Selimović o motivima dolaska u Željezničar, suspendovanim igračima, Osimu, Misimoviću...
Novi predsjednik Željezničara je prije svega ponudio izvinjenje zbog toga što su mediji istjerani sa Skupštine FK Željezničar.
- Jučer sam se u prvom obraćanju medijima izvinio zbog neprijatne situacije u koju su dovedeni mediji. Moj lični stav je suprotan. Da sam se ja pitao, novinari bi bili prisutni. Moj stav je da novinari moraju biti upućeni. Nema potrebe da se krije, javnost treba da bude upoznata sa svim. Stvara se drugačija percepcija ako mi nismo transparentni i ako ne iznesemo sve u javnost, rekao je Selimović, te potom dodao:
- Prije svega nije bilo korektno da ti ljudi ne dođu na Skupštinu, to je veliki minus. Bio bih sretniji da su oni bili i da se napravila kvalitetnija primopredaja i da nas upoznaju sa svime što su napravili. Ima tu dosta pozitivnih stvari, nova Uprava će nastaviti kontinuitet, sve što je kvalitetno treba nastaviti tako raditi, no ono što nije bilo kvalitetno treba unaprijediti.
Koji je motiv Nihada Selimovića za dolazak u redove FK Željezničar?
- Moj motiv angažmana u sportu je da dam doprinos i da unaprijedim sport. Važno je istaći da je moj angažman u sportu bio volonterski. Nikada nisam uzeo nijednu marku od sporta, a dao sam mnogo. Pokušavam da neke stvari balsiram. Svako ko kaže da je Nihad Selimović uzeo marku od sporta, ja ću se povući iz sporta, nastavio je novi predsjednik Željezničara, te dodao:
- Stvorili su se klanovi i podjele, Nihad Selimović će dati maksimalan angažman da se u FK Željezničar uspostavi mir i da se napravi jedinstvo. Druga stvar je da se pravi reorganizacija u segmentima koji nisu bili dobri, a to je sportski rezultat.
O suspendovanim fudbalerima i novom šefu stručnog štaba?
- Trenutno nismo napravili ni primopredaju, zamolio bih sve igrače za strpljenje, formiraće se grupe ljudi koji će napraviti analizu i sa suspendovanim i kažnjenim igračima. Svi su potrebni Želji. Stručni štab je goruće pitanje. Ja bih najsretniji bio kada bi Amar Osim bio trener prvog tima i to mi je cilj i ja ću u tom smjeru razgovarati sa njim. Primarno ono o čemu ću razgovarati sa Osimom jeste da bude šef stručnog štaba.
Prioritet Željezničara je izlazak u Evropu.
- Željezničar uvijek ima prioritete, a to su titule i izlazak u Evropu, o tome neću da govorim. Zaostatak je veliki, ali se Željo ne smije predati. Evropa je sigurno cilj sada.
O prethodnoj Upravi i mogućem sastanku sa Senadom Misimovićem?
- Nisam neko ko treba da blati prethodne stvari, nisam čovjek koji priča o prošlosti već o budućnosti. Nema razloga da se nešto krije, želim pričati o budućnosti, kako doći do Evrope, kako unaprijediti infrastrukturu i to je nešto što će biti moj glavni fokus, poručio je Selimović i završio za kraj.
- Ne znam koliko je gospodin Misimović spreman da razgovara, ali ja sam spreman na to. Taj razgovor može donijeti dobro u klub, pa ja pozivam sve one koji mogu da se uključe u rad FK Željezničar da su im vrata otvorena, ja sam uvijek dostupan, završio je Selimović.
Link emisije: