FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 07 sep 2018, 20:32

hz033 je napisao/la:Hus je imao auteritet veci nego ijedan trener iza rata nad igracima. Onda su se dosjetili da mu podrezu krila, suspenzijom, (ako se sjecate). Od tada Hus nije ni upola grub prema igracima kako je nekad bio!
Kako napisa covjek gore, ostvario je najbolje rezultate sa Sarajevom, 10 godina igrao za Sarajevo i onda ovde neko misli kako voli vise Sarajevo od Husa. Vidim zapeli za 8:0, kao da je kraj svijeta, recimo Monaco je utrpao Deportivu u LP 8 komada, pa nije dramaturgija ovolika. Chelsea je cini mi se protiv Sahtora igrao 7:0 paaa ? Kada smo odigrali dole 2:2 digla se tolika prasina a medijska halabuka sto talijanska i pljuvanje po Atalanti sto nasa kao da smo fudbalska velesila, sto je dodatno naspanovalo situaciju. Da smo dole izgubili 2:0 na Kosevu bi recimo bilo 1:1, 0:0, nego ovako se ovi papci nalozili a mi usli u utakmicu sa 300% respekta sto nas je ubilo u pojam! Al da sad ne detaljisem, Hus ima na raspolaganju ovo sto ima, Hebib recimo silom prilika igra beka jer boljeg nemamo. U selekciji igraca, tipa "Krste mora igrati" ima i uprava svoje prste. Jer sta klub da radi sa igracem kaptilacem ako mu sjedi na klupi a ovaj hvata posljednji voz da napravi nesto ? Ili ga prodaj, a to ne mozes, ili ga otjeraj, zavrsio bi u Zrinjskom, ili mu daji prilke nebi li se dohvatio recimo Madjarske, Ceske il Austrije pa barem i on i mi zaradili jos neku kintu !
Dakle, licno smatram da Hus izvlaci ponajbolje iz ekipe i igraca koje ima na raspolaganju. Mi nemamo novac da dovodimo trenere i da ih masno placamo i ko zna hoce li taj trener napraviti ista vise! Dosta forumasa nece da sagleda siru sliku, nego mlati po tastaturi, uputi salvu psovki i uvreda sto je poprilicno glup nacin da se izrazi nezadovoljstvo!
Sorry na dugom postu, ovo je bilo uz kaficu :kafa:
1.Postujem porodicu Musemic(Vahidin je jedina ziva legenda),Husref je igrao 3/4 god. u FKS ne10Musemic je trener Sarajeva i dok god bude postovat cu ga ,ali i kritikovati(naravno da je puno upuceniji od mene i vecine ovdje,za to prima platu)
2.Musemic po prvi put trenira solidno organizovan FKS(finansijski),trener je starog kova,vjerovatno su i njemu treneri (Fazlagic, Visnjevac ili dr.)isto psovali.Markusevic i Ribar su znali i udariti.Musemic ima opoziciju od trenera rodjenih u Sarajevu(nemam argumente za ovo)
3. 8:0 je rezultat bojkota igraca(uvijek daleko od igraca,a trebao doci onaj Sisovic)
4. Vjerujem da bi 70% navijaca veljelo vidjeti desno Sabanovic/Hebibovic(Sisic) ,lijevo Pidro/Tatar(Handzic,Bekic)
5.Starom Musemicu niko ne bi naturao Velkoskog,ali sad je jedna od zadnjih prilika Musemicu da postane trenerska legenda,igracka nije i nece nikad biti.Velkoski nek igra igra iza napadaca ili napadaca(nek se natjece sa Rahmanovicem i Ahmetovicem),a ne krilo.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 07 sep 2018, 20:39

