ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Virtu4l
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Virtu4l » 29 mar 2012, 00:00

retro je napisao/la:Sergiy Stakhovsky 4 titule, to je rad. :mrgreen:
Upravo gledam na Wiki, igrao je sedam finala (4 single/3 double) i sve je pobijedio, znači kod njega je samo problem kako doći do finala :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 mar 2012, 00:14

Leyton je napisao/la: VIRTU-Bartoli,Simon,Montanes su trkaci,to nisu talenti,
Ako malo bolje pogledaš moj post, vidjet ćeš da tamo stoji ANTITALENTI :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 29 mar 2012, 00:18

Generalno, veliki talenti su uglavnom ostajali i vječiti talenti. U tenisu konkretno, Federer je jedan od rijetkih vanserijskih talenata koji je isti maksimalno iskoristio i pretvorio sebe u ovakvog igrača. Rijetkima je to polazilo za rukom, mogao bih Lejvera navesti, on je zaista bio čudo, Borg se suviše rano ugasio, a McEnroe je bio čvaka sam po sebi. Federer je svaku priliku koja mu se pružila maksimalno iskoristio.
- Evo, kada smo se već raspisali, od igrača koji su uzeli koliko-toliko GS-ova, ne mogu se oteti utisku da su recimo Edberg ili Beker mogli još više postići. Wilander također. Edberg je zaista bio majstor i njegovi udarci su bili prelijepi za oko, ali ipak je ostao "nedorečen", ako mogu tako da kažem. Becker je sa 17 godina osvojio Wimbledon, svakako da se očekivala još bogatija karijera, ali on je imao malo luđi život van teniskih terena, tako da ga je i to na neki način spriječilo u tome. :mrgreen: Dalo bi se raspravljati o igračima iz tog vremena, materijala zaista ima. :)

@ Leyton

Nalbandian je svakako posebna priča i jedini uz Safina koji je protiv prime Rogera mogao igrati "otvorenog garda" a ne destrukcijom. Gašo je također extra talenat, nikako jednodimenzionalan teniser. Ima on i forhend i bekend, i slajs i servis, ali ga hebe glava. Također ima pogrešan pristup. Mora biti puno ofanzivniji, ne može on igrati par metara iza osnovne.
- Dobro je rekao Virtu4l, antitalenti kao da su rođeni sa tom nekom voljom i željom za napredovanjem, dok je kod extra talenata sasvim druga priča. Općenito u sportu je tako, nije tenis izuzetak.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 29 mar 2012, 00:43

Nisam ni ja đuturum, pa da sam uživo gledao Lejvera. :mrgreen: Ali rezultati, statistika, dokumentarci, priče sa starijim poznavaocima tenisa su mi pomogli da izgradim svoj stav i mišljenje o jednom takvom velikanu, odnosno više njih.

Goran Ivanišević je bio nešto posebno, ne, ne mislim na igru, već na samu pojavu, način na koji je obilježio jednu tenisku eru ga ipak čini legendom bijelog sporta. Igra mu jeste bila šuplja ko đevđir, ali uspio je osvojiti Wimbledon onda kada se to najmanje očekivalo od njega.

Što se tiće usporavanja i homogenizacije podloga, preporučujem da pogledaš malo starije postove sa ove i sa teme "Grand Slam", jer su se diskusije znale odužiti čak i po sedmicu, ako ne i više. :mrgreen:
- Ne podržavam izjednačavanje podloga, jer to ubija draž tenisa. Trava mora biti trava, a šljaka šljaka, kako Bog zapovjeda. Beton treba biti raznovrstan, negdje sporiji, negdje brži, radi igrača koji bi morali prilagođavati igru različitim vrstama podloge. To bi rezultiralo još većom kvalitetom tenisa i nadasve, još zanimljivijim.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 mar 2012, 02:08

formance je napisao/la:Nisam ni ja đuturum, pa da sam uživo gledao Lejvera. :mrgreen: Ali rezultati, statistika, dokumentarci, priče sa starijim poznavaocima tenisa su mi pomogli da izgradim svoj stav i mišljenje o jednom takvom velikanu, odnosno više njih.

Goran Ivanišević je bio nešto posebno, ne, ne mislim na igru, već na samu pojavu, način na koji je obilježio jednu tenisku eru ga ipak čini legendom bijelog sporta. Igra mu jeste bila šuplja ko đevđir, ali uspio je osvojiti Wimbledon onda kada se to najmanje očekivalo od njega.

Što se tiće usporavanja i homogenizacije podloga, preporučujem da pogledaš malo starije postove sa ove i sa teme "Grand Slam", jer su se diskusije znale odužiti čak i po sedmicu, ako ne i više. :mrgreen:
- Ne podržavam izjednačavanje podloga, jer to ubija draž tenisa. Trava mora biti trava, a šljaka šljaka, kako Bog zapovjeda. Beton treba biti raznovrstan, negdje sporiji, negdje brži, radi igrača koji bi morali prilagođavati igru različitim vrstama podloge. To bi rezultiralo još većom kvalitetom tenisa i nadasve, još zanimljivijim.
Goran Ivanišević je imao karijeru kao da je pisao neki sjajni pisac, sa hepiendom na kraju.....
Dobi Marej...Meni se čini da Janko nema snage na jakim turnirima igrati u kontinitetu dalje od 1/4 finala...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 29 mar 2012, 03:00

DANTES je napisao/la: Dobi Marej...Meni se čini da Janko nema snage na jakim turnirima igrati u kontinitetu dalje od 1/4 finala...
+ gurati daleko u dublovima sa Kubotom , to mi je sigurica bila , cisto na umor Janka ;)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 mar 2012, 07:38

Leyton je napisao/la:Montanes nije nista napravio,otkud ti on,bolji primjer je Schiavone,ljepotica :mrgreen:
Vidiš, mene Montanes fascinira. Igrač koji nema niti jedan udarac, bez servisa, bez apsolutno ičega - došao je do pet osvojenih turnira, pet izgubljenih finala i 22. pozicije na ljestvici.
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 mar 2012, 10:57

Strasan mec sinoc.

[youtube][/youtube]
Genius, outrageous, the best ever! RF!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 29 mar 2012, 11:18

Kad je na rasporedu Paris ?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 mar 2012, 11:31

Ako mislis na Roland Garros, pocinje 27.5, a masters u Parizu je na kraju godine.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 29 mar 2012, 11:41

retro je napisao/la:Ako mislis na Roland Garros, pocinje 27.5, a masters u Parizu je na kraju godine.
Roland Garros :) ok
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 29 mar 2012, 22:38

ATP nastoji da uništi tenis.Bolje postavite šljaku nego ovaj smiješni beton. Monaco večeras sve stiže na ovom recimo betonu. Šta mislite je li madridska šljaka brže od betona u Indian Welsu i Miami?

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 29 mar 2012, 22:40

monaco unisti fisa u 1 setu....
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 mar 2012, 22:40

Od Miamia je brza sigurno.

Monaco 6-1, set ga dijeli od 1/2 Mastersa na betonu.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 29 mar 2012, 22:44

retro je napisao/la:Od Miamia je brza sigurno.

Monaco 6-1, set ga dijeli od 1/2 Mastersa na betonu.
mislim da je zasluzio - odero je rodika ko kozu a bogumi i Gay-ela :)

fiš je trebao da izgubi protiv almagra - kljucne loptice su mu sudije dosudjivale IN-om iako su bile OUT i udarale u vrh mreze.

tako da je kapital srece potrosio prosli mec poprilicno....
ovaj grijesi i gdje treba i gdje ne treba...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 mar 2012, 23:04

Je li odgledao neko Tsonga Nadal ?
Pogledao sam higlights i cini mi se da je Nadal odigrao dobar mec, mogao je otic i u dva seta ali amalo koncentracija popustila pred kraj seta. Je li bilo problema sa koljenima ?

Jos ovaj turnir i eto sljake.Da hoce osvojit Miami radi malo samopouzdanja a onda jos Monte Carlo i RG te jednu pestotku i ja sa ta 4 turnira ne mogu biti nezadovoljan ali kad bi lego jos jedan GS to bi bilo odlicno.Kolko bude zavisilo od njega(uglavnom povreda) zavisice i od Djokovica.Sumnjam da ce mu Federer predstavljat problem na bilo kojem GS-u.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 mar 2012, 23:35

Svaka cast Monacu, ali hebes taj betonski masters, gdje Monaco igra 1/2.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 29 mar 2012, 23:39

retro je napisao/la:Svaka cast Monacu, ali hebes taj betonski masters, gdje Monaco igra 1/2.
tenis je pojedinacan sport i kao takav je podlozan naglim promjenama u plasmanu jer su i teniseri ljudi....

a kod tenisera imas fluktuacije u formi jednostavno se dobro osjeca i(li) (ne) ide mu....

moje pitanje je - je l vrijeme da Ferrer napravi probleme Djokovicu? :mrgreen:

kako je trehn'o Del Potra rutinski ja mislim da je raspolozen da Djokovicu barem uzme set i ako nista skupo proda kozu .... :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 mar 2012, 23:42

Sutra spektakl. Prvi okršaj Nadala i Murraya u Majamiju. Posljednji meč su igrali krajem prošle godine, gdje je Andy očitao lekciju Rafaelu. Sada će to biti mnogo drugačije. Nadal polako uzima zalet, Murray mu je redovna mušterija, sa par izuzetaka, ali sve u svemu, Nadal je sigurno favorit. Murray je protiv Tipsarevića imao nekih problema sa stomakom, povraćalo mu se, ali je magična pilula riješila sve probleme i Janko se počeo spremati za šljaku.

Rafa kaže da nije zadovoljan svojom igrom protiv Tsonge, da je dobro počeo, ali se onda povukao i da je Tsonga griješio više nego inače, a što se tiče sutrašnjeg meča:
"Playing Andy is a pleasure for me, and exciting playing against a player like him [who] pushes you [to] the limit on everything," Nadal said. "The negative thing is I have to recover well."
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 mar 2012, 00:07

Virtu4l je napisao/la:Sutra spektakl. Prvi okršaj Nadala i Murraya u Majamiju. Posljednji meč su igrali krajem prošle godine, gdje je Andy očitao lekciju Rafaelu. Sada će to biti mnogo drugačije. Nadal polako uzima zalet, Murray mu je redovna mušterija, sa par izuzetaka, ali sve u svemu, Nadal je sigurno favorit. Murray je protiv Tipsarevića imao nekih problema sa stomakom, povraćalo mu se, ali je magična pilula riješila sve probleme i Janko se počeo spremati za šljaku.

Rafa kaže da nije zadovoljan svojom igrom protiv Tsonge, da je dobro počeo, ali se onda povukao i da je Tsonga griješio više nego inače, a što se tiče sutrašnjeg meča:
"Playing Andy is a pleasure for me, and exciting playing against a player like him [who] pushes you [to] the limit on everything," Nadal said. "The negative thing is I have to recover well."
nije gs, nije finale tako da endi može vrlo lako dobiti.....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.