RK Bosna

SrdjanBL
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la SrdjanBL » 26 jul 2011, 12:22

Joj sve liberali i svi ustogljeni, aisto bi bilo u Sarajevu da je obrnuta situacija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:23

SrdjanBL je napisao/la:Joj sve liberali i svi ustogljeni, aisto bi bilo u Sarajevu da je obrnuta situacija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja bi volio da mi kazes sta je to Borac dozivio
u Sarajevu... opisi mi

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 12:28

Armageddon2012 je napisao/la:
Drugar - predjimo na temu RK Borac - tamo sam ti napisao opširnije....
Pozz
Nema nista tamo,izgleda da su ti sefovi obrisali post ;)
Ima, ima - samo sam ga postavio s malim zakašnjenjem...a "šefovi" - pa to su dobri momci, ne brišu oni postove tek tako.....treba to "zaslužiti", a tolerantniji su nego što bi ja često bio... 8-)
Bosno moja poharana....

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:30

Svaka cast Triger na onom postu..... kapa dole

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 26 jul 2011, 12:32

matrix1982 je napisao/la:
SrdjanBL je napisao/la:Joj sve liberali i svi ustogljeni, aisto bi bilo u Sarajevu da je obrnuta situacija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
u Sarajevu... opisi mi
KK Borac poslije finalnog turnira u Sarajevu kamonovanje autobusa, ma naravno to nije tacno ;)

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:34

SrdjanBL je napisao/la:
matrix1982 je napisao/la:
u Sarajevu... opisi mi
KK Borac poslije finalnog turnira u Sarajevu kamonovanje autobusa, ma naravno to nije tacno ;)
Halo decko da li slucajno nisi pogresio sport o kome
pisemo a pisemo u rukometu..... bolje da neulazimo analize
nisu isti navijaci fudbalski, kosarkaski ili rukometni.....

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 26 jul 2011, 12:38

Čini mi se da je Borac imao podršku na Mojmilu.Bosna je imala 3 plaćena navijača koji su galamili čitavu utakmicu sa bubnjem. A bilo je dosta gledaoca koji su manje lili više diskretno podržavali Borca u jesenjem dijelu prvenstva.
I treba istači da je u Sarajevu u zadnje vrijeme što se tiče svih sportskih kolektiva nacionalističko vrijeđanje nezamislivo.
FEDERER= KLOC

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 26 jul 2011, 12:40

Iker C je napisao/la:Čini mi se da je Borac imao podršku na Mojmilu.Bosna je imala 3 plaćena navijača koji su galamili čitavu utakmicu sa bubnjem. A bilo je dosta gledaoca koji su manje lili više diskretno podržavali Borca u jesenjem dijelu prvenstva.
I treba istači da je u Sarajevu u zadnje vrijeme što se tiče svih sportskih kolektiva nacionalističko vrijeđanje nezamislivo.
eto lijepo napisano....... tacno da je Bosna imala nekoliko
navijaca sa bubnjem ali to placeno smjesno

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 26 jul 2011, 13:03

Ne znam je li plaćeno, ali stvarno onako ofiranje za ništa, e to ne mogu da vjerujem.
FEDERER= KLOC

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 26 jul 2011, 13:04

Bosna treba jos 2-3 vrhunska pojacanj akao zeli privuci publiku,sponzore i ostvariti proslogodisnje rezultate! igraju regionalnu ligu koja je dosta jaka,a ovaj igracki kadar meni ne ulijeva neko veliko povjerenje..treba nam zamjena za Kapisodu,vrhunski golman i jos jedno pojacanje kvaliteta Obradovica ili Stojanovica koje je doveo Borac,koji ce biti mozda i blagi favorit za osvajanje titule u domacem prvenstvu....

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 26 jul 2011, 17:50

Ja se slažem da su ova pojačanja kvalitetna, ali trebalo se pokušati dovesti jedno veliko rukometno ime, reprezentativca naše države da bi se malo vratila publika u dvoranu. Većini ljudi koji naročito ne prate rukomet Gorenac i Bašić ne znače ništa, ali kad bi doveli npr. Terzića (njega navodim kao primjer) sigurno bi se i publika vratila u Skenderiju . ;)
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jul 2011, 18:21

dzenan01 je napisao/la:Ja se slažem da su ova pojačanja kvalitetna, ali trebalo se pokušati dovesti jedno veliko rukometno ime, reprezentativca naše države da bi se malo vratila publika u dvoranu. Većini ljudi koji naročito ne prate rukomet Gorenac i Bašić ne znače ništa, ali kad bi doveli npr. Terzića (njega navodim kao primjer) sigurno bi se i publika vratila u Skenderiju . ;)
Publika se nikada nece vratiti u Skenderiju. Jer nikada je nije ni bilo u kontinuitetu. Zasto je to tako, to Sarajlije najbolje znaju. Druga strana price je da u Skenderiji bude solidan broj ljudi kada je neka vrlo bitna utakmica.

