KongrateUK je napisao/la:starigrad je napisao/la:KongrateUK je napisao/la:Tacno me stid ko nas je vodio u proteklom periodu
Menadjer Arežine sa Amarom riješio sve za pet minuta, a prošla garnitura nam puna dva mjeseca prirerdjivala pravu sapunicu i javno blacenje kluba, šteta sto nece ostati, buduci da nas je i Čurjurić zvanično napustio, imamo i više nego problema u veznom redu, stavovi igraca da po svaku cijenu žele napustiti klub samo govori kakva je atmosfera vladala u proteklom periodu, od kažnjavanja odbijanjem od plaće u nekoliko navrata, do pritisaka na igrace, narušene radne i ljudske atmosfere pa do svega ostalog
@zlatandr

Blagojević

Čurjurić

Jazvić
Upitan ostanak Bakrača, Bogicevica kojem 17.01. istice ugovor (najbolje bi bilo da ostane do kraja sezone buduci na situaciju) Vranješa i Pavica, mada me nebi cudilo da i Krpic ili eventualno Kjosevski odu transferom pa klub namakne koju lovu, sve u svemu trebat ce vremena i živaca da se sve posloži, nama po trenutnom kadru fali najmanje 9. igraca
PS. Račun kluba je odblokiran 28.12.2018. (zvanično)

[url]file:///C:/Users/korisnik/Downloads/PS_P5_Izvjestaj_o_blokiranim_racunima_03_01_2019%20(2).pdf[/url]
moze li se znati izvor informacije da su racuni deblokirani? imas li nesto kao potvrdu toga?
zvanicna stranica cbbh kaze da su svi racuni otvoreni na udruzenje fk Zeljeznicar bili blokirani na dan 03.01.2019. godine, sto mozes vidjeti u ovom linku iznad. podatke o svim blokiranim racunima u bih, otvorenim na ime pravnih lica, udruzenja gradjana, obrta... objavljuje pocetkom svakog mjeseca.
dodatno, jucer ujutro sam, svojim ocima, gledao izvod iz cbbh svih racuna registrovanih na udruzenje fk Zeljeznicar i svi su se i dalje vodili kao blokirani.
29.12.2018 predsjednik kluba javno je obznanio i potvrdio da je racun odblokiran, isto je potvrdio i 07.01.2019 u emisiji "Sport Magazin" na TVSA, malo je vjerovatno da bi covjek lagao tek tako, lagao uopšte
Negdje pred novogodišnje praznike jedna firma iz Sarajeva (znam vlasnika) zaprijetila je tužbom klubu zbog neizmirenih obaveza, Šiljak obecao isplatu odmah poslije praznika, što je i ucinjeno, dakle isplate se mogu normalno vršiti, sto nije moguce ako je racun blokiran
Klub nema 11. racuna, vec tri sa kojim posluje i to je opšte poznato, ostali racuni su vjerovatno stari racuni koji su blokirani i na kojim se nalaze minimalna sredstva a koje klub ne koristi vec godinama, ova tri racuna koje klub trenutno koristi su otvoreni 2015 i 2016 godine
Moguce je da se podaci CBBIH ne ažuriraju redovno, buduci da su bili novogodišnji praznici i tromost cijelog sistema kod nas vrlo vjerovatno, a licno znam da se podaci o ažuriranju blokiranih racuna ne vrši automatski vec ih je potrebno posebno unijeti u sistem
Ono što je takodjer moguce jeste da je klub odlucio otvoriti novi glavni racun sa kojim bi poslovao, a ove blokirane racune odlucio ostaviti blokiranim, sto je po meni vrlo moguce, buduci da je skoro svaka uprava koja je dolazila iz odredjenih razloga otvarala novi racun, i to prikazuju kao odblokiranim racunom, sto je opet okej, sve u svemu prica oko racuna prežvakana priča
predsjednik rekao, usmeno i javno? zasto, onda, nevjerovati bivsem predsjedniku kad, isto tako usmeno i javno, kaze da smo zaradili na raskidu ugovora sa fudbalerima? zasto pricamo o revizijama poslovanja bivse uprave, kad su javno, usmeno i pismeno, rekli da je sve bilo sjajno i bajno? zasto ne vjerovati dmitrovicu, koji pismeno, mailom, na upit novinara kaze da situacija sa lovom uopste nije losa i da nova uprava ne treba kukati, samo nastaviti sa radom? jednim cemo vjerovati na rijec, a drugim se smijati i traziti neke dokaze?
sto se broja racuna tice, glavi i devizni su u tz (to su dva racuna), imas racun u bbi za redovno poslovanje (treci), racun omladinskog pogona (cetvrti), imas dva revolvinga, za koje se otvaraju posebni racuni (to je 6 racuna)... u cbbh se vodi da Zeljo danas ima 7 aktivnih, 4 blokirana racuna i 12 ugasenih. kako rekoh, ova 4 blokirana su u tz i to: glavni, devizni i 2 na ime 2 revolving kredita. od ta 4 racuna, 2 su otvorena u 2017., a 2 u 2018. godini.
ako otvoris link iz cbbh, koji sam postavio ranije, vidjet ces da se, samo na dan 03.01.2019. godine, radi o 92429 blokiranih racuna, otvorenih kod 50647 subjekata. ako dodamo i aktivne racune i subjekte, ti brojevi se umnogostrucuju. jel stvarno mislis da neko sjedi i rucno klika, odnosno, unosi te podatke? ne, sve je automatizirano, kada sluzbenik u banci klikne i izmjeni podatak o statusu racuna, isti se automatizmom registruje u bazi cbbh. ako je sistem toliko trom, kako to da su svi racuni kluba blokirani u dva dana, 13. i 14.12.2018. godine i kao takvi su se i vodili u cbbh? kako je tada bio azuran i automatiziran sistem, a sada, kao, nije kada se radi o aktivaciji racuna? podaci se u cbbh azuriraju svakog radnog dana, na osnovu proslijedjenih podataka iz banaka.
glavni racun, ne znaci nuzno poslovanje samo preko njega. po tome, svi bi imali samo jedan racun i udri brigu na veselje. vec sam napisao, racun za redovno poslovanje se vodi u bbi. na drugom mjestu sam opisao sta je osnovna uloga glavnog racuna.
ne pisem nista iz glave i napamet. sve crno na bijelo. nek ti ne bude zao, halali 5 KM i zatrazi izvod iz cbbh za status racuna kluba. sve ce ti se samo pokazati. to su, za pravne subjekte, javno dostupni podaci. isto kao i zfi. mozes od fia-e (za fBiH) i od apif-a (za rs) kupiti zfi za bilo koji privredni subjekt. mislim da je cijena oko 60 KM sa pdv-om
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija