraz.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 mar 2009, 21:54

a sad u prognozu...
BORAC-ZVIJEZDA pobjeda Borca,Borac se pojacao,cini mi se veze dvije tekme kuci,tako da bi trebao uzeti 6 bodova i uz bod uzet u Orasju da neutralise kiks protiv Zrinjskog
LEOTAR-SARAJEVO bez obzira sto je Sarajevo realno kvalitetniji i bolji tim,bez obzira na podrsku navijaca,bez obzira na to sto Leotar i nema navijace,sto su realno jedna od najlosijih ekipam u ligi,iz Trebinja bodova nema,to svi znamo.tako da i tu kec
ZRINJSKI-TRAVNIK bez puno filozofije,lagana pobjeda Zrinjskog,nije im bolja utakmica mogla doc da se oporave od poraza protiv Sirokog
ČELIK-SLOBODAteska,jako teska tekma,opet ocekujem da nasa odbrana odradi svoj posao kao i uvijek,a iz kontre ukoliko se nesto ugrabi dobro i jest,ukoliko ne,nikom nista,znaci nasom taktikom na gostovanjima ocekujem bod(ove),i uvjeren sam 0-0 ili 0-1 pogotv ako Sabic ne bude nastupio za Celik..samo se bojim penala za Celik kako je bilo prosle godine,al hajd dobro je sto ima TV prijenos...ocekujem potpunu dominaciju Celika na terenu ali bod(ovi) idu u Tuzlu
SLAVIJA-VELEZ pobjeda Slavije,koja se,istina,dosta pati u napadackoj fazi u nastavku prvenstva,osjeti se odlazak Kokota i pad forme Vuksanovica,vjerujem da ni Velez nece previse zapet ovdje jer su i oni svjesni da im je ova tekma vjerovatno dzabno trosenje snage i riskiranje nekih kartona,imace i btinijih utakmica ove godine,svaka domaca im je biti ili ne biti
ORASJE-SIROKI Orasje sad ima dva teska domacinstva u 4.kolu Sirokom i u 6. Slobodi i to su im utakmice "biti ili ne biti" sa realno puno jacim klubovima,i smatram da ce ih te dvije ekipe gurnuti u drugu ligu gdje im je napokon i mjesto,znaci ovdje x2
Posusje-Modrica nezgodna utakmica,isto veoma bitna za domacina,i mislim da ce je uspjeti dobiti
Zeljeznicar-Laktasi Zeljo bi ovo trebao uzeti lagano,ali kao sto momci gore rekose sa njima se nikad ne zna

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 17 mar 2009, 21:58

Dosta realno izuzev Orašja tu je kec 100%.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 mar 2009, 22:02

Rz88 je napisao/la:Dobro nista brate protiv tebe, protiv Slobode, vjeruj mi Sloboda mi je medju drazima, ali srecom je preko TV-a da ne traziste izgovore nakon poraza, i vjeruj mi jos jednu stvari, u jednu pobjedu nisam nikad bio sigurniji ko u ovu protiv vas, nije da omalozavam Slobodu vec iz nekih drugih razloga, o amosferi ne trebam da trosim rijeci, samo cu reci iznenadjenje, i nadam se da ce sto vise fukara dodji da bude sjajno, otprilike ko onda pitara (njih 500 ;) :mrgreen: ), neka bude sve korektno i to je to.

Sretno jer sreca ce vam trebati za nesto vise od poraza sa 2-3 gola razlike. :mrgreen:
ma nikad niko nije trazio izgovor za poraz osim ako nije bilo bas nekih smijesnih odluka,kao sto je bio onaj penal protiv vas prosle sezone i ona presmjesna "ruka" Prodanovica na Kosevu..sportska atmosfera na terenu,puni ugodjaj na tribinama,dobar sudija,dvije ekipe sa imenom i tradicijom i nek pobijedi bolji(citaj nek nas bunker izdrzi :P :P ).i u takvim uslovima niko nece imati zamjerku na pobjedu Celika,ukoliko nekim cudom do nje dodje :lol: ...a sto se tice cigla protiv Slavije,ma kakve ba ljudi cigle,kad je to ko pogodjen jbt pa znas ti sta je to kad ti cigla padne kraj glave,nego covjek valjda izrevoltiran malo onim Erbezom bacio poveci komad salame u teren,rizikovao da pije bez meze ostatk tekmi :P ,mos mislit koji je to bijes bio haha a erbez jadan haman ga slabo hrane pa mu se od salame ucinila cigla :D

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 17 mar 2009, 22:11

dajte ljudi apsolutno ce biti sve jedinice a gosti mozda zabiju 2-3 gola i to ce biti uspijeh a dvica mozda u slijedecem mileniju :D :D

ultras
Kontakt:

Post Postao/la ultras » 18 mar 2009, 00:44

Zrinjski jeste kvalitetnija ekipa, mislim da su sampioni al Travnik nema
sta izgubiti i sigurno je da ce se nadigravati i igrati na nerjeseno.U Zenici
ocekujem pobjedu Celika nad Slobodom mislim da nakon Pirote moraju pobijediti.
Slavija isto tako nakon Slobode pobjedzuje Veleza.Leotara Mnchester nemoze dobiti
al Sarajevo se pojacalo,tako da su u Trebinju sve tri znaka u igri.Orasje je takodje
domacinski klub al mislim da bi ovo Siroki trebao pobijediti.Borac ce tesko sa Zvijezdom al
i tu ocekujem pobjedu domacina.Zeljo mora pobijedit jer nista im nebi valjalo kada bi
kiksali sa Laktasima, koji imaju solidnu zalihu bodova.Posusje ako ista misli trebalo
bi pobijedit al tu ocekujem nerjesen rezultat protiv Modrice.

