FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 03 avg 2018, 22:11

Memara je napisao/la:Da si pratio akademiju znao bi da je kikser.
Priznam @Memara nikad nisam gledao Akademiju.Sve golove ja bih halalio Pavlovicu(kazu trazili su golmana,nebitno),ali ono je za kaznu,nikad u 18 igraca.NIKAD,pa taman Dupovac branio ,ako smo ozbiljan klub.Dugo sam bio na istoku,jesam mozda opsovao igracu,ali cuo me brat do mene,igrac nikad nije cuo moju psovku.Pavlovic je stranac,zao mi je ,ali je uradio nesto neoprostivo.@Akademija
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Vieira
Kontakt:

Post Postao/la Vieira » 03 avg 2018, 22:13

robertkosar je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:
robertkosar je napisao/la:Imali neko da mi pojasnu koji je ovaj pomocni trener Cosic , gdje je igrao na kojoj poziciji i kakav je bio igrac ja se smori da nesto nadjem ali ne ide. Pa bih zamolio nekog od forumasa vise informacija :damn:
Zašto mora imati neki zavidan CV za jednog pomoćnog trenera? Vodio je djecu u Novom Gradu, gdje je vodio individualne treninge Duljeviću u Buća Potoku, koji je tad bio u Novom Gradu. Sigurno da jedan dio ovog Duljinog uspjeha pripada i njemu. Bio je i u Omanu.. Poznajem ga, jer je bio trener jednom mom rođaku, pa znam da je čovjek od kojeg se moglo dosta toga pohvatati, barem za taj nivo fudbala. A jedan pomoćni i ne treba da ima neku bog zna kakvu karijeru, jer mu i sam naziv funkcije govori kakva mu je uloga.
Pitam iz prostog razloga jer mi naumpade njegova izjava na poluvremenu gdje su nasi lose igrali i gubili a on daje interviju i kaze da ekipa dobro igra. Svaki trener ce uzeti pomocnika sa dobrim CV jedino ako mu je neki rodjak moze onda bit i taxista kod nas. Imas trenera golmana kojem ja nebi dao tri nacrtane ovce zagradzene da cuva. ( adilovic) . Dzakmic prosjecan igras sredine terena i ovaj cosic djeciji trener. E bas lijepa slika SS u nasem klubu :kafa:
Ja sam dobio info da je ozenio Husrefovu sestru, ili da je tako neka relacija, uglavnom bio je pomocni i kad je prosli put bio Husref trener prije par godina, a i kad se vratio opet je dosao za pomocnog, uglavnom neka relacija i veza postoji.
YOU CAN'T PLAY FOR ARSENAL AND GIVE UP, NO MATTER WHAT THE SCORE IS.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 03 avg 2018, 22:16

uNbx je napisao/la:Pomoćnici bi trebali bit izuzetni klikeri, u nekim segmentima čak i bolji nego šef struke, u protivnom, za koji qrac bi onda oni bili tu?
Gledaj ovo hahahahaahah.. Mi u državi nemamo tri odlična trenera, da kažeš da su armirani betoni. I sad očekivati da pored raznih takvih ublehaša imaš kliker pomoćne trenere je prekomično za ove naše prostore. To stoji za lige petice i druge slabije lige za kojima mi kaskamo 100 godina, a za naše podneblje je to misaona imenica. Recimo, dok je Lucho bio u Barci imao je Unzuea kao pomoćnog trenera, koji je bio bog taktike i koji je Enriqueu razrađivao taktiku za mečeve.

