farinelli123 je napisao/la:A sta kazete na jeftiniju varijantu u vidu Thomas Tuchel-a?
Mislim da bi on mogao da izraste u trenera kalibra Klopp-a.

sto se tice taktickih zamisli, tuhel je ubjedljivo najjaci trener.
mislim da je na tom polju jaci i od hicfelda. nevjerovatno je da taj insan iz godine u godinu pravi pite ****, i uspijeva

kako je samo matirao nas i neutralisao nikada jaci dortmund
o njemu je govorio i kalmund.
bivsi menadzer ´apotekara´ u superlativima je govorio o tuhelu.
ono, poznaje sve zive i mrtve trenere od kojih je naucio sve i svasta, al´ ono sto je cuo od tuhela
da, cak se i iskusni ´kali´ ibretio kada mu je tuhel objasnjavao neke takticke zzamisli.
problem je u tome da li bi velike zvijezde pristale da ih vodi neki mladi trener?
bilo bi ekstra da preuzme salke ili volfs, prekuca ligu, pa tek onda da dodje u bayu.
najbolje bi bilo da dodje gvardiola. pravi ganci, mame mu se nadrajfaaam
kod bratko gvardi vazi pravilo: s postenima posteno, s ciganima po mome tj. ciganski.
ugladjen, mere kulturno, vrhunski strateg, markantna licnost sposobna da se nametne drugima tj. da pridobije igrace koji ce ga slijediti, vrhunski strateg koji je ucio od najboljih, itd.
ne treba zaboraviti da je ucio od van gaala - cove koji je po mnogima jedan od najboljih fudbalskih ucitelja svih vremena. gvardo bi nastavio tamo gdje je stao gaaal i napravio masinu da joj nema ravne.
najvise me raduje to sto bismo se kutarisali gomeza,

pa morbit i svajna.