Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Najda
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Najda » 28 jun 2015, 22:01

FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jun 2015, 22:05

Mislim da najprije bi trebalo pitati Saudiju u vezi Isila pa tek ostale.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 22:06

Najda je napisao/la:ima jos njegovih bisera

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... ova-kletva
Dzabe ti ta "naivnost" @ Najda, ne znam zasto ovo radis. Za ovo se znalo davno samo je Lucic prvi objavio. ;) Ima tu jos mnogo toga, ovakve stvari nemoj pokusavati da uprostis jer je nemoguce. Ako ti nisi znao, u redu je, ali mnogo ljudi zna za ovo vec duze vreme. A ako te bas zanima informacije o ovoj kletvi , Lucic nije dobio od nekih "velikosrba" vec od jednog islamskog svestenika.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 jun 2015, 22:12

ma ne govorim ja o velikosrbima, daleko od toga, meni ovo sve smrdi.. sve te teorije zavjera :D najjači dio "svetlo riđe kose s plavim očima" potomci isusa hrista.. :D
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 22:16

Najda je napisao/la:ma ne govorim ja o velikosrbima, daleko od toga, meni ovo sve smrdi.. sve te teorije zavjera :D najjači dio "svetlo riđe kose s plavim očima" potomci isusa hrista.. :D
E moj @ Najda, kad bi ti samo znao koliko ima istine u svemu tome. Ovo vise nije teorija zavere ovo su postale cinjenice zavere. Teorija zavere ti je ono sto Ajk prica kako se engleska kraljica pretvori u gustera pa se brcka u kadi. :roll: A ovi svetlo ridje kose su ti tzv. Venijamiti , verujem da mi neces poverovati ako ti kazem da su ovi nasi predosmanski vladari bili upravo ti sa svetlo ridjom kosom.

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 jun 2015, 22:19

Pa onda ispadam i ja potomak na neki način jer mi je kosa od svijetlo plave mutirala u neku smeđkasto-narandžastu a imam svijetle skoro plave oči? :D
Ne popravljam ja bezveze sijalice dodirom :P
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 22:24

Najda je napisao/la:Pa onda ispadam i ja potomak na neki način jer mi je kosa od svijetlo plave mutirala u neku smeđkasto-narandžastu a imam svijetle skoro plave oči? :D
Ne popravljam ja bezveze sijalice dodirom :P
Ne znam sta da ti kazem, sve je moguce. Ono sto mogu da ti preporucim je da vise citas knjige a da manje citas ove pi*darije po internetu. Pravo znanje nalazi se u knjigama, a na internetu postanes samo jedan u masi zbunjenih ljudi .

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 jun 2015, 22:26

Nisam znao da se skolovao skupa sa Frenkijem, garant ga je slao po cigare. :lol: :lol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 jun 2015, 22:28

A vidi, čitao sam ja proteklih godinu dana svašta.. imao takva predavanja gdje smo svašta nešto učili, tako da.. nisu samo pizdarije. Mene zanima slijedeće:
Da li vi vjerujete samo knjigama i onome što je napisano u njima, ili tražite i konkretne dokaze za to nešto.. dokaz koji je opiljiv, vidljiv, fizički prisutan?
Mene bi neko proglasio ludim ako bih rekao da vjerujem u gremline. A knjige o gremlinima postoje, filmovi snimani, crtani, postoje ljudi koji su ih "vidjeli"...
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jun 2015, 22:28

Ovakvu propagandu mogu samo siriti fasisti. I Hrvati i Srbi imaju ove lude teorije..

Kakav skup gluposti u tekstu, pa ne mogu da vjerujem :tokralju:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 22:32

uNbx je napisao/la:Nisam znao da se skolovao skupa sa Frenkijem, garant ga je slao po cigare. :lol: :lol:
Isao po pljuge i Tudjmanu i Frenkiju. :lol: Posle na fakultetu studirao sa Jovicom Stanisicem. :mrgreen: Skoro sam se smejao kad su ga pitali cega se secas iz druzenja sa Tudjmanom i mladosti, kaze Lucic " ma partizanovci..." :urnebes:

tuzlak1987 je napisao/la:Ovakvu propagandu mogu samo siriti fasisti. I Hrvati i Srbi imaju ove lude teorije..

Kakav skup gluposti u tekstu, pa ne mogu da vjerujem :tokralju:
Sreca pa ti dodje. :mrgreen: Zamolio bih te, postovani profesore, za argumente kao i uvek. @ Tuzlak je inace moj veiliki prijatelj koji je doktorirao na temi " Bosna u WW2 ", a kasnije na Harvardu je stekao jos jedan doktorat na temi " Kako unistiti apsolutno svaku temu na forumu SportSport.Ba".

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jun 2015, 22:38

:mrgreen:

Pa jel ti u ovo sve vjerujes bgt?
Po meni su ovo naruceni tekstovi, knjige i ostale gluposti koje pokusavaju da okrenu mlin na Cicinu stranu.. Neko ce ovo citati i sta dobije prvi utisak "Srbijo probudi se, vidi sta nam je Tito uradio!"

Jednostavno ne volim kad procitam ovako nesto, zavjera uvijek postoji ali ne do ove mjere. Ali sto je veca laz to zvuci ubjedljivije..

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 22:41

tuzlak1987 je napisao/la::mrgreen:

Po meni su ovo naruceni tekstovi, knjige i ostale gluposti koje pokusavaju da okrenu mlin na Cicinu stranu..
E , uvazeni kolega tu si se zayebao. :lol: Lucic apostrofirao i Tita i Pavelica i Drazu kao britanske agente, tako da ce tesko navuci na taj mlin. :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jun 2015, 22:46

Ali je Tito po njemu orkestrirao sve, ovo je po meni jedan odlican scenarij za hollivudski film. Blokbaster 100% ako se bude radio..

I kako to da su i Hrvati najvece zrtve Tita i Srbi i Bosnjaci. Pa poroko nas covjek sve izgleda, dobro pa nas i ovo ostalo. Ili smo jednostavno fasisti..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jun 2015, 22:55

Unofficialpage je napisao/la:
JFH9 je napisao/la:Mom komsiji se prije 30ak godina desilo da je kasno navece isao cestom i vidio covjeka kako sjedi pod sljivom i pusi cigar. On je prosao kraj njega nije mu nista rekao. Kad je odmako od tog lika primjetio je kako ovaj ide za njim. Kaze ja uvjek kad se okrenem on zamnom i kad sam dosao pred kucna vrata, pas zalaje. I taj lik njega potapsa po ramenu i rece mu: imas srecu sto je pas zalajo, inace bi vidio koga si doveo kuci.
Jezivo. Do sutra više ovo ne smijem otvorit, podhitno ovo moram zaboravit šta sam čitao. :D
Ovo je najjaca prica na temi. Kljucaj :mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 23:15

tuzlak1987 je napisao/la:Ali je Tito po njemu orkestrirao sve, ovo je po meni jedan odlican scenarij za hollivudski film. Blokbaster 100% ako se bude radio..

I kako to da su i Hrvati najvece zrtve Tita i Srbi i Bosnjaci. Pa poroko nas covjek sve izgleda, dobro pa nas i ovo ostalo. Ili smo jednostavno fasisti..
Ne znam sta da ti odgovorim jer mi deluje kao da prezivis po par nervnih slomova dok pises ovo , nemam nameru da te uvredim, samo malo nepovezano deluje. Necu u politiku da skrecem pusti to u pm, ali ovde ima mnogo zrtava tog totalitarnog rezima , neko je Hrvat neko je Bosnjak neko je Srbin. Sto je najgore velike zrtve tog rezima su i sami komunisti pogotovo oni predratni, za njima i oni iz 1948. Da ja ne tupim ovde, ti se malo okolo raspitaj ko su sve bili spanski borci, pa onda kako su zavrsili pa gde su internirani kao zarobljenici , a onda i gde su otisli nakon oslobadjanja. I kad ti se prica o ovakvim stvarima ti mi se javi na pp, da ne umaramo narod ovde i da ne trujemo ovu odlicnu temu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jun 2015, 23:24

Pa po meni je nemoguce raditi sa 20 mil ljudi ako ne uprljas ruke. Normalno da je covjek uprljao ruke, normalno da je izdavao i likvidirao i komuniste kada bi doslo do sukoba frakcija ali je bio najbolja opcija. To je meni dosta..

Ja nisam niti rekao da je postenjak ali kako onda sada predstaviti ove trenutne ako se o Titu nakon 35 godina pise ovako :think:

I kako god covjek je 3 godine se valjao po sumama i planinama, mogao je niz puta izgubiti glavu. Da je on otisao, preuzeo bi neko drugi. Da ne gledam dublje u stvari nije se bezveze narod okrenuo partizanima, a ne ostalim stranama

Ako je Tito bio vrbovan onda neka nam posalju takve opet, a ne onakve kakve su vrbovali osamdesetih. Za osamdesete hocu tekstove, to je definitivno bilo obucavanje za 90.

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 28 jun 2015, 23:50

U momentu kad sam ispijao i posljednju kap negazirano-multivitaminsko-osvježavajuće-bezalkoholnog pića, stekao sam dojam da sam negdje na dnu čaše vidio tirkizno plavog vanzemaljca koji maše, i maše, i na kraju kad je shvatio da sam preglup da bi shvatio da mahanje znači pozdravljanje, poslao je telepatsku poruku koja glasi: Vidiš, uživao si u momentu, a sad ćeš se fino ispružiti i uživati u slikama koje ti pružaju iskrivljeno zadovoljstvo koje se manifestuje kroz određene razine stvarnosti u kojima trenutno egzistiraš. Ne shvataš da si u svijetu gdje sve ide u krivom smjeru, gdje se krhko organizovana realnost isprepliće sa snagom zatupljenog ega koji predstavlja samo sebe, i sposoban je prikazati samo snagu mržnje u punom potencijalu. Ne dozvoli sebi da poklekneš, i upadneš u rupu užasa, rupu bez povratka, u svijet koji se zasniva na lažima, pohlepom i ono najgore - ograničenom stanju svijesti.
Budi čovjek u svom punom potencijalu, i znaćeš da cijeniš tek kad osjetiš - pružiš i shvatiš pravu smisao ljubavi i toplinu koju donosi svjetlo od kojeg si satkan.

:kafa:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 jun 2015, 00:55

QUARESMA 18<<< je napisao/la: Šiije kao najveći otpad od vjere islama nisu u stanju ovo napraviti kao što su ovi iz isila.
Zašto su šiiti otpad?
Tribalian je napisao/la:A sto se samih vehabija tice njih su izmislili Britanci, odnosno jedan njihov agent.
Kod nas na ovim prostorima je previše raširen sindrom u kojem za sve krivimo Ameriku ili Englesku. Vehabije nije niko izmislio. Za njihovo širenje su Saudi odgovorni. ISIL je njihov produkt.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 jun 2015, 01:11

Kawhi je napisao/la:
Kod nas na ovim prostorima je previše raširen sindrom u kojem za sve krivimo Ameriku ili Englesku. Vehabije nije niko izmislio. Za njihovo širenje su Saudi odgovorni. ISIL je njihov produkt.
A ko kontrolise Saudi Arabiju ? Hoces li da mi kazes da je SA zemlja u kojoj se postuju ljudska prava , a u Siriji, Jordanu i ne znam gde vise , se ne postuju ? Kazes jos i da vehabije nije niko izmislio ? Eto sami su se od sebe izmislili. Imam dovoljno godina da ne verujem u slucajnosti, jer se na ovom svetu vrlo mali broj dogadjaja odigra slucajno. Utopisticka razmisljanja ostavljam tebi i drugima, ja za to nemam vremena.

BlueBosnian je napisao/la:U momentu kad sam ispijao i posljednju kap negazirano-multivitaminsko-osvježavajuće-bezalkoholnog pića, stekao sam dojam da sam negdje na dnu čaše vidio tirkizno plavog vanzemaljca koji maše, i maše, i na kraju kad je shvatio da sam preglup da bi shvatio da mahanje znači pozdravljanje, poslao je telepatsku poruku koja glasi: Vidiš, uživao si u momentu, a sad ćeš se fino ispružiti i uživati u slikama koje ti pružaju iskrivljeno zadovoljstvo koje se manifestuje kroz određene razine stvarnosti u kojima trenutno egzistiraš. Ne shvataš da si u svijetu gdje sve ide u krivom smjeru, gdje se krhko organizovana realnost isprepliće sa snagom zatupljenog ega koji predstavlja samo sebe, i sposoban je prikazati samo snagu mržnje u punom potencijalu. Ne dozvoli sebi da poklekneš, i upadneš u rupu užasa, rupu bez povratka, u svijet koji se zasniva na lažima, pohlepom i ono najgore - ograničenom stanju svijesti.
Budi čovjek u svom punom potencijalu, i znaćeš da cijeniš tek kad osjetiš - pružiš i shvatiš pravu smisao ljubavi i toplinu koju donosi svjetlo od kojeg si satkan.

:kafa:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: chelsea358, leo1946 i 3 gosta.