Zvjezdan Misimović

harishp
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la harishp » 24 nov 2010, 19:19

Ako moze za Ruski klub potpisati onda ima sanse i za Celzie.To mu dodje isto. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 nov 2010, 19:27

Ciro je senilni moron. On se usudjuje u obracun sa Misimovicem? Naravno, zna se ko je izgubio i otiso u vukoyebinu u fudbalskom smislu, gdje naravno nista nije napravio. Uostalom, 12 godina nije nista napravio. Neka se zahvali Sukeru, Bobanu i ostalim odlicnim igracima, sto je radi njih zaradio hrpu para od naivnih klubova i reprezentacija.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 24 nov 2010, 19:30

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 10 maj 2015, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 24 nov 2010, 19:50

Njemu su inače igrači krivi za sve (samo za uspjeh nisu).
Miske je kriv za poraze od Portugala, Nadarević za poraz Turske.
Ne znam koji qrac uopšte ima spominjati Misketa i prebacivat na njega krivicu. Miske je i ovako u najlošijoj formi ikad, a sve ga je krenulo upravo nakon Ćirinih izjava poslije Portugala.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 nov 2010, 19:54

ek0 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ciro je senilni moron. On se usudjuje u obracun sa Misimovicem? Naravno, zna se ko je izgubio i otiso u vukoyebinu u fudbalskom smislu, gdje naravno nista nije napravio. Uostalom, 12 godina nije nista napravio. Neka se zahvali Sukeru, Bobanu i ostalim odlicnim igracima, sto je radi njih zaradio hrpu para od naivnih klubova i reprezentacija.
Mozda se se to moze "ubrojati" pod nista, ali najveci uspjeh BH reprezentacije je ostvaren pod njegovim vodstvom. Kraj price.
Da smo imali normalnog selektora, mozda bi i napravili neki pravi uspjeh. To jest SP. Sa normalnim selektorom naravno mislim na selektora koji dopusta najboljim igracima da se rijese zutih kartona, i selektora koji nece stavit Ibricica na beka.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 25 nov 2010, 13:20

24SI - Zvjezdan Misimović odbio je trenirati sa drugim timom Galatasaraya i obavijestio menadžera kluba da će održavati formu tako što će trenirati sam.

Misimović je objasnio i zašto je došlo do sukoba sa trenerom Georgom Hadžijem, te na koji način će se riješiti ova situacija koja ne odgovara ni njemu, ni klubu. Bh. reprezentativac je bio iznenađen kada je čuo odluku rumunskog trenera Georga Hadžija.

"Pozvao me je sportski direktor u kancelariju i rekao mi da me trener ne želi na treninzima, jer se nisam dovoljno zalagao na utakmicama. Bilo mi je smiješno, jer zaista sam se trudio i na treninzima i na utakmicama. Rečeno mi je da ću trenirati sa drugom ekipom, dok trener ne odluči da me vrati u prvi sastav. Rekao sam da ne prihvatam da treniram sa drugom ekipom", kazao je Misimović, te priznao da je iznenađen i da ne zna do kada će trenirati samostalno:

"Radiću ovako do kraja sedmice, pa ćemo vidjeti šta dalje. Sigurno je da ne bi trebalo da oduži, jer to nikome ne koristi, ni meni, ni ekipi".

Georg Hadži je izjavio da je "Misimović za mene zatvorena knjiga", a njegovu izjavu prenio je tiražni turski list "Hurriyet".

"Sve je moguće, mada ne vjerujem turskim novinarima. Sve to uzimam sa rezervom. Trebam razgovarati sa trenerom, pa da onda čujem zvanično njegovo mišljenje", kazao je Misimović, te indirektno priznao da ima problema sa turskim novinarima, bar onim hroničarima Galatasaraya:

"Ne dajem nikako izjave, jer se one pogrešno prenesu. Nemam nikakvu komunikaciju sa medijima. Znam da to i nije dobro, ali ne znam kako da se postavim, kad oni prenesu pogrešno ono što kažem ili izmisle nešto i napišu kao da sam ja rekao".

Na kraju je Zvjezdan rekao da niko neće na njemu graditi autoritet.

"Ja sam spreman da idemo dalje, da se izvinim ako treba, ali ne znam zbog čega. Ne želim da se na meni gradi autoritet na ovakav način. Meni je ovdje u Turskoj lijepo, grad je super, klub takođe, sa saigračima nemam problema. Mislim da sam napravio dobar potez dolaskom u Galatu", kazao je Misimović za "San".

Bez obzira kako se završila ova priča, Misimović već sada ima ponude iz Njemačke i Italije. Samo je pitanje, kako će se riješiti situacija u trouglu Misimović - Galatasaray - Wolfsburg, jer turski klub još uvijek nije isplatio kompletno obeštećenje timu sa Wolksvagen arene. Do sada je plaćeno dva miliona eura, a ostaje da Turci "iskeširaju" još šest miliona. Menadžer našeg igrača Fali Ramadani je rekao da Miske ima i druge ponude, a najkonkretnija je od Schalkea.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 nov 2010, 13:57

Svasta se kuha u ovoj Turskoj. :roll:
Nekako mi je najrealnija opcija da se vrati u Njemacku ali po mogucnosti u Schalke, naravno od sljedece sezone, jer u ovoj sezoni nema vise mogucnosti nastupati za neki treci klub.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 25 nov 2010, 14:02

Dodje li Miske u Schalke,raul ce zabijati 40 golova po sezoni :D :D
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 nov 2010, 14:18

Pozvao me je sportski direktor u kancelariju i rekao mi da me trener ne želi na treninzima, jer se nisam dovoljno zalagao na utakmicama.
Pa stvarno je veliki autoritet taj Hagi, ako se nije usudio da mu to kaze u oci.

A ovo sa turskim novinama me ne cudi, iako bi Miske trebao da bude vec malo na to pripremljen zbog nasih medija. U Njemackoj isto postoje takve novine, samo ih niko ozbiljan ne shvaca ozbiljnim. Miske jednostavno tamo ne pase, suvise je navikao na Bundesligu etc. Nadam se za njega, da ce se ili vratiti ili negdje u Spaniju, a ne da se tamo ovi izivljavaju na nasem reprezentativcu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 25 nov 2010, 22:26

ek0 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ciro je senilni moron. On se usudjuje u obracun sa Misimovicem? Naravno, zna se ko je izgubio i otiso u vukoyebinu u fudbalskom smislu, gdje naravno nista nije napravio. Uostalom, 12 godina nije nista napravio. Neka se zahvali Sukeru, Bobanu i ostalim odlicnim igracima, sto je radi njih zaradio hrpu para od naivnih klubova i reprezentacija.
Mozda se se to moze "ubrojati" pod nista, ali najveci uspjeh BH reprezentacije je ostvaren pod njegovim vodstvom. Kraj price.
Tacno, i to u grupi gdje smo izvuceni cak iz cetvrtog sesira. Na kraju je dosao i taj baraz i iako niko pametan i normalan nije ocekivao da cemo u dva meca biti bolji od jednog Portugala koji je konstantno u vrhu svjetskog fudbala, nije bas bilo nedostizno po razvoju situacije na terenu, narocito na utakmici u Portugalu. Koliko, i da li je Zvjezdan Misimoci kriv za "neuspjeh" u barazu, ne bih da presudjujem. Ono sto sigurno znam je da je Zvjezdan Misimovic igrao bez ikakvoga zara utakmicu za ODLAZAK NA SVJETSKO PRVENSTVO. Vucao se po terenu kao baba, ne racunjuci dva golmana po zvanicnoj statitistic bio je igrac koji je naj manje pretrcao na terenu u odnosu na broj miunata, nije imao niti jednog pasa pa niti u situacijama kada su Dzeko i Ibisevic bilo prilicno otvoreni. Umjesto da igra brze, kada bi i dobio loptu, vukao ju je bez potrebe i gubio lopte koje su brzi i vjesti Portugalci odmah prenosili na nasu polovinu i stvarali opasne situacije. Posle njegove takve dvije greske prvo Spahic je morao praviti prekraj nad Pepeom koji je krenuo poprilicno otvoreno u kontru, a onda je i Rahimic morao igrati rukom, tako da smo izgubili dvije veoma znacajne karike u momcadi za uzvrat u Zenici. Da stvar bude jos gora Misimovic je odglumio povredu i uopste nije nastupio u Zenici da bi samo nekoliko dana posle toga odigrao cijelu utakmicu u Bundez ligi i to sa takvim zarom kao da je bas svima htio pokazati da u Zenici NIJE HTIO A NE NIJE MOGAO. Tako je bilo a zasto se Misimovic tako ponasao u tom barazu neka svako prosudi po svome kao i da li je Misimovic krivac za ne odlazak na SP. Ja samo znam da je Misimovic posten momak, da je te kvalifikacije odigrao fenomenalno i uz Dzeku bio naj zasluzniji za uspjeh...hocu reci da je po meni bio na neki nacin primoran na ono sto sam opisao...Da li ce i u ovom slucaju biti po onoj poslovici koju pominje Ciro da se sve tajne saznaju, vidjecemo..,c
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 nov 2010, 00:26

