Heller je napisao/la:
Kakve smo kurceve srece i da prodjemo Admiru izvukli bi Rangers
Nije Rangers ni blizu onoga sto je nekad bio. Naravno, bolje dobiti neke levate nego njih, ali mislim da bi nasi klubovi mogli igrati s njima, samo da se ne prepadnu. Rangers je igrao drugu ligu, sad je uzeo kup i zato su u kvalifikacijama. Oni jesu od pocetka sezone bili glavni favorit za titulu i drzali bodovnu prednost, ali u 36 kola imaju omjer 25-6-5 sto znaci da su ipak bili ranjivi i u skotskoj drugoj ligi tako da mislim da bi ih i neki nas predstavnik mogao izbaciti.
Jedino je pitanje kakva ce pojacanja dovesti. Ako dovedu par kvalitetnih igraca u cilju da odmah napadaju titulu onda ne bi bilo bas tako kako sam ja mislio. Skotska liga je daleko od onog sto je nekad bila, ali Celtic je ipak daleko od svih nasih klubova, a s njim bi bio i Rangers ako odmah krenu u shoping.
Samo poredeci cijene na transfermarktu ta Admira je skuplja od Rangersa, a skuplji su i Sarajevo (za duplo), Zeljo, Zrinjski i Siroki dok je Sloboda procijenjena na jednaku vrijednost kao i Rangers.
Bilo bi fino s njima igrati ako bi se proslo dalje, ali se ne bih slozio s kolegom gore koji bi radije ispao od njih nego prosao dalje protiv neke nepoznate ekipe. Ipak, moze se zadesiti i u trecem pretkolu neka luda sreca, neke dvije lude utakmice u plasman u play off, a tamo ima puno vecih klubova od Rangersa, a opet i dalje imas sansu proci u grupnu fazu ma koliko to nerealno bilo.
Sve dok se budemo molili da u zdrijebu dobijemo velikana, jer cemo imati veliku utakmicu, do tad nece biti napretka i bit cemo sicusni u odnosu na ostale. Treba teziti sto vecem dometu, a ne ispadanju u prvim pretkolima od velikih klubova. Naravno, fino je kad tvoj klub igra protiv Reala, Bayerna, Manchestera i slicno, ali kad kazes 'mi ispali u prvom kolu od Reala' ne zvuci isto kao i 'prosli one dvoje levate i u trecem kolu ispali od Reala'. Tad si ipak nekog izlevatio i dobio veliku utakmicu.