Dođe jedan monstrouzni trener u vidu Ješića i šta očekuješ da će imati nekog fantazistu pored sebe.. :lol:
Prvo što se niko ozbiljan ne bi vukao sa njim.. Jedino ako je Tekijaški neki vizionar, onda okej.. :mrgreen:

Kod nas su pomoćni treneri tu da postave žabice, odrade zagrijavanje, daju koju izjavu na poluvremenu i to je to. Ne možemo da ubodemo sa glavnim trenerom, a kamoli da ganjamo neke pomoćne eksperte..
to je tvoje viđenje, osim je imao đurbuzovića sa profi licencom, kodro tufeka sa profi licencom, Čala ziju, itd. očigledno ima ljudi koji vole jak tim oko sebe...
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 03 avg 2018, 22:21, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 03 avg 2018, 22:18

Kovačević
Hodžić - Šofranac - Mujakić - Bekić
Adukot - Rahmanović
Šišić - Velkoski - Halilović
Handzić

Ovako bi ja protiv Tuzlaka. Obzirom na krkansku i grubu igru Slobode, poštedio bi akademce.
Teška srca Hodzic u prvoj ali mislim da Hebib nit može fizički odigrat cijelu tekmu nit je dobar u defanzivi, njega bi uveo umjesto Šišića u drugom poluvremenu jer ni Sisic ne moze odigrati cijelu.
Sofranac ne odlicno odigrao protiv Mladosti, odmorio bi jednog stopera (Dupovca) a i glupo bi bilo opet iste stopere stavit nakon osmice.
Kakav god, stavio bi Bekića umjesto Pidre jer je mali umoran a i prije Šabana zbog krkanluka.
Ako Halil ne može cijelih 90, ima Tatar.
Ahmeta bi odmorio.

Mislim da bi sa ovom postavom dobili Tuzlake a i hoćemo ako Bog da.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 avg 2018, 22:18

uNbx je napisao/la:Pomoćnici bi trebali bit izuzetni klikeri, u nekim segmentima čak i bolji nego šef struke, u protivnom, za koji qrac bi onda oni bili tu?
Gledaj ovo hahahahaahah.. Mi u državi nemamo tri odlična trenera, da kažeš da su armirani betoni. I sad očekivati da pored raznih takvih ublehaša imaš kliker pomoćne trenere je prekomično za ove naše prostore. To stoji za lige petice i druge slabije lige za kojima mi kaskamo 100 godina, a za naše podneblje je to misaona imenica. Recimo, dok je Lucho bio u Barci imao je Unzuea kao pomoćnog trenera, koji je bio bog taktike i koji je Enriqueu razrađivao taktiku za mečeve.

Dođe jedan monstrouzni trener u vidu Ješića i šta očekuješ da će imati nekog fantazistu pored sebe.. :lol:
Prvo što se niko ozbiljan ne bi vukao sa njim.. Jedino ako je Tekijaški neki vizionar, onda okej.. :mrgreen:

Kod nas su pomoćni treneri tu da postave žabice, odrade zagrijavanje, daju koju izjavu na poluvremenu i to je to. Ne možemo da ubodemo sa glavnim trenerom, a kamoli da ganjamo neke pomoćne eksperte..
Moje pitanje idalje stoji, šta onda rade ovdje pomoćnici i za šta primaju platu, i zašto se bacaju pare na njihove plate. Ako su tu onako da popune mjesto i da im je vrhunac posla da kažu E šefe hebibi nam tanak nazad, onda yebiga.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Vieira
Kontakt:

Post Postao/la Vieira » 03 avg 2018, 22:19

sonpenn je napisao/la:UNFKS - Uskoro se gasi ovo smece od stranice. Sve potrebne informacije moci cete dobiti na web stranici koja je trenutno u izradi, a forum ce biti mjesto gdje cete lijeciti svoje frustracije. Svaka fejsbuk stranica (ili neka druga) koja bude napravljena zagarantovano nece biti pouzdan izvor informacija.
Kupite sebi cuku, macu, ili neku eventualno vecu zivotinju koju mozete i udariti kada vas frustracije do te mjere napadnu da svoje slobodno vrijeme trosite na UNFKS - Horde zla, a ni opciju samoubistvo ne bi trebali tek tako otpisati ;)