zaboravio si dodati..

i da nije bilo misimovica ne bih uopste igrali baraz !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 nov 2010, 00:30

avenija je napisao/la:zaboravio si dodati..

:D

Ma ne to Misimovic nije htio da igra. Tu je sigurno neka zavjera. 8-)
Jer ako neko kaze neku laz o tebi, iako je kompletna laz i nema veze sa istinom, to je vec dovoljno da se nadju oni koji ce reci:"Pa sigurno tu ima nesto!"

Jer kao da nema tu nista, nebi se tako nesto pricalo. E bi, takva prica se zove: Laz.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 nov 2010, 01:51

Misliš kolega na onu, gdje ima dima ima i vatre, jel'? Mog'o si to jednostavnije objasniti, ovako sam tri puta pročitao k'o prvačić da skontam, he hehe...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 nov 2010, 11:54

Hebiga nekad se spletem u rijecima. :D

Da tacno: Gdje ima dima ima i vatre.
No ta poslovica je glupost, jer dim nekada stvaraju lazovi, a naivni traze vatru na pogresnom mjestu.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 nov 2010, 17:21

Evo, u Avazu Miske kaze, da ne smije igrati za vise od dvije ekipe u jednoj kalendarskoj godini. Znaci, i opcija za Wolsburg, odnosno bilo koji drugi tim u Bundes ligi postoji... Ako sam ja ovo dobro istumacio

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 27 nov 2010, 00:06

Principatus je napisao/la:
avenija je napisao/la:zaboravio si dodati..

:D

Ma ne to Misimovic nije htio da igra. Tu je sigurno neka zavjera. 8-)
Jer ako neko kaze neku laz o tebi, iako je kompletna laz i nema veze sa istinom, to je vec dovoljno da se nadju oni koji ce reci:"Pa sigurno tu ima nesto!"

