Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

L_blancos
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la L_blancos » 05 maj 2012, 14:44

adriano_leite je napisao/la:
LenBias je napisao/la:da li ce murinjo, najbolji trener svih vremena, konacno veceras malo vise da izmjeni sastav i da sansu nekim drugim igracima da se bar malo pokazu? :)
Ako je on najbolji trener svih vremena, sta je onda Sir Alex Ferguson? Mozda ipak Sir Alex Ferguson mora da se dokaze u nekim drugim ligama :lol: :lol: . Ebem ti realnost i fudbal :lol: .
Ja cu to uzeti ovako..
SAF oli ti ga Sir Alex Ferguson,uz sav respekt , nije ravan Mourinhu ..
Evo ovako cu to reci,covjek stvara 20 godina tim i nakon tog vremena snaga tog tima se ne moze mjeriti sa ekipom koja se stvara dvije godine..

nanek

Post Postao/la nanek » 05 maj 2012, 14:44

pozelio se adriano banova :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako mu ne dosadi nije mi jasno, slika

deckoooo vidi sta ti veliki Cristiano kaze ?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2012, 14:53

L_blancos je napisao/la:
LenBias je napisao/la:da li ce murinjo, najbolji trener svih vremena, konacno veceras malo vise da izmjeni sastav i da sansu nekim drugim igracima da se bar malo pokazu? :)
Ako je on najbolji trener svih vremena, sta je onda Sir Alex Ferguson? Mozda ipak Sir Alex Ferguson mora da se dokaze u nekim drugim ligama :lol: :lol: . Ebem ti realnost i fudbal :lol: .
Ja cu to uzeti ovako..
SAF oli ti ga Sir Alex Ferguson,uz sav respekt , nije ravan Mourinhu ..
Evo ovako cu to reci,covjek stvara 20 godina tim i nakon tog vremena snaga tog tima se ne moze mjeriti sa ekipom koja se stvara dvije godine..
20 godina da te neko ne otjera iz Uniteda, tima koji je velikan, koji je toliko toga osvojio, to je nesto veliko. Mourinho u ovih 6 godina, Chelsea, Inter, Real, potrosio para i para, mozda kao Ferguson za nekih 15 godina rada sa Unitedom. Mourinho je stvarao ekipu Chelsea, Intera i Reala, tako sto je nemilice trosio pare. Pa eno Citya koji odrijesi kesu, dade seik pare koje Mourinho dobija gdje god ode, pa su u borbi za titulu, preko noci bukvalno, kao sto to Mourinho radi, s tim da Inter, Chelsea i Real, svi su imali bolje igrace koje je Mourinho zatekao nego sto je City imao. Sa parama je mnogo lakse, dok Ferguson trosi upola manje, te porediti Mourinha, odnosno reci da je Mourinho veci od Fergusona, smijesno je, zalosno, djetinjasto, za samoubistvo mekim predmetom.

Nanek, o cemu ti balis? Sta sam rekao da je vrijedno bana?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 05 maj 2012, 15:07

SAF je više postigao od Mourinha i najveći je trener svih vremena. Mora Veliki Jose još mnogo godina nastaviti ovim tempom da dostigne sve što je napravio SAF.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 05 maj 2012, 15:09

Jose 7 liga ( četiri države) 2 LP
SAF 12 (Anglija) 2 LP

Nije loše prolazno vrijeme za nekog ko je 20 godina mladji.

Jel u Portu osvajacu kup uefa pa ligu prvaka trosio te silne pare?
koliko je to para u Interu potrosio kad je drugu sezonu npr. izgubio glavnog igraca(citaj Ibrahimovica) ?
Milito,Motta,Snajder i Lucio jeftini...osim Kvarezme maltene svaki trasnfer na mjestu.

Isto vazi i za Real,k´o da je on doveo Kaku i Ronalda.
Ozila i Khediru zajedno 25 milki,Carvalja 8 miliona,Sahina 10 miliona...
ne vidim tu osim Coentrao i Angela cifre preko 20 miliona.

Koliko je Young kostao ?

koliko su Bebe(8 mil) Diouf,Obertan,Chicarito(12 mil) i milion drugih talenta kostali ?
Jones 18 miliona mislim,nesto slicno Young a to govorim samo za ovu sezonu.

ne Andersoni i Berbatovi koji nisu kostali nista manje nego Joseovi transferi.

ta prica je precjenjena...

mogucnost prilagodbe bilo kojoj ligi,klubu i postavljanju vlastitog stila u istom..
tu odanost koju izgradi i prije svega ekspresno brzi rezultati,dvije godine maximalno.
tu ne mozes nista ni dodati niti oduzeti.

da se razumijemo bit na celu 25 godina i skoro svake donositi trofej nije lahko...
ali kada je razvio svoj prepoznatljiv stil i sistem koji se drzi i dan danas samo je selektirao igrace za te pozicije(makar i ne bili tako zvucno ime) tipa Valencia ali se uklapa u sistem,a to je navjaznije.
pametan,shvatio je sta treba za konstanat uspjeh u Egleskoj i to eksplatise odlicno.
a za 20 godina LP u kojoj su prvu osvojili golovima u 90,a drugu zbog klizanja Terria :mrgreen:

e sad ga vec malo omalovazavam,mada je ovo gore sve nabrojano tacno.

vecina ce reci da je SAF najveci , ali za mene postoji uporiste da isto kazes i za Josea...a sad sa ovim slinim fudbalskim inovatorima i kako valorizirati njih,tesko je reci.

a u svemu ovome je najbitnije da Jose vjerovatno ima ako sve bude kako treba 20 godina ispred sebe da lupa neke rekorde.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 05 maj 2012, 15:16

@Raul_ 64 - Naravno da ima vremena, ali zato je i dalje SAF najveći svih vremena, a Mourinho trenutno. Ukoliko Mourinho ovako nastavi vrlo moguće je da će ga prestići relativno brzo, ali 12 titula od mogućih 19 od kako je formirana Premier Liga - 63%, a slijede ga Arsenal i Čelzi sa po 3 u najjačoj ligi , eh to je za mene i dalje najveći uspjeh.

Naravno, nadam se da će ga (kao što sam rekao) Mourinho prestići, te osvojiti i dosta više trofeja, ali za sad je SAF najveći.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 05 maj 2012, 15:26

prica da united ne daje pare na igrace je smijesna isto ko i ona da barca ne daje, jok, za united i barcu igraci igraju zato sto im se igra, placa im se samo zdravstveno, penziono, daje im se sendvic i jogurt na dan i cenera dobiju vikendom da izadju, eto
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 05 maj 2012, 15:36

Ma dobro, ne da mi se previse argumentovat padobrancima koji nemaju pametnijeg posla..
Da nema SAFa nasli bi se neki koji bi govorili da je Venger ili DI Mateo bolji od Murinja..
Da nema Messija neki bi dizali Wallcota ili Ballotelija na Ronaldovu razinu..
Etc,etc..
Isto tako , ne postoji klub ,osim Manchestera,koji bi prije izabrao SAFa od Murinja..
I da, Pandev je daleko vise uspio u svojoj karijeri od Neymara..Samim tim je i bolji ,ne ?

nanek

Post Postao/la nanek » 05 maj 2012, 15:38

Rece mu raul 2 3 rijeci i nestade adriano :) Otisao do apoteke po leksilium :)

Ako Mou ovako nastavi a 20 godina je mladji od Fergusona, sta mi imamo vise o cemu pricati ?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2012, 17:36

nanek je napisao/la:Rece mu raul 2 3 rijeci i nestade adriano :) Otisao do apoteke po leksilium :)

Ako Mou ovako nastavi a 20 godina je mladji od Fergusona, sta mi imamo vise o cemu pricati ?
Ma nisam otisao nigdje, nego mi se ne sjedi 4 sata na forumu da docekujem ko ce sta napisati. Nije mi 15 godina jbg.
Evo podaci za Chelsea:
2004/2005 potrosio 142 miliona funti, zaradio 2 miliona funti
2005/2006 potrosio 80 miliona funti, zaradio 29 miliona funti
2006/2007 potrosio 83 miliona funti, zaradio 41 milion funti
2007 potrosio oko 32 miliona funti (dok nije otjeran)

Inter:
2007 kada je dosao potrosio 35 miliona funti, jbg. nije imao vremena za vise, prodao 12 miliona funti
2008/2009 53 miliona funti, prodao 6 miliona funti
2009/2010 83 miliona funti, prodao Ibru za 63 miliona funti

Real Madrid:
prva sezona 83 miliona funti, prodao 8 miliona funti
druga sezona 48 miliona funti, prodao 7 miliona funti

Eto toliko o tome kako malo taj trosi, taj najveci trener svih vremena :lol: .

