AlanSmith14 je napisao/la:Tačno ova tema obiluje glupostima 'velikih fudbalskih znalaca'.
Kako vas nije stid kritikovati Papeta za Hrasnicu,kad je jasno k'o dan da Džeko i Spaha neće u Zenicu.... i opet pojedinci ovdje koriste Papetovu dobrotu i spremnost da preuzme na sebe odgovornost za netreniranje u Zenici, za napad na najveću fudbalsku legendu BiH ikada!
I pored realne mogućnosti da više nikad ne vidimo SP poslije Papeta (Euro mozda i hoćemo zbog lakših kvalifikacija),Bošnjo jednostavno ne zna i ne želi uživati u ova 2 mjeseca.
'Proklet smo ti mi narod moj druže!'
I to je opravdanje? Igrači mu određuju gdje će održavati pripreme? Šta to govori o našem selektoru? Kakav je to njegov autoritet u reprezentaciji kada nije u stanju odrediti gdje će održati pripreme pred SP? Uzmimo recimo naše susjede, Hrvate; da Niki Kovaču počnu određivati planove za pripreme Modrić i Mandžukić, možeš li pretpostaviti šta bi se dogodili? Pošutao bi ih obojicu i nebi vidjeli SP-a, bez obzira kakve su zvijezde u svojim klubovima i reprezentaciji.
Džeki i Spahiću hvala za sve. Uradili su za svoju zemlju više nego cijela politička bagra za 20 godina, ali ako je istina da oni kroje pripreme, pozive za SP, tu se mora reagirati pod hitno. Prvo na fin način, porazgovarati. Ako neće fino, onda odstraniti sa priprema, pa i po cijenu da na SP-u bude debakl bez njih. Treba staviti jasno do znanja da se pozicija selektora mora poštovati i da selektorova mora biti zadnja, bez obzira ko tu poziciju obnašao. Dok ima povjerenje Saveza, on mora biti šef. Nisam baš pretjerani fan safeta Sušića. Ima čovjek jako čudnih, da ne kažem dubioznih, poteza, posebno u posljednje vrijeme, ali nema tog igrača koji smije da se miješa u selektorov posao.
Ako nije uredu, ako njegov rad ne zadovoljava kriterije, uručiti mu otkaz i dovesti nekoga ko će znati ukrotiti naše 'zvjezdice'. Ne ovako, kabadahijski, da imamo selektora i "selektore iz sjene" među igračima. Red i profesionalizam se moraju uvesti konačno u naš sport.
Što se tiče tvoje tvrdnje o Džeki i Spahiću, ja vjerujem da tu ima istine, jer je sam Ivica Osim nedavno u razgovoru za FTV rekao prilično otvoreno da je određenim igračima važno da se mogu provoditi u Sarajevu, a ne gdje su bolji uvjeti za pripreme. Ne samo za SP nego generalno.