Jer kao da nema tu nista, nebi se tako nesto pricalo. E bi, takva prica se zove: Laz.
Za onoga prvoga: Ili ne citas dobro ili si corav. Lijepo gore pise da je Misimovic uz Dzeku naj zasluzniji za baraz.
Za ovoga drugoga: Najlakse je ko fol postaviti smajli i eto rjesio si odmah pola problema odnosno potrvdio ono sto ces reci posle toga. To rade uglavnom djeca, pa ako si u tom rangu, ako si na nivou gruezija, da ne gubim dzaba vrijeme. Nikada, niti sam bio sklon zavjerama gdje nema nikakvih indikacija o tome, niti sam nekoga slijepo obozavao. Probaj malo da citas ono sto sam napisao i onda NA OSNOVU TOGA diskutuj. Dakle uzmi zvanicnu statitistiku sa meca i podjeli broj minuta sa pretrcanim KM pa onda stavljaj smajlije. Zatim pogledaj snimak utakmice (ja sam bio na stadionu) i uvjeri se da li su Spahic i Rahimic dobili zute kartone zbog Misimovica. Onda biljezi koliko je puta Misimovic podvalio loptu kako on ume, a ako imas priliku zapaziti pogledaj koliko je sprintova (pa cak i polusprintova) imao igrac koji igra utakmicu za odlazak na SP. Zatim uporedi nasu igru i sanse za ono malo vremena kada je Misimovic izasao. Pogledaj ko nam je zadavao naj vise problema pa ces se zacuditi kada vidis da je Pepe jedan od njih. Pepe, igrac cija je prevashodna duznost bila da pazi na Misimovica. Procitaj o odnosu Misimovica na zadnjem treningu pred utakmicu. Ako ti ni to nije dovoljno onda uzmi sastav reprezentacije BiH protiv Portugala i pokusaj naci Spahica i Rahimica koji su zbog Misimovica dobili zute kartone. Onda pokusaj naci samog Misimovica...Vjerovatno ces u tom trazenju pronaci da ga nema zbog kako on kaze "POVREDE KOLJENA". Jesi li ikada igrao fudbal? Imas li nekoga iz blize ili dalje rodbine da je igrao, prijetelja, poznanika? Pitaj ih o pevredi koljena koju je "imao" Misimovic te koliko minimalno ta povreda trazi mirovanja? Onda otidji na neku stranicu Bundes lige, nadji utakmicu koju je igrao Wolfsburg samo nekoliko dana posle Zenice. Procitaj da li tamo ima ime Misimovic. Ako mozes pronaci i samu utakmicu, preporucujem ti da dobro pratis kretanja igraca po imenu Zvjezdan Misimovic, a onda da to uporedis sa onim sto si vidio u Portugalu, pa da pitas te rodjake ili ko ti je vec igrao fudbal, da li je moguce da se povreda koljena koju je imao Misimovic zalijeci za tri dana.
I sta cemo sad? Da li je sve ovo gore normalno, da li ces sutiti i ako te neko zajase? Zasto iskljucujes mogucnost da je nekome bilo i te kako stalo da drzava Bosna i Hercegovina ne ucestvuje na SP, da se njeno ime ne pronese u svim svjetskim medijama. Da li misli da nema niko ko ne bi bio spreman na radikalne poteze zbog toga? Ako su ubijali destinama i stotinama hiljada ljudu...mislis da je NAPRIMJER jedna prijetnja smrcu familije nemoguca? Ne kazem da je bilo to, ALI NESTO JESTE!!!!!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 27 nov 2010, 00:14

Kad vec pricamo o nekim zavjerama:

Svijetsko prvenstvo nema smisla bez Messija i RONALDA - Sepp Blatter ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 nov 2010, 01:40

@Saban

Kao prvo stavljam smileys iz jednog veoma jednostavnog razloga. Jer sam tu pricu vec davno i u toliko verzija cuo, kao i cesce na nju odgovorio, da nemogu vise da je uzimam kao ozbiljnu. Nije stvar u Misimovicu, niti u Ciri Blazevicu koji nije znao odgovornost na sebe uzeti, kojem je bilo uredu da dane pred utakmicu snima filmove po Beogradu. Nego je problem u mentalitetu naseg naroda ili bar jedne vecine.

Isto tako nisu Misimovicu trebala 2-3 dana da ozdravi, nego 7 dana, ali to se moze svako sebi okrenuti kako hoce. Kao drugo licno sam iz medicinsko naucnog sektora, nemam potrebe da se raspitujem po nekoj rodbini ili nekim fudbalerima o medicinskim stvarima i pitanjima regeneracije takvih povreda, jer u njima ne vidim strucnjake za to. Znanje, dakle pravo, se ne stice sa "cula kazala" od rodbine ili trecih. Ali isto tako nisam licno specializovan na profesionalnu interpretaciju snimaka ultrazvuka, osim sto mogu prepoznati one ocigledne stvari i razlike izmedju povrijedjenog ljevog koljenja i ne povrijedjenog koljena, dakle oteknuce/podebljanje i isto tako povredu tkiva. Dakle na istim snimkama koje je Misimovic predao i na kojima su imena odgovornih doktora (Dr. Pfeiler (glavni doktor VFL-a) i Dr. Herbst) koji sa svojim imenima stoje iza diagnoze. Dakle zaliti se mozes njima, jer oni su ti spomenuti profesionalci, ne neki fudbaleri ili moji prijatelji.

Isto tako pratim Bundesligu, nemam potrebe traziti za tom utakmicom jer sam je gledao. Do zadnje sekunde je bilo upitno, da li ce Misimovic nastupiti protiv svog starog kluba i na kraju je donosena odluka da igra. Tada mu je cak trener rekao, da to mozda nije dobro zbog navijaca u BiH, a on mu je odvratio da je profesionalac i da ce igrati, to jest da ocekuje kao dugogodisnji reprezentativac, da ima povjerenje i kredit istih tih navijaca. Grdno se zeznuo. Sto se tice Portugala, posto sam u to vrijeme citao i po portugalskim stranicama (ustvari engleskim/njemackim ali su se Portugalci vrtili po svojim djelovima stranice), sjecam se jos kako su Portugalci, dakle navijaci, ne profesionalci, pjevali kao ptice na grani, kako ce samo ustopati Misimovica i time unistiti citavu nasu igru.

Sjecam se kako je jedan selektor Portugala angazovao kompaniju koja ipak pored nase ocigledne slabe tacke, nasu igru jos jedanput analizirala. Dok je nas glumio selektora Jugoslavije u Beogradu i u Lisabonu ugostavao hiljadama navijaca od kojih igraci nisu imali vazduha da disu.

Sjecam se jos kako sam tada pisao, da se jako nadam Pjanicu koji bi mogao osloboditi Misketa u ovoj utakmici. Nazalost to se nije desilo, izasli smo sa taktikom, kojom smo se branili i gdje nam je Hasagic bio okosnica i playmaker utakmice. Branili se tamo gdje su nam golovi trebali, i gdje se protivnik bojao svakog napada, a napadali kod kuce, gdje nam je samo jedan gol bio presudan. Ah da bile su tu jos one zute karte za Spahica i Rahimica koje si spomenuo, da tim igracima je Zvjezdan Misimovic zabranio, da ih ociste pred Portugal.

Mogu ovako dalje pisati i dalje kontra argumentirati, ali istinski nemam volje jednostavno. Zasto?
Zato sto ce 5-10 stranica vec doci sljedeci sa istom pricom, to se moze vidjeti najbolje na temi o Salihamidzicu. To jednostavno nista nece na tome promjenuti. Licno imam vise povjerenja u Misimovica, a ne u lazi proslog selektora. I to je to. Dakle budi mi pozdravljen.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 nov 2010, 10:54

adinjo objasnio !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 27 nov 2010, 15:04

Principatus je napisao/la:@Saban

Kao prvo stavljam smileys iz jednog veoma jednostavnog razloga. Jer sam tu pricu vec davno i u toliko verzija cuo, kao i cesce na nju odgovorio, da nemogu vise da je uzimam kao ozbiljnu. Nije stvar u Misimovicu, niti u Ciri Blazevicu koji nije znao odgovornost na sebe uzeti, kojem je bilo uredu da dane pred utakmicu snima filmove po Beogradu. Nego je problem u mentalitetu naseg naroda ili bar jedne vecine.

Isto tako nisu Misimovicu trebala 2-3 dana da ozdravi, nego 7 dana, ali to se moze svako sebi okrenuti kako hoce. Kao drugo licno sam iz medicinsko naucnog sektora, nemam potrebe da se raspitujem po nekoj rodbini ili nekim fudbalerima o medicinskim stvarima i pitanjima regeneracije takvih povreda, jer u njima ne vidim strucnjake za to. Znanje, dakle pravo, se ne stice sa "cula kazala" od rodbine ili trecih. Ali isto tako nisam licno specializovan na profesionalnu interpretaciju snimaka ultrazvuka, osim sto mogu prepoznati one ocigledne stvari i razlike izmedju povrijedjenog ljevog koljenja i ne povrijedjenog koljena, dakle oteknuce/podebljanje i isto tako povredu tkiva. Dakle na istim snimkama koje je Misimovic predao i na kojima su imena odgovornih doktora (Dr. Pfeiler (glavni doktor VFL-a) i Dr. Herbst) koji sa svojim imenima stoje iza diagnoze. Dakle zaliti se mozes njima, jer oni su ti spomenuti profesionalci, ne neki fudbaleri ili moji prijatelji.

