AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

memaga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la memaga » 28 avg 2025, 16:23

Mi nemamo sta vise pretjerano izgubiti, svakako je silazna putanja....

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 28 avg 2025, 16:29

Kao što sam I pretpostavljao blokiran transfer Musaha u Atalantu, zbog povrede Jasharija. Ko nas je kleo, nije dangubio

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 28 avg 2025, 16:33

Ja više ne znam ni ko su igrači Milana, ne može insan ovo sve upratiti. Na kraju će biti prvih 11 i još 3-4 na klupi, taman da se sezona pregura.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 28 avg 2025, 18:27

Imal kakvih novosti za povredu Jasharija?

Ako je kod Jasharija u pitanju izolovani lom fibule onda bi se laksim treninzima trebao vratiti za 2 do 3 mjeseca. U takmicarski ritam optrilike za 4. I ovdje uglavnom nije potrebna operacija nego samo imobilizacija 6 do 8 sedmica.
Znaci ako je u pitanju ova vrsta povrede laganim treninzima bi se trebao vratiti pocetkom novembra a u takmicarskom ritmu bi bio pocetkom decembra. Sto znaci propustio bi nekih 13 do 14 kola Serije A.

A ako je u pitanju lom fibule uz povredu skocnih zglobova ili uz lom tibije onda je oporavak duzi, otprilike 5 do 6 mjeseci.
Sto znaci ako je posrijedi ovaj drugi tip povrede onda bi se treninzima vratio u januaru a u takmicarski ritam otprilike krajem februara ili pocetkom marta sto bi znacilo da je ova sezona za njeg gotova jer bi ostalo nekih 10ak kola Serije A za koje bi eventualno mogao biti spreman.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 28 avg 2025, 18:34

🚨 Jashari, following the injury sustained during today's session, has undergone medical tests that have revealed a non-displaced fracture of the right fibula.

The player will follow a conservative treatment plan.

Vremenski tok oporavka:

1. Prvih 6–8 sedmica – imobilizacija (gips ili ortoza), bez oslanjanja na nogu ili uz djelimično opterećenje štakama.

2. Nakon skidanja imobilizacije – počinje fizioterapija: vraćanje pokretljivosti skočnog zgloba, jačanje potkoljeničnih mišića i postepeno opterećenje.

3. Oko 10–12. sedmice – lagani trkački treninzi, vježbe ravnoteže, bez kontakta.

4. 3–4 mjeseca – povratak fudbalskom treningu sa ekipom, prvo bez duela i startova.

5. 4. mjesec i dalje – ako ljekarski nalazi pokažu da je kost zarasla i ako nema bolova/otoka, igrač se može vratiti u pun takmičarski ritam.

Kod fudbalera se obično ne žuri, jer iako fibula nije glavna nosiva kost, stabilnost skočnog zgloba je ključna.

Ako se sve odvija bez komplikacija → povratak na teren očekuje se nakon 3–4 mjeseca.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 28 avg 2025, 18:48

Hajde gastriticar obraduj nas u ponedeljak. Makar Bonera bio trener samo da ga ne gledam.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 avg 2025, 18:58

Sličnog sam razmisljanja :)
Al nema nista od toga.
Il Club più titolato al mondo!

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 28 avg 2025, 19:40

muxa je napisao/la:
28 avg 2025, 18:58
Sličnog sam razmisljanja :)
Al nema nista od toga.
Vidjećemo kako će Max reagovati ako mu ne dovedu Vlahovića ili Rabiota, iako je danas na presici rekao da nikad nije tražio Vlahovića niti je insistirao na njegovom dovođenju. :mrgreen:

“I never asked for Dusan Vlahovic. He is a Juventus player. I spoke with the club about the characteristics of the players (we need) and the things that can be done. If players with different characteristics arrive, we will make it work.”

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 28 avg 2025, 19:58

Nije se odavno više zaradilo na izlaznim transferima al su za*rali sa ulaznim da ni oni ne znaju kud gone
Il Club più titolato al mondo!

Adi33
Kontakt:

Post Postao/la Adi33 » 28 avg 2025, 20:13

Sportski direktor Juvea maloprije izjavio da Vlahovic ostaje 99% kod njih.

Nekako sam mišljenja da ce možda jos raditi na mogucoj trampi Dovbyk-Gimenez (odbija da napusti Milan), I Akandjija ako uhvate i to ce biti to što se tiče dolazaka. Sto se tice odlazaka : Musah (zaustavljen transfer za sada, sutra je čak u prvoj postavi), Jimenez (Bournemouth najozbiljnijih kandidat dovodjenjj) i jos čekamo odlazak Cukwuezea.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 28 avg 2025, 20:30

Eh sad bi bilo lijepo postaviti anketu za kraj sezone, koga cemo od novajlija zvati smecem i slaviti sto smo ga se rijesili😉
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 28 avg 2025, 21:25

Svi sto su dosli su polovnjaci ( sem Modrica ) tako da nemas sta izdvajati pretjerano....

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 avg 2025, 21:44

I opet j3beni Musah nece otici radi nespretnih okolnosti na treningu. Jest cigan nesretan u pm.
A i sav baksuzluk oko Jasara i dovodjenja se odmah na startu sezone sruci na Milan. Odmah pogreda i visemjesecna pauza. Krasno.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: galia95 i 4 gosta.