Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DAVID VILLA
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la DAVID VILLA » 16 feb 2011, 20:33

guber90 je napisao/la:
DAVID VILLA je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Mozila mi je odjednom prestala da radi, ja kliknem na ikonu al nece da se otvori. Tamo na add/remove program sam je delete, pa je opet skinuo sa neta i opet mi nece :roll: sad koristim ovaj chrome, al bez mozile sam kao bez desne ruke. kako cu sad preko ovog skidati youtube clipove i slicne stvari

zamolio bi za pomoc oko vracanja mozile u normalu :oops:
instaliraj internet explorer meni odlicno ide,ja od kako sam dobio ovaj novi windows 7 ne koristim mozzilu jer mi je reko jedan covjek sto pravi kompjutere i razumije se u te programe da je ona puna virusa i da je bolji internet explorer...iako je najpopularnija opet nije najbolja...i mene je nesto zezala stalno.. ;) :D
Daj ba IE :lol:, puna virusa :lol:, bolji IE :lol:, sto se taj razumije sila :lol:. Pa google ponudio 20 hiljada dolara za onog ko hakuje Chrome, a kada bi IE to smio da ponudi, otprilike nikada, jer su suplji ko Svicarski sir :mrgreen:.
ja samo kazem da meni ide dobro,a to sto su ponudili nije moj problem ;) ;) ;)
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 16 feb 2011, 20:37

IE otkako postoji je najgori moguci browser na svijetu to iz velikog iskustva govorim,Firefox je dobar ali i on je poceo da poprima taj izgled IE sto se virusa tice,tako ce i Chrome uraditi uskoro...opet po meni Mozilla najbolja samo pazi sta klikas i gdje ulazis i sve ce biti ok ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 16 feb 2011, 21:34

Ponos Torina je napisao/la:IE otkako postoji je najgori moguci browser na svijetu to iz velikog iskustva govorim,Firefox je dobar ali i on je poceo da poprima taj izgled IE sto se virusa tice,tako ce i Chrome uraditi uskoro...opet po meni Mozilla najbolja samo pazi sta klikas i gdje ulazis i sve ce biti ok ;)
Ma nema tebi zastite, ako ti ides gdje ne treba. Ja ne pamtim kada sam virus fasovao kada, imam antivirus, ali eto vise reda radi. Tako da kada bi koristio sta god, nece te zastiti ukoliko ne znas gdje smijes, a gdje ne smijes ici :).

@DAVID VILLA

To sto sam gore spomenuo za nagradu, to je cisto da ti pokazem koliko su neki browseri ispred drugih. Takodjer, uzmi i uporedi brzine IE-a sa Mozillom ili Chromom pa ces primjetiti razliku, a Chrome je prejak browser za flash, jednostavno sve sto je u flashu ide 2 puta brze nego na nekom drugom browseru. Iako ja licno koristim Chrome, istina je da je Mozilla jos uvijek ispred, a ponajvise radi nekih dodataka koji trenutno ne postoje za Chrome, ali posto je Chrome dosta mladji od Mozille to je i logicno :).
EDIT: Evo jedan clanak, pa ces vidjeti da jedino FPS bolji ima IE, a u svemu ostalom, puno bitnijem za "surfanje" google chrome je bolji.

http://www.maggadget.com/internet-explo ... a-firefox/
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 feb 2011, 23:47

kakvi virusi u mozille firefox sta je vama, :lol: vama dok neko nesta kaze vi povjerujete -_-" cuj hahaha

ja sam vis zaboravio mozillu, sad sam na IE 9, prezadovoljan sam, :lol:

zar se internet browserr moze hakovati, sta se stime postigne ? xD :mrgreen:

Kop
Kontakt:

Post Postao/la Kop » 16 feb 2011, 23:49

guber90 je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:IE otkako postoji je najgori moguci browser na svijetu to iz velikog iskustva govorim,Firefox je dobar ali i on je poceo da poprima taj izgled IE sto se virusa tice,tako ce i Chrome uraditi uskoro...opet po meni Mozilla najbolja samo pazi sta klikas i gdje ulazis i sve ce biti ok ;)
Ma nema tebi zastite, ako ti ides gdje ne treba. Ja ne pamtim kada sam virus fasovao kada, imam antivirus, ali eto vise reda radi. Tako da kada bi koristio sta god, nece te zastiti ukoliko ne znas gdje smijes, a gdje ne smijes ici :).

