Championship i Coca Cola League 1&2

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

raul-zakon
Kontakt:

Re: Championship i Coca Cola League 1&2

Post Postao/la raul-zakon » 07 jan 2012, 16:42

Jel zna neko šta je sa engleskim nižerazrednim klubom po imenu Fisher Athletic???
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 08 jan 2012, 18:59

kako volim onaj Wednesday, ne samo da imaju jedne od najlojnijih navijaca u Engleskoj, nego sto uvjek pripreme ovako lijepo iznenadjenje kao sto je rokanje protiv Cekicara, mada sam West Ham nije bas imao srece u ovom mecu, al i to je fudbal. Svaka cast Wednesday, nadam se dogodine u veci rang, s nama da se rokaju, ako Hull vec nepobjegne iz Championshipa !!!

@raul-zakon

Fisheri su ti u zadnjoj ligi, u juznoj konferenciji, ako jos opstaju finansijski, samo neznam dokle ce :D
jedan od najlosijih Londonskih klubova, al i najstarijih, samim tim i on ima simpatizere.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 08 jan 2012, 19:11

cestitke wednesdayu, obradovali su me pravo danas :lol:

slika
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 08 jan 2012, 19:22

stevie, nema slike :D

ostadoh duzan reci nes o Hullu, dakle Hull City - Ipswich 3:1, jucer u istom takmicenju o kojem se pise vec dva posta :) Odavno se nisam obradovao jednom golu kao onom od Stewarta u 94-oj burazeru :lol: samo sto ne svira kraj, oni dotukose Trakor Boys-e. McLean je fakat zasluzio da bude igrac utakmice sa onim cime se predstavio na ovom mecu, sa igrom, ne samo sa pogotkom nego citavo vrijeme koje je proveo na terenu je pokazao snagu i odlucnost. Drago mi je da se Hull stvarno vraca u stare dane slave, u pobjednicke tracnice, a i Barmby je zadovoljan igrom svog tima kao i navijaci strategijama svog trenera. Cmon Tigers ;)

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 08 jan 2012, 19:26

@sonik: neznam sta je s slikom, link sam nasao na gettyimages ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 jan 2012, 17:22

STEVIE je napisao/la:@sonik: neznam sta je s slikom, link sam nasao na gettyimages ;)
Ima samo desni klik pa view image ako se ne pojavi,mada je meni ima. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 09 jan 2012, 17:40

Devil je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:@sonik: neznam sta je s slikom, link sam nasao na gettyimages ;)
Ima samo desni klik pa view image ako se ne pojavi,mada je meni ima. ;)
evo ima i preko mobitela, bas sam gledao

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 10 jan 2012, 12:04

Fisheri su ti u zadnjoj ligi, u juznoj konferenciji, ako jos opstaju finansijski, samo neznam dokle ce :D
jedan od najlosijih Londonskih klubova, al i najstarijih, samim tim i on ima simpatizere.
e hvala ti...ma igram s njima na FM2007(kreneš iz English Conference South), pa reko' da vidim kako stoje u 2012. :D ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jan 2012, 20:02

Fisher se ugasio jos 2008.ako se ne varam.Osnovan je novi klub Fischer F.C cini mi se da je u 9 stepenu. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 10 jan 2012, 22:56

C. Palace pobijedio Cardiff sa 1:0 u okviru polufinala Carling kupa.Strijelac jedinog gola bio je Gardner u 43. minuti.Revans se igra za dvije sedmice u Cardiffu.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 jan 2012, 14:01

Devil je napisao/la:Fisher se ugasio jos 2008.ako se ne varam.Osnovan je novi klub Fischer F.C cini mi se da je u 9 stepenu. ;)
A šteta...baš sam ih nešto zavolio preko menadžera bio... :(

HALA MADRID !

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 14 jan 2012, 13:49

izgleda da bi darlington mogao nestati skroz kao klub. velika steta al' to je taj danasnji nogomet, oni **** iz premiershita sve bogatiji dok su ovi manji al' pravi klubovi sve siromasniji.. :roll:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 14 jan 2012, 20:50

stadndardno, dok City placa koliko zines, manji timovi se gase :evil: naravno i slicni Cityju ne samo on, nego da reČem za tekmu Hull - Peterborough 1:0. Tigrovi skoro pa isti sastav kao u prosloj tekmi, samo se golmani mejanjali,
a decko utakmice nas Balkanac

slika

Robert Koren, koji sve bolje igra je raspalio loptu i raznio gol :)

