Mah mislim da je slična situacija, Barca i Real su opet uzeli maksimum maksimuma, a ovi ostali za koliko su mogli prodati. Naredne sezone ide kolektivno pa će se to fino rasporediti.KopLfc je napisao/la:Da,promijenjeno je,ali ne znam kakva je sad situacija u Španiji,moze li neko postaviti taj podatak ?
Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Lige petice
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Joj reakcije, kao da sam postavio sliku iz proslog vijeka a ne od pretprosle sezone. Moze biti da je promjenjeno, cekamo da postavite te promjene. ALi ovo je sistem koji je vazio godinama, mozda i decenijama.
- invincible1921
- Kontakt:
Znaci istok je u nba jaci od zapada bio kad je leborn igro u Majamiju ?
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 26 avg 2015, 01:35, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pa sta bi tek bilo da je u Spaniji postena raspodjela sredstava? 6,7, mozda i 8 predstavnika u LP! Nebo je granica, a mozda ni ono!

Lijepo je to čuti @Mesilla.
Bilo bi lijepo kada bi @Paradajz bacio koju o ovoj raspravi,vjerujem da bi se moglo šta i pametno čuti od najvećeg stručnjaka na forumu za fudbal.

Bilo bi lijepo kada bi @Paradajz bacio koju o ovoj raspravi,vjerujem da bi se moglo šta i pametno čuti od najvećeg stručnjaka na forumu za fudbal.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
Jara , kolika je razlika u parama covjek bi na prvu pomislio da Atletico nije u stanju parirati CSKA.U sustini totalno iskrivljena slika , kako na sportskom polju tako i na trzistu.
- calcio
- Kontakt:
Barca i Real bi bili siromasniji (slabiji), liga bi bila izjednacenija.SlevinKelevra je napisao/la:Pa sta bi tek bilo da je u Spaniji postena raspodjela sredstava? 6,7, mozda i 8 predstavnika u LP! Nebo je granica, a mozda ni ono!![]()
Zato što se to mijenja od naredne godine, a ti stavljaš staru slikucalcio je napisao/la:Joj reakcije, kao da sam postavio sliku iz proslog vijeka a ne od pretprosle sezone. Moze biti da je promjenjeno, cekamo da postavite te promjene. ALi ovo je sistem koji je vazio godinama, mozda i decenijama.
http://www.totalsportek.com/money/spani ... ion-model/
TV Rights Money Distribution Model For La Liga:
From the 93% rights money allocated division I & II, 10% goes to division II ( Liga Adelante) teams while rest of the money will be distributed among 20 La Liga teams according to following formula.
50% Equal share for all 20 clubs in La Liga
25% Merit money based on how the clubs finish in the table in last 3 years.
25% According to **** generation ability of clubs
So the new distribution system is pretty much similar to what English Premier League installed but the biggest difference being one major clause in the new legislation which states that no club should get less money with the new system what they are getting right now. Which means Real Madrid and Barcelona will still be making around somewhere €140 million a year.
mada ne znam cemu uopšte ova prica oko TV prava

Ne žive klubovi samo od TV prava, nisu to jedini prihodi
calcio je napisao/la:Barca i Real bi bili siromasniji (slabiji), liga bi bila izjednacenija.SlevinKelevra je napisao/la:Pa sta bi tek bilo da je u Spaniji postena raspodjela sredstava? 6,7, mozda i 8 predstavnika u LP! Nebo je granica, a mozda ni ono!![]()

eh da, baš bi Barca i Real bili siromašniji zbog TV prava, a liga izjednacenija

Zadnja izmjena: let3, dana/u 26 avg 2015, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
Barcu neće plaho pogoditi ova nova raspodjela, jer ističe ugovor sa Katarom pa će se od glavnog sponzora na dresovima obrnuti znatno veći novac. Uz to se još pregovara sa Nikeom, jer im je samo Barca ostala od jačih klubova. O Realu je mislim suvišno i pričati. Uostalom, **** bi pristali na takvu raspodjelu da im toliko znači. 