Isto tako pratim Bundesligu, nemam potrebe traziti za tom utakmicom jer sam je gledao. Do zadnje sekunde je bilo upitno, da li ce Misimovic nastupiti protiv svog starog kluba i na kraju je donosena odluka da igra. Tada mu je cak trener rekao, da to mozda nije dobro zbog navijaca u BiH, a on mu je odvratio da je profesionalac i da ce igrati, to jest da ocekuje kao dugogodisnji reprezentativac, da ima povjerenje i kredit istih tih navijaca. Grdno se zeznuo. Sto se tice Portugala, posto sam u to vrijeme citao i po portugalskim stranicama (ustvari engleskim/njemackim ali su se Portugalci vrtili po svojim djelovima stranice), sjecam se jos kako su Portugalci, dakle navijaci, ne profesionalci, pjevali kao ptice na grani, kako ce samo ustopati Misimovica i time unistiti citavu nasu igru.

Sjecam se kako je jedan selektor Portugala angazovao kompaniju koja ipak pored nase ocigledne slabe tacke, nasu igru jos jedanput analizirala. Dok je nas glumio selektora Jugoslavije u Beogradu i u Lisabonu ugostavao hiljadama navijaca od kojih igraci nisu imali vazduha da disu.

Sjecam se jos kako sam tada pisao, da se jako nadam Pjanicu koji bi mogao osloboditi Misketa u ovoj utakmici. Nazalost to se nije desilo, izasli smo sa taktikom, kojom smo se branili i gdje nam je Hasagic bio okosnica i playmaker utakmice. Branili se tamo gdje su nam golovi trebali, i gdje se protivnik bojao svakog napada, a napadali kod kuce, gdje nam je samo jedan gol bio presudan. Ah da bile su tu jos one zute karte za Spahica i Rahimica koje si spomenuo, da tim igracima je Zvjezdan Misimovic zabranio, da ih ociste pred Portugal.

Mogu ovako dalje pisati i dalje kontra argumentirati, ali istinski nemam volje jednostavno. Zasto?
Zato sto ce 5-10 stranica vec doci sljedeci sa istom pricom, to se moze vidjeti najbolje na temi o Salihamidzicu. To jednostavno nista nece na tome promjenuti. Licno imam vise povjerenja u Misimovica, a ne u lazi proslog selektora. I to je to. Dakle budi mi pozdravljen.
Ja ti samo kazem ono sto sam vidio svojim ocima, a ti vjeruj sta hoces. Nadam se da ti ne trebam objasnjavati razliku u gledanju utakmice na TV-u i uzivo. Misimovic je tu utakmicu odigrao kao da ga se ne tice sta se desava na terenu. Trckarao oko sredine, Pepe bio u blizini njega...is pocetka nije odmicao, a kako je vrijeme prolazilo Portugalac kao da se nasao u cudu sta se desava te krenuo u napade. Misimovic je skoro svaku loptu izgubio, svadjao se sa suigracima, dva tri puta je doslo do povisenih tonova. Jos jednom ti ponavljam - od povrede koju je prikazao Misimovic, oporavlja se minimalno mjesec dana, a kad vec spominjes te doktore, trebalo bi spomenuti i doktora reprezentacije, koji je javno rekao da ga je Misimovic prevario. Da je on na tu sledecu utakmicu Wolfsburga usao desetinu minuta...pa hajde da covjek kaze da je pokusao, da mu se cinilo da je zdrav, nego je odigrao u najvisem mogucem ritmu. Ponavljam - ni teoretske sanse ne bi imao da odigra svih 90-min sa tom povredom. Imao sam je na oba koljena. I jos jednom: ja nista ne tvrdim, ali isto tako nista i ne iskljucujem, posebno ne ono da su neprijatelji BiH umjesali prste jer je nemoguce da se sve tako poklopi oko Misimovica koji je da ponovim po meni u redu momak...Nikome ne naturam svoje misljenje.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.