Kažem da navijači odrade što je do njih. Neće ni Uprava s.ranja pravit' ako ima posjete. Velika javnost ne dopušta malverzacije. Da me se ne bi pogrešno shvatilo, itetkako da može i mora bolje, ali navijači se moraju vratiti na stadion ako im je stalo do napretka našeg kluba.mellow je napisao/la:Pa rekao sam već da raja treba dolazit na stadion ali isto tako nije teško skontat ni zašto ne dolazi. Ljudima je više dosta borbe za ostanak i prosječnosti. 7 klubova je osvajalo titulu od osnutka Premijer lige,među njima i "velikani" poput Modriče i Leotara. I da Velež u jednoj takvoj ligi nikad nije uspio priprijetiti vrhu i završiti iznad 7.pozicije.
Isto kao što navijači trebaju dolazit na utakmice tako i uprava kluba mora napraviti nešto da nas dovede u sam vrh lige,ako već ne do naslova onda barem do Europe. Jer liga je daleko od kvalitetne,čak i oni klubovi koji izađu u Europu tamo budu napucani već u pretkolima.
Uspjeh kluba i posjećenost su povezani. Klubu je lakše uspjet ako je stadion ispunjen,navijači će dolaziti u većem broju ako je klub bolji i tako ukrug.zizu1991 je napisao/la: Kažem da navijači odrade što je do njih. Neće ni Uprava s.ranja pravit' ako ima posjete. Velika javnost ne dopušta malverzacije. Da me se ne bi pogrešno shvatilo, itetkako da može i mora bolje, ali navijači se moraju vratiti na stadion ako im je stalo do napretka našeg kluba.
"mellow" evo ti jedno direktno pitanje.Da li ti sebe smatras navijacem Veleza(eto sam sebe uitaj) i ako jesi zasto ne ides na svaku utakmicu Veleza da ga podrzis(jedini razlog nedolaska moze biti bolest ili ako si prinudjen da radis u to vrijeme kad je utakmica.Ako pak sebe ne smatras Velezovim navijacem onda ne znam sto trosis vrijeme ikako na ovim temama,imas tamo tema kao sto su muzika i zabava mozda su interesantnijemellow je napisao/la:Slažem se da bi ljudi trebali dolazit na stadion bez obzira na rezultate kluba. Ali budimo realni,većina ljudi nisu toliko navijački nastrojeni kao oni što se registriraju na forum i pišu o tome.
Takvi ljudi će otići samo na derbije a na ostale utakmice će ići jedino ako vlada velika navijačka euforija koje oko Veleža odavno nema.
Jedan od razloga je i stadion. Prva stvar,previše je udaljen od Mostara. Ima dosta onih koji nemaju auto te onih koji bi dolazili na utakmice da je stadion blizu. Druga stvar je sama atmosfera na stadionu. Jednostavno nemaš osjećaj da se tamo igra neka važna utakmica. Kako ćeš i imat kad je stadion na livadi,5km udaljen od grada i okružen svime i svačim što ne priliči jednom nogometnom stadionu. Čak i da je stadion pun ta stvar se ne može promijeniti a u zadnje vrijeme ne da je pun nego je skoro u potpunosti prazan.
Veležov prioritet morala bi biti gradnja novog stadiona u Sjevernom logoru. Ne mora to biti velik stadion,nek ima 10000 mjesta al barem da liči na nešto. Barem jedna tribina natkrivena,u okruženju koje priliči nogometnom stadionu a ne poljoprivednom imanju.
