RK Borac

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Borac

Post Postao/la Trigger » 18 jul 2011, 12:23

Armageddon2012 je napisao/la:Ma ja sam uvijek vise za pozitivu,pogotovo sad kad se RK Borac vraca u sazvjezdje velikih klubova.
Negativne energije i prepucavanja nam je svima preko glave,svi smo gladni nekih lijepih stvari i zato bi ova tema bila mnogo bolja ako vas dvojica zakopate "ratne sjekire" i da svi zajedno pisemo malo afirmativnije o ovim sjajnim dogadjajima kojima smo svjedoci zadnjih dana u RK Borac.

Ako sam dobro povezao,Trigg ima direktne veze sa RK Bosna i sigurno ne moze biti srecan kao mi zbog ove expanzije RK Borac,zato treba i njega razumjeti,a ne prozivati ga u svakom postu.Onda on dodje,odgovori,i stalno tako u krug,a najmanje pisemo o ovom nasem preporodu.
Korektno i kako treba. Poštujem!
Jesam 'fan' (veliki) RK Bosna, ali u pravu si kad si napisao da o Borcu znam zaista puno (nije samoreklama) a odakle to 'potiče', koji su "izvori"... e, to je sad onaj dio privatnosti - ovdje smo svi pod "nick-ovima" i to dođe kao normalno.

Ovaj momčić ima neki 'problem' i volio bi da mi se javi na PP da mi pojasni svoju zadnju opasku (pod navodnicima) - koja nije nimalo pristojna a i ima svoju "težinu".

Kad god sam pisao o RK Borac nikad nisam pisao 'ponižavajućim tonom', naprotiv - vrlo često i afirmativno.
E, sad je druga stvar što nekad napišem nešto što ne godi nečijim ušima ili ima neke svoje lične frustracije. Ja sam uvijek za korektnu polemiku, ali je vrlo ružno implicirati bilo kome nekakve vlastite 'imaginacije i iracionalnosti' i onda mu 'zaljepiti određenu etiketu'. ali, to je već pitanje koje zadire u mnogo širi i dublji kontekst ljudskih osobina.
Imao sam ja hrpu 'napadača' na mene a ne na moje postove (!?), a ovaj momak me sad podsjeća na jedan bivši nick sa fudbalske teme FK Borac ("Simpatizer").... ma nije to važno, uostalom. Kako ono kažu: "... .... a karavani prolaze" :oops:

Sport je najvažniji, ovdje i ko hoće da vjeruje - ja bi zaista volio da Borac bude barem 'upola' od nekadašnjeg šampiona Evrope, da BiH ima više jačih klubova onda bi sve bilo zanimljivije a moju Bosnu 'natjeralo' da još ozbiljnije 'zapne'. I reprezentacija bi imala više koristi a ne tavorila i smatrala za uspjeh kad dođe do baraža.... Ali to je već 'drugi padež'.

Sretno Borcu u svemu, al' Bosna je najbolja ;)
Bosno moja poharana....

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 18 jul 2011, 18:20

Trigger je napisao/la: Sretno Borcu u svemu, al' Bosna je najbolja ;)

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 jul 2011, 18:45

Cekajte ljudi,sta je sad ovo? Pa nije valjda opet Bosna bolja pored ovakvih nasih pojacanja? Pa misji quratz nam je falio za titulu sad kad smo bili nikakvi,duplo slabiji....samo da nije bilo Meliceve dekoncentracije otisli bismo na +4 i ajd zdravo!

Ko je dosao u RK Bosna ako su jos uvijek jaci od nas?

Sad ste me zbunili skroz,ja sam mislio da smo mi sad za Bosnu Kiel :D
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 18 jul 2011, 18:54

Armageddon2012 je napisao/la:Cekajte ljudi,sta je sad ovo? Pa nije valjda opet Bosna bolja pored ovakvih nasih pojacanja? Pa misji quratz nam je falio za titulu sad kad smo bili nikakvi,duplo slabiji....samo da nije bilo Meliceve dekoncentracije otisli bismo na +4 i ajd zdravo!

E pa decko varas se Bosna je sad jaca nego prije doduse otisla su ajmo reci 2 bitna igraca ali igraci za ciji se je odlazak znalo ranije: Pucelj i Marjanac i mislim da je otislo jos par nekih ali nebitnih igraca a Bosna se je pojacala sa vasim bivsim igracem Halilbegovicem i takodjer sa najboljim pivotmrnom HR lige u prosloj sezoni Andreom Petkovicem... a takodjer ima naznaka da ce Bosnu pojacat jos najmanje 3-4 prekvalitetna igraca za nasu Ligu jer je u Upravu Bosne uslo par bogatih ljudi...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 18 jul 2011, 18:57

Armageddon2012 je napisao/la:Cekajte ljudi,sta je sad ovo? Pa nije valjda opet Bosna bolja pored ovakvih nasih pojacanja? Pa misji quratz nam je falio za titulu sad kad smo bili nikakvi,duplo slabiji....samo da nije bilo Meliceve dekoncentracije otisli bismo na +4 i ajd zdravo!

Ko je jaci.... mislim da treba reci prvo Hop pa skociti.....
Svake godine Borac dovodi 10 igraca ali treba to uigrati....
Ako mislite sa dvojicom igraca poput Trivundze da mozete
traziti titulu tesko jer vidjet ces sta ce se desiti ako mu se
bude kasnila plata a da nekazem da po meni Ivan Karacic puno
bolji igrac ce sjediti na klupi...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 jul 2011, 19:15

Ehe, Kiel 8-)
Bosna je pod 1. jača sa strukom (Pipe, kondicioni Njaradi....)
Igrački je i dalje jača i sa samo ova dva zvanična pojačanja: Andrea Bašić i F.Halilbegović (brzo će ga Pipe vratiti u pravu formu).
Do početka takmičenja će biti još igrača, golman, krilo lijevo i desni bek, pa moguće i još jedna bek.... :)

E, sad - Borac jeste vratio Ljubišića i Trivundžu i doveo Đukića. Ako dovede i Rađenovića imam neki predosjećaj da to nikako neće biti dobar potez i biće frke u ekipi....
Očekujem da Đukić bude i korisniji od Melića a sa Obradovićem bi to već bilo pravo pojačanje.
Ljubišić-Hans je bio veliki talenat, ali...način života i ostalo ga je ostavilo na nivou " solidnog" ništa boljeg od Maria Blaževića.
Trivundža je rukometni znalac ali vrlo često povrjeđen i "povrjeđen" (uvrijeđen) pa je veliko pitanje koliko će koristiti Borcu...
Za Obradovića mi ništa nije jasno - kruže dezinformacije...čas potpisao čas ništa od toga....
Koliko sam upoznat Boban još nije potpisao, ali ne tvrdim....iako ipak sumnjam da će Borac moći (ili htjeti) ispuniti njegove finan.uslove.
Međutim, moguće da griješim - nema baš velikih ponuda recesija je i u najjačim klubovima (vidi Španija..) tako da to vodi vodu na Borčev "mlin".
Borac bi svakako trebao biti jači nego prošle sezone, ali još će Vrbasa proteći dok prestigne Bosnu... :D
Za sad je razlika, pored kvaliteta, u tom što Đogo stalno priča o pojačanjima, imenima...a magoda & Co. samo šute i rade, objave tek kad sve bude gotovo.....(a i Holpert je još u 'igri'...)
Bosna - ma, zna se :D :D :D :D :D :D :D
Bosno moja poharana....

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 jul 2011, 19:15

Ko je jaci.... mislim da treba reci prvo Hop pa skociti.....
Svake godine Borac dovodi 10 igraca ali treba to uigrati....
Ako mislite sa dvojicom igraca poput Trivundze da mozete
traziti titulu tesko jer vidjet ces sta ce se desiti ako mu se
bude kasnila plata a da nekazem da po meni Ivan Karacic puno
bolji igrac ce sjediti na klupi...

matrix1982

Pa odobrili su nam neuporedivo veci budzet nego dosad,zbog ove regionalne lige...Ovaj Djukic je bio najbolji strijelac ove sezone u Super Ligi Srbije,potencijalni je reprezentativac,a i Trivundza,Ljubisic,Obradovic su isto igracine...Nije to sto kazes kao dosad kad je dolazilo po 10 levata za koje niko nikad nije cuo.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 jul 2011, 19:19

he, Kiel 8-)
Bosna je pod 1. jača sa strukom (Pipe, kondicioni Njaradi....)
Igrački je i dalje jača i sa samo ova dva zvanična pojačanja: Andrea Bašić i F.Halilbegović (brzo će ga Pipe vratiti u pravu formu).
Do početka takmičenja će biti još igrača, golman, krilo lijevo i desni bek, pa moguće i još jedna bek.... :)

E, sad - Borac jeste vratio Ljubišića i Trivundžu i doveo Đukića. Ako dovede i Rađenovića imam neki predosjećaj da to nikako neće biti dobar potez i biće frke u ekipi....
Očekujem da Đukić bude i korisniji od Melića a sa Obradovićem bi to već bilo pravo pojačanje.
Ljubišić-Hans je bio veliki talenat, ali...način života i ostalo ga je ostavilo na nivou " solidnog" ništa boljeg od Maria Blaževića.
Trivundža je rukometni znalac ali vrlo često povrjeđen i "povrjeđen" (uvrijeđen) pa je veliko pitanje koliko će koristiti Borcu...
Za Obradovića mi ništa nije jasno - kruže dezinformacije...čas potpisao čas ništa od toga....
Koliko sam upoznat Boban još nije potpisao, ali ne tvrdim....iako ipak sumnjam da će Borac moći (ili htjeti) ispuniti njegove finan.uslove.
Međutim, moguće da griješim - nema baš velikih ponuda recesija je i u najjačim klubovima (vidi Španija..) tako da to vodi vodu na Borčev "mlin".
Borac bi svakako trebao biti jači nego prošle sezone, ali još će Vrbasa proteći dok prestigne Bosnu... :D
Za sad je razlika, pored kvaliteta, u tom što Đogo stalno priča o pojačanjima, imenima...a magoda & Co. samo šute i rade, objave tek kad sve bude gotovo.....(a i Holpert je još u 'igri'...)
Bosna - ma, zna se :D :D :D :D :D :D :D
Sad si me ubio u pojam,ja sam bio ubjedjen da cemo gaziti sve osim Zagreba,bar u Banjaluci....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 jul 2011, 19:33

Armageddon2012 je napisao/la:....Sad si me ubio u pojam,ja sam bio ubjedjen da cemo gaziti sve osim Zagreba,bar u Banjaluci....

Ama, drugar to mi nje bila namjera - samo moje mišljenje i nešto (neka) saznanja... :oops:
Sva ta pojačanja i "pojačanja" bi bila 'značajna' za domaću ligu, ali za SEHA ligu!?
Pa zar bi CZ koja također igra u SEHA ligi tako lako otpustila Hansa i Trivundžu!?
Zamisli se malo nad tim potezom....

Rađenović je 'tatin sin' i ni 10 dkg igrač kao što mu je bio otac. Igrao u slabim evropskim klubovima i u njima pretežno samo u fazi odbrane.... Bio je u Bosni, tuga....
On može pomoći Borcu iskustvom u odbrani, pa i napadu ali ...gušiće mlađe igrače (Mandića, npr.) i stvarati ne baš dobru 'atmosferu' u ekipi... pa on je 'veliki tatin sin'... Nemam ništa protiv tog momka, ali znam što pišem.
I Marka (Marković) će biti na velikim mukama jer će njegov autoritet biti na velikom iskušenju ako dođu svi koje Đogo najavljuje.... sjeti se, nekad sjajnog, Neše Golića i mnogo šta će ti se samo kazati... o čemu pišem...
Bosno moja poharana....

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 jul 2011, 19:36

Mitar Markez?

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 jul 2011, 19:43

Armageddon2012 je napisao/la:Mitar Markez?
Talentovan momak - gledao sam ga u Doboju na turniru.... U prvi mah nisam po prezimenu ni znao da je iz Srbije :)
Po vokaciji je desno krilo ali on voli igrati i na desnom beku! Nema baš konstituciju za beka (190 cm9 ali ima druge kvalitete i može 'pokriti' tu poziciju samo još je vrlo mlad i trebaće vremena za to. Na krilu nema potrebe duplirati pored Đukića a i Malić je tu za odbrambene zadatke.....
Bolje bi bilo 'ganjati' nekog 'pravog' desnog beka....ima ih u Srbiji podosta....

PS:
Bolje bi bilo da se Đogo potrudio da vrati D.Malinovića iz Izviđača....taj momak pomalo imitira Zlaju Saračevića ali ima potencijala i dobar šut....
Bosno moja poharana....

Lepinja
Kontakt:

Post Postao/la Lepinja » 18 jul 2011, 19:47

Stiže Markez iz Monpelijea :D

Pregovara se i sa Bojinovicem ma da on ima jos jednu godinu sa francuzima razgovarao sam s njim kaze realnije je da ce se vratiti sljedece godine :D

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 jul 2011, 19:48

Da...taj Malinovic je bio sjajan ovdje na finalu Kupa,a i odavde je rodom.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 jul 2011, 21:44

.....% $ - је ? пет " %: Срђан ", & ", ? $, " " " ? ".
% се " &, постоје ? $ $ $ у ?.....
? ' & " на $ ? ? " ? & "? "" " он - вјероватно " за нас - ? је % ¥ % ? $ "...

% се " ' ? ?, " то ' & " " за нас " ? успјех " ? у $ ?.....

.....По " ? ?, $ " Горан ? " у " за " ".
Evo, naiđoh na ovaj tekst (Kopanjinih, jednih od novina) i prema ovom svi 'bivši asovi' su već potpisali za Borac!
To je lijepa vijest za nostalgičare i navijače Borca, ali ostajem pri svom mišljenju da su od njih prava pojačanja Obradović i Đukić, a mogli bi svakako biti i Ljubišić i Trivundža ali pod određenim uslovima profesionalnost...itd).
Sviđa mi se ovo za malog Glumičića - ima predispozicije za vrhunsko desno krilo, samo ako 'nadogradnja' bude kako treba a naravno ako i on odluči da mu je rukomet #1.

E, sad - ja garant opet nisam u pravu, opet "širim crnjake"... a Marković izjavi (vidi boldirano) da je uspjeh sredina tabele...sa ovakvim slavnim imenima!???
Dodik je, činjenica, odriješio "kesu" (pohvalno zbog tradicije Borca) ali....nije sve u imenima i bivšim "asovima"....konta to i Marka, čini mi se (iako je on prečesto euforičan i previše optimističan) da je ovaj put mnogo realističniji....!??? Jaka je SEHA liga....

Vala, jedva čekam takmičenje pa da na parketu gledam i uživam (ili moguće i suprotno, ko će ga znati) kvalitetan rukomet, na ovim prostorima, nakon dužeg vremena...

Bosna za vrh - Marković za 'sredinu'.... :D
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 18 jul 2011, 23:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Bosno moja poharana....

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 18 jul 2011, 22:05

Kako je meni zao sto moja Sloga i Doboj nece da vide regionalnu (SEHA) ligu... Tacno zavidim Bosni, Borcu i Izvidjacu! :(

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 18 jul 2011, 22:29

Meni nije zao...zato sto nas nikad ne zovete na onaj vas jaki turnir a igraju i gori od nas.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 18 jul 2011, 22:44

Osvojite BiH ligu pa cete biti pozvani. ;) Sta da vam kazem... :mrgreen: A ima i duza opcija, da Sloga osvoji ligu, pa bi onda vi nekako mogli da budete pozvani.. :lol:

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 jul 2011, 22:53

po'marke je napisao/la:Osvojite BiH ligu pa cete biti pozvani. ;) Sta da vam kazem... :mrgreen: A ima u duza opcija, da Sloga osvoji ligu, pa bi onda vi nekako mogli da budete pozvani.. :lol:

Nemoj drugar tako - nije to prava istina zašto je Borac odbačen sa turnira....
Borac je od početka bio učesnik bez obzira na plasmane...IME je to 'Slogaš'...evropsko bilo. Nakon rata je došlo do personalnih konflikta, i onda Dobojlije 'izmislile' da igraju, pored domaćina, samo prvak BiH....a dovedete kojekakve Kolubare i sl.
Borac je zaslužio da bude na tom turniru ako nizbog čega onda zbog tradicije i imena koje je 'uklesano' u evropskoj arhivi - šampion, vicešampion Europe, pobjednik IHF Kupa....uspjeha na tom turniru....to ostaje, bez obzira na današnji rejting. Zato bi bilo fino da se 'pomirite' i Borac kao i prije bude stalni učesnik uz šampiona BiH (Bosnu) a jedan manje iz Srbije ili C.Gore...nikakva šteta, i danas evropski velikani znaju za Borac a ne nekakve kolubare, lovćene....
I napravite više tu dvoranu barem zbog tog svjetskog turnira!
Bosno moja poharana....

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 18 jul 2011, 23:04

Pa zar bi CZ koja također igra u SEHA ligi tako lako otpustila Hansa i Trivundžu!?
Sto se ovoga tice nisi u pravu,Zvezda im duguje po 20ak hiljada eura...
A najveci razlog povratka je boravak sa svojim porodicama al naravno ako Borac moze da ih finansiski zadovolji....

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 18 jul 2011, 23:15

Iskreno mislim da je malo previse da na turniru igraju 3 ekipe iz BiH, tako da uz domacina Slogu sasvim realno je da igra jos samo sampion drzave. A za te Kolubare, Lovcene se slazem ja to nikad ne bi zvao... Borac jest ime sve to stoji, sada da li ga ne zovu samo zbog toga "konflikta" ne znam.
A dvorana bi se trebala poceti praviti uskoro, najavili su da bi voljeli da postave kamen temeljac na dan otvaranja turnira. Dvorana ce biti kapacitete 4600 mjesto.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.