Ali je tuzno i zalosno da na utakmicu sa Realom dodje 2. 500 ljudi. Treba zamisliti da u fudbalu dodju Barcelona ili Real. Ljudi koji rade u ovom klubu su mnogo potcijenjeni, a rade fenomenalan posao.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 jul 2011, 18:35

neno#4 je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Ja se slažem da su ova pojačanja kvalitetna, ali trebalo se pokušati dovesti jedno veliko rukometno ime, reprezentativca naše države da bi se malo vratila publika u dvoranu. Većini ljudi koji naročito ne prate rukomet Gorenac i Bašić ne znače ništa, ali kad bi doveli npr. Terzića (njega navodim kao primjer) sigurno bi se i publika vratila u Skenderiju . ;)
Publika se nikada nece vratiti u Skenderiju. Jer nikada je nije ni bilo u kontinuitetu. Zasto je to tako, to Sarajlije najbolje znaju. Druga strana price je da u Skenderiji bude solidan broj ljudi kada je neka vrlo bitna utakmica.

Ali je tuzno i zalosno da na utakmicu sa Realom dodje 2. 500 ljudi. Treba zamisliti da u fudbalu dodju Barcelona ili Real. Ljudi koji rade u ovom klubu su mnogo potcijenjeni, a rade fenomenalan posao.
Koliko se sjecam prije su Horde dolazili i pravili atmosferu na utakmicama Bosne, ako grijesim neka me neko ispravi... Mada je i to neko sve raz++bao... Ali stanje je uvijek tako jer se dovode igraci sa strane posto "nema" igrača u BIH koji bi mogli odgovoriti Pipetovim zadatcima.... I naravno sto bi neko dolazio da gleda strane igrace za koje nisu nikad culi.. Bolje bi bilo da se dovedu barem dva zvucna imena pa da se privuce dosta toga sto treba ovom SAMPIONU.. Mozda grijesim ispravite me...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 26 jul 2011, 18:36

neno#4 je napisao/la:

To sto si napisao ukazuje na jednu cinjenicu , a to je slab marketing ! Kako je prije UO KK Bosna pravio dogovore sa Horde Zla i punili su Skenderiju protiv slabasnog Heliosa , da ne govorim protiv Partizana , Cibone , Zvezde itd...

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 jul 2011, 18:40

HZ_ilidzaa je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

To sto si napisao ukazuje na jednu cinjenicu , a to je slab marketing ! Kako je prije UO KK Bosna pravio dogovore sa Horde Zla i punili su Skenderiju protiv slabasnog Heliosa , da ne govorim protiv Partizana , Cibone , Zvezde itd...
U potpunosti tacno kolega sve sto si napisao... Mislim da bi trebalo da se organizuje malo vise oko dovođenja publike na tribine....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 18:44

Mislim da sam razumio šta si htjeo reći.

Međutim, mislim da si u zabludi ako misliš da bi publiku na tribine vratilo neko "naše, bh. poznato ime" (to bi bilo kao domaći 'idol') jer naprosto Sarajevo još nema 'izgrađenu' rukometnu publiku pa kad i reprezentacija igra...vidio si posjete i navijanja.

Nekad je Sarajevo imalo pravu publiku koja je poznavala i voljela i rukomet i košarku i fudbal i boks.
Ponekad se ta publika i "preklapala", ali je bilo i 'zasebnih' navijača prema sportskom afinitetu.
Toga više nema i to je činjenica. Još samo fudbal može se reći ima publiku, ostalo - mrka kapa. Valjda će se vremenom ponovo "izgraditi" sportska publika za više od fudbala.....
A i rezultati RK Bosna pružaju mogućnost da se polako krene tim "putem"....RK Bosna godinama radi "Sizifov posao", ali se nadam da će doći generacije koje će to znati i cijeniti.

