Safet Sušić - Pape

Head
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Head » 14 maj 2014, 13:17

Cartman je napisao/la:
Head je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Bojim se da cemo mi imat daleko od ozbiljnih priprema. A prijeko su nam potrebne, jer od juna 2013. nismo odigrali dobru utakmicu.
Kako ce trenirati kad je nevrijeme.Ja mislim da je u Hrasnici bazen.
Pa i to je Susicevo maslo. Koji amater majko mila. Cirkus pripreme.
Pretjerujes stvarno.
I sam znas da Dzeko i kostali igraci ne zele da treniraju u Zenici nego zele da su u Sarajevu.
1946

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 maj 2014, 13:18

daj ba ljudi ohladite malo, sta fali ako se u subotu bude gledala utakmica u sarajevu, jer svakako imamo jos mjesec dana za pripreme....zna safet sta radi, ne brinite! sto se mene tice i nema se tu sta puno trenirati, sve su to profesionalci i ako sad pokusas u ovih mjesec dana da im nabivas neki kondicionalni trening, to ce ih samo umoriti....bolje da budu svjezi i odmoreni.....tako da ovo pripremanje treba da sluzi samo neke sitnice da se poprave, malo uigravanja i to je to....sta ste digli toliku paniku....?!?!?!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 maj 2014, 13:19

bordobijeli je napisao/la:al fakat treninzi po ovoj kisi i mocvari nece liciti ni nasta ,mozda ne bilo loše negdje malo toplije da odu ,ne znam kako je u medugorju ili nesto slicno ,ovo u sarajevu i hrasnici katastrofa a najavljuju kisu naredni 7-8 dana
Gospodinu selektoru je se nudilo da odu u Austriju, Madjarsku, Medjugorje ili Zenicu. Ali on je izbrao najgoru mogucu opciju. To jest sto se nogometa i ozbiljnih priprema tice, za izlaske i provod je odlicno.

Konacno nam finacijska situacija saveza dopusta da se pripremamo na nivou najjacih reprezentacija, ali ovaj nas opet vuce ka nivou neke ispodprosjecne reprezentacije. Yebala ga Hrasnica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 maj 2014, 13:22

Pozvao sam ih i ja da mi dodju djetetu na rodjendan,da svojim prisustvom uvelicaju proslavu.
Samo sutite,nemojte reci Papetu da ga kritikujem,hatorljiv je plaho,nece htjeti doci.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 14 maj 2014, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 14 maj 2014, 13:23

Sušić je rekao neki dan da je on predložio igračima da treniraju u Sa,oni su prihvatili... i onda na kraju kaže : ma to je bila moja želja... ne znam da li ima na yt taj snimak... bilo je na tv...
I kada reče da je zbog novinara ostao u Sarajevu kako bi ga imali na raspolaganju,to jest da ne dolaze u Švicarsku ili Austriju na pripreme... Pa majka mu stara jesu to novinari važniji od priprema i repke... Na kraju krajeva novinarima je u opisu posla da putuju :D

A na kraju krajeva nije ni bitno sad,kod nas je ionako cirkus uvijek oko tih priprema...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 maj 2014, 13:28

DonCorleone je napisao/la:Ja sam gotovo pa 100 % uvjeren da Safet nece i ne zna izvuci maksimum iz igraca sa kojima raspolaze, jer ne zna ni pozvati najbolje igrace. Dzaba ovde razglabamo o stvarima koje zasigurno necemo gledati (Lulic desno krilo, formacija bez Medunjanina).
ma kakvu god izvede postavu i formaciju neko ce naci zamjerku .kad je igrao bez misketa pljuju ga kaze miske kreativac mora igrati ,kad igra bez ibiševica onda kazu imamo napadacku ekipu a on ko talijan s jednim špicom ,kad ga stavi na krilo kaze nije to njegova pozicija ,kad sve njih stavi zajedno kazu e poredo sve napadace a nema ko trcati ,suplji nazad .itd nije lahko Safetu treba zadovoljit i igrace i taktiku i svašta nesto ,još kad se stvara loša atmosfera kao sad ,a on gotovo pa da nema podrske gotovo pa niko mu nedaje podrsku ,jedino gospodin Ivica Osim .mi smo sebi uvijek najveci dusmani ,ja razumijem kritiku i grijesi Safet i previse al on nas je odveo na SP i tamo ce nas voditi ,mislim da je svima u cilju da budemo sto bolji u Brazilu a to jedino mozemo kad svi budu jedinstveni .ok neki ne vole Safeta i to je kraj price al daj te ova dvamjeseca podske reprezentaciji a ne samo trazenje nekih problema .

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 14 maj 2014, 13:29

Tačno ova tema obiluje glupostima 'velikih fudbalskih znalaca'. :puke:
Kako vas nije stid kritikovati Papeta za Hrasnicu,kad je jasno k'o dan da Džeko i Spaha neće u Zenicu.... i opet pojedinci ovdje koriste Papetovu dobrotu i spremnost da preuzme na sebe odgovornost za netreniranje u Zenici, za napad na najveću fudbalsku legendu BiH ikada!
I pored realne mogućnosti da više nikad ne vidimo SP poslije Papeta (Euro mozda i hoćemo zbog lakših kvalifikacija),Bošnjo jednostavno ne zna i ne želi uživati u ova 2 mjeseca.
'Proklet smo ti mi narod moj druže!'
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 maj 2014, 13:30

Cirkus se nastavlja,pod palicom Safeta Susica pripreme sluze za teferice,obilaske i da se popije i zamezi.
Cuj drugi dan priprema i odmah jedan trening se ukida.Boze sacuvaj.
A ne znam ni gdje ce trenirati uopste,mislim da je ovih dana jedini uslovan teren u citavoj BiH stadion Bilino Polje i tereni u trening kampu.
Ali tamo nece,jedino da se novinari i kafana presele tamo.Mozda bi se nesto moglo po tom pitanju,nek savez plati Koketa.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 maj 2014, 13:32

AlanSmith14 je napisao/la:Tačno ova tema obiluje glupostima 'velikih fudbalskih znalaca'. :puke:
Kako vas nije stid kritikovati Papeta za Hrasnicu,kad je jasno k'o dan da Džeko i Spaha neće u Zenicu.... i opet pojedinci ovdje koriste Papetovu dobrotu i spremnost da preuzme na sebe odgovornost za netreniranje u Zenici, za napad na najveću fudbalsku legendu BiH ikada!
I pored realne mogućnosti da više nikad ne vidimo SP poslije Papeta (Euro mozda i hoćemo zbog lakših kvalifikacija),Bošnjo jednostavno ne zna i ne želi uživati u ova 2 mjeseca.
Kako je jasno da Dzeko i Spaha nece u Zenicu.Gdje su to rekli i imas li neki dokaz?
Ja imam dokaz da selektor kaze da je ON zelio Hrasnicu.
Nemojmo podvaljivanja.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2014, 13:33

Head je napisao/la:Dzeko i kostali igraci ne zele da treniraju u Zenici nego zele da su u Sarajevu.
tu se pokazuje autoritet, ako ga Pape uopšte ima .. mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi ;) mada, u ovom slučaju i Pape sam ne želi u Zenicu, nego u Sarajevo :D ako je napravljen taj kamp u Zenicu, onda treba tamo i da se boravi

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 14 maj 2014, 13:39

drummer je napisao/la:
AlanSmith14 je napisao/la:Tačno ova tema obiluje glupostima 'velikih fudbalskih znalaca'. :puke:
Kako je jasno da Dzeko i Spaha nece u Zenicu.Gdje su to rekli i imas li neki dokaz?
Ja imam dokaz da selektor kaze da je ON zelio Hrasnicu.
Nemojmo podvaljivanja.
Jeste selektor rekao to,ali čisto da pokrije ovu dvojicu (što nije trebao uraditi).Papetu ne odgovara da ponajbolji igrači budu nezadovoljni u toku priprema i to njegovo ' Ja sam zelio Hrasnicu' je samo jos jedan od dokaza Papetove spremnosti da preuzme odgovornost čak i za tuđe sebične ispade.
Liverpool - 67 titles

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 13:40

Vozdra raja :D :D

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 14 maj 2014, 13:40

Uvjeti na pripremama ce bit takvi da ce biti lakse nogu izvrnuti, nego loptu sutnuti. Uredu da je lijepo vrijeme, govorio sam i prije tu su brda i cist zrak a blizu su i ostali sadrzaji, ali sad bi se zabrinuo da sam na Safetovom mjestu. U svakom slucaju sada smo u situaciji da imamo 6 najvecih vjernika na celu sa Zecom, Stevanovicem, Zahirovicem i ostala ekipa sa sireg spiska.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 maj 2014, 13:44

Alan Smit,to je tvoja pretpostavka, nagadjanje i spekulacije.Opasno je to raditi,sto bi rekli vi papetoljupci,narusavate atmosferu s tim spekulacijama bez dokaza.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 14 maj 2014, 13:45

I to je opravdanje? Igrači mu određuju gdje će održavati pripreme? Šta to govori o našem selektoru? Kakav je to njegov autoritet u reprezentaciji kada nije u stanju odrediti gdje će održati pripreme pred SP? Uzmimo recimo naše susjede, Hrvate; da Niki Kovaču počnu određivati planove za pripreme Modrić i Mandžukić, možeš li pretpostaviti šta bi se dogodili? Pošutao bi ih obojicu i nebi vidjeli SP-a, bez obzira kakve su zvijezde u svojim klubovima i reprezentaciji.

Džeki i Spahiću hvala za sve. Uradili su za svoju zemlju više nego cijela politička bagra za 20 godina, ali ako je istina da oni kroje pripreme, pozive za SP, tu se mora reagirati pod hitno. Prvo na fin način, porazgovarati. Ako neće fino, onda odstraniti sa priprema, pa i po cijenu da na SP-u bude debakl bez njih. Treba staviti jasno do znanja da se pozicija selektora mora poštovati i da selektorova mora biti zadnja, bez obzira ko tu poziciju obnašao. Dok ima povjerenje Saveza, on mora biti šef. Nisam baš pretjerani fan safeta Sušića. Ima čovjek jako čudnih, da ne kažem dubioznih, poteza, posebno u posljednje vrijeme, ali nema tog igrača koji smije da se miješa u selektorov posao.

Ako nije uredu, ako njegov rad ne zadovoljava kriterije, uručiti mu otkaz i dovesti nekoga ko će znati ukrotiti naše 'zvjezdice'. Ne ovako, kabadahijski, da imamo selektora i "selektore iz sjene" među igračima. Red i profesionalizam se moraju uvesti konačno u naš sport.

Što se tiče tvoje tvrdnje o Džeki i Spahiću, ja vjerujem da tu ima istine, jer je sam Ivica Osim nedavno u razgovoru za FTV rekao prilično otvoreno da je određenim igračima važno da se mogu provoditi u Sarajevu, a ne gdje su bolji uvjeti za pripreme. Ne samo za SP nego generalno.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 14 maj 2014, 13:50

revan je napisao/la:
I to je opravdanje? Igrači mu određuju gdje će održavati pripreme? Šta to govori o našem selektoru? Kakav je to njegov autoritet u reprezentaciji kada nije u stanju odrediti gdje će održati pripreme pred SP? Uzmimo recimo naše susjede, Hrvate; da Niki Kovaču počnu određivati planove za pripreme Modrić i Mandžukić, možeš li pretpostaviti šta bi se dogodili? Pošutao bi ih obojicu i nebi vidjeli SP-a, bez obzira kakve su zvijezde u svojim klubovima i reprezentaciji.

Džeki i Spahiću hvala za sve. Uradili su za svoju zemlju više nego cijela politička bagra za 20 godina, ali ako je istina da oni kroje pripreme, pozive za SP, tu se mora reagirati pod hitno. Prvo na fin način, porazgovarati. Ako neće fino, onda odstraniti sa priprema, pa i po cijenu da na SP-u bude debakl bez njih. Treba staviti jasno do znanja da se pozicija selektora mora poštovati i da selektorova mora biti zadnja, bez obzira ko tu poziciju obnašao. Dok ima povjerenje Saveza, on mora biti šef. Nisam baš pretjerani fan safeta Sušića. Ima čovjek jako čudnih, da ne kažem dubioznih, poteza, posebno u posljednje vrijeme, ali nema tog igrača koji smije da se miješa u selektorov posao.

Ako nije uredu, ako njegov rad ne zadovoljava kriterije, uručiti mu otkaz i dovesti nekoga ko će znati ukrotiti naše 'zvjezdice'. Ne ovako, kabadahijski, da imamo selektora i "selektore iz sjene" među igračima. Red i profesionalizam se moraju uvesti konačno u naš sport.

Što se tiče tvoje tvrdnje o Džeki i Spahiću, ja vjerujem da tu ima istine, jer je sam Ivica Osim nedavno u razgovoru za FTV rekao prilično otvoreno da je određenim igračima važno da se mogu provoditi u Sarajevu, a ne gdje su bolji uvjeti za pripreme. Ne samo za SP nego generalno.
Prijatelju ne nerviraj se,Safet je htio Ilidzu i Hrasnicu,to je rekao jos prije Nove godine.Ne iskljucujem mogucnost ni da je morao zbog nekih talova ljudi iz saveza a mozda i on licno ima neke talove.
Bezobrazno je optuzivati napamet Dzeku i Spahica da ne zele u Zenicu a nikad i nigdje to nisu rekli i ne postoji dokaz za to.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 maj 2014, 13:52

Zelio bih da komentarisem i ja malo Papetov spisak 24 - ice igraca. Doduse sa malim zakasnjenjem. Spisak je meni ispao ocekivan. Imam samo dvije zamjerke. Umjesto dvojice od ove trojice igraca ( Hadzic, Susic Sunjic ) je trebalo pozvati dvojac Zec i Prcic. I trebalo je itekako razmisliti o M. Vrancicu kao sto sam govorio i prije. Svi ostali pozvani igraci su OK. I ocekivani. Dodao bi jos da je spisak ovih preostalih 6 igraca skoro pa nebitan. Bitan bi bio ako bi se svih 30 pozvalo na pripreme ovako nije. Koliko ce igraca pozvati na pripreme spada u kategorju slobodnih odluka selektora. Ja bih doduse pozvao njih 30. Ali isto tako ima i logike u pozivanju samo 23,24 igraca. Trenutno je najvaznija zdrava klima u ekipi i oko nje.

Sto se taktike tice. Drago mi je da se sve vise ljudi slaze sa onim sto sam i ja govorio cijelo vrijeme. Protiv Argentine ( i mozda Nigerije ) igrati sa jednim napadacem i dvojicom pravih prodornih krila. Koji ce oz prodore imati i funkciju osiguravaca ispred bekova. Ili mozda Pjanicem da glumi desno krilo. Miske DA. Ali samo ako igraju iza njega dva zadnja vezna- radilice. I ako on igra klasicnu 10-tku iza Dzeke. Od njih dvojice ( zadnjih veznih ) bi trebao bar jedan biti pravi Razbijac. To bi po meni trebao da bude Besic. Koji je najveci dobitak ovog spiska.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 maj 2014, 13:59, ukupno mijenjano 2 puta.

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 14 maj 2014, 13:56

drummer je napisao/la:Alan Smit,to je tvoja pretpostavka, nagadjanje i spekulacije.Opasno je to raditi,sto bi rekli vi papetoljupci,narusavate atmosferu s tim spekulacijama bez dokaza.
Ne treba biti previše pametan i inteligentan da se zaključi da je tako.Dovoljno je bilo pratiti redovno sve intervjue vezane za reprezenatciju (Pape,Osim,ona debata o novinarstvu i sportu i sl.) i čitati između redova.
Kao što reče @revan, Osim je čak i direktno o tome govorio, bez okolišanja... samo što nije imenovao Džeku i Spahu, a jasno je ko su sultani među 'Zmajevima'.
Liverpool - 67 titles

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 14 maj 2014, 13:56

Sta se ljudi bunite pa nije Pape budala, zeli i on igracima uciniti uslugu jer nakon teske sezone potrebno je malo odmora i derneka za igrace. Pogotavo za ove sto igraju u qurcasporu, Hajduku itd.... . Tu su u Sarajevu glavne Tv kuce i treba tu isto koju pametnu da nam kazu kako pripreme teku u jako dobroj atmosferi uz muziku Halida, Harisa...
Vidim Pjanic se isto vec uzeo posla dok je dosao dok je sjeo i poceo po vinceku udarati.

Zao mi je nas najvise, sto smo ovoliko ovo cekali a na kraju ce sve postati ziva sprdnja.Samo molim Boga da nas Svijet ne zapamti po smijesnoj igri a mogli smo sigurno uz ozbiljnog trenera da ovih mjesec dana iskoristimo maksimalno i napravimo senzaciju u Brazilu. Ne mogu da ruzumije Safeta nikako, sve normalne reprezentacije su vec sebi nasle mjesta za normalne treninge samo smo mi u selundre otisli. Evo i nase komsije Hrvatska sa toliko svojih dobrih terena je odabrala Austriju.

SAFETE NAPUSTI SVETINJU I PREBACI SE U GERMANIJU KAO SEKRETARICA!!!!!!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 maj 2014, 13:57

AlanSmith14 je napisao/la:
drummer je napisao/la:Alan Smit,to je tvoja pretpostavka, nagadjanje i spekulacije.Opasno je to raditi,sto bi rekli vi papetoljupci,narusavate atmosferu s tim spekulacijama bez dokaza.
Ne treba biti previše pametan i inteligentan da se zaključi da je tako.Dovoljno je bilo pratiti redovno sve intervjue vezane za reprezenatciju (Pape,Osim,ona debata o novinarstvu i sportu i sl.) i čitati između redova.
Kao što reče @revan, Osim je čak i direktno o tome govorio, bez okolišanja... samo što nije imenovao Džeku i Spahu, a jasno je ko su sultani među 'Zmajevima'.
Vidimo na tvom primjeru.
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.