@DAVID VILLA

To sto sam gore spomenuo za nagradu, to je cisto da ti pokazem koliko su neki browseri ispred drugih. Takodjer, uzmi i uporedi brzine IE-a sa Mozillom ili Chromom pa ces primjetiti razliku, a Chrome je prejak browser za flash, jednostavno sve sto je u flashu ide 2 puta brze nego na nekom drugom browseru. Iako ja licno koristim Chrome, istina je da je Mozilla jos uvijek ispred, a ponajvise radi nekih dodataka koji trenutno ne postoje za Chrome, ali posto je Chrome dosta mladji od Mozille to je i logicno :).
EDIT: Evo jedan clanak, pa ces vidjeti da jedino FPS bolji ima IE, a u svemu ostalom, puno bitnijem za "surfanje" google chrome je bolji.

Google Chrome pravi mafija svjetske klase, mislim da jedan cent dobiju za svaki klik pa ti vidi. Usto je nestabilan dosta, rusi se cesto, koristio sam ga jedno vrijeme i na zadnjem mi je mjestu. Najbolji mi je Safari, koristim ga evo na w7 pola godine, i nema skooro nikakvih nedostataka, plus sto u njemu kapitalizam nije uzeo maha, ne bogati se na nama kao Chrome.
I know it seems hard sometimes but remember one thing.
Through every dark night, theres a bright day after that.
So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it.

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 16 feb 2011, 23:53

Jel neko zna nešto o ovome? Lik mi govori da sam napravio sistem na sistemu i da zato ništa ne radi, ni mozzila ni windows messinger, ni media player, ni winamp, sve osim google chrome šteka :D
I Love this game !!!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 16 feb 2011, 23:59

Noviji Internet Browseri trku vode kroz podrsku za HTML5. U Microsoftu velike nade ulazu u razvoj HTML5, pa su s tim i ponudili najbolji browser koji koristi prednosti grafickih procesora za prikaz.
Mislim da su trenutno u vrhu Chrome i IE9.
Trenutno koristim Chrome, jer zadovoljava sve potrebno, a posebno mi se svidja web store za chrome.

Chrome web store

Postoji more aplikacija koje mozete pronaci za razlicite potrebe. Zapravo ne moguce ga je istraziti do kraja. :mrgreen:

Firefox lagano gubi korak za vodecim dvojcem.

Safari je brz browser, ali je njegova superiornost izrazenija na MAC OS-ovima.
#divovi

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 feb 2011, 00:05

Kako ja sad mogu preko ovog chrome-a skidati clipove? U mozilli dole desno u cosku bila neka ikonica i samo tu kliknes, otvori se save i gotovo

Ne mogu vjerovat da nemam vishe mozille :roll: :evil: :evil:
nema potpisa

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 feb 2011, 00:07

Admir_Sa je napisao/la:Kako ja sad mogu preko ovog chrome-a skidati clipove? U mozilli dole desno u cosku bila neka ikonica i samo tu kliknes, otvori se save i gotovo

all video downloader
#divovi

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 feb 2011, 00:13

moustapha je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Kako ja sad mogu preko ovog chrome-a skidati clipove? U mozilli dole desno u cosku bila neka ikonica i samo tu kliknes, otvori se save i gotovo

all video downloader
Zahvaljujem
nema potpisa

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 18 feb 2011, 22:15

Admir_Sa je napisao/la:Mozila mi je odjednom prestala da radi, ja kliknem na ikonu al nece da se otvori. Tamo na add/remove program sam je delete, pa je opet skinuo sa neta i opet mi nece :roll: sad koristim ovaj chrome, al bez mozile sam kao bez desne ruke. kako cu sad preko ovog skidati youtube clipove i slicne stvari

zamolio bi za pomoc oko vracanja mozile u normalu :oops:
Ja ti preporucujem da instaliras Operu. Imas na njoj ekstenzije isto ko na Firefoxu. Instaliras ekstenziju za skidanje sa youtube i imas ispod videa dugme za download

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 feb 2011, 08:44

Kop je napisao/la:
guber90 je napisao/la:

@DAVID VILLA

Google Chrome pravi mafija svjetske klase, mislim da jedan cent dobiju za svaki klik pa ti vidi. Usto je nestabilan dosta, rusi se cesto, koristio sam ga jedno vrijeme i na zadnjem mi je mjestu. Najbolji mi je Safari, koristim ga evo na w7 pola godine, i nema skooro nikakvih nedostataka, plus sto u njemu kapitalizam nije uzeo maha, ne bogati se na nama kao Chrome.
Meni je stvarno svejedno koliko oni zaradjuju, jer koristim software koji su oni razvili i koji je meni odlican, dali su ga besplatno, a ako zaradjuju na neki nacin ja to postujem, jer sam svjestan kako je tesko napraviti bilo kakav program, a pogotovo nesto kompleksno kao internet browser.
Takodjer ja nemam pojma o kakvom ti rusenju pricas, ja umalo da koristim chrome od prve verzije i jako je stabilan, ne sjecam se da mi se do sada ijednom srusio. Sto se tice svakog drugog browsera, fino mogu se otici i vidjeti statistike svakog, chrome je ubjedljivo najjaci i po meni, a i po statistikama.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Kop
Kontakt:

Post Postao/la Kop » 19 feb 2011, 09:51

guber90 je napisao/la:Meni je stvarno svejedno koliko oni zaradjuju, jer koristim software koji su oni razvili i koji je meni odlican, dali su ga besplatno, a ako zaradjuju na neki nacin ja to postujem, jer sam svjestan kako je tesko napraviti bilo kakav program, a pogotovo nesto kompleksno kao internet browser.
Takodjer ja nemam pojma o kakvom ti rusenju pricas, ja umalo da koristim chrome od prve verzije i jako je stabilan, ne sjecam se da mi se do sada ijednom srusio. Sto se tice svakog drugog browsera, fino mogu se otici i vidjeti statistike svakog, chrome je ubjedljivo najjaci i po meni, a i po statistikama.
Nema tu, kolega moj, zarade "na neki nacin" .. Zamisli ti koliku cifru oni dnevno okrenu, sa ovolikim brojem korisnika, ako za svaki klik dobiju bilo kakvu cifru. Plus, ti mislis da je njima neophodna ta zarada ? Pa to je google, ako im sta ne treba, onda im lova ne treba. Al' et, prokleti kapitalizam.
Prije ili kasnije, pocet ce ti se rusit, meni je, podnevnoj bazi, znao 5-6 puta padati, izadje ti ono send/don't send. Ali naravno, 100 ljudi-100 cudi, svakom svoje, tebi cgrome-meni safari, i ja sam isto mislio da necu nac preglednik koji ce moci zamjenit chromea ka sam w7 instalirao, ali ovaj safari ga je apsolutno u svemu nadmasio, makar po mome misljenju.
I know it seems hard sometimes but remember one thing.
Through every dark night, theres a bright day after that.
So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 19 feb 2011, 10:27

O kakvom kapitalizmu ti pricas. Pa apple je najvrijednija IT kompanija u svijetu. Skoro 300 milijardi dolara dostize i ti ovdje pricas o fer bogecenju.
Cak, naprotiv, Google puno vise pridonosi razvoju IT-a bez da uzme dusu korisnicima. Razvili su open-**** OS za telefone i tablete, a znamo da to trziste postaje vece od klasicnog PC trzista.
#divovi

