Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JuventinoVero
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la JuventinoVero » 28 sep 2014, 20:47

Zbog ovakvih meceva i atmosfere se zavolila serie a..uvijek sam u ovim derbijima navijao za sampu..sad ne mogu zbog mihajlovica pa cu ostati neutralan i uzivati :-D
#ALLEGRIOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 28 sep 2014, 22:02

Jao Perina, šta mu se dešava... :roll:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 28 sep 2014, 22:21

Manolo rješava derbi. :cool:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 28 sep 2014, 22:22

Manolo :tokralju:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 28 sep 2014, 22:38

Ferrero :bow: :urnebes:
[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 sep 2014, 22:55

asr_pd je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la:najgora liga na svijetu!
tempo igre ko vrbanjuša-saobraćajac!
svaka utakmica cvajte je zanimljivija od BILO KOJE UTAKMICE iz SERIE A!
Tuzno je sto mnogi ljudi citav zivot prate fudbal, a sustinski nikad ne shvate tu igru. Koliko samo poznajem likova poput ovoga, koji igru ocjenjuju na osnovu njene dinamike, idi gledaj Meinz-Hoffenheim, ne soli pamet drugima.
Momak ne soli pamet nego realno gleda na stvari.Italijanska liga je nekad bila br.1 i kvalitet fudbala je bio izrazito visok sad su pali na rang potrugalske lige,utakmice su u većini slučajeva dosadne i monotone.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 28 sep 2014, 23:03

Saurman je napisao/la:
asr_pd je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la:najgora liga na svijetu!
tempo igre ko vrbanjuša-saobraćajac!
svaka utakmica cvajte je zanimljivija od BILO KOJE UTAKMICE iz SERIE A!
Tuzno je sto mnogi ljudi citav zivot prate fudbal, a sustinski nikad ne shvate tu igru. Koliko samo poznajem likova poput ovoga, koji igru ocjenjuju na osnovu njene dinamike, idi gledaj Meinz-Hoffenheim, ne soli pamet drugima.
Momak ne soli pamet nego realno gleda na stvari.Italijanska liga je nekad bila br.1 i kvalitet fudbala je bio izrazito visok sad su pali na rang potrugalske lige,utakmice su u većini slučajeva dosadne i monotone.
Utakmice Serie A su dosadne i monotone... :yawn: Al sta reci za utakmice Bundeslige onda... Skart zivi ... I usput prati ti tamo derbije Hoffe i Frankfurta :rol: :urnebes: a nas pusti da uzivamo u stvarnim derbijima kakvi su Genoa- Sampdoria, utakmica kakvu nikako u Bundesci i ne mozes vidjeti za citavu god igranja....

I Seria A nije gledana :lol: .. Al naravno za TV prava unistava njemacku ligu... Skoro 300mil vise se placaju TV prava za Seriu A u odnosu na Bundesku.... I to pokazuje sta ljudi vise vole da gledaju... Najkultniju ligu ili odron svapsko-kobaja ligu.... :salut:
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 28 sep 2014, 23:06

Zanimljivo kako znate da su utakmice dosadne, a ne gledate ih uopšte :roll:

Slobodno pratite raspalu Bundesligu i bezmude parmake u odbranama, paradu golova i atomski fudbal :crazy:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 sep 2014, 23:06

MrMuscle je napisao/la: Utakmice Serie A su dosadne i monotone... :yawn: Al sta reci za utakmice Bundeslige onda... Skart zivi ... I usput prati ti tamo derbije Hoffe i Frankfurta :rol: :urnebes: a nas pusti da uzivamo u stvarnim derbijima kakvi su Genoa- Sampdoria, utakmica kakvu nikako u Bundesci i ne mozes vidjeti za citavu god igranja....
Pa da utakmice Genoa - Sampdoria naprosto pucaju od kvalitete, golovi padaju kao na filmskoj traci.

Dovoljno je pogledati prosjek golova između ove dvije lige pa ćeš vidjeti gdje je zanimljivije.

Koliko je Serija A gledana vidi se po posjeti na stadionima. :kafa:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 28 sep 2014, 23:12

Saurman je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la: Utakmice Serie A su dosadne i monotone... :yawn: Al sta reci za utakmice Bundeslige onda... Skart zivi ... I usput prati ti tamo derbije Hoffe i Frankfurta :rol: :urnebes: a nas pusti da uzivamo u stvarnim derbijima kakvi su Genoa- Sampdoria, utakmica kakvu nikako u Bundesci i ne mozes vidjeti za citavu god igranja....
Pa da utakmice Genoa - Sampdoria naprosto pucaju od kvalitete, golovi padaju kao na filmskoj traci.

Dovoljno je pogledati prosjek golova između ove dvije lige pa ćeš vidjeti gdje je zanimljivije.

Vidi se u 300mil razlike... :salut: A sto se tice golova i tako to... Povrsno gledanje fudbala, al nije da nismo navikli od tebe i takvih :kafa:
Ovakvim jeftinim trolanjem od PDF-a do PDF-a mozda nekog na koncu i uvjeris da gleda sranj.e od Bundeske.... Al nas sa ovog PDF-a tesko.. Jer mi vec gledamo najkultniju ligu ikad i definitivno najzanimljiviju za pratiti jer nismo bukvalci i povrsnjaci, a fudbal nisu samo golovi....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 sep 2014, 23:26

MrMuscle je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

Vidi se u 300mil razlike... :salut: A sto se tice golova i tako to... Povrsno gledanje fudbala, al nije da nismo navikli od tebe i takvih :kafa:
Ovakvim jeftinim trolanjem od PDF-a do PDF-a mozda nekog na koncu i uvjeris da gleda sranj.e od Bundeske.... Al nas sa ovog PDF-a tesko.. Jer mi vec gledamo najkultniju ligu ikad i definitivno najzanimljiviju za pratiti jer nismo bukvalci i povrsnjaci, a fudbal nisu samo golovi....
Pa ako je tebi zanimljivo gledati 0:0 u 5 od 6 utakmica onda u redu.Ja i mnogi drugi ljubitelji fudbala žele vidjeti golove,trku a to Bundesliga kao i Engleska pružaju, ne želim gledati glumatanja i prenemaganja kao i mcvaranje lopte do besvjesti.Zato su u Italiji otjerali i ono malo navijača što je bilo na stadionima svojim antifudbalom.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 28 sep 2014, 23:32

Saurman je napisao/la: Pa ako je tebi zanimljivo gledati 0:0 u 5 od 6 utakmica onda u redu.Ja i mnogi drugi ljubitelji fudbala žele vidjeti golove,trku a to Bundesliga kao i Engleska pružaju, ne želim gledati glumatanja i prenemaganja kao i mcvaranje lopte do besvjesti.Zato su u Italiji otjerali i ono malo navijača što je bilo na stadionima svojim antifudbalom.
Upravo si opisao svoj Bayern, kad oni ne mogu HSV-u uvaliti bar 1 gol znaci ubjedljivo najlosijoj odbrani u ligi na sta je to onda liclio :sick:

I da izuzetno losih utakmica ima u Bundeski, ti golovi koje spominjes su uglavnom uzrok lose odbrane a ne atomskog fudbala koji se tamo igra nesto u cemu se inace nebi trebalo uzivat :thumbdown:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 28 sep 2014, 23:36

Ovaj je još gori, ocjenjuje kvalitet lige na osnovu prosjeka golova po utakmici :D
Na kraju, kvalitet nije mjerilo sadrzajnosti utakmica neke lige, igra u Seriji A možda jeste sporija, ali je samim tim i plodno tlo za one plemenite tipove igrača, kakvi nažalost izumiru, a o smeku, navijačima i ostalom da ne govorim. Naravno da soli pamet, ja lično smatram da Bl ima 2 vrhunska kluba+možda Schalke, a da Italija ima 7-8 klubova kvalitetnijih od ostatka lige, uključujući i Leverkusen, pa ne idem sipati svoja subjektivna stajališta ljubimcima Bl. Naravno da nije realan, uz Seriju A se mora odrasti, da bi je se razumjelo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 sep 2014, 23:40

10DelPiero je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Pa ako je tebi zanimljivo gledati 0:0 u 5 od 6 utakmica onda u redu.Ja i mnogi drugi ljubitelji fudbala žele vidjeti golove,trku a to Bundesliga kao i Engleska pružaju, ne želim gledati glumatanja i prenemaganja kao i mcvaranje lopte do besvjesti.Zato su u Italiji otjerali i ono malo navijača što je bilo na stadionima svojim antifudbalom.
Upravo si opisao svoj Bayern, kad oni ne mogu HSV-u uvaliti bar 1 gol znaci ubjedljivo najlosijoj odbrani u ligi na sta je to onda liclio :sick:

I da izuzetno losih utakmica ima u Bundeski, ti golovi koje spominjes su uglavnom uzrok lose odbrane a ne atomskog fudbala koji se tamo igra nesto u cemu se inace nebi trebalo uzivat :thumbdown:
Pa ne može ni Bayern baš svaku utakmicu zgaziti protivnika.Ne očekuješ valjda da u svakoj utakmici utrpaju po 5 komada.

A odbrane u Italiji su toliko jake pa zbog toga i pada jako mali broj golova,ko još u ovo vjeruje.

Juventus hara ligom već tri godine a nije u stanju dobiti Galatasaray ili možda Nordsjaelland.

Evo živo me zanima kako će Roma odigrati protiv Citya i Bayerna.

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 28 sep 2014, 23:42

Saurman je napisao/la:
10DelPiero je napisao/la:

Pa ne može ni Bayern baš svaku utakmicu zgaziti protivnika.Ne očekuješ valjda da u svakoj utakmici utrpaju po 5 komada.
eto vidjeces kako ce roma odigrati,,, a duplo i troduplo je jeftinija od navedenih,,a eto vidjecemo kako ce odugrati

A odbrane u Italiji su toliko jake pa zbog toga i pada jako mali broj golova,ko još u ovo vjeruje.

Juventus hara ligom već tri godine a nije u stanju dobiti Galatasaray ili možda Nordsjaelland.

Evo živo me zanima kako će Roma odigrati protiv Citya i Bayerna.

eto vidjeces kako ce roma odigrati,,, a duplo i troduplo je jeftinija od navedenih,,a eto vidjecemo kako ce odugrati

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 29 sep 2014, 00:27

govorim da je trenutno rinaka liga prava, a ovi što sole pamet o djetinjstvu sa seriom a, sjecam se ja tih vremena, veoma dobro, i dosta mojih iz generacije navija za milan, inter, juve, lazio, ima frajer kome je parma draga, ali ne živi se od stare slave..
to dovoljno potvrđuje rezultat u evropi zadnjih godina italijanskih klubova.. nigdje nista!!

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 29 sep 2014, 00:45

Saurman je napisao/la:

Jesil mozda danas pogledu utakmicu HSV-Ajntraht :?: ,naravno da nisi,ovakve utakmice se igraju u talijanskoj Seria D :kafa:
EDIT:U bundesligi sipaju golovi u odnosu na Seria A,HSV je cak u sestom kolu uspio zabit prvi gol u prvenstvu :wtf:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 sep 2014, 01:59

Predlazem trajni ban za Sarumamana ako Roma uzme neke bodove Bayernu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 sep 2014, 02:01

Obje lige trenutno nisu toliko interesantne jer imaju po jedan klub koji je puno iznad ostalih pogotovo njemacka ....naravno bayern. Za mene je talijanska posebna jer Inter mi je najdrazi klub, ali eo da ne budem subjektivan. Njemacka ima 7 titula LP od cega bayern cak 5 dok italija 12...ma ustvari u njemackoj jednostavno nema tog naboja kao u italiji i meni je to ono sto me privlaci nesto slicno onome zbog cega bi radije gledo zeljo-vrbanjusa nego real-barca. Sto se kvalitete opcenito tice jest mozda bayern jaci od svakog kluba iz Serie A , ali za ostale pa bas i nisa siguran mislim daj e to u 5 deka, dok recimo smio bi odgovorno tvrditi da su talijanski klubovi iz donjeg dijela tabele puno jaci od njemackih. Mada na kraju to je sve stvar subjektivnog misljenja i onoga sta vise volis. Ako volis fanaticno navijanje, ultra navijace, velike derbije sa puno naboja i pri tom imas omiljeni klub iz italije tebi je Seria A draga, a ako volis pokusaje ovog svega nabrojanog tj isto ovo samo u nekoj polu gej-fensi mjeri pratices Bundes :) da me ne bi neko napo sad, ja stvarno ne mogu zamislit da su njemacki navijaci zaje.bani pa mogu imat kakve god hoce koreo i zastave mozda i grijsim ali ja ih kao takve ne mogu dozivjeti oni su meni smijesni.... meni je u njemackoj sve previse vjestacko i previse programirano kako u drzavi tako i fudbalu
=\_1921_/=

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 sep 2014, 02:09

SiamoNoi je napisao/la:Predlazem trajni ban za Sarumamana ako Roma uzme neke bodove Bayernu.
Pokreni peticiju i dobit ćeš potpise za tri trajna. :cool:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.