BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Heller
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Heller » 07 maj 2016, 11:06

Signore je napisao/la:
DoeTz je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Ma sta cu stavljat, vi cete svakako past, necete uzet ni kup, kakvi vi i Europa :mrgreen: :mrgreen:

Salim se, sta te zanima?? Potencijalni protivnici?
Nemoj me ba plasit u ovakvim vremenima, ionako strepim :mrgreen:

Da, protivnici me zanimaju :mrgreen:
Moram malo. Svi vas je*u za ozbiljno, ja se moram bar zezat :mrgreen:

Prvo pretkolo EL
NK Maribor Slo2
Partizan Beograd Srb3
FC Midtjylland Den4
HJK Fin3
Sheriff Tiraspol Mol2
Apollon Limassol Cyp4
AaB Den3
AEK Larnaca Cyp2
AIK Swe3
Slovan Bratislava Svk2
Videoton FC Hun2
FK Aktobe Kaz3
Shakhter Soligorsk Blr3
Spartak Trnava Svk4
Debreceni VSC Hun3
IFK Göteborg Swe2
Hearts Sco3
FK Sarajevo Bos3
FK Ventspils Lat3
FC Admira Wacker Mödling Aut4
Zeljeznicar Sarajevo Bos4
Lokomotiva Zagreb Cro4
KR Isl3
Dila Gori Geo3
Aberdeen Sco2
Odds BK Nor4
FK Qabala Aze4
FC Vaduz Lie
Kairat Almaty Kaz2
FC Differdange 03 Lux3
Shamrock Rovers Irl3
St. Patrick's Athletic Irl4
Cracovia Kraków Pol3
Zaglebie Lubin Pol4
Linfield Nir2
Beitar Jerusalem Isr3
Stabæk Fotball Nor3
Kukësi Alb3
Belshina Bobruisk Blr4
Cukaricki Srb2
FC Levadia Tallinn Est2
Kalju Nõmme Est3
Pyunik Yerevan Arm3
Zimbru Chisinau Mol3
Breiðablik Isl2
Bnei Sakhnin Isr4
BST Domzale Slo3
Beroe Stara Zagora Bul3
Ordabasy Kaz4
Drugo pretkolo EL
Racing Genk Bel4 36.000
Legia Warszawa Pol2 28.000
NK Maribor Slo2 21.625
Maccabi Tel Aviv Isr2 20.225
Austria Wien Aut3 19.020
Malmö FF Swe5 18.975
Partizan Beograd Srb3 16.925
FC Sion Sui4 16.255
FC Midtjylland Den4 14.720
HJK Fin3 10.980
Hajduk Split Cro3 10.775
Sheriff Tiraspol Mol2 10.575
Apollon Limassol Cyp4 10.435
AaB Den3 10.220
Dinamo Minsk Blr2 10.000
Omonia Nicosia Cyp3 9.935
AEK Larnaca Cyp2 9.435
AIK Swe3 8.975
Slovan Bratislava Svk2 8.900
Videoton FC Hun2 8.725
FK Aktobe Kaz3 8.075
Strømsgodset IF Nor2 7.850
Shakhter Soligorsk Blr3 7.500
Spartak Trnava Svk4 7.400
Osmanlispor Tur5 6.920
Slavia Praha Cze5 6.585
Debreceni VSC Hun3 6.475
IFK Göteborg Swe2 6.475
Hearts Sco3 6.460
FK Sarajevo Bos3 6.425
FK Ventspils Lat3 6.075
FC Admira Wacker Mödling Aut4 6.020
Panionios Gre5 5.940
U slucaju da u prvom pretkolu izvucete Admiru ili nekog iznad Admire onda vas u u slucaju prolaza ceka mjesto nositelja u drugom pretkolu i tada su protivnici sljedeci
Zeljeznicar Sarajevo Bos4
Lokomotiva Zagreb Cro4
KR Isl3
Dila Gori Geo3
Aberdeen Sco2
Odds BK Nor4
FK Qabala Aze4
FC Viitorul Rom5
FC Vaduz Lie
Kairat Almaty Kaz2
FC Differdange 03 Lux3
Shamrock Rovers Irl3
St. Patrick's Athletic Irl4
Cracovia Kraków Pol3
Zaglebie Lubin Pol4
Linfield Nir2
Levski Sofia Bul2
Beitar Jerusalem Isr3
Stabæk Fotball Nor3
Kukësi Alb3
Belshina Bobruisk Blr4
Cukaricki Srb2
FC Levadia Tallinn Est2
Kalju Nõmme Est3
Pyunik Yerevan Arm3
Zimbru Chisinau Mol3
Breiðablik Isl2
Bnei Sakhnin Isr4
SønderjyskE Den2
BST Domzale Slo3
Beroe Stara Zagora Bul3
Ordabasy Kaz4
Rangers ScoII
U slucaju da budete prvaci ceka vas isto sto i Zrinjskog. Naravno, medju svim ovim datim protivnicima ima i onih protiv kojih ne mozete igrati, a to bi bili predstavnici BiH, ali mi bilo mrsko brisati. Takodjer, iz kola u kolo ovo se mijenja, ali to je to od prilike.

