Dallas Mavericks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Raul_64
Kontakt:

Re: Dallas Mavericks

Post Postao/la Raul_64 » 13 jun 2011, 19:16

Balon je napisao/la:
Ponovo idemo po starom. Niko nemoze sve sam pa tako ni Kobe. Jel on kriv sto mu nisu doveli barem donekle adekvatnu zamjenu za O Neala i sto su mu tad glavni suigraci bili Smush Parker, Odom, prvi centar Kwame Brown?
A i Shaq je osvajao titule bez Kobe-a nema sta, u Orlandu nijednu a poslije Kobe-a jednu.
Balon je napisao/la:Prva violina jednako kao i Kobe.
Ovo je moja polazna tačka i mislim da sam to objasnio u onom postu,fino ti ima sve objašnjeno kako je Shaq nosio na svojim velikim leđima Kobia..al baš nosio,pogledaj ponovo

Znači Shaq je bio prva violina threepeatu dok mu je Kobi donosio vodu,samo to.

Nisam uopšte spominjavao Kobiov zlatni period od 2004-2007...
i stvarno ne znam koliko je to Shaq još titula trebao osvojiti..
U prvoj je Detroit bio ispred Wade još zelen,drugoj titula a u trecoj je Wade bio više u kolicima nego na terenu..
a poslije ne znam koliko je trebao 37,38 godišnji Shaq osvojiti titula

ps. Shaq je u svojoj 3 godini uveo mladi tim Orlanda u finale i kidao se ko malo ko sa Hakimom vec u tim godinama
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 jun 2011, 19:18

Nail for Real je napisao/la:
3. Nema rasprave Kobe vs LeBron. To mozete ciniti u topicu "NBA liga 2010/2011"
:|
Još da ih neko poredi Rožajac valjalo bi :lol: :lol: :mrgreen:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 13 jun 2011, 19:19

Haman 2 stranice :lol: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 jun 2011, 19:22

Nail for Real je napisao/la:Haman 2 stranice :lol: .
Ali si to spomenuo dok sam ja uljudno 3x ponavljao kako je Shaq bio prva violina u threepeatu...
a da je kobi se više afrom nego kvalitetom odvajao iz svite :lol:
i nemam namjeru trošiti vrijeme na isto,pogledaj stats,pogledaj ponovo utakmice. u 3 finala i moje omiljeno protiv Detroita 2004 :mrgreen: i tu svaka rasprava završava.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 13 jun 2011, 19:35

Raul_64 je napisao/la:
Balon je napisao/la:
Ponovo idemo po starom. Niko nemoze sve sam pa tako ni Kobe. Jel on kriv sto mu nisu doveli barem donekle adekvatnu zamjenu za O Neala i sto su mu tad glavni suigraci bili Smush Parker, Odom, prvi centar Kwame Brown?
A i Shaq je osvajao titule bez Kobe-a nema sta, u Orlandu nijednu a poslije Kobe-a jednu.
Balon je napisao/la:Prva violina jednako kao i Kobe.
Ovo je moja polazna tačka i mislim da sam to objasnio u onom postu,fino ti ima sve objašnjeno kako je Shaq nosio na svojim velikim leđima Kobia..al baš nosio,pogledaj ponovo

Znači Shaq je bio prva violina threepeatu dok mu je Kobi donosio vodu,samo to.

Nisam uopšte spominjavao Kobiov zlatni period od 2004-2007...
i stvarno ne znam koliko je to Shaq još titula trebao osvojiti..
U prvoj je Detroit bio ispred Wade još zelen,drugoj titula a u trecoj je Wade bio više u kolicima nego na terenu..
a poslije ne znam koliko je trebao 37,38 godišnji Shaq osvojiti titula

ps. Shaq je u svojoj 3 godini uveo mladi tim Orlanda u finale i kidao se ko malo ko sa Hakimom vec u tim godinama
Shaq i jeste jedan od najjacih centra ikad, to je cinjenica. Ovo moje je samo bio odg. na tvoje spominjanje Kobe-a i njegovih 4 godina bez titule. Shaq je vec na pocetku karijere bio strasan igrac, dogurao do finala ali ga osvojio nije bez Kobe-a, takodjer cinjenica.
U trecoj godini dogurao do finala i popusio metlu od Rocketsa ali vjerovatno ni on nebi dogurao do finala bez Penny-a Hardaway-a koji je tada bio jedna od najboljih guard-ova

Iskreno nisam procitao onaj gore tekst sa druge stranice, predugacak mi je ebiga :D , znam sta je tada bilo i to mi je dovoljno a to da je Kobe tada "nosio vodu" Shaq-u je jednostavno prazna prica

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 jun 2011, 20:03

MaGiCa je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: Vozdra sam napisao jer nisam vise zelio pricati o nasoj prosloj temi, a ne tebi care.
Tebi je James dominantan, meni nije. Jel radi toga sad treba da diskutujemo?
Meni samo nije jasno kako neko moze reci da James sad nema ekipu za titulu, sta to njemu treba?
Evo Sterna da podplatimo ja i ti da dovede Howarda i Williamsa u Heat, plus da im damo Jerry Sloana na klupi ili Phila Jacksona. Na klupu dovest obavezno Carmela i jos par solidnih igraca Ming, Oden, Roy, Lewis.
Bold - Onda ti dugujem izvinjenje, jer sam mislio da me bacas u ignore.

