Potajno sam se nadao da će Iniesta dobiti nagradu, al' treba biti iskren i reći da ni ovako to nije nezasluženo. Messi sa
milion golova u sezoni, sa nizom lobova (

), driblinga, slobodnih udaraca. Realno, u odnosu na prethodne godine, u prošloj je pokazao da još ima mjesta za napredak. Jednostavno, momak iz utakmice u utakmicu pokazuje o kakvom je igraču riječ. Za mene definitivno nema sumnje - najbolji kojeg sam gledao. Mogu se baciti u romantičarske vode, mogu govoriti o Maradoni, Ronaldu, Zidaneu, al' kako god da okrenem Messi ih je nadmašio. I, nije to sramota priznati. Godina za pamćenje; godina u kojoj samo Realovim (čak je i pojedine Brazilce okrenuo na svoju stranu

) navijačima nije mogao do kraja otvoriti oči, no ostali su jednostavno omađijani onim što maleni Argentinac pokazuje na terenu i odali mu počast kakvu zaslužuje. I, stvarno mi nije jasno omalovažavanje ovakvog igrača i raznoraznih pokušaja da se diskreditiraju njegovi uspjesi. Čitam i ne vjerujem.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”