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:S F S N
Privrženost Veležu se u ovom gradu uvije imala jednu specifičnu boju. Posjeta utakmici je bila samo jedan dio te privrženosti. Neko je dobro primijetio, ni u najbolja vremena Veleža posjete nisu bile nešto ekstremne, znalo se tri-četiri (ili pet-šest , nebitno) hiljada ljudi koji dolazi na svaku utakmicu, ma svi imali svoja mjesta deset metara gore, deset dole, osim na velikim derbijima, odlučnim utakmicama i slično. Al to što neko ne bi išao na sve utakmice nije značilo nužno da on ne osjeća Velež punim srcem. Ideš sa utakmice kući, a sa balkona starije žene, dede, nene, djeca pitaju, koliko smo igrali, ko je dao golove..i tako to. To je bio Velež i njegova simbioza sa Mostaromzizu1991 je napisao/la:Tačno je, jedno drugo uslovljava, ali navijačka svijest mora biti jača. Nemoguće da je da samo 300 ljudi osjeća ovaj klub i u dobru i u zlu.
Ne mogu navijači 20 godina "odrađivat što je do njih", bez ikakva rezultata s druge strane, u ovom gradu i u ovakvoj trenutnoj situaciji to je vrlo teško.zizu1991 je napisao/la: Kažem da navijači odrade što je do njih. Neće ni Uprava s.ranja pravit' ako ima posjete. Velika javnost ne dopušta malverzacije. Da me se ne bi pogrešno shvatilo, itetkako da može i mora bolje, ali navijači se moraju vratiti na stadion ako im je stalo do napretka našeg kluba.
Haj i meni na PM pošalji.AlemC85 je napisao/la:daj na pp, ako može.MostaracVelezovac je napisao/la:Evo cuo sam nesto fino... ali necu vamo nista - cuce se.... ali me podsjeti:
Kako se na Mostarskom kaze ljubicasta?
Lila.
A kako se kaze zelenoljubicasta?
Elhamdu lila!![]()
![]()
![]()
Da, tačno. Smjena generacija je dosta toga sje*la.Chupacabra je napisao/la:Ne mogu navijači 20 godina "odrađivat što je do njih", bez ikakva rezultata s druge strane, u ovom gradu i u ovakvoj trenutnoj situaciji to je vrlo teško.
Upravu si, al stvar je puno komplikovanija, da ti iskreno kažem ne znam ni šta podrazumijeva ta "smjena generacija", jer meni se čini da u nas do tog dolazi svako 2-3 sezone.zizu1991 je napisao/la:Da, tačno. Smjena generacija je dosta toga sje*la.Chupacabra je napisao/la:Ne mogu navijači 20 godina "odrađivat što je do njih", bez ikakva rezultata s druge strane, u ovom gradu i u ovakvoj trenutnoj situaciji to je vrlo teško.
ma ja razumijem i ekonomsku situacija da se ipak treba potrositi i za karte i za gorivo do Verapcica,i za te ljude uopste ne govorim.mellow je napisao/la:Svi smo mi ovdje navijači Veleža jer da nismo ne bi trošili vrijeme pisajući vamo po forumu.
I ne znam zašto uopće spominješ gašenje kluba,ja sam samo rekao da bi se trebalo raditi na novom stadionu a dotad će se utakmice igrat u Vrapčićima kao i sad.
Ali pored stadiona Velež treba rezultate i nekakvu euforiju da bi ljudi počeli dolaziti na stadion.
Eno uzimimo Zrinjski za primjer. Ne volim ih ali mora im se odati priznanje. Nitko im nije davao šanse za naslov ali oni su polako ustrajali u tome,polako stvarali atmosferu i euforiju pred svaku utakmicu (protiv Radnika i Borca ih je došlo gledati dosta ljudi) da bi na kraju privukli 7000-8000 protiv Širokog.
Ista stvar i sa Veležom. Nek se bore za titulu ili mjesto u Europi i stadion će biti pun do zadnjeg mjesta.
Naša liga jednostavno nije dovoljno kvalitetna da bi privukla ljude ukoliko se ekipa nema za šta boriti. Ne možeš očekivati da će 5000 ljudi doći gledat Velež koji ne može ni gore ni dole na tablici protiv davljenika poput Rudara.
Nek je taj isti Velež 2. na tablici i tu istu utakmicu protiv Rudara bi bio pun stadion.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.