Zeba se obećao, čeka se odgovor Rusa, dolazi i Nijemac
U kuloarima se pominje još nekoliko imena kao što su Srđan Savić, Amer Osmanagić, Asim Škaljić, Vlastimir Jovanović, Branislav Arsenijević, Zajko Zeba...
Sutrašnju prozivku FK Željezničar koja je zakazana za 18 sati na stadionu Grbavica s nestrpljenjem očekuju svi navijači Plavog tima. Željo će u novu sezonu ući bez četvorice igrača (Samir Bekrić, Sead Bučan, Predrag Šimić i Delimir Bajić) koji su su prošloj sezoni bili među ključnim igračima za osvajanje titule prvaka, a još uvijek je neizvjesno ko će će pojačati aktuelnog prvaka BiH.
Za sada je izvjesno da će plavi dres obući Goran Gančev, makedonski defanzivac koji je još zimus zadovoljio ukuse stručnog štaba na čelu sa šefom Amarom Osimom. Također, izvjesno je da će konkurenciju među stativama pojačati Elvis Karić, bivši golman Zvijezde, a u kuloarima se pominje još nekoliko imena kao što su Srđan Savić, Amer Osmanagić, Asim Škaljić, Vlastimir Jovanović, Branislav Arsenijević, Zajko Zeba...
"Cirkuliše mnogo imena, ali za sada osim Gančeva i Karića još uvijek nije dogovoren dolazak niti jednog igrača. Sa Osmanagićem smo razgovarali indirektno i čekamo odgovor njegovog menadžera", rekao je Rusmir Cviko, direktor stručnog štaba FK Željezničar, dodavši da su ostvareni kontakti sa još jednim bivšim igračem Želje:
"Juče smo Osim i ja razgovarali sa Zebom i on je izrazio želju da se vrati na Grbavicu. Sada se čeka odogvor njegovih ruskih poslodavaca".
Cviko je potvrdio da će se na današnjoj prozivci i nekoliko novih igrača koji će doći na probu.
"Ne znam im imena, ali znam da će doći jedan igrač iz Hrvatske, te jedan iz Njemačke koji je igrao za Ahlen, a koji ima naše korijene. To je sve što znam u ovom trenutku. Oni će doći na neku vrstu probe i do odlaska u Fojnicu znat ćemo da li će ostati na Grbavici", naglasio je Cviko, koji nije mogao potvrditi da li je riječ o Dušku Stajiću, Luki Tankuliću ili Mariu Vrančiću, igračima koji su u prošloj sezoni nosili dres njemačkog drugoligaša, a koji imaju ex jugoslovenske porijeklo.
Nakon testiranja na Grbavici, ekipa Željezničara 21. juna seli na šestodnevne pripreme u Fojnicu, a 28. ili 29. juna planiran je odlazak u Međugorju, gdje će aktuelni prvak BiH obaviti finalnu fazu priprema.