FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 57

Rekordmeister
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Rekordmeister » 15 dec 2013, 23:16

Kaunas je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:slika

Thomas Schaaf postaje u zimskoj pauzi najvjerovatnije novi trener Schalkea. Kelleru ne može više pomoći ni današnja pobjeda, a ni to ako pobijedi u zadnjem kolu prvog dijela sezone. Uprava kluba izgleda sve odlučila, a sutra bi nadzorni odbor trebao dati zeleno svjetlo...
jel ovo onaj sto je bio trener Werdera?
Jeste.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 dec 2013, 23:52

Ako je ovo istina, odlicno za Schalke. ;)

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 dec 2013, 00:08

Schaaf je dobar trener ali mi je previše previše old school. Nije mi jasno kako će on to biti dugoročno rješenje na poziciji trenera u klubu kakav je Schalke? Na proljeće nas čeka jak protivnik u LP a u Junguzligi gostujemo Dortmundu, Bayernu i Guzenu.
Biće mi stvarno žao gospodina Schaafa kad ga nogiraju nakon 6 mjeseci.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 16 dec 2013, 00:16

Schaaf je odlican strucnjak, i nema toga danas old school, ili prati trend ili noga.. Koliko znam da je poznat po rigoroznim treninzima, cak i brutalnim.. 8-)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 16 dec 2013, 00:20

A sad da li ti mislis da je old school zbog godina, ili mozda zbog nacina igre koji misli primjeniti. To def. necemo znati dok ga ne vidimo na djelu. Uglavnom dok je imao pravi materijal, odijelo mu je bilo poprilicno nepoderivo, a i lijepo za oko, najljepse jedan period u citavoj BL. Poprilicno sam siguran da moze da gaji moderan fudbal, i fleksibilan je sto se tice postavke, znamo koliko je dugo igrao sa dijamantom u vezi, pa je presao na 5 igraca u vezi, s obzirom na profil igraca kojima je raspolagao. Ako se sjecas da je na proslogodisenjem liga cupu werder igrao najbolje od svih ekipa u globalu, stojali su poprilicno visoko, sa velikom dozom presinga. Znam da liga cup uopste nije neko mjerilo, ali nije bilo zgoreg spomenuti :)). A i ja bi ga jako volio vidjeti ponovo u Buli, posebno jer to ovaj put nije Werder, jer ce ovo biti prava prilika da se vidi kakav je trener.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 dec 2013, 00:47

samo da Seo ne izgubi startno mjesto kod Schafa, nadam se da će biti i njegov miljenik kao što je Kelerov
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 dec 2013, 00:56

Onaj uhljup keller tek sad skontao da je u ovoj situaciji u kojoj je schalke najbolje da kpb igra centralnog veznog .da je to radio od pocetka sezone sad bi imali najmanje 10 bodova viska I nebi strijepili do zadnjeg kola u lp. Od kako kpb zaigra tu izbacismo basel I ev sad ova pobjeda protiv jadnog freiburga. Hvala bogu pa su u upravi skontali da od kellera nema fajde uprkos ovim pobjedama... Sto se schaafa tice , kakav god napredak da napravimo dobro ce biti jer sa kellerom nije bilo nikakvog tj prakticno godinu dana smo u istom mjestu.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 16 dec 2013, 01:54

Svakako da je Schaaf bolja opcija od Kellera ali mišljenja sam da on nije najbolje riješenje za Schalke na duži period... Ne bih sad puno da obrazlažem svoju tezu jer mi je mrsko i kasno je :mrgreen: ali jednostavno imam neki osjećaj da to i neće funkcionisati baš tako dobro kako neki misle...

Mislim da bi za Schalke Tuchel bio najbolja opcija za trenera. Vrstan taktičar, disciplina na prvome mjestu, trener s mu.dima što bi se reklo... Mlad trener na duge staze... Ali Tuchel bi i koštao :!:

Ali Schalke-u finansijska situacija i nije baš blistava i zbog toga su za trenera morali potražiti nekog među ovima bez angažmana...

Treba se nekad i iskešat za dobrog trenera, jer je dobar stručnjak bitan kao i dobar igrač, vjerovatno i bitniji... Ako su mogli bacit 9 mil za Szalaia, mogu onda dati i milionče za Tuchela.
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 dec 2013, 10:49

Schalke je demantovao jutros pisanja BILD-a, ali to ne mora nista da znaci mozda time zele zadrzati koncentraciju kod igraca i trenera pred posljednju utakmicu ove polusezone.

Misljenja sam da Schaaf nije pravo rijesenje za Schalke i to iz vise razloga, no ako Heldt smatra da ih moze podici na jedan veci nivo onda....

Kao prvo Schaaf je navikao da radi u mirnim uslovima, a poznato je kakvo je Schalke mjesto i da rijetki tu uspjevaju. Zatim mislim da njegova filozofija igre za gol vise, vise ne prolazi u modernom fudbalu - osim ako ne posjedujes kvalitet Bayerna - a pitanje je je li on u stanju promjeniti svoju filozofiju koju je igrao 14 godina.