SarajevoJeBordo je napisao/la:
bihuzur je napisao/la:POMOC!
pomozite mi braco pitari, imam jedan mali problemcic i siguran sam da medju nama ima normalnih koji mi mogu pomoci svojim savjetom. naime, gradim jednu kucu i posao ide prilicno dobro ali mi je zapelo oko struje. sutra se mora razvoditi struja a ja nemam iskusnog elektricara, napustio frajer jbg. imam ja dvojicu mladih momaka koji su tek zavrsili skolu i bili su jedni od najboljih ucenika a takodje kod mene u firmi su i zavrsili pripravnicki rad i odlicno su odradili posao, ali nekako mi nesigurno da njima dajem da rade ono za sto su zavrsili skolu, praksu i pripravnicki rad..ali imam zato jednog solidnog i vrlo iskusnog tesara koji kaze da voli nasu firmu i dobar je covjek pa sam mislio njemu dati da uradi struju. jes da je on tesar ali je iskusan jbg, a gradjevina je gradjevina pa valjda nebi trebalo bit problema..
probao sam ja tako vec sa vodom; imam jednog odlicnog zidara(jedan od najboljih u drzavi a inace iz gane rodom) kojem sam dao da radi vodu i covjek je sve zavrsio. frajer cuti i radi sto mu se kaze. samo me eto malo brine sto mi se zid koji su zidali drugi zidari dok je on radio vodu malo nakrivio i nekoliko puta smo ga morali popravljati u toku radova. a voda koju je uradio ovaj zidar, osim sto malo curi u zidovim i cesme se ne mogu bas najbolje zavrnuti, radi odlicno..
pa eto zanima me sta vi mislite; da li da sutra pustim da mi struju rade dvojica mladih elektricara koji su kod mene izucili zanat ili da to ipak povjerim jednom starom iskusnom zidaru?
HVALA
Te krive zidove će ispraviti malta.
hoce, ali neki zidovi su se srusili i izgubio sam tu puno materijala i ne znam kako da to nadomjestim. najboljeg zidara sam vratio na njegovo radno mjesto i taj dio sad funkcionise bezprijekorno.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 sep 2018, 20:52

MortemHz je napisao/la:Husref Musemić je igrao 7 godina za FK Sarajevo u 2 navrata. 56 golova u 144 nastupa.
O kakva dva navrata govoris,mozda poslije agresije. Od 81/82 do 1985 u FKS , potom CZ , pa Harts(ostavio traga).Postujem ga i sad , ali sam ga vise postovao i kad je ispadao od Albanaca(tad nije imao 2 igraca).Onda je radio srcem , a sada misli i na svoju poziciju(sasvim legitimno i ok).Psovao je Obuci(ne mogu pisati sta,znao je pretjerati,ali takav je nas Husref)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 sep 2018, 20:59

Samozdravlje je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Husref Musemić je igrao 7 godina za FK Sarajevo u 2 navrata. 56 golova u 144 nastupa.
O kakva dva navrata govoris,mozda poslije agresije. Od 81/82 do 1985 u FKS , potom CZ , pa Harts(ostavio traga).Postujem ga i sad , ali sam ga vise postovao i kad je ispadao od Albanaca(tad nije imao 2 igraca).Onda je radio srcem , a sada misli i na svoju poziciju(sasvim legitimno i ok).Psovao je Obuci(ne mogu pisati sta,znao je pretjerati,ali takav je nas Husref)
Od '79 do '85 i godinu u '90. U Heartsu nije ostavio apsolutno nikakav trag, odigrao je svega 6 utakmica. Zabio je 3 gola ali odmah poslije toga se vratio u Sarajevo. Znači: Radnik-Sarajevo-Zvezda-Hearts-Sarajevo i onda još 3 kluba.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 sep 2018, 21:00

bihuzur je napisao/la: galamiti i yebati mater u pichku nije isto.
MOLIM te @bihuzur nemoj vise . Nemoj radi raje , mojne Bogati. Vidim da poznas fudbal , ali ovo vjerovatno nije ono sto mozes dati ovom pdf. Stipu Husrefa , komentarisi igru,sastav , ali bez psovki.Znam da te nesto pogodilo , ali si visestruko vratio . Mojne sevi limtemo. :thumbup: :tokralju:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 sep 2018, 21:08

Mokes je napisao/la:
StariGrad071 je napisao/la:
Historicar je napisao/la:Nihad Mujakić na klupi protiv Švicarske, a štoperski tandem koji igra, Mihojević - Radeljić, ima ukupno 0 minuta za svoje klubove u ovoj sezoni :facepalm: :facepalm:

To je zato sto sa njim ne upravljaju menadjeri :urnebes:
Mihojević i Radeljić iznijeli kvalifikacije do sada i Vinko ih jednostavno nije želio mijenjati bez obzira na minutažu.

Što se Husrefa i igračke karijere tiče, mrlja mu je odlazak u Zvezdu. Recimo ovdje osporavani Pape nije želio igrati ni u jednom drugom klubu u ligi osim FKS. Tada je bilo pravilo da igrač prije 28 ne može otići vani.
NISI INFORMISAN,SUSIC IMAO POTPISAN PREDUGOVOR SA PARTIZANOM,PA FASOVAO UPALU ZGLOBOVA,BIO IZGUBLJEN ZA FUDBAL. SARAJEVO GA PRODUZILO I IZLIJECILO.HTJEO GUYICOM VRATA ZATVORITI. RIJETKO SE NE SLAZEM SA @bordopoetom ,ALI SUSIC NIJE DAO SARAJEVU,ONO STO JE MOGAO.NAJBOLJI IGRAC FKS DA , ALI KAO PITAR ??????

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 07 sep 2018, 21:08

Sarajevo u Jelahu u utorak, a ja u Zenici gledam Džeku. :puke:

Danas mi neko reče, nisam ni upratio prije da se igra...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 sep 2018, 21:20

MortemHz je napisao/la:
Od '79 do '85 i godinu u '90. U Heartsu nije ostavio apsolutno nikakav trag, odigrao je svega 6 utakmica. Zabio je 3 gola ali odmah poslije toga se vratio u Sarajevo. Znači: Radnik-Sarajevo-Zvezda-Hearts-Sarajevo i onda još 3 kluba.
POSTUJEM TE @MortemHz , ALI MOZES LI ARGUMENTOVATI,POTKRIJEPITI .JA PRICAM PO SJECANJU , TAD SAM BIO NAJLUDJI NAVIJAC.(imao 23 god.).@bordopoeta BI NAM MOGAO POMOCI.POZZ

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 sep 2018, 21:34

NISI INFORMISAN,SUSIC IMAO POTPISAN PREDUGOVOR SA PARTIZANOM,PA FASOVAO UPALU ZGLOBOVA,BIO IZGUBLJEN ZA FUDBAL. SARAJEVO GA PRODUZILO I IZLIJECILO.HTJEO GUYICOM VRATA ZATVORITI. RIJETKO SE NE SLAZEM SA @bordopoetom ,ALI SUSIC NIJE DAO SARAJEVU,ONO STO JE MOGAO.NAJBOLJI IGRAC FKS DA , ALI KAO PITAR ??????[/quote]
Bas sam htio ovo da napisem. A ovo mi je licno pricao doktor koji je u to vrijeme bio u ljekarskom timu fks.

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 07 sep 2018, 22:11

Poslije utakmice u kijevu kontra dinama sudija koji je bio skot prisao husrefu i trazio autogram zbog gola.koji je dao u nekom derbiju njihovom.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 07 sep 2018, 22:37

A poslije utakmice s Rapidim u Bukurestu, Husref na aerodromu na izlazu za Brisel cekao sudije da se obracuna s njima.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 07 sep 2018, 22:37

Samozdravlje, pozdrav tebi i ostaloj raji. Moram ti priznati da veoma lijepo i smisleno pišeš pa mi je zadovoljstvo pročitati mnoge od tvojih postova. I što mi se posebno dopada, piše na jedan kulturan i fini način, nikoga i nikada ne vrijedan. Ma štandu da ti pričam, stara škola, vidi se. Što se tiče Husrefa, bliži sam tvom mišljenju, nego Mortemovom (dobar forumaš). Čini mi se da je u prvom navratu igrao možda nepune tri godine, i ono kad se vratio jedno pola godine. Ako me sjećanje ne vara, a gledao SVAKU utakmicu i obišao stadione širom Juge (bežigrad, maksimir, marakana, n. sad, Split, titograd, rijeka...). Bio igrač- "nako". Na vrhuncu bio kada smo uzeli titulu, nakon čega je prešao u CZ, gdje mu je karijera krenula nizbrdo.
P.S. Pape nije imao predugovor sa Partizanom, nego su oni došli po njega sa gepekom punim para. On je odugovlačio dogovor, pa je bilo vozanja po gradu cijelu noć. Raja je načula za ovo, pa se digla potjera za ovim partizanovcima. Uganjali su ih pred zoru, negdje u gradu te su im malte ne kidnapovali Papeta. Upalu zglobova, odnosno reumatsku groznicu je ranije preležao i bio izgubljen za fudbal, ali ga klub nije nikada ostavljao, čak mu se i hrana nosila svaki dan. I vjerujte mi, a gledao sam uživo i Šekularca i Haseta i Džajića i Pelea i Maradonu, ali moje oči ne vidjele boljeg igrača.LP.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 sep 2018, 23:00

Da se samo razumijemo ja nisam nigdje rekao da je husref bolji igrac od safeta (zamene safet najbolji igrac jugoslavije) i cisto radi njegovi igara njegovo ima treba mora i hoce bit pored Hasetovog, al sam rekao za slavlje i iskazivanje ljubavi prema klubu. Husref je nekoji dan plako od radisti jer mu je 100 tinjak ljudi apludiralo plako. Susic kad bi dao go nike dao da mu neko nabaci 5ticu a kamoli da place trga dres itd.

Ponovo SAFET SUSIC JE KRALJ BOSANSKO I EX YUGO FUDBALA kao igrac

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 07 sep 2018, 23:05

Izvinjavam se forumskom pučanstvu, ako "tušim" sa Papetom. U vrijeme te njegove ere, kada bi pitali Ćiru Blaževića ko je najbolji fudbaler na svijetu, on bi k'o iz topa odgovorio: "Safet Sušić". I bio je zaista u to vrijeme najbolji na svijetu. A Tomislav Ivić, jedan od preteča modernog fudbala i najbolji trener sa jugo prostora, koji je trenirao najveće klubove u Evropi je govorio da je najbolji fudbala kojeg je on trenirao - Safet Sušić. LP.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 sep 2018, 23:07

bordopoeta je napisao/la:Izvinjavam se forumskom pučanstvu, ako "tušim" sa Papetom. U vrijeme te njegove ere, kada bi pitali Ćiru Blaževića ko je najbolji fudbaler na svijetu, on bi k'o iz topa odgovorio: "Safet Sušić". I bio je zaista u to vrijeme najbolji na svijetu. A Tomislav Ivić, jedan od preteča modernog fudbala i najbolji trener sa jugo prostora, koji je trenirao najveće klubove u Evropi je govorio da je najbolji fudbala kojeg je on trenirao - Safet Sušić. LP.

Jednostavno najveći :tokralju: :ljepota:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 07 sep 2018, 23:12

MortemHz je napisao/la:
Svojim golom glavom, odlučio je gradski derbi Hearts - Hibernian (1:0), postoje njegove fotografije u Edinburgu, u kafićima gdje se skupljaju najvatreniji navijači Heartsa, a ovo mi je ispričao jedan novinar koji je putovao sa Željom u Edinburg, kada su oni igrali sa Heartsom prije 15 godina.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 sep 2018, 23:37

