FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ova Sinisina recenica u fazonu da obecava da ce skinuti ljagu sa imena svojih, imena kluba i svega je nesto najispravnije sto moraju svi usaditi u glavu. I zbog sebe i zbog nas. Ima dosta i njihove krivice osim krivice bivse Uprave. Oni su, doduse, vise krivi za sve stvari, ali nisu vise tu. Evropa se mora izboriti pa makar se svi mi i oni polomili za nju.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Siniša je jedan od rijetkih igrača u ovom rosteru sa mudima i neko ko ima čast. On od kako je došao u Želju daje svoj maksimum, nije mu bitno ko ga vodi, ko je u upravi, ko je na tribinama, momak gine svaku utakmicu i na tome mu skidam kapu. Da su ostali igrači kao on, druga bi se priča ovdje furala sada.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Najvise bih volio da su njemu dali kapitensku kad je bila frka oko Vece. Zasluzio je momak. Nisu ovo “lazne” emocije.
Siniša je stvarno jedan veliki borac, dokazao je to do sada mnogo puta noseći plavi dres.
Još uvijek se trese prečka u Ugljeviku nakon njegovog šuta
Još uvijek se trese prečka u Ugljeviku nakon njegovog šuta

Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪
FKŽ 1921 🔵⚪
Štoper nam treba pod hitno, odlično bi bilo kada bi dosao Graovac, mada se ne nadam nešto pretjerano...kerimatomic1921 je napisao/la:Graovac je u Vojvodini. Vosa nije jaka kao prije 3-5 godina. Ne vjerujem da su mu i finansije aman-zaman. Jedino sto su bili voljni platiti menadjersku naknadu. Koliko vidim, igrao je redovno ali nisu ni on ni navijaci pretjerano zadovoljni. Ja imam info da je Osim u kontaktu sa njim, pa bumo vidjeli. Tomic je opet druga prica, mi i Olimpija smo 2 svijeta, tako da je to nemoguca misija.
Olimpija i Tomić, ovo je stvarno nerealno, Tomić ima uslove koje mu niko u BiH ne može dati, a pitanje je da li i on ima želju da se vrati.
Ne znam za vas, ali ja jedva čekam sutra prozivku, i da čujem šta Brkoo ima reci za cjelokupnu situaciju.
“Ne trebamo se mi brinuti, šta će biti kada se taj čovjek vrati u klub, niko od nas, al’vratit će se, nek to moja poruka bude.”
A.O.
A.O.
- KongrateUK
- Kontakt:
Kapiten ekipe iz naše lige ponudjen Amaru, krvnik naš 

17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !
Jedino mi Milanovic pada na pametKongrateUK je napisao/la:Kapiten ekipe iz naše lige ponudjen Amaru, krvnik naš

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- kerimatomic1921
- Kontakt:
- KongrateUK
- Kontakt:
Nije taj, ali ako se pola stvari obistini onda kapa do poda

Inace ne bombajte raju bezveze, cist dokaz kako sa foruma mnoge gluposti mogu krenuti

Inace ne bombajte raju bezveze, cist dokaz kako sa foruma mnoge gluposti mogu krenuti

Hoće li se Daniel Graovac vratiti u Željezničar?
Posljednjih dana, nezvanično, se mogla čuti informacija da Amar Osim, novi trener Željezničara, pregovara sa defanzivcem Danielom Graovcem oko njegovog povratka na Grbavicu.
Graovac je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Željezničara, svojim igrama i ponašanjem stekao je status ljubimca Manijaka i svi koji vole Želju rado bi ga vidjeli ponovo u plavom dresu.
Graovac je ovoga ljeta pojačao Vojvodinu iz Novog Sada. Kontaktirali smo povremenog reprezentativca BiH koji je za **** kazao kako ga u ovom trenutku niko iz Željezničara nije kontaktirao i da za sada nema ništa od povratka na Grbavicu.
– Ma to nije istina. Niko me iz Željezničara nije zvao – rekao je kratko za **** Daniel Grovac koji je ove sezone jedan od najstandardnijih fudbalera “Voše”. Za tim iz Novog Sada odigrao je 18 utakmica.
Graovac je sa Željom prošle sezone osvojio Kup BiH, dok se kao igrač Zrinjskog tri puta okitio naslovom prvaka naše zemlje.
17.12.2018. - Dan kada je FK Željezničar oslobođen i vraćen onima koji ga vole, i kojima pripada !
E cuj Šiljak odlazi
Zar stvarno misle da ce raja s foruma ista pitati?
Kolika je samo nemoc kad za tri godine osvojis jedan kup, a onda svako poredjenje autobusa igraca za tri godine, porediti s igracima od ranije posebno u Amarovom mandatu, kad smo dizali pehar osvajaca lige, pa zatim osvojili duplu krunu.
Koja je to samo ljubomora i pokazatalj nemoci prema bilo cemu od ranije. Tuga je kakve mi "navijace" imamo. Tugo moja pređi na drugoga.Žalosno

Zar stvarno misle da ce raja s foruma ista pitati?

Kolika je samo nemoc kad za tri godine osvojis jedan kup, a onda svako poredjenje autobusa igraca za tri godine, porediti s igracima od ranije posebno u Amarovom mandatu, kad smo dizali pehar osvajaca lige, pa zatim osvojili duplu krunu.
Koja je to samo ljubomora i pokazatalj nemoci prema bilo cemu od ranije. Tuga je kakve mi "navijace" imamo. Tugo moja pređi na drugoga.Žalosno

Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Pojačanja,nepresusna tema...
Malo smo se deformisali u posljednje vrijeme po ovom pitanju. Gleda se pojedinačni učinak igrača koji se dovode,gleda se njihova statistika i na osnovu toga zaključujemo da li je neko pojačanje ili nije.
Šta to znači? Recimo...doveo si Krpica,čovjek igra,zabio 13 golova,zabije još 13 do kraja prvenstva,bude prvi strijelac lige ali mi završimo na petom mjestu,ne izadje se u evropu...Da li je Krpic u tom slučaju pojačanje?
Pojačanja je neko koga dovedes i taj na odredjeni način doprinese ostvarenju planiranog sportskog cilja.
Problem je sto se kod nas vec duze vremena ne razmišlja o timu, nema kontinuiteta,nema nadogradnje pa samim tim ne mozes ni govoriti o pojačanjima. Mi smo svaku polusezonu pocinjali s novim timom.Svaki novi trener podvlači crte i počinje iz početka.Naprosto nema vremena da igrači pokažu sta znaju. Sigurno je u ovih tri godine bilo dobrih igrača koji nisu nista odigrali,jer nisu imali vremena pokazati ono sto znaju a morali su,ili su htjeli otici.
A kako bi se ustvari trebalo cijeniti da li je neko pojačanje ili ne?
Stanceski Perica. Postao je sinonim za promašeno pojačanja kad je Amar u pitanju. A kako stvari stoje?
Proveo je u klubu godinu ipo,klub u tom periodu osvojio 3 trofeja,titulu i dva kupa. Na prvu,reklo bi se,kao što se i govori u posljednje vrijeme,kakve veze ima on s tim trofejima? Ima,itekako...
Kad si ga doveo,imao si respektabilnu ekipu. Ali je neko procijenio da je treba pojačati.
I dovedes ponajboljeg igrača iz ekipe koja je u vrhu tabela,kao da sad,recimo, dovedes Rahmanovica iz Sarajeva. Tim potezom pošalješ značajnu poruku svima,pokažes im ko je glavni.
Tim potezom pošalješ poruku i nekim svojim igračima,doveo si im najveću moguću konkurenciju. I kao rezultat toga,Svraku napravis ozbiljnim igračem,reprezentativcem,Zolu napravis igračem,itd...
Ali ono sto je najbitnije,osvojis tri trofeja..Za tog igrača,koliko god je neposredno doprinio na terenu,ne možeš reći da nije ispunio svoj zadatak.
Kad ponovo budemo u situaciji uraditi nesta slicno,znaciti ce da smo došli sebi.
Malo smo se deformisali u posljednje vrijeme po ovom pitanju. Gleda se pojedinačni učinak igrača koji se dovode,gleda se njihova statistika i na osnovu toga zaključujemo da li je neko pojačanje ili nije.
Šta to znači? Recimo...doveo si Krpica,čovjek igra,zabio 13 golova,zabije još 13 do kraja prvenstva,bude prvi strijelac lige ali mi završimo na petom mjestu,ne izadje se u evropu...Da li je Krpic u tom slučaju pojačanje?