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 feb 2011, 11:50

Kop je napisao/la:
guber90 je napisao/la:Meni je stvarno svejedno koliko oni zaradjuju, jer koristim software koji su oni razvili i koji je meni odlican, dali su ga besplatno, a ako zaradjuju na neki nacin ja to postujem, jer sam svjestan kako je tesko napraviti bilo kakav program, a pogotovo nesto kompleksno kao internet browser.
Nema tu, kolega moj, zarade "na neki nacin" .. Zamisli ti koliku cifru oni dnevno okrenu, sa ovolikim brojem korisnika, ako za svaki klik dobiju bilo kakvu cifru. Plus, ti mislis da je njima neophodna ta zarada ? Pa to je google, ako im sta ne treba, onda im lova ne treba. Al' et, prokleti kapitalizam.
Prije ili kasnije, pocet ce ti se rusit, meni je, podnevnoj bazi, znao 5-6 puta padati, izadje ti ono send/don't send. Ali naravno, 100 ljudi-100 cudi, svakom svoje, tebi cgrome-meni safari, i ja sam isto mislio da necu nac preglednik koji ce moci zamjenit chromea ka sam w7 instalirao, ali ovaj safari ga je apsolutno u svemu nadmasio, makar po mome misljenju.
Ma ja postujem tvoje misljenje, ja sam procitao i par clanaka i testirao browsere i meni s pokazao Chrome najpouzdaniji, a ti cesti padovi chromea sigurno su bili povezani sa necim drugim, a ne sa njime samim, jer je to previse cesto sto se tebi desavalo :D.

Sto se tice tog za 1 cent, jedan klik, ja ti ponavljam, meni iz dzepa ne uzimaju i meni ne smeta. Cak sta vise ja to podrzavam, jer je Google jedna od najboljih firmi svijeta, ljudi stite okolis, od malih projekata prave velike i slicno, pa ako im to moje klikanje pomaze, jako mi je drago i neka pomaze, da barem nije uzaludno :P.

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 21 feb 2011, 03:57

I ja brate koristim Crome i ne znam da mi je ikad pao..Ne kontam kakve to ima veze koliko ce Google zaraditi ako moj dzep ne dira.Tipicno ono Bosansko zatuceno razmisljanje "cuj da se neko na meni bogati"..Ja mislim da Kop i kad ide u prodavnicu ide u Konzum jer ne moze gledati kako se komsija, koji drzi prodavnicu pored njegovog ulaza, bogati na njegov racun

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 21 feb 2011, 12:19

Potreban mi je program da u njemu pravim video sa slikama(ono da se slike mjenjaju) a uz to da postavim muziku kao podlogu koju ja zelim.

Hvala.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

aldin-8
Kontakt:

Post Postao/la aldin-8 » 21 feb 2011, 12:30

123456 je napisao/la:Potreban mi je program da u njemu pravim video sa slikama(ono da se slike mjenjaju) a uz to da postavim muziku kao podlogu koju ja zelim.

Hvala.
ja sam pravio pomocu ovog ;)
http://www.digitalnitrg.com/uputstva/ka ... le-picasa/

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 21 feb 2011, 12:36

Ko se razumije u racunare??

Imam problem s lap topom...od prije mi se znalo desiti da pri paljenju lap top zablokira ili cim pocnem raditi. I jedino sta sam mogao je da ugasim lap top na dugme i palim ga ponovo. No medjutim od jutros mi je zablokirao vec par puta i to me nervira. Neznam do cega to moze biti. Sistem sam skoro radio upravo zbog toga i nie nista pomoglo.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 21 feb 2011, 13:11

majestic24 je napisao/la:Ko se razumije u racunare??

Imam problem s lap topom...od prije mi se znalo desiti da pri paljenju lap top zablokira ili cim pocnem raditi. I jedino sta sam mogao je da ugasim lap top na dugme i palim ga ponovo. No medjutim od jutros mi je zablokirao vec par puta i to me nervira. Neznam do cega to moze biti. Sistem sam skoro radio upravo zbog toga i nie nista pomoglo.
Vrlo, vrlo vjerovatno ti se laptop pregrijava :). Ukoliko laptop drzis u krilu ili na lezaju (u biti na bilo kojoj povrsini koja moze da zatvoru laptopu otvore za hladjenje) to ti je problem. Moze takodjer biti problem ukoliko pokreces zahtjevne igrice i programe, pa bi ti onda i neko aktivno hladjenje trebalo (njegove se cijene krecu od 20 KM do 50 KM). Eventualno sta bi jos mogao biti problem je da ti je ventilator, na procesoru, previse prljav i ne radi kako treba ili da se pokvario. Eto valjda si se naso negdje u ovim :D.
123456 je napisao/la:Potreban mi je program da u njemu pravim video sa slikama(ono da se slike mjenjaju) a uz to da postavim muziku kao podlogu koju ja zelim.

Hvala.
Ukoliko koristis XP imas Windows Movie Maker, a na Win7 imas Windows Live Movie Maker :D.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.