e vidis, covjek ima pogresnu percepciju oko mrsica, igrom slucaja sam upoznat kako se to Damiru predstavilo, on je trebao biti starter i uciti mlade igrace prvenstveno djedovica, dok bi u nekim nevaznim prijateljskim tekmama startao gordic ili djedovic, naravno sa zeljom da se isprobaju sve kombinacije.KK_Bosna je napisao/la:mirzza, covjek ti je sve lijepo objasnio kako stvari stojeultrasstyle_tz je napisao/la:ma da su se i meni stvari predstavile onako kao Mrsicu,da budem rezerva nekom balavcu od 17 godina i nekih drugorazrednim igracima,pa da kad oni useru ja moram Markovica(u njegovo vrijeme se on oprostio) cupat iz govana,nebi ni ja prisato naravno....potpuno ga podrzavam u toj odluci,taj gest selektora je bio ako nista u najmanju ruku smijesan i neposten prema Mrsicu,koji je pokazao kakav je igrac i da je bio u ovim kvalifikacijama mi bi se vec kvalifikovali...Mrsica razumijem,a Teletovicu se divim,jedna od najboljih cetvorki eurolige igra kao rezerva citave kvalifikacije i dobije plafon 20-ak minuta po tekmi,mora da trpi mensurove experimente,ja se njegovom strpljenju divim,kako do sad nije pukao i on napustio repku
bi li ti da si igracina poput mrsica dosao na pripreme, **** se dva mjeseca da na kraju sjedis na klupi i ulazis 2 minute? ovo je samo uopsteno, ima jos pozadinskih stvari oko "slucaja mrsic"
a i meni teletovic nije jasan... i neno i menso su ga gurali u stranu bez ikakvog razloga, a on je ubjedljivo nas najjaci igrac trenutno... to je isto kao da kirilenko u rusiji igra po 15 minuta u prosjeku, a da neki vitaly frydzon igra na njegovom mjestu... nema logice ali eto, mirza voli ovu drzavu i igra za nju iz ljubavi (za razliku od nekih)
Mrsic nije glup, da to protumaci drugacije, a objavio je u novinama sve najgore i okrenuo cijelu sliku,
kao drugo, sta ti znas o Mrsicu i pripremama, on se tamo bas (za)****, dok su drugi pisali krv i trenirali, Mrsic se vozikao motorom po Puli, mahao saigracima na treninzima, kasnio i zabusavao. Najmanje se trudio i mislio da ima osigurano mjesto u repki i samim tim pokazao koliko mu je stalo i do repke i do razvoja mladih igraca.
Treca stvar, Mensur i Mirza, odnos koji traje od tekme u Tuzli sa Holandijom mislim, vodimo 15 razlike 2 minute do kraja, u Mejdanu ludilo, cijela dvorana skandira Teletovic Mirza ooooo, (Mirza je tada igrao za Ditu), i nas brilijantni selektor u igru uvodi Kenana Bajramovica, sto izaziva gnjev cijele dvorane koja mu zdusno skandira da se napusi k....
Tek tada Menso ubacuje Teletovica u zadnjih 20 sekundi, i slijep covjek vidi da Kenan ima prednost nad Mirzom u ma kakvoj formi igrao, sto li Boze?
i dobro kazes da se neki zalazu sto vole drzavu i sto su patriote, a neki su prihvatili poziv hrvata na prvi mig i kasnije kad nisu imali mjesta vratili su se "maticnoj drzavi" odigrali par tekmi i poceli da se kurce - SRAMOTNO!
@blaz, necemo mi nikad docekati Vukoicica kao selektora i ovog smo "jedva oteli" Makedoncima

@institut, tvoja logika ima smisla i tekakvog ali dok imamo Sirijca za selektora taj film necemo gledati, nazalost i da mu damo sve igrace koji igraju za tudje drzave stanje se promijeniti nece