Prijatno
Pa i treba se ugasiti kad se laze sira masa i manipulise svijet koji nije upucen. Nema potrebe da postoji kad sve sto se napise je cista laz i neistina. Ako nista trebalo se objasniti svima kakva je situacija i zasto, a ne lagati.
YOU CAN'T PLAY FOR ARSENAL AND GIVE UP, NO MATTER WHAT THE SCORE IS.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 avg 2018, 22:19

uNbx je napisao/la:Kodro je slobodan, ali neka Boga vam. Sjećam se dobro šta se sve pisalo, jedino ga ja i još u vrh glave tri lika branili ovdje i podržavali. Poslije izvjesnog vremena naravno masovna onanija na Mehu Kodru. Opet ćete ga pljuvat i yebavat mu majku, jer to smo mi.
Jesmo takvi smo ,ne smijemo lagat.Prije imenovanja trenera ,prizivamo ga i podrzavamo.3-6 mjeseci poslije smjena. Promjenimo se ,dajmo sansu da do pauze radi Musemic kao da ce biti 10g. Kad igrac vidi da trener ima podrsku ima drugaciji odnos prema treneru.Na kraju polusezone ocijeniti rad i reagovati.Ako se trazi novi,ja bih prvo Kodru kontaktirao. @Akademija

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 03 avg 2018, 22:22

Gledao sam ovdje jednu ekipu i pratio njihove treninge imaju trenera golmana koji je bio odlican golman pomocnog trenera koji je igrao stopera u ekipi koji je radio sa odbranom.
Jednog koji je radio sa glavnim trenerom sa ostakom ekipe. Pitao sam zar nemaju kondicionog trenera kazu ne. Svaki igrac profesionalac mora da sam vodi racuna o svojoj fizickoj spremi, mi samo imamo aparate koji mjeri u 5 procenata spremnost jednog sportiste.
Zadnja izmjena: robertkosar, dana/u 03 avg 2018, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 avg 2018, 22:23

Nije moje viđenje nego realnost. Drugo je to što vi gledate evropski fudbal i velikane koji imaju 5 pomoćnih trenera, koji imaju brutalan CV, pa tu još par kondicionih trenera, nutricionista, psihologa, čitav tim skauta itd.

Okrenite se malo realnosti, koja je kod nas surova. Nađi mi ijednog stručnog pomoćnog trenera u ligi, eto navedi mi jedno ime? A i da ima takvih, niko neće raditi kao pomoćni trener i da bude podređen nekom ublehašu koji je na čelu SŠ, već će se osamostaliti i krenuti u solo karijeru.

Profi licenca nema nikakve veze sa velikim znanjem.. Ima je i Samer Naser, pa nije Guardiola, već običan trener sa profi licencom.

@Unbx
Ne znam što ti stoji upitnik.. Tu je da pomogne na treninzima i to je sve. Daleko smo mi od nekog evropskog levela, jer je ovdje sve amatersko. Kao da ja to podržavam, ali ko me pita, da sam nadređeni uradio bih nešto po tom pitanju.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 03 avg 2018, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 avg 2018, 22:25

MortemHz je napisao/la:Imamo li snage za pobjedu u Tuzli, makar to bilo 0:1?
Kad bi imali pristup kao u Italiji , hladno 0:3 ,ali...Nema alibija umor , trauma , ako je tesko u rudnik ,pa vidi sta je tesko. Ode u Mostar i vidi gine , mora tamo nema merhameta.Stranci opravdajte pare i status koji uzivate.@Akademija

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 avg 2018, 22:28

Ne gledam ja ništa, samo kažem ko treba bit pomoćnik i da je nonsens i retardacija imat ga uopšte ako ne služi ničemu i pare se bacaju. Kao što na mjesto fizioterapeuta nećeš dovest stomatologa ofc. Ovo rekoh jer krenu polemika oko pomoćnika, a isti qrac ko je god.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 03 avg 2018, 22:31

