Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Romariooo
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Romariooo » 22 feb 2011, 16:23

Liverpoolu fale jos samo dv-tri vrhunska pojacanja i bicete konkurenti za prvaka engleske sledece sezone. Koliko ja pratim Licverpool, mislim da su vam najpotrebnije lijevi bek, jedan defanzivni vezni igrac, sredina odlicna sa meirelesom i gerardom i lucasom kao zamjenom, te jos jedan krilni napadac, naravno ako Daglish planira igrati s carolllom kao spicem, a da suaerz i jos neko igraju po stranama.

Uz podrsku uprave mislim da nece biti problem daglishu da dovede tako neka dva-tri pojacanja i popuni ekipu na svim pozicijama
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 22 feb 2011, 16:34

Ma ne plasim se ja da cemo mi sastaviti kvalitetan tim sljedece sezone koji ce biti konkurentan da se bori za naslov prvaka. Mene vise brinu maleri, baksuzluci, pehovi, koji konstantno prate Liverpool. Imam osjecaj kao da je neko prokleo ovaj klub....
Joint_fc

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 22 feb 2011, 16:40

Čista istina da prošle godine smo loše igrali,ali nismo imali ni hebene sreće.
Sjetite se samo poraza protiv Sunderlanda kada je balon poremetio loptu i ona zeznula Reinu. :lol: :roll:
You'll never walk alone.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 22 feb 2011, 16:51

Ma nije u pitanju samo Balon prijatelju, nego cijeli niz baksuznih okolnosti koji nas prate kao nijedan drugi klub...evo nekih kojih se trenutno sjecam...dolazak fabia aurelia iz Valencie, tip je bio u Valenciji masina i nije imao problema sa ozljedama,a u Liverpoolu...........Torres,pa taj igrac nije mogao skupiti 10 utakmica zaredom u Liverpoolu......Luis Garcia kada je bio na vrhuncu karijere i kada je bio jedan od nositelja ige poceo se nenormalno povredjivati......Harry Kewell kako velika zvijezda Leedsa dolazi u Liverpool, i sta se desilo poslije toga, naravno ozljede.......Djibril Cisse kao jedno od najskupljih pojacanja Liverpoola, u prijateljskom susretu Kinezi mu polome nogu.....o fudbalskim pehovima da ne govorim dovoljno je samo spomenuti onj autogol Rissea deset sekundi prije kraja utakmice u polufinalu lige prvaka........Ja iako sam racionalan covjek, ne znam kako ovo da opisem :?: :?: :?:
Joint_fc

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 22 feb 2011, 17:06

ILoveLFC je napisao/la:Reports in Nigeria have claimed that some of Europe’s top clubs including Liverpool and Tottenham have been following the progress of Marseille left back Taye Taiwo.

8-)
Ma kakav Totenham, pa on je navijac Liverpoola, i zbog dolaska u Liverpool nije htio produziti ugovor.
A ne bih volio Hazarda, najvise mi se od pominjanih krila dopada Ashley Young, frajer je zvijer, Englez, i siguran sam da je on to sto fali Kennyju da sastavi idealan tim.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 feb 2011, 17:07

kumkalesic je napisao/la:Ma nije u pitanju samo Balon prijatelju, nego cijeli niz baksuznih okolnosti koji nas prate kao nijedan drugi klub...evo nekih kojih se trenutno sjecam...dolazak fabia aurelia iz Valencie, tip je bio u Valenciji masina i nije imao problema sa ozljedama,a u Liverpoolu...........Torres,pa taj igrac nije mogao skupiti 10 utakmica zaredom u Liverpoolu......Luis Garcia kada je bio na vrhuncu karijere i kada je bio jedan od nositelja ige poceo se nenormalno povredjivati......Harry Kewell kako velika zvijezda Leedsa dolazi u Liverpool, i sta se desilo poslije toga, naravno ozljede.......Djibril Cisse kao jedno od najskupljih pojacanja Liverpoola, u prijateljskom susretu Kinezi mu polome nogu.....o fudbalskim pehovima da ne govorim dovoljno je samo spomenuti onj autogol Rissea deset sekundi prije kraja utakmice u polufinalu lige prvaka........Ja iako sam racionalan covjek, ne znam kako ovo da opisem :?: :?: :?:
ma pusti to, pehovi budu i prodju, bitno je imati dobru ekipu a odlika dobrih ekipa i jeste da se nekako zacepe rupe zbog ozljeda nekih bitnih igraca. Vidjeli smo ove sezone recimo kako je meireles dobro nadoknadio neigranje Gerarda, ali nazalost prije niste imali tako nekoga da zacepi tu rupu.

sto se tice torresa njegova prodaja vam je genijalan potez, njegove povrede i nisu peh, on je jednostavno takav igrac sklon povredama i nema tu nekog iznenadjenja, to sto ga uspjeli uvaliti celziju za ogromnu lovu to je mozda i kljucni potez u ovoj nekoj novoj revoluciji i preporodu liverpoola. vidjet cete da ce vam nesto slabiji, ali uvijek spremni suarez puno vise koristi donijeti nego sto je to radio torres.

Pehovi budu i prodju, sreca se okrene nekad i na vasu stranu, jeste bio peh onda kad je rise sam sebi zavalio, ali sjeti se i one utakmice finala lige prvaka protiv milana, kako je tu sreca bila na vasoj strani, sta je sevcenko sve fulao, kao da je deset meleka bilo na golu liverpoola.

kolo srece se okrece uvijek, samo je bitno imati dobru ekipu i dobro igrati, okrenut ce se ono i u vasu korist
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 22 feb 2011, 17:16

Ma razumijem ja to sve prijatelju,ali noc u Istanbulu je zadnji put kada je Liverpool imao sporske srece, necu sad govoriti o penalima kao sreci, jer mislim da se danas posebno radi na izvodjenju i branjenju penala....Isto tako kako nas je sreca pratila u Istanbulu, ta ista sreca nas je napustila u Ateni kada smo bili daleko bolji u finalu od Milana ali se desio Inzaghi, kojeg i danas tretiram kao nedokuceni pojam u nogometu, koji je jednim udarcem zabio dva gola u finalu.
Iskreno nadam se da ce ovi crne godine jednom proci, pa vidjecemo sta buducnost nosi...kako kazu sve mozes uzeti ali nadu ne....ili nada umire posljednja,pozdrav
Joint_fc

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 feb 2011, 17:39

kumkalesic je napisao/la:Ma razumijem ja to sve prijatelju,ali noc u Istanbulu je zadnji put kada je Liverpool imao sporske srece, necu sad govoriti o penalima kao sreci, jer mislim da se danas posebno radi na izvodjenju i branjenju penala....Isto tako kako nas je sreca pratila u Istanbulu, ta ista sreca nas je napustila u Ateni kada smo bili daleko bolji u finalu od Milana ali se desio Inzaghi, kojeg i danas tretiram kao nedokuceni pojam u nogometu, koji je jednim udarcem zabio dva gola u finalu.
Iskreno nadam se da ce ovi crne godine jednom proci, pa vidjecemo sta buducnost nosi...kako kazu sve mozes uzeti ali nadu ne....ili nada umire posljednja,pozdrav
Liverpool je gigant i crne godine ce sigurno proci, samo je pitanje kad, ja mislim i nadam se da ce te prekretnica biti vec od pocetka sledece sezone.

Sto se tice srece, liverpool je bio jako kvalitetan kad je uspio izboriti ta dva finala lige prvaka, jednom sreca, drugi put nesreca, i to je to, opet je velika stvar i jednom osvojiti ligu prvaka, pogoto zato sto liverpool nikad nije imao tako strasne i skupe ekipe kao konkurencija, sad nazalost kad nema tog nekog kvaliteta ne moze se ni plasirati u ligu prvaka, a kamoli osvojiti recimo, jer u tom takmicenju treba jako puno kvaliteta i opet malo srece. Ali ja vjerujem nekako da ce Liverpool opet od sledce sezone biti u trci za prvih nekoliko mjesta u engleskoj, nisu ni united ni arsenal ni celzi mocni ko prije i imacete vi tu svoje mjesto sigurno, a u narednih 3-4 sezoen budete opet i u ligi prvaka tamo negdje u polufinalima, a tu kad se dodje onda moze i sreca i trenutna inspiracija odluciti.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 22 feb 2011, 18:18

Sreca nas ne prati sjetimo se samo dvije utakmice protiv Wigana ove sezone :roll: Sad bi imali 4 boda više :?
YOU'LL NEVER WALK ALONE

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 22 feb 2011, 18:30

Han!$;Lfc je napisao/la:Sreca nas ne prati sjetimo se samo dvije utakmice protiv Wigana ove sezone :roll: Sad bi imali 4 boda više :?
Ne znam zbog čega pominješ meč sa JJB-a,jeste da smo kod rezultata 1:1 imali veliku šansu(kada je Gerrard pogodio prečku) ali sasvim zasluženo Wigan je uzeo bod.Nakon ranog pogotka Torresa uslijedila je već dobro poznata igra i to nas je koštalo isto kao i na Anfieldu. ;)
FK Pjetlovi

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 22 feb 2011, 18:43

Istina Wigan je na JJB-u zasluženo osvojio bod ali nije imao nekih pravi šansi tokom meča dok smo mi imali jednu 100% šansu za 3 boda no ipak nas je nesreća još jednom pratila
YOU'LL NEVER WALK ALONE

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 22 feb 2011, 19:09

Sta bi bilo kad bi bilo ... :roll:
Idemo dalje u nova osvajanja sa Kennyem

Cilic LFC
Kontakt:

Post Postao/la Cilic LFC » 22 feb 2011, 19:37

Vote: Our best PL player?

Liverpool have been fortunate enough to have had a multitude of world-class stars don the Red jersey over the past two decades - but who do you believe our best ever Barclays Premier League player is?

That's the question we're posing in our latest poll on the club's official website.

We've drawn up a shortlist of 20 players to have graced Anfield since the formation of the Premier League in 1992, and know we want to know which one stands out above the rest for you.

LFC's best Premier League player

Who is Liverpool's best ever Barclays Premier League player?

1. Gerrard

60% of Votes
2. Fowler

9% of Votes
3. Alonso

7% of Votes
4. Rush

4% of Votes
5. Carragher

3% of Votes
6. Torres

3% of Votes
7. Hyypia

3% of Votes
8. Barnes

2% of Votes
9. Owen

2% of Votes
10. Reina

1% of Votes
11. McManaman

1% of Votes
12. Kuyt

1% of Votes
13. Garcia

0% of Votes
14. Riise

0% of Votes
15. Hamann

0% of Votes
16. Redknapp

0% of Votes
17. McAllister

0% of Votes
18. Mascherano

0% of Votes
19. Collymore

0% of Votes
20. Murphy

0% of Votes

Gerrard ubjedljivo najbolji.
You'll Never Walk Alone

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 22 feb 2011, 19:56

Kao da sam ja pisao listu! :lol: :mrgreen:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 22 feb 2011, 20:28

Can Raul defeat Van Persie? Teško... :D

Agger, Gerrard & Carroll latest

Što se tiče tih igrača:
Gerrard,Fowler,Carra,Hyypia,Owen a mogu još i Alonso & Torres. :mrgreen:

Slike sa treninga :ugeek:

FRUSTRACIJE SU IZA MENE(Nadamo se :P )

Daniel Agger izjavio je kako su problemi s ozljedama koju su ga opsjedali tijekom karijere u Liverpoolu stvar prošlosti, te da je okrenut svijetloj budućnosti pod Kennyjem Dalglishom.

Propustio je veliki dio uvodnog dijela sezone, no od Kennyjevog povratka u siječnju redovan je član prve postave.

"Nitko nije imao više problema s ozljedama od mene. Naučio sam živjeti s tim i uživati u vremenu kad sam zdrav, jer nisam znao da li su moje ozljede pitanje nesreće ili moje tijelo ne može izdržati napore. Ne pogađaju me male ozljede, samo one velike."

Agger vjeruje kako je težina Premier League natjecanja imala najveći doprinos u njegovom čestom ozljeđivanju.

"Pitanje je koliko ćete se brzo prilagoditi, ja sam htio brzo, ali tijelo me nije pratilo. Stigao sam iz danske lige i ovdje je puno veći izazov nego tamo. Bilo je vrlo teško za naviknuti se, jer nisam imao mnogo vremena za držanje lopte. Imate vremena priviknuti se na to, ali ne previše."

Daniel se okreće uzvratnoj utakmici Europa lige protiv Sparte. Priželjkuje napadačku igru koja će im omogućiti susret protiv Lecha ili Brage u sljedećoj rundi.

"Kada govorite o Liverpoolu, riječ je o istoj momčadi koju je vodio Hodgson, no Kenny je došao s novim idejama i to se osjeti na našim igrama. Glavni razlog našeg napretka u defanzivnoj igri je taj što nastojimo više igrati prema naprijed. Utakmici protiv Sparte pristupit ćemo jednako kao i svakoj drugoj. Trebat ćemo držati loptu u posjedu i ići prema naprijed, a kada na Anfieldu igramo dobro, nijednoj momčadi nije lako. Imamo velike šanse, ali neće nam biti lako, u nokaut fazi je to uvijek tako."

Europske utakmice kod Aggera bude mnoge uspomene, no jedna je koja strši iznad ostalih. Agger je bio strijelac u polufinalu 2007. protiv Chelseaja, a njegov je pogodak pomogao Liverpoolu da se preko penala domogne Atene i susreta protiv Milana.

"Prvu smo utakmicu izgubili 1:0, no znali smo da u uzvratu imamo velike šanse. Navijači su bili nevjerojatni, nikad nisam igrao u boljoj atmosferi i znali smo da imamo veliku podršku. Postići pogodak u takvoj utakmici nije lagano, no osjećaj je bio sjajan. Važnije od svega bilo je što sam pomogao momčadi da se domogne finala. Na treningu nismo radili na takvoj akciji, ali smo znali da ćemo pokušati nešto slično ukoliko se pruži prilika. Kada je taj trenutak stigao, Stevie i ja smo vidjeli prazan prostor. Uputio mi je sjajnu loptu, samo sam trebao dovršiti posao."

Od dolaska iz Brondbyja postigao je 7 pogodaka i izgradio reputaciju jednog od tehnički najpotkovanijih stopera.

"Izlazak naprijed i postizanje pogodaka važan su dio moje igre. Volim imati loptu u nogama, uostalom, za mene je to nogomet. Po dolasku u Englesku znao sam da ću igrati protiv mnogo fizički jakih ekipa i da će duge lopte biti sastavni dio igre. Ja volim igrati po zemlji, no nekad se morate prilagoditi i na druge načine. Dok sam bio u mlađim kategorijama, igrao sam u veznom redu, no obično to tako biva. Mislim da do 14 ili 15 godine ne možete pronaći svoju pravu poziciju. Nemam cilj koliko bih pogodaka volio postići u sezoni, da mogu, zabio bih 20, ali znam da to nije realno za očekivati. Bio bih zadovoljan s recimo 5, ali glavni uvjet je da održim "clean sheet", pogodak je samo bonus za to."

Agger je svoju sklonost zabijanju pogodaka pokazao i u nedavnoj prijateljskoj utakmici kada je Danska u Copenhagenu poražena od Engleske. Uživao je u povratku kući, ali kaže kako uživa i kao "usvojeni" Scouser

"Budući u Engleskoj nema previše pauza, vrlo je teško pronaći vremena za odlazak kući. No, budući sam iz Copenhagena, svaka reprezentativna utakmica mi je prilika da posjetim kraj u kojem sam odrastao. Teško je živjeti u drugoj državi, pogotovo ako ste povezani s obitelji i prijateljima. Ali to je odluka koju sam donio i moram dati sve od sebe. Svjestan sam da će moja karijera doći kraju i radujem se povratku kući, no ne bih bio ovdje da nisam sretan. Iako mi Danska nedostaje, volim živjeti u Liverpoolu i to je najvažnije." 8-) :ugeek:
FK Pjetlovi

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 22 feb 2011, 20:36

La Liga sides Real Madrid and Barcelona have topped Sport +Markt’s Football Merchandising Report only weeks after finishing first and second in the Deloitte Football Money League.

The Spanish giants helped the 10 top clubs make €1.2bn in turnover from retail sales of merchandising items during the 2009-10 season, with only two English sides in the top 10 - Liverpool (3rd) and Manchester United (6th). La Liga also surpassed the Barclays Premier League in total turnover, generating €190.1 million to the Premier League’s €167.5 million.

But the Barclays Premier League had a more even distribution between its clubs whilst Barcelona and Real accounted for nearly 80% of La Liga’s total.

Merchandise such as scarves, flags and shirts were included with replica shirts making up for 57% of merchandising sales.

Top 10 retail turnover clubs

1. Real Madrid

2. Barcelona

3. Liverpool

4. Bayern Munich

5. Olympique Marseille

6. Manchester United

7. AC Milan

8. Inter Milan

9. Olympique Lyon

10. Fenerbahce
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 22 feb 2011, 22:05

Evo gubi Totenhem na poluvremenu 2-0 od Blackpoola .. Kako bi nam samo legao njihov poraz.

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 22 feb 2011, 22:17

Red Assassin je napisao/la:Evo gubi Totenhem na poluvremenu 2-0 od Blackpoola .. Kako bi nam samo legao njihov poraz.
Odlično , mnogo je 8 poena ali siguran sam da će igrači (Liverpoola) sve dati od sebe i pokušati zauzeti četvrto mjesto.
YOU'LL NEVER WALK ALONE

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 22 feb 2011, 22:53

-8 od Tottenhama i dočekujemo i -10 od Citya i dočekujemo ih.I nije nemoguće da odemo u LP. :roll:
You'll never walk alone.

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 22 feb 2011, 23:02

Evo rasporeda Tottenhama :

Wolverhampton Wanderers v Tottenham Hotspur
-Wolves igra dobro u posljednje vrijeme tako da bi ovdje mogli kiksati

Tottenham Hotspur v West Ham United - protiv West Hama se ocekuje pobjeda

Wigan Athletic v Tottenham Hotspur
- Wigan je neugoda ekipa to je pokaza protiv nas ali i pokazali su se i pocetkom sezone pobjedom na WHL 0:1
Tottenham Hotspur v Stoke City - ovdje nebi trebalo da bude problema
Manchester City v Tottenham Hotspur - Vrlo važna utakmica gdje će Tottenham vjerovatno kiksati
Tottenham Hotspur v West Bromwich Albion - pobjeda
Chelsea v Tottenham Hotspur - Ovdje će biti borbe ali nevjerujem u pobjedu Tottenhama

Tottenham Hotspur v Blackpool - Blackpool je pokazao o kakvoj se ekipi radi pogotovi na gostujućem terenu tako da će ovdje biti teško
Liverpool v Tottenham Hotspur - Jedna od najbitnijih utakmica sezone gdje očekujem našu pobjedu
Tottenham Hotspur v Birmingham City - Vjerovatno pobjeda

Tottenham Hotspur v Arsenal - Očekuje se pobjeda Arsenala koji će se do posljednjeg kola boriti za titulu !

Sve u svemu mnogo težak raspored Tottenhama do kraja , uz dobre rezultate Liverpoola možemo se potajno nadati nečemu
YOU'LL NEVER WALK ALONE

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.