Pojačanja je neko koga dovedes i taj na odredjeni način doprinese ostvarenju planiranog sportskog cilja.
Problem je sto se kod nas vec duze vremena ne razmišlja o timu, nema kontinuiteta,nema nadogradnje pa samim tim ne mozes ni govoriti o pojačanjima. Mi smo svaku polusezonu pocinjali s novim timom.Svaki novi trener podvlači crte i počinje iz početka.Naprosto nema vremena da igrači pokažu sta znaju. Sigurno je u ovih tri godine bilo dobrih igrača koji nisu nista odigrali,jer nisu imali vremena pokazati ono sto znaju a morali su,ili su htjeli otici.
Stanceski Perica. Postao je sinonim za promašeno pojačanja kad je Amar u pitanju. A kako stvari stoje?
Proveo je u klubu godinu ipo,klub u tom periodu osvojio 3 trofeja,titulu i dva kupa. Na prvu,reklo bi se,kao što se i govori u posljednje vrijeme,kakve veze ima on s tim trofejima? Ima,itekako...
Kad si ga doveo,imao si respektabilnu ekipu. Ali je neko procijenio da je treba pojačati.
I dovedes ponajboljeg igrača iz ekipe koja je u vrhu tabela,kao da sad,recimo, dovedes Rahmanovica iz Sarajeva. Tim potezom pošalješ značajnu poruku svima,pokažes im ko je glavni.
Tim potezom pošalješ poruku i nekim svojim igračima,doveo si im najveću moguću konkurenciju. I kao rezultat toga,Svraku napravis ozbiljnim igračem,reprezentativcem,Zolu napravis igračem,itd...
Ali ono sto je najbitnije,osvojis tri trofeja..Za tog igrača,koliko god je neposredno doprinio na terenu,ne možeš reći da nije ispunio svoj zadatak.
Kad ponovo budemo u situaciji uraditi nesta slicno,znaciti ce da smo došli sebi.
Nek nam je sretno sutra! Sutra prozvati Vranjesa I dati mu do znanja da ide, on to ne planira jer uziva u plati. Onda trebamo mi da ga natjeramo da shvati da treba ici.
- plavousrcu
- Kontakt:
U seharuFKZ1921 je napisao/la:Pojačanja,nepresusna tema...

Bravo #fkz1921!
Sutra ocekujem neke crnce u snegu
Sutra ocekujem neke crnce u snegu

gdje je tiago OK?
Bio je u Cibaliji jedno vrijeme, mislim da je danas u domoviniScout1921 je napisao/la:gdje je tiago OK?

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nije, potpisao je za Real ljetosRaonffa je napisao/la:Bio je u Cibaliji jedno vrijeme, mislim da je danas u domoviniScout1921 je napisao/la:gdje je tiago OK?
https://www.transfermarkt.com/tiago-far ... ler/152137
Dogovorit će se Amar sa Perezom nekakobraco je napisao/la:Nije, potpisao je za Real ljetosRaonffa je napisao/la:Bio je u Cibaliji jedno vrijeme, mislim da je danas u domoviniScout1921 je napisao/la:gdje je tiago OK?
https://www.transfermarkt.com/tiago-far ... ler/152137

E tugo na sta ce liciti sutra spisak igraca. Ne daj Boze nikom.
Pogledas tabelu pa vidis da ti mrtvo sarajevo bjezi 15 bodova, ima ih jos koje treba otjerati sto prijeLjoZee je napisao/la:E tugo na sta ce liciti sutra spisak igraca. Ne daj Boze nikom.

Trenutno korisnika/ca: PointBlank i 8 gostiju.