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 21 jan 2012, 19:37

odlicna partija Hulla jos jednom u gostima, ovaj put kod Readinga, trenutno Tigrovi mi izgledaju kao najozbiljniji kandidat za povratak u elitu. Odlucijuci moment je bio u 66-oj kad je Brady uspio procitati ofsajd zamku igraca Readinga i prevariti ih, pa poslat loptu u mrezu. Nemoze se reci da je Hull razbio Readinga, imali su svojih sansi, narocito u zadnjih deset minuta, medjutim Reading stvarno nije imao srece, bila je danas na nasoj strani, a i Vito je bio na vrhuncu zadatka. Inace stvarno su mi drage tekme protiv Readinga, pune emocija i zara, a dici ih u gostima, neprocjenjivo. Bravo Tigrovi.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 29 jan 2012, 09:27

Drago mi je sto je iz godine u godinu i Championship i League One sve zanimljiviji i zanimljiviji, a isto tako mi je drago sto klubovi poput Middlesbrougha, Birminghama, Cardiffa, Readinga i West Hama su na pravom putu, odnosno na pravom mjestu, pa ce promote zavisiti od bas ovih klubova, zamislite tih derbija, pobjedis naljuceg rivala i odes u veci rang, koja draz. Naravno nije slucajnost sto navodim ove klubove, navodim bas njih zbog lojalnosti njihovih navijaca, a to se najbolje da primjetiti u kupovima kada igraju protiv nekog "tima iz elite", a pola ih je zalutalo bas tu. Millwall me iznenadio, bas ono skroz izenadio u negativnom kontestu, pa Stevie sta je vise sa Lavovima, opet nazad u League One, znam da je elita previse za Millwall, al evo izgleda da nece opstati ni u Championshipu.
Sto se League One-a tice, nijedan klub mi nije drazi tu od Charlotna, naravno uz postovanje prema nekim drugim, jer bas taj Charlton je bio silan dok sam ja tek pocinjao gledati i pratiti fudbal. Slabo koji klub je toliko ustao i pao, pao pa ustao, kako god, jedva cekam da ih gledam u Championshipu, a dalje ko zna. Iz League One-a jos bi izdvojio Sheffield Wednesday koji ima vise navijaca nego dosta klubova iz premierne lige, i drago mi je sto su u vrhu rame uz rame sa Sheffield United-om. Sto se Notts County-ja tice, izgleda jos jeda losa sezona, jer tesko da ce sta postici do kraja, opstanak bi sasvim bio dovoljan. Iskreno, ovaj klub je nekad mnogim drugim, danas veoma uspjesnim klubovima (Juventus) bio uzor, sad zivotare u trecem razredu, al valjda i County cekaju bolji dani, zao mi je sto su isfurani bili kad ih je S.G. Erikson napustio, lijepo je to bilo zamisljeno da se vrate u rang kojem i pripadaju, al pare su cudo, nemas na vrijeme da platis, neces ni igrat pod mojom palicom, jel tako!? Novac je cudo, covjece, kako mrzim sminkerstvo koje je donio moderni fudbal, ma kako mrzim bas taj moderni fudbal, jer razlika izmedju atmosfere kad igraju ovi klubovi i onih sminkera je drasticna, 180 stepeni, drugi sport, al nazalost sve vise je klubova koji se rokaju milionima, dok sve vise i vise pravih klubova zivotari u nizem razredu. Fudbal su nekad igrali siromasi, gledali budzovani, danas je obratno, a u prvobitnom fudbalu igralo se za navijace, danas za sponzore. ;)

Football is for you and me, not for industry.

[youtube][/youtube]

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 29 jan 2012, 09:38

kad sam vec tu da kazem da je Hull odigrao jucer jednu od najzalosnijih utakmica u sovjojih historiji, izgubivsi od Crawleya izgubili su vise od samog ispadanja iz FA Cupa. Skroz losa tekma, jedini gol dali oni u 50 i nekoj minuti. Zbog raznoraznih izmjena kontam da Barmby nije namjerno ovo uradio da bi se osvrnuo samo na Championship i promociju, jer nemogu jos da vjerujem da je Hull ispao od tima koji je sve tri izmjene uradio od 88-e do 90-te minute i tako ukrao skoro 2 minute brate Crawley iz League Two-a i to na KC-u izgubiti od njih :o
Skroz losa tekma, jedini gol dali oni u 50 i nekoj minuti.

STEV1E
Kontakt:

Post Postao/la STEV1E » 29 jan 2012, 11:38

^Upravo sam jučer samo Hull čekao na tiketu i naravno, pao sam. :roll:
˝If you can't beat them, join them.˝ - Michael Owen

Ryan Giggs - The Welsh Wizard #11

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 29 jan 2012, 11:56

Pa ybg, ako hoćeš gledati Hull ponovo u Premier Ligi, onda treba tu i nešto žrtvovanja, iako je Crawley Town Liga 2, odnosno četvrta liga.