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- calcio
- Kontakt:
let3 je napisao/la:calcio je napisao/la:Barca i Real bi bili siromasniji (slabiji), liga bi bila izjednacenija.SlevinKelevra je napisao/la:Pa sta bi tek bilo da je u Spaniji postena raspodjela sredstava? 6,7, mozda i 8 predstavnika u LP! Nebo je granica, a mozda ni ono!![]()
![]()
eh da, baš bi Barca i Real bili siromašniji zbog TV prava, a liga izjednacenija....jesi li ti završio ekonomiju na onom "univerzitetu" u Travniku ili Busovči
Pa umjesto 140 miliona godisnje primali bi mozda 70-90 miliona. Zakljucak: bili bi siromasniji.
Druge ekipe bi primale vise, zakljucak bili bi bogatiji. Mogli bi kupovati bolje igrace, poostali bi konkurentniji na sportskom planu.
Zakljucak: liga bi sa tim postala malo izjednacenija.
Logika druze. Ako postenije raspodjelis pare, doci ce do reakcije.
Ako sa druge strane godinama, mozda i decenijama, sistematski raspodjelujes pare na nacin da bogati dobijaju vecinu, doci ce do toga da ce liga postati ovakva kakva jeste danas: Atletico jednom u 10 godina osvoji ligu = senzacija!
A vidim prema ovim promjenama koje spominjete Barcelona i Real ce i dalje primati isto para. Strasne promjene.
- Donnie Darko
- Kontakt:
A ovo je kao odgovarajuće poređenje?invincible1921 je napisao/la:Znaci istok je u nba jaci od zapada bio kad je leborn igro u Majamiju ?
Kada bi izbacio sa zapada Spurse, Oklahomu i Memphis, dalo bi se pričati. EPL trenutno nema ništa što sliči takvim ekipama. Chelsea je najjači, a prošle sezone smo vidjeli koliko su oni u biti neozbiljna ekipa kada ih je išamarao PSG, samo što se iživljavaju na još neozbiljnijoj konkurenciji. Ako ćeš se voditi NBA analogijom, oni bi bili nešto u rangu Clippersa. City također neozbiljna ekipa što je iz godine u godinu sve očiglednije, u europi ni u jednom jedinom trenutku nisu bili faktor, eto nek su Lakersi iz te ere. O ostalima da ne govorim, Arsenal je u rangu Portlanda, United je u rangu Phoenixa, Liverpool je u rangu Denvera, Tottenham je u rangu Wolvesa.
A bgm, ako ćeš ići sa takvim zapadom na Miami, Indianu, Chicago i ostale, bgm nećeš se provesti baš lijepo.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 26 avg 2015, 01:48, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
Španija da nema Reala i Barce ta liga ne bi nikog interesovala i to je moje misljenje za koje vjerujem da je tacno
Vamo u PL izbaci koga hoces opet ce bit puni stadioni pratice se sirom svijeta....
Ta dva kluba nisu relevantna da se i sa kim porede jer su prejaki za sve ostale. Ja opet ponavljam fkt ne znam nijednu osobu koja ce radije gledati utakmicu Sosijedad Malaga, prije lupam Newcastle-Tottenham

Ta dva kluba nisu relevantna da se i sa kim porede jer su prejaki za sve ostale. Ja opet ponavljam fkt ne znam nijednu osobu koja ce radije gledati utakmicu Sosijedad Malaga, prije lupam Newcastle-Tottenham
=\_1921_/=
Ali ubjedljivo najjače u ovim raspravama je
izbaci ovog, ubaci ovog...

Zadnja izmjena: messilla, dana/u 26 avg 2015, 01:46, ukupno mijenjano 1 put.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- Donnie Darko
- Kontakt:
Šta bi bilo kad bi bilo.invincible1921 je napisao/la:Španija da nema Reala i Barce ta liga ne bi nikog interesovala i to je moje misljenje za koje vjerujem da je tacnoVamo u PL izbaci koga hoces opet ce bit puni stadioni pratice se sirom svijeta....
U tom tvom imaginarnom univerzumu u kojem nema Barce i Reala, EPL je možda i najjači. U realnom svijetu, gdje te dvije ekipe, zajednom sa ostatkom svoje lige šamaraju zanimljive Engleze i pišaju se po njihovim punim stadionima, to sigurno nije slučaj, ma koliko ti vjerovao

