Ne isplacujes sve dugove odmah. Ali zaostale plate moras isplatiti do kraja januara,a to je 546000 km.Azpi je napisao/la:Pa ne isplacujes sve dugove odmah, ne vracas sve kredite odmah samo jedan revolving prema ziratu, valjda imas mjesecne prihode, mjesecne rashode to je normalno u poslovanjuFKZ1921 je napisao/la:Meni se cini da nas problem oko sklapanja tima za nastavak sezone nece biti broj stranaca,vec pare.irfo je napisao/la:Sad bi mogli imati 4 mjesta za strance cini mi se, posto je Jovan otiso, Curjuric i Bakrac su takodjer blize odlasku nego ostanku a Sinisa se ozenio i moze pokrenuti proces dobijanja drzavljanstva
Prije nego bi ikog doveo,moras isplatiti neisplacene plate za oktobar,novembar i decembar. Sve skupa,546000 km(oktobar doprinosi 96000,novembar ukupno 225000 i decembar ukupno 225000 km).
Ako ces ostatkom Sabanovog transfera rjesavati obaveze prema Zirat banci,moras naci riješenje i za ostale dugove(dobavljaci 630000 km,izvodjaci radova oko terena 315000 i 225000 km,bez duga za hibrid koji ce rjesavati NS). Ovo tim prije sto ti u martu ide zavrsno licenciranje za evropu.
Imajući ovo u vidu,nije realno ocekivati nikakva posebna pojačanja.
Realnija opcija ce biti da cemo se rjesavavati najskupljih igraca i mijenjati ih juniorima i igracima iz nizih liga.
Sigurno moras isplatiti dio, od ukupno 630000 km obaveza prema dobavljacima,jer moras nastaviti raditi s njima(oprema,autobusi,hoteli,stanovi,hrana,struja,voda,stampanje karata,plakata...i sta vec spada tu).
I prema izvodjacima radova moras izvrsiti obaveze,predpostavljam da postoje i neke sankcije u slucaju kasnjenja u placanju.
O kreditima nisam pisao,kako sam shvatio iz izvjestaja koji je prenesen sa skupstine,za obaveze prema banci opredjeljen je ostatak Sabanovog transfera.
A osim tolikog startnog minusa,idu ti pripreme. Kakvi su vremenski uslovi,moraces odmah na jug,pa poslije ponovo negdje...i to ti je cifra.
U svjetlu svega navedenog,moja procjena oko pojacanja je takva kako sam napisao. Mozda zvuci pesimisticno,ali mislim da je prilicno realno.