Jbga, ja sam samo protivnik toga da se coveku zamera nesto sto se drugima nije uzimalo za zlo.
Malo ko je kritikovao Barkleya, Pippena, Garnetta i dr. ali je sad fora da se baca hate na coveka koji je presao u drugi klub da bi napao titulu. To su dvostruki arsini, a na stranu to Jamesovo offcourt sabanisanje.

James i Wade nisu imali dubinu u ekipi. Rekose komentatori SK sinoc da se Mavsi lako prilagodjavaju protivniku.
Pa kad imas i trojkase i trkace i radnike i scorere i playmakere i centre i krila i bekove i trenera - kako da se ne prilagodis :?:
Roster Dallasa je strasan. Jeste to gomila matorih igraca, ali su zeznuti za sve pare.
Mrtvi Peja je bio prevaga protiv Lakersa. Barea je masu utakmica izvukao mini partiturama. Cardinal juce odigrao extra odbranu. Stevenson pogodio vazne suteve. ITD. Na stranu: dobra petorka + Terry.

Miamiju fali dobar ili extra bigman. Da li uzeti Minga/Odena ili tradeovati Bosha :?: - Ne znam. Ali jak igrac pod kosem je neophodan.
Takodje, nemaju playmakera koji je ozbiljan igrac.
Dalje, Miller je promasaj. Zidrunas? Magloire? Howard? Gomila ispusenih lula.
Prvo za Pippena, Barkleya i co. Ti igraci su dosli trejdom, znaci klubovi i menadzment su odlucivali, a ovo je sasvim druga situacija. Dogovor dva superstara i jednog allstara da se skupe u jedan tim i da pokore NBA. Nisu trejdom, neg su se oni sami pitali jer su bili free agenti. Bosh i James su svoje klubove bacili u dno NBA lige, pogotovo James koji je do zadnjeg dana sutio i nije rekao odluku spram Bosha koji je odmah naglasio da odlazi.
Miami Heat se tesko moze pojacat, jer nema prostora u salary capu, jedino da otpuste neke igrace, ali vjeruj nijedan solidan igrac nece igrat za minimalac. Mogu oni nekog potpisat mozda za 5 milja po sezoni ako se rjese nekih bezveznih igraca i to je sve.

Ja mislim da nece dugo trajat ova ljubav izmedju Jamesa i Wade-a, jer ako ih ne bude islo onda ce pocet mozda i neka svadja. Svi znamo sta se desilo Shaqu i Kobetu samo radi jednog izgubljenog finala i nekih ego gluposti.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 jun 2011, 20:29

Jel se ovdje ono komentarisalo o Dominantnosti u zadnjih 5 godina? vise nemogu popratit gdje se o cemu diskutuje. :lol:

Samo da kazem svoje mislje u vezi diskusije o naj-dominantnijem igracu u regularnom dijelu barem, u zadnjih 5 godina: po MOM licnom misljenju, mislim da je to James.

Nisam to gledao ni sa statisticke strane, ni sa koje druge. Jednostavno kad pomislim u glavi na "naj-dominantiniji u zadnjih 5 godina", prvo ime koje mi dodje na um je James.

Arogantan - jeste. Djubre - jeste. I jos dosta nekih stvari, ali... Ono sto je pokazivao na terenu u regularnim dijelovima, mu se nemoze oduzeti radi toga.

Moje misljenje. Sad jel to tako statisticki, ovako, ili ovako. Iskreno me ne interesuje.

Licno nebi ulazio u diskusiju oko Kobe vs James. Nisam dovoljno kompetentan, da dam neko misljenje o tome.
Postovanje treba zaraditi.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 13 jun 2011, 21:35

kad_kako je napisao/la:Jel se ovdje ono komentarisalo o Dominantnosti u zadnjih 5 godina? vise nemogu popratit gdje se o cemu diskutuje. :lol:

Samo da kazem svoje mislje u vezi diskusije o naj-dominantnijem igracu u regularnom dijelu barem, u zadnjih 5 godina: po MOM licnom misljenju, mislim da je to James.

Nisam to gledao ni sa statisticke strane, ni sa koje druge. Jednostavno kad pomislim u glavi na "naj-dominantiniji u zadnjih 5 godina", prvo ime koje mi dodje na um je James.

Arogantan - jeste. Djubre - jeste. I jos dosta nekih stvari, ali... Ono sto je pokazivao na terenu u regularnim dijelovima, mu se nemoze oduzeti radi toga.

Moje misljenje. Sad jel to tako statisticki, ovako, ili ovako. Iskreno me ne interesuje.

Licno nebi ulazio u diskusiju oko Kobe vs James. Nisam dovoljno kompetentan, da dam neko misljenje o tome.
To je u dure ali kad je riječ o kvaliteti ali zapitate li se nekad koliko bi ameri dizali buku oko Dirka da je kojim slučajem amerikanac.Bez obzira što možda nije toliko atraktivan igrač (mislim prvenstveno na zakucavanja i agresivne prodore preko igrača prema košu) ali čovjek ima unikatan stil igre koji se do sad pokazao nepogrešiv pre-precizan šut, prelijep izbačaj ulaz u reketu, polaganje... Sigurno bi od njega napravili najvećeg superstara košarke poslije Jordana (on je jedini nedodirljiv i to potpuno zasluženo).
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 jun 2011, 21:42

neroazzurni je napisao/la:
Balon je napisao/la:Tesko je reci ko je bolji igrac od njih dvojice, oni su prije svega razlicit tip igraca, blizu su u svakom slucaju, kratko objasnjeno je LeBron veca atletska zivotinja a Kobe veci kosarkaski znalac, statistike su na strani LeBrona to je cinjenica ali neke stvari statistike nebiljezi a tu je Kobe po meni u prednosti, uglavnom tu su oni negdje
Kobe ove godine puni 33 god. i bice zanimljivo vidjeti LeBrona u tim godinama jer je on igrac koji zivi od snage a on u tim godinama vise nemoze biti ona atletska masina koja je sada
e samo je problem sto se ovi bave kosarkom a ne atletikom, i to nekima nije jasno...sustinska razlika izmedju Jordana/Kobea i LBJ-a sto su ova prva dvojica kosarkasi u svakom smislu te rijeci dok je ovaj drugi atleta koja bi se snasla u bilo kojem sportu i bio bi podjednako dobar kao i u kosarci ali SAMO dobar dok su ova dvojica FENOMENALNI
e legendo nek si im rekao ,potpuno si u pravu ovo nije atletika cuj atletski jaci jest ok,aali taj lik ne moze ubacit loptu kroz obruc kad treba.

kao sto rece jedan forumas ako on dovoljno jako zaplace dat ce mu Stern Howarda,jer ovo su luzeri nije ovo ekipa za titulu

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 jun 2011, 22:15

Neutralan ali poredit KB24 i Jamesa Luzera je smijesno,jadno ,zalosno.Lik je dokazani umisljeni gubitnik,kojem je uvijek neko kriv.
Sad mu je kriva zena,kao vara ga.
Kriv ,trener kao los je.
Krivi suigraci jer su nikakvi.

Ja bi da se pise peticija da bude lock out sezona,tj da se nikako ne igra ali da na kraju dobije Heat titulu,radi velikog,najdominantnijeg gubitnika koji je trenutno u NBA.Nek se jos malo ruga bolestima tudjim,a titule ce i dalje sanjat.

Cestitke betonu od navijaca d1no.Dirk neopisiv igrac,titula zasluzena,niko im nije davao sanse a oni ovako,Sjecam se free agenci kad su svi govorili trebao je i Dirk otic negdje da uzme titulu kao James ,ali on osta i uze ko legenda svoje ekipe.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 jun 2011, 23:22

A sto Dirk ode drito u svlacionicu odma nakon utakmice :roll:
nema potpisa

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 13 jun 2011, 23:23

Admir_Sa je napisao/la:A sto Dirk ode drito u svlacionicu odma nakon utakmice :roll:
Pišalo mu se.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 jun 2011, 23:38

Admir_Sa je napisao/la:A sto Dirk ode drito u svlacionicu odma nakon utakmice :roll:
http://nbacro.com/nba/dallas-mavericks/ ... ofej-11532

;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 13 jun 2011, 23:49

Isto kad je Jordan plakao u Locker Room u 1996.

Its just emotional..

Svi mi koji najivaju i imaju odnos sa ovaj klub su bili emocijalni jucer.. Jedan od najveci dana kao sportski navijac ikada..
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 13 jun 2011, 23:51

Bio previse emotivan, i nije takav htjeo da bude na parketu.
Postovanje treba zaraditi.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 13 jun 2011, 23:53

Dirk je zasluzio prsten, kao i titulu finala MVP-a

drago mi je sto su osvojili i tako se revansirali Heat-u za onaj poraz 2006-te

Bravo Dirk !
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 jun 2011, 00:35

BIHfan je napisao/la:
http://nbacro.com/nba/dallas-mavericks/ ... ofej-11532

;)
gospodin covjek u pravom smislu, toliko godina biti medju najboljima u nba ligi, konstantno se boriti i vjerovati u uspjeh. svakome ko imalo voli sport mora biti drago zbog njega, sportista od glave do pete i kad je najteze bilo, a da ne spominjem sta je sve uradio za reprezentaciju, toliko udaraca pretrpi tokom sezone, toliko treninga, utakmica...i opet dodje da igra evropsko prvenstvo npr, iako zna da su kao kolektiv dosta slabiji, al je pokazao postovanje i ljubav prema svojoj zemlji.
nema potpisa

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 14 jun 2011, 01:33

slika

Haha, totalne supronosti :lol:
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 14 jun 2011, 15:16

Deshawn Stevenson... 8-)

slika
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 jun 2011, 15:21

Stevenson nesto posebno ne gotivi Jamesa...nesto su se oni zakacili nekad davno ali sam zaboravio sta je u pitanju :?

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.