Ocekujem kvalitetno Ultra kolo sa dosta gostujucih i domacih navijaca.
ultra nije od danas do sutra ultra je vječno

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 18 mar 2009, 01:24

Evo da i ja bacim svoje viđenje narednog kola:

Borac - Zvijezda

Obje ekipe su dosta kvalitetne za nase prilike.Oba kluba su novi premijerligasi i najveca iznenadjenja lige
Borac izuzetno kvalitetan,i kako sam i prije rekao tesko da će netko ponoviti uspjeh kakav je imao Zrinjski u 16. kolu,ali i Zvijezda se neće predati lako,sigurno je da će ići na bodove.Očekujem dosta golova.
Siguran sam da će bit i prilično zanimljivo na tribinama

Leotar - Sarajevo

Po meni je ovo siguran kec,ali nadam se da će suđenje bit zadovoljavajuće.Sarajevo ima kvalitetniju ekipu,ali pitanje je imaju li kvalitetu za dobivanje utakmica na strani.
Trenutno najbolja navijacka grupa u zemlji će sigurno odradit gostovanje na razini.

Zrinjski - Travnik

Ogromna razlika u kvaliteti,ali mislim da će ovo bit teška utakmica za Zrinjski,jer će Travnik siguran sam postavit bunker oko gola i time pokušat onemogućit plemiće da sprovedu svoj lepršav stil igre.
Zrinjskome prilika za popravni,a Ultrasima za nastavak sjajnih izdanja.

Čelik - Sloboda

Derbi kola,siguran sam da ćemo gledat dobru utakmicu,Čelik kući igra odlično,a Sloboda je dokazala da zna uzimat bodove i na strani.
Očekujem odlično izdanje Robije,dok bi Fukare morale bit bolje s obzirom na rezultate kluba.

Slavija - Velež

Slavija ovo uzima.
Nadam se da će se i RA dignuti sad nakon što im je klub pobjegao sa dna.

Orašje - Široki

Domaćin dobiva.Široki ima kvalitetniju ekipu,ali čini mi se da imaju kompleks gosujućih terena.
Ne očekujem velik broj Škripara,ali očekujem navijanje svih 90 min.

Posušje - Modriča

Bez obzira kakvo je stanje na tabeli,ja mislim da je Posušje kvalitetnije ali nemaju sudaca i para koji bi ih štitili.
Ja bi volio kad bi Posušje ostalo u ligi prije svega jer je nama Ultrasima dosta blizu i tu smo imali najbolja izdanja,
a i smjeste nas na normalnu tribinu.

Željo - Laktaši

Željo ovo uzima...Manijaci nakon povratka odlični,čekamo još jedno dobro izdanje.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 mar 2009, 01:39

ja znam samo da Sloboda dobija Čelika :lol:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Psychosocial.
Kontakt:

Post Postao/la Psychosocial. » 18 mar 2009, 01:56

Borac - Zvijezda
Trebala bi bit lijepa utakmica i s dosta pogodaka,a i tribine bi trebale bit dobro popunjene. Borcu mislim više nitko neće boda uzet u BL pa stoga ovdje predviđam 4-2.
Leotar - Sarajevo
Ovo Leotar poslije neriješenog u prvom kolu mora uzet. Iako je Sarajevo jača ekipa od njih mislim da im u gostima fali nečeg kao i većini naših ekipa. Stoga 2-1
Orašje - Široki
Ovo će bit zanimljiva utakmica. Mislim da je Orašje ove godine prosječna ekipa i po mom bi Široki ovdje trebao uzet bod(ove). Predviđam 1-1
Zrinjski - Travnik
Vidim da mnogi pišu da neće bit lako. Zasigurno da neće ako Zrinjski nedadne gol u 1. poluvremenu jer Travnik i neigra loše u zadnje vrijeme. No očepili ranije mogla bi bit vrlo lako katastrofa Travnika. No ipak mislim da neće pa predviđam 2-0
Čelik - Sloboda
Ovdje u derbiju kola na TVu očekujem kao prvo ispunjene tribine i dobro navijanje. Od utakmice mnogo manje očekujem jer mislim da će bit jako dosadna i tvrda s puno duuuuugih lopti jer ova Sloboda prima jako malo golova (a i Čelik). No mislim da će ipak Čelik pobjedit pred svojom publikom i to iz nekog sumnjivog penala. Stoga 1-0
Slavija - Velež
Ovdje definitivno očekujem iznenađenje kola. Susjedi naši igraju sve bolje, a potvrda toga je utakmica sa Željom na Grbavici koju su nezasluženo izgubili. Mislim da će im se to u ovom kolu vratit. Predviđam 0-1
Posušje - Modriča
Ovdje očekujem glatku pobjedu Posušja jer mislim da će krenuti od prve minute ko ose. Modriču baš i nemogu prokužit u kakvoj je formi jer je igrala obe utakmice protiv srpskih klubova,a ko će to znat između njih. Puno nekih X-ova. Ovdje očekujem 2-0
Željezničar - Laktaši
Željezničar bi ovo morao pobjedit. Laktaši nisu loša ekipa, ali po meni 2-0

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 21 mar 2009, 15:27

Velez vodi 1:0 u Lukavici :D
010 ISN'T JUST A CODE

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.