Nikad niti jedan španski klub nece biti bogatiji i močniji od Reala i Barce (od Reala posebno, dok je Florentino Perez tamo) ....dakle nikadcalcio je napisao/la:
Pa umjesto 140 miliona godisnje primali bi mozda 70-90 miliona. Zakljucak: bili bi siromasniji.
Druge ekipe bi primale vise, zakljucak bili bi bogatiji. Mogli bi kupovati bolje igrace, poostali bi konkurentniji na sportskom planu.
Ako sa druge strane godinama, mozda i decenijama, sistematski raspodjelujes pare na nacin da bogati dobijaju vecinu, doci ce do toga da ce liga postati ovakva kakva jeste danas: Atletico jednom u 10 godina osvoji ligu = senzacija!
A vidim prema ovim promjenama koje spominjete Barcelona i Real ce i dalje primati isto para. Strasne promjene.

kako ne kontaš da TV prava nisu jedini izvor prihoda

misliš da ce postati nešto jaci sa tim u odnosu na ova dva kluba

kako da ne

- invincible1921
- Kontakt:
Koju bi tekmu prije pogledo izaberi ?Donnie Darko je napisao/la:Šta bi bilo kad bi bilo.invincible1921 je napisao/la:Španija da nema Reala i Barce ta liga ne bi nikog interesovala i to je moje misljenje za koje vjerujem da je tacnoVamo u PL izbaci koga hoces opet ce bit puni stadioni pratice se sirom svijeta....
U tom tvom imaginarnom univerzumu u kojem nema Barce i Reala, EPL je možda i najjači. U realnom svijetu, gdje te dvije ekipe, zajednom sa ostatkom svoje lige šamaraju zanimljive Engleze i pišaju se po njihovim punim stadionima, to sigurno nije slučaj, ma koliko ti vjerovao
Svaka cast spancima za uspjehe u evropi ja ovdje govorim za ligu opcenito i kad to kazem mislim na sve klubove koji u istoj igrjau
=\_1921_/=
znaš kako se kaže - mišljenje je ko šupak, svak ga imainvincible1921 je napisao/la:Španija da nema Reala i Barce ta liga ne bi nikog interesovala i to je moje misljenje za koje vjerujem da je tacnoVamo u PL izbaci koga hoces opet ce bit puni stadioni pratice se sirom svijeta....

naravno da ce uvijek gledati prije Malaga- Sociedad, nego NCU - Tottenham...kao što vec godinama i gledam, uostalom

Zadnja izmjena: let3, dana/u 26 avg 2015, 01:52, ukupno mijenjano 1 put.
- calcio
- Kontakt:
let3 je napisao/la:Nikad niti jedan španski klub nece biti bogatiji i močniji od Reala i Barce (od Reala posebno, dok je Florentino Perez tamo) ....dakle nikadcalcio je napisao/la:
A vidim prema ovim promjenama koje spominjete Barcelona i Real ce i dalje primati isto para. Strasne promjene.a možda ni tad
![]()
kako ne kontaš da TV prava nisu jedini izvor prihoda...evo o naredne godine ide nova raspodjela tih prava, neki bi rekli poštenija i pravednija, OK- ali to nece puno poremetiti ova dva giganta, niti nešto pretjerano smanjiti jaz....dobit ce više para od TV prava, Barca i Real manje i šta s tim??
misliš da ce postati nešto jaci sa tim u odnosu na ova dva kluba![]()
kako da ne
Pa ima tu istine. Sjecam se da je Perez u proslom mandatu isposlovao da grad Madrid kupi od Reala neki njihov kamp za treninge za neku basnoslovnu cifru.... daleko iznad realne cijene ako se dobro sjecam.
Ogromne se pare tu okrecu. Politicke veze se potezu, usluga za uslugu itd.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Šta koju bih tekmu prije pogledao? Pa gledam Špance više čitav život.invincible1921 je napisao/la:Koju bi tekmu prije pogledo izaberi ?Donnie Darko je napisao/la:Šta bi bilo kad bi bilo.invincible1921 je napisao/la:Španija da nema Reala i Barce ta liga ne bi nikog interesovala i to je moje misljenje za koje vjerujem da je tacnoVamo u PL izbaci koga hoces opet ce bit puni stadioni pratice se sirom svijeta....
Svaka cast spancima za uspjehe u evropi ja ovdje govorim za ligu opcenito i kad to kazem mislim na sve klubove koji u istoj igrjau
Što se liga tiče, ekipe iz donjeg dijela EPL-a jesu jače od onih iz Primere, ali ta razlika nije ni blizu dovoljna da se nadoknadi zaostatak timova iz vrha EPL-a za onima iz vrha Primere (drugi dio ove rečenice nije moje mišljenje, već je činjenica, odnosno čista matematika).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.