Najviše gotivim Leicester, koji je trenutno 13., ali i koji je vremenom sve bolji i nadam se da mogu barem do play-offa. Otišao je Eriksson, došao Pearson, koji ih je prije par godina i uveo u Championship, i sada su stvari krenule na bolje. Ako nastave ovako, mogao bi se nekako izvući play-off. Predvode ih Beckford i Nugent, a u odbrani fenomenalno Matt Mills. Problem zna nastati sa čestom nekonstatnošću prve dvojice. Ali uglavnom je to ovako: Kad jednog ne ide, drugi zabija. I obrnuto.

Što se tiče cijelog Championshipa, mnogo timova u trci za prolaz. West Ham očekivano u samom vrhu, Birmingham se polako vraća, nakon sporijeg starta, a Blackpool se drži. Dok je tu Holloway, neće biti problema. Middlesbrough, Hull i Reading imaju najozbiljnije namjere za što skoriji povratak u najviši rang. Southampton je najviše iznenadio, s obzirom da je tek ušao u ovaj rang i nisu im davane baš prevelike šanse, ali zahvaljujući, prije svega, Ritchiu Lambertu, trenutno su drugi. Cardiff se baš zainatio da uđe u Premier Ligu, nakon nesretne prošle dvije sezone. Oba puta su ispali u play-offu, a završili su treći. Brighton, kojeg vodi sjajni Gus Poyet, je deseti, što je odličan rezultat. Sviđa mi se kako guraju, kako imaju sistem, organizovani su, specifičan stadion itd. Vjerujem da je za sve zaslužan upravo Poyet. U suštini, svi timovi koji su trenutno iznad 12. mjesta imaju kakvu-takvu šansu za play-off. Lično me najviše razočarao Nottingham Forrest, koji je imao poprilične ambicije, a trenutno su 18. Portsmouth se drži i ne može više od sredine, naravno, radi problema sa vlasnikom. Btw, nisam upoznat, kakva je trenutna situacija sa tim? Jesu dobili vlasnika?

Eto, od mene, toliko.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

STEV1E
Kontakt:

Post Postao/la STEV1E » 29 jan 2012, 16:15

^Naravno, istina je da se Hull morao žrtovat', ali mi se kvota jučer učinila primamljivom. :mrgreen:

- Što se tiče samog Championshipa, pratim izvještaje redovno i mišljenja sam kako ćemo u društvu najboljih 100% gledat' Southampton koji ove sezone igra odlično i ističe se kao glavni kandidat. Napadač Lambert igra u životnoj formi, te je nekoliko klubova iz Premiershipa "bacilo" oko na njega. Osim navedene momčadi naveo bih WHUFC & Hull kao glavne kandidate za drugo mjesto koje vodi u najviši rang natjecanja na Otoku. Naravno, kao i svake godine borba za Play-Off biva zanimljiva i ima dosta momčadi koje žele preko tog natjecanja ući u Premiership. Moja želja jeste ulazak Leedsa u Play-off, jer ova momčad ima "veliko" ime u nogometu.

- Momčadi koje sam naveo nisu moji favoriti, jer ja gotivim Pompey. Jednu od najdražih momčadi (naravno, poslije Uniteda) kada su igrali i u Premiershipu. FP djeluje kao mal' stadion, ali publika ga učini odličnim i onda je pravo uživanje gledat' mečeve Portsmoutha. Ove sezone ne blistaju zbog velikih problema unutar kluba (kao i proteklih sezona) i mišljenja sam kako će vodit' grčevitu borbu do zadnjeg kola za opstanak u Championshipu. Pompey je još bez vlasnika, a kao najnovija vijest pojavilo se to da je Antonov (bivši vlasnik) uhapšen, te da je CSI bio u administraciji uprave kluba. Prije nekoliko dana momčadi je prijetilo i oduzimanje bodova, ali na svu sreću riješili su taj problem.
˝If you can't beat them, join them.˝ - Michael Owen

Ryan Giggs - The Welsh Wizard #11

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 29 jan 2012, 16:23

derbi sheff wed-sheff united rasprodan sto znaci da bi trebalo biti skoro 40.000 gledalaca na tom mecu, radi se o trecoj ligi! @sonik: nadajmo se da nece doci do toga, sreca pa Henderson ozdravio pa s njegovim golovima sve to bolje izgleda(za sad) ;)

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.