Fergie trosi:
2000/2001 potrosio 10 miliona, prodao za 8 miliona funti
2001/2002 kupio za 75 miliona funti, prodao za 45 miliona funti
2002/2003 kupio Ferdinanda za 40 miliona funti, prodao nekog za 3 miliona funti
2003/2004 kupio za 50 miliona, prodao za 52 miliona
2004/2005 kupio za 53 miliona, prodao za 8 miliona
2005/2006 kupio za 28, prodao za 7 miliona
2006/2007 23 miliona potrosio, zaradio 21 milion
2007/2008 91 potrosio, zaradio 39 miliona
2008/2009 39 miliona potrosio, zaradio 6
2009/2010 24 potrosio, 91 zaradio
2010/2011 25 miliona potrosio, 15 miliona zaradio
2011/2012 50 miliona potrosio, 13 miliona zaradio

Covjek je znaci u ovih 12 godina, toliko trosio, s tim da pravi ekipu, dok je Mourinho potrosio koliko je potrosio a u ekipama je imao i Terrya i Lamparda i Zanettija i Ronalda i Casillasa i Ramosa i Pepea i Raula, znaci vrhunske igrace je imao i dovodio je za tolike pare nove igrace, dok je Fergie sam pravio i morao je da trosi kada dodje smjena generacija, dok je Mourinho dovodio sta je stigao, pa da je on u Chelseau, Interu, Realu, koliko je Fergie u Unitedu, pa ti bi klubovi bankrotirali.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 05 maj 2012, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.

Mes Que Un Club!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 05 maj 2012, 17:48

a to Mourinho nije prodavao :D :lol:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2012, 17:50

tyler durden je napisao/la:a to Mourinho nije prodavao :D :lol:
Mourinho je prodavao ono sto je zatekao u klubu dok je Ferguson prodavao ono sto kupi za par hiljada pa uvali za par miliona, ono sto "odhrani" u akademiji itd. Iz tog razloga nisam stavljao koliko je Mourinho prodavao, ali editovat cu post upravo pa da vidis i to koliko je prodavao ;) .

Mes Que Un Club!

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 05 maj 2012, 17:52

Taman hoću da napišem kako je vješto izbjegao da u Jozinim troškovima napiše koliko je dobijo prodajući neke igrače, dok je kod SAF-a to napisao, vjerovatno želeći tako još više uzdići ono što je SAF uradio, a u isto vrijeme omalovažiti Jozin uspjeh. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2012, 18:04

raul-zakon je napisao/la:
Taman hoću da napišem kako je vješto izbjegao da u Jozinim troškovima napiše koliko je dobijo prodajući neke igrače, dok je kod SAF-a to napisao, vjerovatno želeći tako još više uzdići ono što je SAF uradio, a u isto vrijeme omalovažiti Jozin uspjeh. ;)
Eto editovano, pa opet je sramotno da je Fergie potrosio manje i u plusu je u vise godina na celu Uniteda :lol: .
Mourinho u Chelsea je potrosio oko 242 miliona funti (dakle toliko u minusu), u Interu je 91 miliona funti u minusu, u Realu 116 miliona funti u minusu. Fergie za 12 godina u Unitedu 147 miliona potrosio, dakle 147 miliona funti u minusu. Mourinho u manje godina, u 3 kluba, u ukupnom minusu od 449 :lol: majstorski nema sta :lol: .

Mes Que Un Club!

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 05 maj 2012, 18:12

@adriano, pa ne mogu da vjerujem ! To što ti radiš je klasično omalovažavanje proizišlo, ne iz tvoje ljubavi prema Farci, nego iz tvoje mržnje prema Realu...pa ovo što si ti napisao je totalna smijurija, apsurd ! I ti vrlo dobro znaš da nisi upravu.

Pa to je isto kao da ja sad napišem da Messi ne zna šutati loptu, da ne zna trčati, da ga Nedim Varupa može učiti, itd. samo zato što volim Real a ne Barcu...

Smiri se, malo realnosti nije na odmet... ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 05 maj 2012, 18:17

Anderson i Hargreaves ,pametne kupovine 17 miliona funti i 15 mil. funti..
Berbetov 30
Tosic 5
Obertan 3
Diouf 2
Bebe 7.5
Lindergard 2.5
Jones 17
Heinze 7
Cleberson 6
Smith 7
Veron 30
Sve su dakle cifre u funtama,nema sta ..Igracine,obiljezili su jednu eru engleskog nogometa..
A imao je i savrsenu transfer politiku sto se tice prodaje pa je Verona nakon dvije sezone prodao za 15 miliona.. Jos neki uspjeli odlazni transferi :
Diego Forlan 2 mil.
Rossi 6
Pique 6
Carlos Tevez / djabaluk
etc. etc.

Ne zelim da omalovazavam rad SAFa ali pretjerujes..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 maj 2012, 18:26

raul-zakon je napisao/la:@adriano, pa ne mogu da vjerujem ! To što ti radiš je klasično omalovažavanje proizišlo, ne iz tvoje ljubavi prema Farci, nego iz tvoje mržnje prema Realu...pa ovo što si ti napisao je totalna smijurija, apsurd ! I ti vrlo dobro znaš da nisi upravu.

Pa to je isto kao da ja sad napišem da Messi ne zna šutati loptu, da ne zna trčati, da ga Nedim Varupa može učiti, itd. samo zato što volim Real a ne Barcu...

Smiri se, malo realnosti nije na odmet... ;)
Sta je apsurd? Sta nije realno? Pa matematika ne laze, pogledaj transfere pa ces vidjeti da je tako. Pogledaj sta je kupovao Mourinho a sta je prodao, pa ces vidjeti da u 3 kluba, od 2004. godine, kada je dosao u Chelsea, do danas, kupio za te pare (naravno potrosio je vise, ali sam oduzeo ono sta je prodao u tom periodu). Ako laze stranica sa transferima, onda lazem i ja. Libo mene racku za Realom, nego je smijesno reci da je Mourinho veci od Fergusona, pa vise je Guardiola trofeja uzeo od Mourinha, ali naravno za Guardiolu se ne moze reci jer je vodio Barcelonu, a za Mourinha se moze reci, jer je bio u 3 lige, ali ne gleda se to sto je potrosio pola milijarde na pojacanja u ta 3 kluba.

L_Blancos, svi ti transferi su uzeti u obzir u ciframa koje sam pisao, nista nisam slagao, pa pored tih kupovina koje su propale, opet je covjek za 12 godina manje potrosio na celu jednog kluba, nego Mou u 3 kluba u manje godina. Pa kud ces veceg flopa od tog sto je Sheva placen 40 miliona pa se izgubio, Shaun Wright-Phillips 27 miliona funti, Coentrao u Real 26 miliona funti, Quaresma 21 milion funti, Davida Suaza kupio za 11 miliona funti pa ga prodao za 200 ili 300 hiljada funti itd. Pique, Rossi, Forlan, kada su prodavani, nisu bili na nivou na kojem su sada, odnosno na kojem su bili do prije 2 godine, ili godinu, dok Teveza uopste Manchester nije ni imao, nego je bio u vlasnistvu nake kompanije koja je imala prava i na Javiera Mascherana. Kada vec o tim prodajama i kupovinama, kako mozes zaboraviti prodaju Mate i Negreda za par hiljada ili do 2 miliona, a sada postali igracine :lol: . Mozda i Woodgatea ili Owena kako mozes zaboraviti, ne tice se Mourinha ali se tice Reala, tako da moras znati da se moze omaknuti da prodas igraca koji je vrijedan, a kupis bota za mnogo miliona.

Mes Que Un Club!

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 05 maj 2012, 18:32

Pa bas zbog toga sto je Ferguson duze lakse mu je vrsiti selekciju igraca i logicno da manje trosi.. Nek Saf uzme neki drugi tim,evo Inter,logicno da bi morao dovesti neke igrace koje se uklapaju u njegovu taktiku/politiku nazovi kako oces..
Ja sam ti nabrojao igrace koji su bili apsolutna pogreska u oba smjera,prodaja/kupovina, Mou je imao par gresaka sto se tice kupovine.. Ali nije on odlucivao o transferima u svim klubovima koje je vodio..
I po tvom misljenju,ovi igraci sto sam ja nabrojao,su bolji transferi jer je na njih ulozeno cca prosjek po sezoni 50 miliona nego kupovina Ozila/Angela/Carvalha/Khedire etc . koji kostaju 100 miliona..
Btw ovo je zadnji odgovor na tvoje nebuloze..

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 05 maj 2012, 18:41

Genghis je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: pa vise je Guardiola trofeja uzeo od Mourinha
Koji kloc mati moja mila ... čega je osvojio više ? super kupova ?
Od 2004. godine, Mourinho uzeo 14 trofeja (svi moguci trofeji od liga do kupova), Guardiola uzeo 13 trofeja, plus moze uzeti kup i da se izjednaci, u 4 godine rada u Barci, dok je ovaj u 3 kluba u 8 godina uzeo 14 :lol: .
Lige : 7 - 3 u korist MOURINHA
Kupovi: 6 - 1 u korist MOURINHA
Lige Šampiona: 2 - 2

Guardiola je dakako bolji u Catalonia Kupovima, Audi kupovima i tako to, što i priliči treneru njegovih kvaliteta. Nakon što ga je uništio na kamp kućici prije par sedmica, prdiola je ispario kao zadnja "neka stvar" jer zna da bi mu i sljedeće godine bila kanonada ... ali nema veze sad će on sa Bahreinom da osvoji sve i svašta :lol:

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 05 maj 2012, 18:43

Ferguson i Mourinho su najbolji treneri u historiji nogometa.

Tako je najlakše.
CAMP MOU!

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.