Za Schalke bi po mom misljenju najbolje rijesenje bio Streich ili Tuchel, a za ovog drugog nisam siguran da ga mogu dobiti prije isteka njegovog ugovora u Mainzu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 dec 2013, 12:09

Ja eto mislim da bi Schaaf mogao biti taj pravo covjek za Schalke, covjek koji ce ih dici u nebesa i sa kojim ce imati priliku da se bori za titulu u ligi. Werder je svojevremeno sa poprilicno losijom ekipom od danasnjeg Schalkea igrao sjajno i to sve pod palicom ovog trenera. Doduse, konkurencija jeste bila slabija.

Nadam se da ce danas dobiti nekog protivnika sa kojim mogu igrati, a poznavajuci Schalke oni su cudni, znaju eksplodirati da ti nie normalno. :mrgreen:

Edit: Real. :(
Kraj za Rudare vec u osmini finala ali oni su svoje odradili.
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 16 dec 2013, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 dec 2013, 12:35

Sa punim sastavom Schalke može namučiti Real na domaćem terenu, ali teško da mogu iznenaditi u dvije utakmice. Nadam se da čće Kyriakos biti spreman, a i Klaas. Upravo u ovakvim mečevima fali neko kao što je Hoger.

Očekujem jako defanzivnu postavu. Šteta što se prvi meč igra u Gelsenkirchen-u.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 dec 2013, 13:11

Neutral je napisao/la: Šteta što se prvi meč igra u Gelsenkirchen-u.
Mislim da ovaj put i nije steta...u Madridu bi svakako izgubili i Real bi ih iskontrirao u Njemackoj.Ovako imaju priliku da odigraju dobar mec i mozda izvuku neku minimalnu pobjedu i tako u drugoj utakmici oni budu ti koji ce igrati na kontra-napad.

U svakom slucaju sanse su mizerne,ako ih uopste ima.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 16 dec 2013, 14:06

Ne otpisujte Schalke tako lako,ljudi su u ovoj fazi takmicenja i sa teskim protivnicima uvijek nalozeni do bola
Mislim da ce se do februara poboljsat dosta stvari kod njih sa Schaffom,jos ako se vrate Klass i Grk bit ce super,tu su jos uvijek dobri Farfan te u super formi Draxler i mali Meyere
Prolaz ce bit poznat tek u Madridu ja to garantujem
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 dec 2013, 14:39

Nazalost Schalke nije imao srece u zrijebu, no sta je tu je...
Nadam se da ce biti u stanju u kompletnom sastavu se suprostaviti Real-u i da ce uspjeti skupo prodati kozu.

Treba vidjeti sta ce donijeti sve izvjesnija promjena trenera, no gledajuci trenutnu situaciju nazalost u 1/8 finala je za Schalke kraj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 dec 2013, 21:34

Dobro bice bar love od tv prava ipak real je to. Sanse imamo samo ukoliko se rjesimo kellera, pojacamo na poziciji centralnog veznog I desnog beka, budemo u punom sastavu(izuzimajuci hogera koji je out do aprila) I da nam se potrefi par drugih okolnosti npr povreda ronalda plus odredzena doza srece itd... Treba uzeti u obzir I cinjenicu da su svabske ekipe rak rana reala u eurokupovima ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 dec 2013, 21:38

Ovoj ekipi fali jedan jako kvalitetan golman. Imaju odličan mlad tim koji će vremenom biti bolji ali golmansku poziciji moraju riješiti. Kako bi uboli sa der Stegenom 8-)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 17 dec 2013, 05:08

Neutral je napisao/la: der Stegenom 8-)
Ko ti je taj ? :?

Schalke uopšte ne treba da pomišlja na to da ga pokuša dovesti, realno je da tu nemaju nikakvih šansi...

On će najvjerovatnije u Barcu idućeg ljeta ili ako se odluči za ostanak u Gladbachu onda za tri godine u BvB ili Bayern
Agieren statt reagieren

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 dec 2013, 07:18

:mrgreen:

Ja bi volio da ostane u Bundesligi, ali ako ode da to bude za masne pate.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 dec 2013, 17:25

Velika šansa za Schalke da se približi vrhu (drugoj poziciji) jer su i Bayer i BvB kiksali.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 dec 2013, 13:07

Danas Alfred Draxler u Doppellpassu spominje neke detalje oko pregovora sa Schafom. Bild je objavio bio da je već s Thomasom sve gotovo i da postaje novi trener. Draxler je ponovio da je ugovor bio spreman, ali je Schaf navodno postavio još neke uslove, a Keller je malo zaredao s pobjedama (ostvario 2) te plasirao se u osminu finala LP. Tada je došlo do preokreta. Iako će Schalkeova uprava još jednom razgovarati s Kellerom (vjerovatno danas) sve ide ka tome da će Keller i u drugom dijelu sezone ostati trener Schalkea...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.