[quote="bordopoeta"]
O rahmetli HASETU necu,svi to znaju.Sem Vahidina(vjerovatno sam dosadio ovim mladjim Pitarima i Hz)nikom ne priznam titulu legende.Bio vrh igrac,u agresiji pomogao klub da se ne ugasi(bio nesto trener u Zenici,"mrzi"Zelju vise nego i jedan od nas,odbio bogastvo CZ,nikad blizu kluba da se uhljebi,itd).Pored Vahidina jedine legende SU NAVIJACI FK SARAJEVO.Svi stariji igraci(Fazlagic i dr.su se trazili u klubu na razne nacine),oni mladji iz 1985 nikad nisu nista pozitivno uradili za FKS,mogli su se organizovati njih 30 ak i na razne nacine pomoci.Nisu htjeli zora guzici,mogli su otkupiti 51% dionica sa poznanicima i bogatim prijateljima (reci cete nisu budale,ali stvorilo ih i obogatilo FKS).Mogli su bar 10% kupiti.Pokazati zahvalnost.
Sta je Ivica Osim uradio za Zelju,pa Bazdarevic kao selektor.Titule im sredjivao(ne jednu),vratio klubu.Nas slavni Safet Susic i kao selektor cuvao svoju guzicu i pozivao vise iz Zelje ili isto kao iz Sarajeva.Ne gotivim Susica,izvini papak je(ne geografski),"srneca ledja".Sta su dobro za FKS uradili oni mladici sto su se ispalili u vrijeme agresije?Nista,neki se povremeno uhljebljavali i uhljebljuju i sad.Usudio bih se reci da je od svih njih Milosevic iz Trebinja,zajedno sa Cimijem i Markom vise uradio.Mozda sam te razocarao @bordopoeta,ali ja ne mogu protiv onog sto mislim i nosim na dusi.Vise gotivim @pitar6785 nego Susica,Hadzibegica,Turkovica,Husrefa i sve druge.Moj drug @pitar6785 nije marke hajrovo , samo davao svom klubu.Selam i pozdrav.Nema ljutnje.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 sep 2018, 23:44

bordopoeta je napisao/la:Izvinjavam se forumskom pučanstvu, ako "tušim" sa Papetom. U vrijeme te njegove ere, kada bi pitali Ćiru Blaževića ko je najbolji fudbaler na svijetu, on bi k'o iz topa odgovorio: "Safet Sušić". I bio je zaista u to vrijeme najbolji na svijetu. A Tomislav Ivić, jedan od preteča modernog fudbala i najbolji trener sa jugo prostora, koji je trenirao najveće klubove u Evropi je govorio da je najbolji fudbala kojeg je on trenirao - Safet Sušić. LP.
TO NIKO NE SPORI.JESTE NAJBOLJI IGRAC BiH .ZA TO KAPA DO PODA,ALI IMA I DA SI NAVIJAC SVOG KLUBA,KAD PRESTANES IGRATI.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 07 sep 2018, 23:47

Safet Sušić "Pape" je nešto najljepše što se desilo FK Sarajevo. Ja ga se lično ne sjećam kao igrača, mlađi sam, ali se moj otac, kao i muški članovi porodice sjećaju Saje i bez dvojbe za njih sve Pape je najbolji igrač ikada u Sarajevu i čitavoj Bosni i Hercegovini. Asim Ferhatović "Hase" je najveća legenda Sarajeva, Safet Sušić "Pape" najbolji igrač koji je ikad igrao u Sarajevu, dok je Husref Musemić jedna od živih legendi Sarajeva koja je mnogo toga dala Sarajevu i tu je uvijek bio kad je "zapelo". Red bi bio malo da promijenimo temu. Nemam volje čitati bezbroj stranica gdje se piše samo o treneru i njegovim psovkama. :)
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 07 sep 2018, 23:59

Jos malo nece nam ni Hase valjat, neki bi dali sve da imaju Husrefa, covjeka kojeg postuju i navijaci drugih klubova, samo pitarima ne moze niko ugodit. Ovdje neki Bgm umislili da smo MUTD pa su Husref, Susic ispod naseg nivoa a nisu svjesni da pljuvanjem po njima pljuju i po klubu i jos se protivnicki navijaci samo nasladivaju, ne moramo ih dizat u zvijezde al nema potrebe ni da ih pljujemo.
Idi Husrefe ne zasluzujemo mi ni Hurtica, a ne tebe.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, MaroonBjelave i 20 gostiju.