Kakve smo kurceve srece i da prodjemo Admiru izvukli bi Rangers
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 07 maj 2016, 11:42

Brato gdje ces to napisat. Odigrat tekmu sa Glasgowom na Ibroxu :tokralju: :tokralju: za te tekme se živi. Bolji je taj ispad nego dogurat do 3 pretkola preko Zimbrua i Dile Gori gdje ces svakako ispast

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 07 maj 2016, 11:48

Klub koji ispadne od Rangersa iz Glasgowa nek se raspusti.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 maj 2016, 13:37

Heller je napisao/la:
Kakve smo kurceve srece i da prodjemo Admiru izvukli bi Rangers
Nije Rangers ni blizu onoga sto je nekad bio. Naravno, bolje dobiti neke levate nego njih, ali mislim da bi nasi klubovi mogli igrati s njima, samo da se ne prepadnu. Rangers je igrao drugu ligu, sad je uzeo kup i zato su u kvalifikacijama. Oni jesu od pocetka sezone bili glavni favorit za titulu i drzali bodovnu prednost, ali u 36 kola imaju omjer 25-6-5 sto znaci da su ipak bili ranjivi i u skotskoj drugoj ligi tako da mislim da bi ih i neki nas predstavnik mogao izbaciti.

Jedino je pitanje kakva ce pojacanja dovesti. Ako dovedu par kvalitetnih igraca u cilju da odmah napadaju titulu onda ne bi bilo bas tako kako sam ja mislio. Skotska liga je daleko od onog sto je nekad bila, ali Celtic je ipak daleko od svih nasih klubova, a s njim bi bio i Rangers ako odmah krenu u shoping.

Samo poredeci cijene na transfermarktu ta Admira je skuplja od Rangersa, a skuplji su i Sarajevo (za duplo), Zeljo, Zrinjski i Siroki dok je Sloboda procijenjena na jednaku vrijednost kao i Rangers.

Bilo bi fino s njima igrati ako bi se proslo dalje, ali se ne bih slozio s kolegom gore koji bi radije ispao od njih nego prosao dalje protiv neke nepoznate ekipe. Ipak, moze se zadesiti i u trecem pretkolu neka luda sreca, neke dvije lude utakmice u plasman u play off, a tamo ima puno vecih klubova od Rangersa, a opet i dalje imas sansu proci u grupnu fazu ma koliko to nerealno bilo.

Sve dok se budemo molili da u zdrijebu dobijemo velikana, jer cemo imati veliku utakmicu, do tad nece biti napretka i bit cemo sicusni u odnosu na ostale. Treba teziti sto vecem dometu, a ne ispadanju u prvim pretkolima od velikih klubova. Naravno, fino je kad tvoj klub igra protiv Reala, Bayerna, Manchestera i slicno, ali kad kazes 'mi ispali u prvom kolu od Reala' ne zvuci isto kao i 'prosli one dvoje levate i u trecem kolu ispali od Reala'. Tad si ipak nekog izlevatio i dobio veliku utakmicu.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 maj 2016, 13:53

Cocaine je napisao/la:Brato gdje ces to napisat. Odigrat tekmu sa Glasgowom na Ibroxu :tokralju: :tokralju: za te tekme se živi. Bolji je taj ispad nego dogurat do 3 pretkola preko Zimbrua i Dile Gori gdje ces svakako ispast
Znam i upravu si al opet zamisli da mozes doc do Playoffa preko Dile Gori, a ne popusit od Rangersa, zamisli samo Admira Husarića gleda svoje pulene na Ibroxu...

@Signore, sa ovom ekipom bi se mogli nositi al ko zna kako će se Rangersi pojačat, čisto sumnjam da će sa ovakvom ekipom krenut u SPL.
Galion je napisao/la:Klub koji ispadne od Rangersa iz Glasgowa nek se raspusti.
Jesi ti jeo kakvih ludih gljiva?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 07 maj 2016, 14:24

Heller je napisao/la:
Jesi ti jeo kakvih ludih gljiva?
Nisam. Jeo sam puru s lucnicom :kafa:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 07 maj 2016, 14:26

Problem sa Rangersom je upravo u tome sto ne znamo kako ce se pojacati, koliko su uopste jaki finansijski i kakav im je cilj, a eto sve i da dodju na nivo Celtica ja sam ubijedjen da im se moze pruziti dobar otpor, jer ni sam Celtic nije ni blizu onog sto je nekad predstavljao, ali ipak najbolje bi bilo 'preskociti' ih, mada u 2.pretkolu ima mozda i zajebanijih timova od njih koji su nenosioci tako da ce trebati mnogo srece da se dobije protivnik po mjeri, ako Sarajevo izbori evropu onda se nadam kakvim Islandjanima ili Ircima(moze i Hacken :mrgreen: edit: ipak su nosioci, steta :D), s njima bi se dalo igrati ne podcijenjujuci njihove lige ipak su bolja opcija od Kazahstanaca,Poljaka,Rumuna,Izraelaca i slicnih zemalja...i jos nesto i dan danas zalim sto smo dobili Borusiju u play offu, ista je prica bila kod nas prije dvije godine daj nekog jakog da napunimo stadion da bude festa, jok to, daj nam nekog s kim se moze igrati odakle god da je, **** ti atraktivne protivnike ako su ti sanse veoma male ili nikakve da prodjes
Pyro is not a crime !

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 07 maj 2016, 16:26

Citajuci postove malo,sjetim se dvoboja Zrinjskog sa Partizanom ,kakvu je Zrinjski palju dobio od Partizana ,ali su prosli dalje radi nereda Grobara.

Sjetim se i nedostiznog sna Sarajeva kad ih je zapo Dinamo Kyev u trecem pretkolu lp ,odlicno igrali a Kyev nije bio unekoj formi pa se nadalo cudu i skupinama lige prvaka,mislim da ih je Musemic tada vodio,ispravite me ako grijesim

Zeljo je bio beton ono 2011 2012 sa Osimom ,Zrinja kad su bili prvaci 2014 su bili odlicni protiv Maribora prvu utakmicu 0 0 ,druga utakmica onaj penal smjesni i Maribor prode,taj je Maribor igro skupine lige prvaka sa Chelseom,onda se pokazuje kakav je spremnu ekipu imo gospodin Karacic.

Pitam se kako je Sarajevo prosle godine onako ocajan bio protiv Lecha ,onaka ekipa Sarajeva,sta bi Uscuplicu ,bez ispaljenog metka ispali.

