FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

tm87gigo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la tm87gigo » 18 jul 2011, 14:40

Ja udjem na SS.BA formu kad pozelim da se dobro ismojem, jer takvih gluposti se nacitam da je to za nepovjerovati, ali moram reci da je prava stvar sto su ljudi iz uprave Sarajeva pustili jug i stavili cijenu od tri marke, nekom je smjesno ali to je pravi potez, ja sam na utakmici sa serifom bio na istoku zalosno je bolovidjeti pun jug a da od toga 2/3 ne navija i ne hvata ritam pjesmam, pa kao sto je jednom lenoid rekao bolje 300 vojnika nego 100000 kuhara i ostalih
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 18 jul 2011, 14:40

[quote="Šofa"]JUg 3 KM - idealno za one koji dodju da gledaju utakmicu a idu na najjeftiniju tribinu, bar nece smetati na sjeveru :)
Sjever 6KM - nama koji idemu na tu tribinu sa jednim jedinim razlogom uopste nije bitno, taman da je sjever i skuplji od istoka
Istok 12KM - za jednu evropsku utakmicu prejeftino s obzirom da nema zapadne tribine

A sto se tice juzne tribine i toga sto neko rece da tamo nece otici niko kao sto nisu manijaci otisli na sjever (a na grbavici ih je vise na sjeveru) stvarno ne vidim razlog sto ljudi ne bi isli tamo, prvo nije gradski derbi, drugo ako neko ne stigne kupiti kartu za neku drugu tribinu BAS interesuje me da li ce propustiti utakmicu ako ima mjesta na jugu, trece zar na nasem Kosevu tamo gdje igramo od kada postojimo(ispravite me ako grijesim) postoji neki di tribine a da nije nas[/quote]

upravu si da tu igrate,ali nijedan dio tribine nije VAŠ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 18 jul 2011, 14:41

tm87gigo je napisao/la:Ja udjem na SS.BA formu kad pozelim da se dobro ismojem, jer takvih gluposti se nacitam da je to za nepovjerovati, ali moram reci da je prava stvar sto su ljudi iz uprave Sarajeva pustili jug i stavili cijenu od tri marke, nekom je smjesno ali to je pravi potez, ja sam na utakmici sa serifom bio na istoku zalosno je bolovidjeti pun jug a da od toga 2/3 ne navija i ne hvata ritam pjesmam, pa kao sto je jednom lenoid rekao bolje 300 vojnika nego 100000 kuhara i ostalih
O tome ja pricah maloprije ali oni tvoji ne daju reci da je tako bilo,ja im bas pricam kako je bolje 3 milje na sjeveru da navija nego pun jug od kojeg pola ne zna jesu li kuci ili na tekmi.

Stigao i vjecni kompleksas gavran :mrgreen:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 18 jul 2011, 14:46

Vidi ja nikada necu reci da stze vi bolji od nas isto kao sto ti nikada neces reci da smo mi bolji i to je ok, ali treba covjek biti realan, ali ima i ona da je naba bilo zabranjeno unosenje megafona i razglasa tako da mozda i tu lezi slabo navijanje onih 2/3 navijaca, opet ima razlicitih varijanti, zato smatram da je bolje sto su pustili jug, i da ako Bog da i vi i mi prodjmo dalje.
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 18 jul 2011, 14:49

Ne,ne ja kao poklonik sporta i covjek koji pratim sport kada god udjem na temu f,k Sarajeva ne mogu da procitam dva konkretna posta za redom a da u trecem nije spomenut u bilo kojem kontekstu Željo i sve vezano za njega..uglavno su tu uvrede na racun onih koji ne simpatisu f.k sarajevo i samohvaljenje i raznorazni hvalospjevi na svoj racun,dizanje u nebesa samih sebe preko neutemeljenih cinjenica po kojima se ekstremno odlikuju navijaci f.k sarajeva i na tom polju su sampioni...do poda im skidam kapu...!!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 jul 2011, 14:49

tarikhordas je napisao/la:Ja kolko znam logika je da navijacka tribina za navijace koji vole klub i koji ce navijati bude duplo jeftinije jer oni stalno dolaze a kod nas obrnuto :o I sad onaj ko neide na tekme doce fino i dat 3km i boli ga neka stvar malo pogleda tekmu i ode..a ovi na sjveru navijaju citavo vrijeme i onda duplo plate... :o :?
Cjena za sjever je određena u konsultaciji s UNFKS, stoga, završite s tom pričom.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 18 jul 2011, 14:53

tarikhordas je napisao/la:Ja kolko znam logika je da navijacka tribina za navijace koji vole klub i koji ce navijati bude duplo jeftinije jer oni stalno dolaze a kod nas obrnuto :O I sad onaj ko neide na tekme doce fino i dat 3km i boli ga neka stvar malo pogleda tekmu i ode..a ovi na sjveru navijaju citavo vrijeme i onda duplo plate... :o :?
Citas li ti postove od malopije sta tebi nije jasno, treba da sjever bude 3 a jug 6 pa da se nakupi svakakvih sabana na sjeveru.Ovako ce ti isti otici na jug i mi na sjeveru nemamo potrebu da nekoga molimo da navija, a usput ne mora znaciti da ce isti otici na jug neko iz principa nece ;)

Zavrsimo price o kartama kako vam ne dosadi non stop da se zalite 8-)

Dakle UNFKS koji ureduje sjever je trazio jeftinije karte za sjever i vanbasten je to lijepo objasnio ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 18 jul 2011, 14:53

Nije moje da se petljam ali mislim da su cijene OK.Na jugu treba očekivati penzionere i ljude sa malom djecom da se ne guraju sa ostalima.Mislim da je bezpredmetno raspravljati o cijenama.Prošli četvrtak bio na istoku i opet ću.

Sretno nam bilo......
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 jul 2011, 14:55

Nemogu oni zavrisiti sa pricom,kad je njima udarna prica kako ce izgledati tribine,hocel covjek do njega navijati,hocel on obuci onaj ili ovaj sal,e to njih handri...i sutra nakon utakmica kad ga pitas kako je bilo,kako smo igrali dobit ces odgovor, pojma nemam,samo nek se prica o svemu sto nije fudbal,e to je ona generacija sto kazu 2004 pa nadalje sto su se uliva na tribine pa gledaju samu naku sminku i fazone,a da ga pitas da ti nabroji tri igraca to ti beknut nece znat,al ce se oznaciti na FB slici,i tamo se kurcit kako on navija za Sarajevo

Ovdje bas rijetko mozes povuci pricu o samom terenu i slicno,jel je previse furaca kojima to nije primarni cilj,nego neke lijeve stvari,...ono ce se o kartama raspravljati 5 dana,a o samoj igri na terenu dabogda da se 15 postova kako treba napise...ni na ulici vise nemozes naci nekoga da se sa njim raspricas od ove mladje generacije,kako je ko igrao,svi se ufatili price kako je tribina izgledala

Blag nam je ovaj Zagor tako mi boga,nista radikalno da poduzme :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 jul 2011, 15:09

E to je to miky_hz. To je to. Većini današnje omladine je važnije kako će biti na tribinama nego kako će voljeni tim odigrati na terenu. Naravno da i ja želim vidjeti jako atmosferu, koreografiju i bakljadu na tribini, ali u usporedbi sa igrom i rezultatom mog kluba ipak je to sporedna stvar. Večina današnje dječurlije prije će kupiti artikal sa obilježjem grupe nego kluba ? Zašto ? Pa zbog furke. Neka kupuju, pomažu time i rad Udruženja, ali neka i prihvate odgovornost koju imaju kada to kupe.
Koliko će takvih kupiti dres FK Sarajeva kada se otvori FAN SHOP ? Nije im to furka, pa neće puno.
Koliko takvih "navijača" zna da nabroji imena igrača FK Sarajeva ?
Navijačka grupa Horde Zla nije se osnovala tek tako. Možeš se ti skupiti sa rajom i derati se i navijati po ulici, ne mora to biti na stadionu, ako je već nekome važno samo navijanje, ali ta grupa je osnovana zbog podrške i ljubavi prema FK Sarajevu i njen cilj je da na sebi svojstven način pomaže i daje podršku klubu zbog kojeg je osnovana.
Znači, uvijek klub ispred grupe. Zbog kluba je osnovana i grupa i da nije FKS-a ne bi bilo ni HZ-a. Pa vi sad vidite šta vam je važnije !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 18 jul 2011, 15:11

Mislim da je dosta rasprave oko karata, bezveze odošte u neke druge teme.... Miky_hz je u svom postu rekao kako je i da s tim završimo...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 18 jul 2011, 15:44

formance je napisao/la:E to je to miky_hz. To je to. Većini današnje omladine je važnije kako će biti na tribinama nego kako će voljeni tim odigrati na terenu. Naravno da i ja želim vidjeti jako atmosferu, koreografiju i bakljadu na tribini, ali u usporedbi sa igrom i rezultatom mog kluba ipak je to sporedna stvar. Večina današnje dječurlije prije će kupiti artikal sa obilježjem grupe nego kluba ? Zašto ? Pa zbog furke. Neka kupuju, pomažu time i rad Udruženja, ali neka i prihvate odgovornost koju imaju kada to kupe.
Koliko će takvih kupiti dres FK Sarajeva kada se otvori FAN SHOP ? Nije im to furka, pa neće puno.
Koliko takvih "navijača" zna da nabroji imena igrača FK Sarajeva ?
Navijačka grupa Horde Zla nije se osnovala tek tako. Možeš se ti skupiti sa rajom i derati se i navijati po ulici, ne mora to biti na stadionu, ako je već nekome važno samo navijanje, ali ta grupa je osnovana zbog podrške i ljubavi prema FK Sarajevu i njen cilj je da na sebi svojstven način pomaže i daje podršku klubu zbog kojeg je osnovana.
Znači, uvijek klub ispred grupe. Zbog kluba je osnovana i grupa i da nije FKS-a ne bi bilo ni HZ-a. Pa vi sad vidite šta vam je važnije !
Kakva ti je ovo prica zivota ti, pa normalno da svi nose od grupe obiljezja i kupuju ista jer ista grupa ima dobar marketing za razliku od kluba, hajde mi ti daj mjesto gdje cu ja kupiti kvalitetne artikle FKS pa cu odmah baciti ove od Hz.Nazalost izgleda da si ti taj koji ne shvata sta znaci grupa vec se i dalje drzis one agenture koja nije nosila ni obiljezja FKS ni Hz vec dresove i salove od Liverpoola , Rome , Uniteda itd...I ne prozivaj grupu mislim da je ta poslije povratka potrosila novca na tu ljubav vise nego bilo ko, i to ti je razlog zasto su Hz furka vecini, tribina nam lici na nesto ako ti mislis da je to sve samo radi grupe varas se , imas udruzenje i raspitaj se koliko kosta jedna parola, koreografija i slicno, a ti se uhvati istoka i pitarluka i svi sretni sjever i rad te grupe pusti nama koji se zelim ukljuciti u to.

Dakle rasvjetli nas gdje mozemo kupiti kvalitetne artikle FKS da ne nosimo vise obiljezja Hz???

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 18 jul 2011, 15:52

[quote="miky_hz"]Nemogu oni zavrisiti sa pricom,kad je njima udarna prica kako ce izgledati tribine,hocel covjek do njega navijati,hocel on obuci onaj ili ovaj sal,e to njih handri...i sutra nakon utakmica kad ga pitas kako je bilo,kako smo igrali dobit ces odgovor, pojma nemam,samo nek se prica o svemu sto nije fudbal,e to je ona generacija sto kazu 2004 pa nadalje sto su se uliva na tribine pa gledaju samu naku sminku i fazone,a da ga pitas da ti nabroji tri igraca to ti beknut nece znat,al ce se oznaciti na FB slici,i tamo se kurcit kako on navija za Sarajevo

Ovdje bas rijetko mozes povuci pricu o samom terenu i slicno,jel je previse furaca kojima to nije primarni cilj,nego neke lijeve stvari,...ono ce se o kartama raspravljati 5 dana,a o samoj igri na terenu dabogda da se 15 postova kako treba napise...ni na ulici vise nemozes naci nekoga da se sa njim raspricas od ove mladje generacije,kako je ko igrao,svi se ufatili price kako je tribina izgledala

Da upravo zbog tih i slicnih njima sportske teme na forumu ss.ba lice na sve osim na onakve kakvima su i u biti zamisljene..sve vise mi lice na pionirsku dolinu koja je prvenstveno sa svojom infrastukturom namjenjena djecici,sport se ostavlja po strani i sve je rijedje pravih komentara,zakljucaka,relevantnih cinjenica zanimljivih razmisljanja koja sport cine sportom i zbog kojeg smo u principu tu..

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 jul 2011, 16:01

Dirk je napisao/la:Kakva ti je ovo prica zivota ti, pa normalno da svi nose od grupe obiljezja i kupuju ista jer ista grupa ima dobar marketing za razliku od kluba, hajde mi ti daj mjesto gdje cu ja kupiti kvalitetne artikle FKS pa cu odmah baciti ove od Hz.Nazalost izgleda da si ti taj koji ne shvata sta znaci grupa vec se i dalje drzis one agenture koja nije nosila ni obiljezja FKS ni Hz vec dresove i salove od Liverpoola , Rome , Uniteda itd...I ne prozivaj grupu mislim da je ta poslije povratka potrosila novca na tu ljubav vise nego bilo ko, i to ti je razlog zasto su Hz furka vecini, tribina nam lici na nesto ako ti mislis da je to sve samo radi grupe varas se , imas udruzenje i raspitaj se koliko kosta jedna parola, koreografija i slicno, a ti se uhvati istoka i pitarluka i svi sretni sjever i rad te grupe pusti nama koji se zelim ukljuciti u to.

Dakle rasvjetli nas gdje mozemo kupiti kvalitetne artikle FKS da ne nosimo vise obiljezja Hz???
Izvlačiš iz konteksta i očigledno je da me nisi dobro razumio. Neka kupuju, ali neka i prihvate odgovornost kada to kupe. Niko ne voli vidjeti šal ili artikal naše grupe u rukama drugih navijača ! Na to sam aludirao kada spominjem dječurliju kojima je furka to uzimati.
Napisao si takvu hrpu gluposti i ubacuješ mi u usta riječi koje nisam rekao. Ja aludiram na to da klub mora biti ispred grupe i pojedincna nigdje ne potcjenjujući grupu i momke koji odvajaju od usta da bi pratili Sarajevo.
Parole, koreografije, bakljade, sve je to iz ljubavi iz FKS i da većina naših navijača razmišlja kao onih 1500 bolesnika na sjeveru imali bi svaku utakmicu pun stadion.
Sada opet pročitaj moj prethodni post i udahni duboko, razmisli i ispusti zrak i valjda ćeš skontati šta sam htio reči.
Upravo takvima koji idu na utakmice samo radi furke i padaju bar šalovi, majice, duksevi i slično. Upravo takvi ne znaju nabrojati 3 igrača FK Sarajeva. Upravo takvi i pričaju i prepucavaju se po forumima samo o navijanju, a igra kluba je u drugom planu uvijek.

A za to pitanje. Eto sad će akoBogda FAN SHOP pa ćemo vidjeti koliko će tih furača kupovati dresove i artikle vezane za FKS. I navedi mi gdje sam rekao da ne treba nositi obilježja HZ-a. Dečko, puno izvlačiš iz konteksta i okrečeš riječi kako tebi odgovara.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 18 jul 2011, 16:28

Sta sve trebam ponjeti sutra u klub da izvadim clansku kartu ? Odnosno jel trebam ponjeti pasoš, rodni list ili nesto drugo ?
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 jul 2011, 16:32

tarikhordas je napisao/la:Sta sve trebam ponjeti sutra u klub da izvadim clansku kartu ? Odnosno jel trebam ponjeti pasoš, rodni list ili nesto drugo ?
Ako si punoljetan ličnu kartu. Ako si maloljetan, pasoš (ne mora biti važeći).

Profesionalnitenis.com

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 18 jul 2011, 17:03

Logika da moraš skuplje platiti da bi navijao je SMIJEŠNA!
Nek se zapita uprava F.K. Sarajevo do kad će navijači trpiti da se na tribinu sa kojih ne daješ ništa klubu jeftinije uđe nego na tribinu sa koje pružaš podršku klubu.
TM87

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 jul 2011, 17:32

gavran je napisao/la:
Šofa je napisao/la:JUg 3 KM - idealno za one koji dodju da gledaju utakmicu a idu na najjeftiniju tribinu, bar nece smetati na sjeveru :)
Sjever 6KM - nama koji idemu na tu tribinu sa jednim jedinim razlogom uopste nije bitno, taman da je sjever i skuplji od istoka
Istok 12KM - za jednu evropsku utakmicu prejeftino s obzirom da nema zapadne tribine

A sto se tice juzne tribine i toga sto neko rece da tamo nece otici niko kao sto nisu manijaci otisli na sjever (a na grbavici ih je vise na sjeveru) stvarno ne vidim razlog sto ljudi ne bi isli tamo, prvo nije gradski derbi, drugo ako neko ne stigne kupiti kartu za neku drugu tribinu BAS interesuje me da li ce propustiti utakmicu ako ima mjesta na jugu, trece zar na nasem Kosevu tamo gdje igramo od kada postojimo(ispravite me ako grijesim) postoji neki di tribine a da nije nas

upravu si da tu igrate,ali nijedan dio tribine nije VAŠ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jok VAS je cim UEFA neda evropske tekme na plantazi ambrozije i koprive.
ide mi na onu stvar kad prosjak kaze drugome,kako te bolan nije sramota da prosis idi radi. :twisted:
U prevodu suti i svoju muku muci,ovako se samo ofiras.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 18 jul 2011, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 18 jul 2011, 17:33

Veliki sam navijc FK Sarajeva ali iskreno je sramota da su ovoliko
cijene karata...... Razumio bi da je dosao Juventus, Roma itd da
nespominjem velikane ali ocito da preko nasi ledja placaju karte
avionske u Swedsku i usput karte za Cesku...... Za mene sramota
trebali su ko reprezentacija po 20 eura i zavrsiti sa tim....

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 jul 2011, 17:35

Sto se tice cjena karata,pa ulaz na DJ Krmka su skuplje pa vi sad gledajte. :mrgreen:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 18 jul 2011, 17:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, boki86, bordobijeli, muhamedhulk i 24 gosta.