FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

miky_hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la miky_hz » 12 avg 2018, 04:30

dundee je napisao/la:nek meni neko prvo objasni sta su nasa dva stopera radila kod gola i koga su cuvala, pa mi onda ovjasnjavajte kako je i kako nije pidro kriv
Ma ispali druze iz aviona,uzas u onom golu svi imaju greske od Hebibovica prvog koji je stranu ostavio citavu,pa stopera i jednog i drugog koji hem daleko stoje jedan od drugog hem daleko od protivnika,i na kraju i ovaj mali Pidro ispao jel je kasnio na igraca.Apsolutno komplet odbrana zakazala.A stoperi su kao par od pocetka jako lose djelovali,i sto su odbranili odbranili su pojedinacno na kvalitet pojedinca,jel se skupa jako lose postavljaju cak ni ofsajd nisu u stanju da ufate kako treba.Ali i oni su bili na udaru zbog loseg dvojca ispred to sam vec rekao.Jednostavno samom tom rokadom Crepulja sredina Adukor nazad sve je izgubio u defanzivnom smislu ekipe,uzasno smo sve branili.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Twit
Kontakt:

Post Postao/la Twit » 12 avg 2018, 04:48

Krčmarević slobodan! Samo kažem.

Ne branim Husrefa, on je koletar ovdje. Kao sto se vec pisalo problem je dublje prirode, cak i poslije Sabrine doce Sabrina. A ne bi me cudilo da azijat igra i za kladionice malo.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 12 avg 2018, 06:03

Najbolje bi bilo da imamo 3 trenera koja su angazovana na sedmicnoj bazi i da se mjenhaju sedmicno. Tako da bi uvjek imali te sok terapije.

Kod 1-0 mogli su zavrsiti tekmu ali nisu picke htjele, jednostavno su se setkali terenom i gladili muda, mozda je mag naredio da se pripaze za derbi, haj mu ga znaj. Uglavnom vidjelo se u zadnjih 15 min da su ovo mogli uzeti glat da su htjeli, da da su htjeli.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 avg 2018, 07:52

Umjesto da nakon 8 golova sam ode, on ce zbog 10 dana duze na poslu postati kod nvijaca nesto sto ne zeli niko...

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 12 avg 2018, 08:17

Hustef je samo jedna karika u nizu gdje vidimo da nista ne stima mi jednostavno imamo hadaljr u ekipi(tu ne ubrajam nase akademce kojima se nema sta zamjerit),truhlo je sve od vrha.Neko rece trebalo je svabu odma dovest,pa svabu moras dobro platit ovi nasi znaju samo dovest nekog za koga ne treba obestecenje i sl.Talentovana djeca svake godine odu da bi se namakle plate uhljebima umjesto da budu okosnica ekipe.Nikad mi ovako necemo naprijed bez strategije bez cilja,otjerali su raju dodje milja na tekmu nikad jadnije Sarajevo boli me srce kad vidim tribine na tekmi.Klub koji nema dugovanja ima svoju akademiju sve preduslove da seta ovom ligom dozvoli sebi da ga granicni prelaz haba jadno da jadnije ne moze biti

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 12 avg 2018, 08:32

Joj i mi navijaci smo vise teret i klubu i igracima nego podrska. Sad se tjera Husref, a kako se pisalo kad se vraćao Bogami ko da je Ferguson. Treba jednom zauvijek definisati pitanje povratnika. Otisao\otjeran si nema nazad. Ali za 2godine ce biti dobar je bio izvukao remi protiv Atalante daj ga nazad. Tako je i bilo sad. Svi su se sjetili Genka a niko drinovaca, veleza, s brijega, kukesija itd
Mi nikada odustati necemo...

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 12 avg 2018, 08:54

Kad sam govorio ovde da ćemo potrošiti Husrefa ni za šta mnogi su mi je.ali mater žargonski rečeno a šta je sad!?Doduše i Husref sam sebe tjera jer je seljačka pizda i nema muda da izađe i kaže ko je kriv što ne dovodemo nekog da valja npr.Šovšić(mada po mojim info ima dosta njegove krivice u tom transferu), da li uprava traži po naredbi Tana da se odigra na loš rezultat u šta čisto sumnjam ali me i to počelo sve više kopkati.Promjena u sastavu nema što je trebala biti naša prednost jer su drugi poprilično ostali bez najboljih a mi smo ostali isti osim Šarića-i dovedeni su Šišić,Tatar,i stvarno igrač koji je dobar ne iz razloga igre same koliko što smo oslabili konkurenta a nas pojačali Handžić.Arežina je morao biti kod nas(njegova želja lićno) ali isključivi krivac što nije tu je Musemić nije ga htjeo kaže bomba u svlačionici ovo je iz usta sportskog direktora,pa kad već nije on onda barem Šovšić jer nemamo zamjenu za ono smeće Šarića ali ko nas je.e nije bitan klub ma bitno se ugraditi.O upravi nemam riječi gadi mi se i pisati ali ovo sve je fuj cijene karata sramotne i onako nas je malo a sad če nas biti još manje na utakmicama i umjesto da puste đaba ulaz da malo animiraju raju oni opale cijene da te Bog sačuva a za što?Husref ništa novo nije ponudio igrači igraju kako im se igra on im samo psuje umjesto da ih nauči nešto da malo podigne atmosferu jok on misli psovkama če riješiti igru koju nemamo.Stanojević htjeo da napusti klub poslije Mladosti pa mu se izvinjavao na inicijativu uprave,zadnja je da je i Halilović htjeo raskid ugovora sad poslije Tuzle a šatro i Hodžić povrijeđen a šta je sa Šabanovićem,Šofrancem kojeg je nagazio još na pripremama?Sad je već kasno za smjenu za tri dana igraš sa Željom pa za tri dana sa Zrinjskim ali ovakav Husref nije za klupe očigledno je poljuljao odnose igrač-trener i ubio moral u i onako tankim igračima koji sad nisu ni za šta.Neka nam je dragi Bog na pomoći a trebat če nam sreče i to mnogo u ove dvije utakmice i poslije toga a možda i ostvari dobre rezultate (u šta sumnjam daj Bože da griješim)ali sve je to........... Morao sam pogaziti riječ i ovo napisati ali opet me neče biti kao pisca samo čitam i pratim budite pozdravljeni.
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 12 avg 2018, 09:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo ljubavi moja!

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 12 avg 2018, 09:00

UUUUsrefe daj ostavku i ako ti je zao tih 8000 plate dodji kod mene na vlasic da cuvas ovce. Povedi ta dva pomocnika da ti budu asistenti. Imam 100 ovaca i 10 magaraca. Da pomognem svom klubu da se rijesi neznalice :zviz: :zviz: :thumbdown:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 12 avg 2018, 09:14

Samo se treba pomiriti sa tim da smo mrtvi prosjek ove lige dok su ublehasi na vrhu.Sto prije shvatimo bice nam lakse svima.

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 12 avg 2018, 09:21

Husref je kriv zbog transfera i to mi je najgore od ovog svega i njegova najveca krivica. Mi smo u prelaznom roku samo dobro uspjeli sacuvati ekipu, tj. da ne prodamo i Adukora i Mujakica, ali niko kvalitetan nije došao.

Eh sad, kako objasniti da igraci fule tri 100% prilike, to je nejasno, teško da je do Husrefa.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 12 avg 2018, 09:21

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 12 avg 2018, 09:22

samoSA je napisao/la:Da hoce ovaj Hebib pokazat srednji prst drugacije nece nikad otic a i tad je upitno
:lol:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 avg 2018, 09:31

r3m1 je napisao/la:Husref je kriv zbog transfera i to mi je najgore od ovog svega i njegova najveca krivica. Mi smo u prelaznom roku samo dobro uspjeli sacuvati ekipu, tj. da ne prodamo i Adukora i Mujakica, ali niko kvalitetan nije došao.

Eh sad, kako objasniti da igraci fule tri 100% prilike, to je nejasno, teško da je do Husrefa.
Promase jer nisu 100% skoncentrisani i fokusirano na utakmici, a zbog cega nisu fokusirani?
Ko ih treba motivisati?

Jel motivacija yebavanje majke? Jel motivacija sad Pidri to sto je ovaj javno prozvao njega za gol?
Jel motivacija yebavanje majki Stanojevicu, pa ovaj njemu vrati... Pa se zamalo u svlacionici ne pobise nakon Mladosti?

Motivacija je Sabanovicu klupa i da gleda Hebiba na njegovoj poziciji, koji trenutno igra jako lose... Al i dalje igra, nista ne mjenja...

Itd, itd....

Da ne pricam kakvu je sramotu priredio protiv Atalante....

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 12 avg 2018, 09:47

Svi smo mi razočarani,isfrustrirani i to sa pravom...Može Musemić "rigati vatru",ali i lajiku je jasno da vec odavno kod njega igraju isti igrači,igra se ista formacija,apsolutno bez ikakve promijene i načinu taktike.
Ok,može to biti i prednost,ali nesto moras promijeniti,jer i jedan GOŠK,vrsi analizu svog protivnika i kada mu dva dana prije meca izdiktiras sastav jasno je da ce se i postaviti prema Musemicevoj klasičnoj igri.
Priča se kako je Halilović nezadovoljan,kako je Stanojevic nezadovoljan...Pa ok,ko je nezadovoljan neka raskine ugovor i neka ide,šta mi imamo od Halilovića,ovisimo o ispodprosjecnom fudbaleru dok tu poziciju komotno i mnogo kvalitetnije može popuniti i Handžić ,a i akademci.
Nikog Husref jos od ovih nasih djecaka,osim Mujakića ne bi gurnuo u prvu postavu da se nije to desilo silom prilika,a i sami vidimo da su upravo oni najbolji na terenu.
No ono sto bode u oci ,a o cemu se i najmanje pise je da u situacijama kao sto je bila ona sinoc,svi očekuju na terenu malog Resica,medjutim nasem šefu na pamet ne pada da to uradi.
Pa, treba se upitati koji trener ne bi tog momka vise forsirao u igri,osim Husrefa...Onakav talenat se moj Musemicu ne klese kada vodis 3:0,vec mu i u gustim situacijama dajes sansu da dijete osjeti da klub racuna na njega...
I šta ocekivati dalje...
Ništa,jednostavno nista,jer ce nam i dalje zamazivati oci sa ubacivanjem po jednog akademca u igru,dok ostale budu prodavali za džabe po Portugalskoj II ligi i dok se cijeli prelazni rok i dalje bude analizirao samo na to kojeg to fudbalera mogu dovesti bez placanja bilo kakvog obestecenja...
Jad i bijeda uprave,ali jad i bijeda Husrefa Musemića koji se jednostavno priklonio upravi i koji svojim kukavickim potezima samo unosi dodatnu nervozu...
Moj Husrefe,ne želim da te pljujem,ali trener koji ima dignitet ce sigurno podnijeti ostavku kda pod njegovim vodstvom klub dozivi najtezi poraz u svojoj istoriji,jednostavno ce taj kamen sramote preuzeti na sebe i dokazati koliko postuje klub. :oops: :oops: :oops:

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 12 avg 2018, 09:49

Nisam teoreticar zavjera ali je sumnjiv onaj promasaj sisica, namjestao se 10 minuta.
Dobro krenuli, zabili na vrijeme umhesto da ih natrpamo mi stajali, primili gol i onda poceli igrati i pokazali da smo sigurno najkvalitetnija ekipa u ligi, stvorili 5 6 cistih zicera.
Zasto nismo igrali, i sta se desilo u ostalih 60 min utakmice? Ne znam. Price o bojkotu necu da slusam jer su igraci pjevali treneru poslije atalante, ali u ekipi nesto ne stima.

Musemicu, ove utakmice ce ti dobiti resic, mustafic, sabanovic, ove tkzv zvijezde nece da trce

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 avg 2018, 09:52

Ne smijemo dozvoliti da nas na derbiju vode pomocnici Husrefa jer tu moras izgubiti. Noga poslije derbija ili noga danas a da novi trener dođe odmah sutra s tim da to ne bude neko ko nas je vodio 46 puta ili neko kome je maximalni domet Zemun i Rudeš. Protiv GOŠK-a jesmo bili mnogo bolji i zaslužili smo pobjedu ali onakva amaterska postava odbrane i gušenje igrača ne vodi ničemu. Sva ta dominacija koju smo imali pada u vodu. 15-3 šutevi, 9-0 korneri, 66% posjed lopte i opet ti visi gol u zraku jer ne postoji odbrana. Sudije vrhunske, nije prošlo to što su naši padali ko balvani 3-4 puta ne bi li izvukli kakav penal.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 12 avg 2018, 09:54

Vanja8 je napisao/la:Svi smo mi razočarani,isfrustrirani i to sa pravom...Može Musemić "rigati vatru",ali i lajiku je jasno da vec odavno kod njega igraju isti igrači,igra se ista formacija,apsolutno bez ikakve promijene i načinu taktike.
Ok,može to biti i prednost,ali nesto moras promijeniti,jer i jedan GOŠK,vrsi analizu svog protivnika i kada mu dva dana prije meca izdiktiras sastav jasno je da ce se i postaviti prema Musemicevoj klasičnoj igri.
Priča se kako je Halilović nezadovoljan,kako je Stanojevic nezadovoljan...Pa ok,ko je nezadovoljan neka raskine ugovor i neka ide,šta mi imamo od Halilovića,ovisimo o ispodprosjecnom fudbaleru dok tu poziciju komotno i mnogo kvalitetnije može popuniti i Handžić ,a i akademci.
Nikog Husref jos od ovih nasih djecaka,osim Mujakića ne bi gurnuo u prvu postavu da se nije to desilo silom prilika,a i sami vidimo da su upravo oni najbolji na terenu.
No ono sto bode u oci ,a o cemu se i najmanje pise je da u situacijama kao sto je bila ona sinoc,svi očekuju na terenu malog Resica,medjutim nasem šefu na pamet ne pada da to uradi.
Pa, treba se upitati koji trener ne bi tog momka vise forsirao u igri,osim Husrefa...Onakav talenat se moj Musemicu ne klese kada vodis 3:0,vec mu i u gustim situacijama dajes sansu da dijete osjeti da klub racuna na njega...
I šta ocekivati dalje...
Ništa,jednostavno nista,jer ce nam i dalje zamazivati oci sa ubacivanjem po jednog akademca u igru,dok ostale budu prodavali za džabe po Portugalskoj II ligi i dok se cijeli prelazni rok i dalje bude analizirao samo na to kojeg to fudbalera mogu dovesti bez placanja bilo kakvog obestecenja...
Jad i bijeda uprave,ali jad i bijeda Husrefa Musemića koji se jednostavno priklonio upravi i koji svojim kukavickim potezima samo unosi dodatnu nervozu...
Moj Husrefe,ne želim da te pljujem,ali trener koji ima dignitet ce sigurno podnijeti ostavku kda pod njegovim vodstvom klub dozivi najtezi poraz u svojoj istoriji,jednostavno ce taj kamen sramote preuzeti na sebe i dokazati koliko postuje klub. :oops: :oops: :oops:
Ovo negdje uokvirit jer najbolje opisuje trenutno stanje. Od A do Ž.

Kaze Hus da je prije sedam danas znao sve a eto danas nista po navijacima i strucnjacima, ispravka Hus, ono 2-2 je sreca i nista vise.
Ljudi moji pogledajte taj nas “strucni stab”, pa sta vise ocekivati!? Pa i njih je neko doveo, svi su oni odgovorni. Nije dovoljna samo promjena trenera.

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 12 avg 2018, 09:55

Sisic je primjer neskolovanog fudbalera, krasi ga samo brzina i to je sve. Nije igrac za FKS, ja vjerujem da ni sam ne zna kako je zabio onaj gol Atalanti. Sofranac na tribinama uredno, zdrav a i dijete mu je dobro tako da nema razloga da bar na klupi ne bude. Husref jednostavno pokazuje da ne zna i sad se vracaju uspomene na prosli mandat njegov kada se isto ovako tjerao. Sad je samo pitanje koliko ce agonija trajati s njim

umjetniksabrojem9
Kontakt:

Post Postao/la umjetniksabrojem9 » 12 avg 2018, 09:58

Da se ponovim...

Dragi Husrefe, vrijeme je, ovo ovako više ne ide. Svaki dan više tvog ostanka u klubu donijet će Sarajevu kojeg voliš, koje ti je sve dalo, samo dodatne probleme.

Čovjek nekada od svog karaktera i skucenih pogleda ne vidi kada upadne u tunel, a to se tebi upravo desilo i ideš u jednom pravcu, a to je dno i vuces sve nas sa sobom. Divno si počeo prošle godine, djelovao si nov i moderan, ali kako vrijeme odmiće pogubio si sve konce i ovo sinoć samo je pokazatelj i potvrda onoga šta nam priređuješ u ovoj godini. GOŠK ti na Koševu uzme posjed, zabije ti gol iz školske kontre koju ti ne možeš kopirati i kao takvu izvesti. Tvoja priprema za utakmice ne postoji, sebe si okružio amaterima u stručnom štabu da klimaju glavom na tvoje ideje, a njihova fudbalska kompetencija se oslikava u izjavi Džakmića na poluvremenu kada je rekao "Crepulja i Rahmanović znaju lopte...". Znaju oni Hame, ali Husrefe ti i tvoj stručni štab očito ne znate da ste u mislima u devedesetim, a da pokušavate igrati fudbal iz osamdesetih, a danas je 2018-ta. Obrukao si nas u Evropi kao nikad i ako ti je novac, tih famoznih 8.000 koliko primaš toliko mjesečno bitno, onda si mi dodatno pao u očima iako je to vrlo teško, jer tvoj sramotan odnos prema igračima, spovke, omalovažavanje djece našeg kluba (nakon derbija zadnjeg prozoveš Šabanovića, Mujakića, Mustafića, jučer Pidru...) već je puno, još da ti je novac važniji od obraza i voljenog kluba, teško bi mi palo.

Hoću da te gledam i pamtim kao legendu kluba, a ne kao još jednog u nizu grobara. Ne treba ti to i budi gospodin, bar koliko je sad moguće. Sjeti se bolan Čale. Preuzeo nas je, ostvario niz od 11 pobjeda, sa skromnih 13,14 igrača u rosteru dobije Željezničar kući, nesretno izgubi finale Kupa i nakon prvog lošeg rezultata ode. Uvijek će bit gospodin, cijenit će ga raja, a tebe neće.

A kako i bi? Ti si i za večeras kriv jer vidi šta radiš, Grbić te isključi jer si mu psovao prošle sezone, a znaš dobro da su sudije zlopamtilo najveće i danas bude četvrti pa kada sudija produži pet u nastavku, gdje skoro dvije minute igrač GOŠK-a leži, dakle samo 2 minute se igralo, on na nepune četiri i pol minute signalizira glavnom sudiji da svira kraj. Važnija ti je tvoja psovka sad, nego uspjeh kluba sutra. Zao mi je igrača, jer si psihološki uništio nevjerovatnu ekipu, ma kako to nekome zvučalo. Nakon dužeg niza godina imamo širok, mlad, perspektivan roster, dobar kadar, dobre napadače, sve što nam treba. I te bekove imamo, ali pored Šabanovića, Hodžića, krilo će igrat beka kod tebe. Imamo najbolje štopere u ligi, pa Dupovac i Šofranac klupu griju, dok Adukor kao zadnji vezni ide nazad.

Dragi Husrefe, vrijeme ti je, ovako više ne ide. Svaki tvoj naredni dan u klubu je šteta, a želim da te pamtim i gledam kao legendu. Idi i za sebe i za nas.

PS. Kad budeš preuzeo Tuzla City jer znam da se voliš čuti sa svojim dobrim drugom, jednim od najvećih neprijatelja FKS ikad, Azmirom Husićem, opet stavi krilo na beka, veznog na štopera, u ključnom trenutku ofanzivca zamijeni defanzicem, nemoj vježbat prekide i tako svom Sarajevu donesi bar sigurna tri boda.
Zadnja izmjena: umjetniksabrojem9, dana/u 12 avg 2018, 10:00, ukupno mijenjano 1 put.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 avg 2018, 09:59

Produženje ugovora Haliloviću je bila greška. Lik ima 28, 29 godina i još nije kvalitet za nas, uzima mjesto nekom mlađem. Nikakvog doprinosa nema. On je samo TU i ništa više. Produženje Pavloviću isto greška, iako su i smo svi znali i vidjeli da je kiks golman. Bekić ista priča. Hebibović je zavaljen na desnog beka, kolko god da bode u oči, momak se opet trudi da igra tu poziciju, ali NE ZNA, đaba. Stanojević isto nije kvalitet za nas jer momak nema konstantu da igra 3,4 tekme dobro. Toplo hladno, sad ga nema nikako. Naravno da je nezadovoljan i mnogi su sa njim. Ovi koji su nezadovoljni, nek traže raskid i nek idu gdje hoće. Ima ovdje dosta da se isfiltrira na polusezoni. Trebalo se to riješiti već sad prije priprema. Ali ne bi bili mi ili oni da smo jednom uradili nešto konkretno....
Držati jedne te iste igrače na okupu, koji su zadnje dvije godine podbacili i trefeja nisu osvojili, očekivati od njih pobjednički mentalitet, to je naivno....

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], plisek i 53 gosta.