Nikad mi nece uci u glavu kako je Siroki one jedne godine doso do play offa i ja msm da je to bio najveci pomak Bh klubova ,kad su izresetani od Basela
Sto se tice pretkola,ja msm da treba vratit stari sistem ,jer je Europa liga izgubili na znacaju i nije to nekadasnje Kup eufa, problem je to trece pretkolo,nekad su ti imo 3 4 mjesto najboljih liga za protivnike ,sad te zapadne neki albanac,kazastanac ko Dinama prosle godine pa su redovni u lp pa kanta da sa imali takav sistem prije pet deset godina,samarali bi u ligi prvaka sa Modricem i Eduardom

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 maj 2016, 19:24

Dakle, od danas je jasno:

2. pretkolo Lige prvaka - HSK Zrinjski Mostar
1. pretkolo Europske lige - FK Sloboda Tuzla

Za preostala dva mjesta borit ce se:
FK Radnik Bijeljina
NK Siroki Brijeg
FK Sarajevo
FK Zeljeznicar Sarajevo

Najvise sanse imaju Radnik i Siroki jer sami odlucuju o svojoj sudbini. Sirokom je potrebna pobjeda protiv Radnika u posljednjem kolu i njome osiguravaju trece mjesto, a samim tim i mjesto u Europi. Radniku je potrebna pobjeda u finalu Kupa BiH. Siroki moze u Europu i u slucaju da ne pobjedi, ali da ni Sarajevo ne ostvari trijumf protiv Olimpica ili cak da izgubi, Sarajevo pobjedi, a Sloboda uzme Kup. Dakle, najvise kombinacija, a samim tim i sansi ima Siroki Brijeg.

Sarajevo i Zeljeznicar trebaju pobjede uz poklapanje drugih rezultata. Sarajevu je potrebno da Siroki izgubi ili da Sloboda osvoji Kup. U slucaju da i Sarajevo izgubi onda im je potreban remi ili poraz Zeljeznicara u posljednjem kolu.

Zeljeznicar ima najmanje sansi. Potrebna je pobjeda protiv Slavije, poraz Sarajeva i da Sloboda osvoji Kup BiH. Samo jedno da se ne ostvari i gubi se Europa.

U Europi 100% vidim Siroki, a mada onako ludo vjerujem da Zeljo moze do Europe ipak nije realno ocekivati i mislim da Radnik od Sarajeva ima sanse vece za 1%. Mislim da ce jednostavno u to finale uci psihicki spremniji i fizicki odmorniji od igraca Slobode, ali to ne znaci da ce osvojiti. Na dvije utakmice je ipak manja mogucnost iznenadjenja, a Sloboda je favorit. Da sve ovisi o toj utakmici dao bih vece sanse Sarajevu da ce u Europu, ali Sarajevo ceka i mec s Olimpicom koji je vezao tri pobjede i ceka tu utakmicu koja mu zivot znaci.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 08 maj 2016, 00:01

Ukinite ovu temu, kakve su ovo provokacije?
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 08 maj 2016, 00:52

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Kad je izvlacenje ?
20 juna :D
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 maj 2016, 03:50

One drive na engleskom je opet tu, valjda lik bio na onim danima pa kada su prosli skontao da je uradio glupost :D

Evo novi link, postoje zasebne verzije za slucajeve da osvajac EL bude Liverpool ili Sevilla:

https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... -peVXk6VaI

@Signore - uredi drugi post na prvoj stranici sa ovim linkom ako nije problem, a mozes postaviti i rusku verziju za svaki slucaj :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 maj 2016, 12:29

A mozda nije lik, mozda je ipak zensko :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2016, 12:51

Signore je napisao/la:Dakle, od danas je jasno:

2. pretkolo Lige prvaka - HSK Zrinjski Mostar
1. pretkolo Europske lige - FK Sloboda Tuzla

Za preostala dva mjesta borit ce se:
FK Radnik Bijeljina
NK Siroki Brijeg
FK Sarajevo
FK Zeljeznicar Sarajevo

Najvise sanse imaju Radnik i Siroki jer sami odlucuju o svojoj sudbini. Sirokom je potrebna pobjeda protiv Radnika u posljednjem kolu i njome osiguravaju trece mjesto, a samim tim i mjesto u Europi. Radniku je potrebna pobjeda u finalu Kupa BiH. Siroki moze u Europu i u slucaju da ne pobjedi, ali da ni Sarajevo ne ostvari trijumf protiv Olimpica ili cak da izgubi, Sarajevo pobjedi, a Sloboda uzme Kup. Dakle, najvise kombinacija, a samim tim i sansi ima Siroki Brijeg.

Sarajevo i Zeljeznicar trebaju pobjede uz poklapanje drugih rezultata. Sarajevu je potrebno da Siroki izgubi ili da Sloboda osvoji Kup. U slucaju da i Sarajevo izgubi onda im je potreban remi ili poraz Zeljeznicara u posljednjem kolu.

Zeljeznicar ima najmanje sansi. Potrebna je pobjeda protiv Slavije, poraz Sarajeva i da Sloboda osvoji Kup BiH. Samo jedno da se ne ostvari i gubi se Europa.

U Europi 100% vidim Siroki, a mada onako ludo vjerujem da Zeljo moze do Europe ipak nije realno ocekivati i mislim da Radnik od Sarajeva ima sanse vece za 1%. Mislim da ce jednostavno u to finale uci psihicki spremniji i fizicki odmorniji od igraca Slobode, ali to ne znaci da ce osvojiti. Na dvije utakmice je ipak manja mogucnost iznenadjenja, a Sloboda je favorit. Da sve ovisi o toj utakmici dao bih vece sanse Sarajevu da ce u Europu, ali Sarajevo ceka i mec s Olimpicom koji je vezao tri pobjede i ceka tu utakmicu koja mu zivot znaci.
Imas i Kortrijk u borbi za Evropu, kako si njih zaboravio :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 11 maj 2016, 14:54

AnelZ je napisao/la:One drive na engleskom je opet tu, valjda lik bio na onim danima pa kada su prosli skontao da je uradio glupost :D

Evo novi link, postoje zasebne verzije za slucajeve da osvajac EL bude Liverpool ili Sevilla:

@Signore - uredi drugi post na prvoj stranici sa ovim linkom ako nije problem, a mozes postaviti i rusku verziju za svaki slucaj :)
Ovo su nesto mjenjali.. znam da je prije uvijek bilo da su nosioci grupa prvaci 8 drzava. Sad vidim ubacilo Real Madrid :damn:

P.S Basel navija u finalu za Liverpol :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 maj 2016, 18:23

FliX je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:One drive na engleskom je opet tu, valjda lik bio na onim danima pa kada su prosli skontao da je uradio glupost :D

Ovo su nesto mjenjali.. znam da je prije uvijek bilo da su nosioci grupa prvaci 8 drzava. Sad vidim ubacilo Real Madrid :damn:

P.S Basel navija u finalu za Liverpol :D
Nisu. Tako je bilo i prije, samo si ti malo pomijesao. Prvaci prvih 7 liga + branitelj naslova. Vjerujem da je ovaj ubacio Real cisto iz razloga sto je Real drugi, a Atletico treci. Mozda te bunilo to sto je Barca uzela Primeru i LP pa je onda bilo osam.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 maj 2016, 21:38

Kao sto Signore rece, prvaci 7 najboljih liga po UEFA koeficijentu + branitelj naslova se nalaze u prvoj jakosnoj skupini. Ukoliko je branitelj naslova i prvak u svojoj ligi onda osma najbolja liga po UEFA koeficijentu takodjer biva u prvoj jakosnoj skupini. Sto se tice zasto je ovdje Real Madrid postavljen kao osvajac LP jeste sto osoba koja radi na ovome ide uvijek od pretpostavke da ce ekipa sa vecim koeficijentom biti bolja (jednostavno je tako najjednostavnije).

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 maj 2016, 21:58

@AnelZ, ako Liverpool zavrsi medu prvih 7, ManU uzme kup i osvoje EL, onda ce vaziti ovo isto kao za Sevilju ??
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 11 maj 2016, 23:22

Jaka nam liga ko beton! :urnebes:
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.