I da, pravi navijač, onaj koji voli svoj klub ili određenu sportsku disciplinu, ne ide na utakmicu zbog 1 ili 2 igrača nego zato što voli svoj klub, sport...
A ako ima i sportskog idola - tim bolje...Kad se sjetim Enida i publike....
Bosno moja poharana....

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 jul 2011, 18:45

To sto si napisao ukazuje na jednu cinjenicu , a to je slab marketing ! Kako je prije UO KK Bosna pravio dogovore sa Horde Zla i punili su Skenderiju protiv slabasnog Heliosa , da ne govorim protiv Partizana , Cibone , Zvezde itd...[/quote]

Necu se sloziti. Marketing mozda i jeste los, ali marketing ne znaci dati nekim likovima lovu pa da oni dovedu na tribine one kojima upravljaju. E tako je "Ja imam kljuc" radio i dovodio HZ na tribine. Mislim da je problem taj sto se kod nas ne gleda na rukomet kao na neki super atraktivan sport. Studenti prave evropske rezultate, no raja vise voli pogledati Drinu i Sarajevo i tu je problem.[/quote]

Necu se s tobom bas sloziti, Bosna je mozda i kriva sto stavalja utakmicu terminu kad igra Sarajevo i Zeljo npr. Zasto se ne nadje neki drugi termin. Naravno da bih i ja ovaj prije otisao da gledam Sarajevo nego Bosnu, kao mnogi drugi sto misle tako....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 jul 2011, 18:46

HZ_ilidzaa je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Ne, nije tacno. Dino Konakovic je to radio sa KK Bosna, ali se zaboravlja jedna krucijalna cinjenica. Neno Markovic se vratio i u startu povukao sa sobom 3. 000 ljudi. I onda se stvorio hype oko Bosne, bilo je u modi ici na utakmice KK Bosna, danima se prepricavalo kako su Markovic, Vasiljevic, Perkovic, Lance pobjedjivalo Zvezdu, Partizana i ostale.

RK Bosna, tj ljudi koji je vode znaju sta mogu, koliko mogu i dokle mogu. Svaka im cast. I to u ovom gradu gdje se uspjeh najmanje cijeni i najvise relativizira. Vise se cijeni kada Sarajevo/Zeljo dobiju nekoga na strani, nego kada Bosna pobijedi nekoga u LP. Nazalost, ali je tako.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 jul 2011, 18:59

aleksandar_veliki je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:
Necu se sloziti. Marketing mozda i jeste los, ali marketing ne znaci dati nekim likovima lovu pa da oni dovedu na tribine one kojima upravljaju. E tako je "Ja imam kljuc" radio i dovodio HZ na tribine. Mislim da je problem taj sto se kod nas ne gleda na rukomet kao na neki super atraktivan sport. Studenti prave evropske rezultate, no raja vise voli pogledati Drinu i Sarajevo i tu je problem.
Necu se s tobom bas sloziti, Bosna je mozda i kriva sto stavalja utakmicu terminu kad igra Sarajevo i Zeljo npr. Zasto se ne nadje neki drugi termin. Naravno da bih i ja ovaj prije otisao da gledam Sarajevo nego Bosnu, kao mnogi drugi sto misle tako....[/quote]

Mislim da u ovom slucaju bi Zeljo i Sarajevo trebali pomijerati termine jer Bosnini u Ligi sampiona se znaju pola godine unaprijed i mora ih ispostovati, dok pak Zeljo i Sarajevo uvijek mogu pomaknuti satnicu.[/quote]

sta god izmedju sarajevskih klubova je mala ljubav tj skoro pa i nema je.... sve zbog intresa xy......
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 26 jul 2011, 19:20

@Trigger Evo Neno je naveo jedan dobar primjer u košarci. Kada se Neno(Markovic :) ) vratio u Bosnu to je bilo nezapamćeno interesovanje i ljudi su maltene dolazili na utakmice radi njega.

Slažem se da mi nemamo rukometnu publiku, ali složićeš se da Terzića(opet ga uzimam kao primjer) zna 95% ljudi koji imaju bilo kakav afinitet prema utakmicama RK Bosne, dok npr. za Gorenca ili Bašića većina nikada prije nije čula.

Trebamo izgraditi rukometnu publiku, ali sada je već jasno da to nije moguće samo sa rezultatima. Potrebno je još nešto, a mislim da je to upravo neko "naše poznato ime" .

P.S. Svaka čast Areni sport za prenos Bosninih utakmica u LP, kada državna televizija to nije bila sposobna uraditi .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.