Čudna situacija.Igrali smo sa svima,raznim velikanima, sa Milanom,Manchesterom,Juventusom,Realom ali nikada nismo igrali sa ovakvim "strahom"(zaista ne znam kako drukčije da nazovem ovo).Još je situacija idealna, imaš domaći teren, ogroman kvalitet, formu, samopouzdanje, 11 bodova prednosti...Ali opet to nije dovoljno da se oslobodiš i razvališ ih kako možeš i umiješ(Možda je to razlog što je Martinez bio najbolji, svi ostali su "ovu" utakmicu manje-više igrali).
Zbog toga su svi i govorili da je bod iz ove utakmice dovoljan, i jeste.Osnovni razlog je jer su jaki k'o beton(ovo se mora priznati),nadigrali su City,nadigrali Real-dvaput, ma nadigrali su svakoga s kim su ove sezone igrali.Drugo, tu je ta prednost koju imamo i za koju nakon ove utakmice mogu reći da će biti sačuvana! I treće, ovaj bod
MORA služiti za samopouzdanje.Svi su igrali pod velikim pritiskom i strahom ali su se ipak borili i nisu se predali, za to im se mora odati priznanje.Vidjelo se to u svemu, od same postavke,preko slavlja u 67-oj minuti, pa sve do dijela od izjednačenja do kraja utakmice.Kad smo primili gol, prvo što sam vidio je sav neuspjeh iz prošle sezone(odličan početak sezone a onda raspad).Ali su se momci nastavili boriti i tada je svako mogao vidjeti da ova sezona neće biti ni nalik onoj prošloj.Mnogo to znači za klub, igrače a Bogami i za nas navijače/simpatizere kako ko želi.
Utakmicom sam zadovoljan, ni taj strah nije uspio pokriti ogromni kvalitet koji posjedujemo i zato po prvi put ove sezone mogu reći da je neka ekipa bila bolja od Borussie a na sreću ta ekipa je upravo BAYERN!Sad spomenuh sreću u pozitivnom kontekstu za Bayern, ali se može reći i da je malo, upravo te sreće bilo potrebne za sva 3 boda večeras.
Sve u svemu, prava vrijednost ove ekipe se tek sada vidi.Nadigrali smo super jakog protivnika(istina ne mnogo ali i ovo je sasvim dovoljno u tako teškim utakmicama), a šta tek možemo da očekujemo kada
pravi Mario uhvati formu i kada se Robben vrati.
Elem, da ne dužim još više, pokasno je i treba se i naspavati, a puno sam vala i nahvalio
žutalje(k'o nikad nikog u životu ja mislim), mogli bi se još više razmahat

.No, nek se spreme, Bayern od ovog trenutka može samo još više napredovati i siguran sam(to već sada u decembru mogu da kažem) da ni u revanšu neće uzeti 3 boda a teško da će i do onog jednog, utješnog

(osim ako ne riješimo prvenstvo do tada

) .
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick