Inijesta je napisao/la:AlfredNobel je napisao/la:@Inijesta
Pa to je i logično.. Beširović jedan od najboljih igrača lige bio i normano je i očekivano da će mu primarni cilj biti inostranstvo. Da nije otišao u Hajduk i da mu je gorilo pod nogama, došao bi on kod nas. Za Muminovića su tražili odštetu čini mi se, a za Velića nije bilo velikog interesa, a i on je to rekao u jednom intervju. Arežini je koliko znam Željo ponudio više i otišao je tamo, neka me neko ispravi ako griješim.
I ne mogu da razumijem još jednu stvar.. Znači, ako postoji interes za jednog igrača od strane više klubova, uzmimo za primjer Arežinu i ako naši postave neku granicu do koje će ići u smislu para, onda je to nešto loše? Možda je Arežina tražio veliku cifru, a naši procijenili da ne vrijedi toliko.
Isto tako i za Šovšića, ovo što si rekao za pare mi je suludo.. Zašto bi mu dali pare na ruke, od odlaska Selimovića i Ibrakovića, ja mislim da nema više para na ruke i razbacivanja, već imaš bonuse, pa se ti pokaži. Meni je najgore to što su ga izradili ako je već bilo dogovoreno.
To što neki igrač traži određenu cifru i ako je ne dobije, ne znači da nemamo para, već da su procijenili do koje će granice ići i koliko zaslužuje.
Pa na osnovu cega onda kazes navedi mi igraca koji bi nas odbio, odbilo te je u zadnje vrijeme bruku igraca, i ti koji ne odu u inostranstvo zavsre u zrinjskom ili kod gurbeta
Pa i ako su trazili odstetu za Muminovica, procjenis isplati li ti se i platis, al onda vratis film u nazad i skontas da smo zadnju odstetu za Velkoskog platili tako da odmah odpadaju takvi igraci u startu
To za Arezinu se slazem, upitnik je, postavi neku granicu ako ne e da pristane ok , daj saopstenje u javnost nismo se uspjeli dog zbig tog i tog
https://sportsport.ba/fudbal/krenuo-u-s ... ski/285614
Evo buraz ovo dobro procitas i skontas ko nama klub vodi
Ovo sto je ovaj balavac Sovsic izjavio se zove sramocenje, blacenje, pisanje po klubu, jos uvijek nisam vidio da su opovrgnuli bilo sta od ovog, kad opovrgnu ja cu im prvi u klub otici i izvinut se za pljuvanje, al znamo da do tog ne e doci jer je ovaj idiot Sovsic u pravu
Dogovor s njim je bio da mu prvih 6 mjeseci ugovora daju na ruke 50 - tak milja Km, a ostalo regularne plate, to je sasvim normalno, bukvalno dodje ko davanje 6 plata unaprijed
Kad je dosao na potpis, druga prica ...
Koji to igrači, opet te pitam druže?
Oko tih odšteta i ne treba trošiti riječi, rijetko kad je i plaćamo, a i kad platimo, to je neki mizeran novac. Lično bih za Muminovića dao ako je istina ovo za 150.000 ojra, a pregovarao bih za ovaj udio od narednog transfera, jer mi 20% ne bi bilo prihvatljivo.
I složio bi se, to sam ja milion puta govorio, dok se ne počnu plačati odštete, nema od toga ništa ozbiljno. Može uvijek iskrsnuti dobar igrač koji je free agent, što da ne, ali čitava ekipa od slobodnih igrača.. Ne ide.
Čitao sam ovaj članak i ponavljam, ako je istina da su ga izradili tako, onda je to supacki i jadno urađeno. Nemoj obećavati, ako ne možeš održati. Naravno da treba demantovati.