Samozdravlje je napisao/la:
uNbx je napisao/la:Kodro je slobodan, ali neka Boga vam. Sjećam se dobro šta se sve pisalo, jedino ga ja i još u vrh glave tri lika branili ovdje i podržavali. Poslije izvjesnog vremena naravno masovna onanija na Mehu Kodru. Opet ćete ga pljuvat i yebavat mu majku, jer to smo mi.
Jesmo takvi smo ,ne smijemo lagat.Prije imenovanja trenera ,prizivamo ga i podrzavamo.3-6 mjeseci poslije smjena. Promjenimo se ,dajmo sansu da do pauze radi Musemic kao da ce biti 10g. Kad igrac vidi da trener ima podrsku ima drugaciji odnos prema treneru.Na kraju polusezone ocijeniti rad i reagovati.Ako se trazi novi,ja bih prvo Kodru kontaktirao. @Akademija
Najveci problem nasih trenera ne samo Husrefa nego vecine sto pistanu na uvjete uprave samo zbog dobrog ili parali ugovora e onda vise nije samostalan trener nemoze dobiti igrace koje trazi mora podilaziti svakoj susi u upravi i menadzercicima. To je problem bar za mene. Kad ce doci trener i kazati hocu to i to tog i tog igraca ako zelite uspijeh ne mjesajte mi se u posao i bit ce titule ako nemozete to ispunit Vozda :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 avg 2018, 22:34

Bordomen je napisao/la:
Mokes je napisao/la:Marinović ili Kodro.
mozda se moze ubaciti jos Sablic
ovo su koliko toliko provjerena imena ostali ne dolaze u obzir
ako bi slucajno sad Musemica otjerali (nista cudno ni prvi ni zadnji da mu pruze podrsku pa ga nokautiraju) a doveli Dzenu i sl. onda poduzeti nesto ili nastavljamo tamo gdje smo krenuli prije 3/4 godine
Ja ne bih mijenjao(cak ne bih uopste komentarisao) do polusezone , taman Murinjo dzaba se nudio.Moramo jednom progutati do polusezone . Moramo postati ozbiljan klub.@Mokes samo drugacije razmisljam,nema ljutnje.@Akademija

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 avg 2018, 22:34

uNbx je napisao/la:Ne gledam ja ništa, samo kažem ko treba bit pomoćnik i da je nonsens i retardacija imat ga uopšte ako ne služi ničemu i pare se bacaju. Kao što na mjesto fizioterapeuta nećeš dovest stomatologa ofc. Ovo rekoh jer krenu polemika oko pomoćnika, a isti qrac ko je god.
Vidi, kao da ja ne bi volio da imamo tri stručna pomoćna trenera, tri kondiciona, trojicu nutricionista, dva psihologa, tri video-analitičara i tim od pet skauta. Ja bi se za to zalagao da sam predsjednik kluba i da se nešto pitam. A koliko je to sve realno? Ni procenat šanse.. Prvo, za sve se pita Tan i mislim da su nemoguće šanse da bi on sve te ljude plaćao, jer to ne bi bila mala cifra za naš budžet, naravno ako hoćeš da svi oni budu znalci u svom zanatu.
Mnogo tu faktora zavisi, a opet ponavljam i što je ključna stvar i poenta, ovo ovdje je sve na amaterskom nivou i tako će biti još jako dugo.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 avg 2018, 22:37

@robertkosar
Mah, to nećeš dočekati kod nas. Potpunu autonomiju kad je u pitanju dovođenje igrača malo ko ima od trenera u svijetu, mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Jedino što neki trener može uraditi ako mu se dovede neko mimo njegove volje je to da mu taj igrač uopšte ne igra. Bilo je takvih primjera kod nas koliko hoćeš, i kod Kodre, i kod Musemića i kod Čale itd.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 03 avg 2018, 22:38

Husref ce se iskupiti u Tuzli!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 03 avg 2018, 22:38

AlfredNobel je napisao/la:Nije moje viđenje nego realnost. Drugo je to što vi gledate evropski fudbal i velikane koji imaju 5 pomoćnih trenera, koji imaju brutalan CV, pa tu još par kondicionih trenera, nutricionista, psihologa, čitav tim skauta itd.

Okrenite se malo realnosti, koja je kod nas surova. Nađi mi ijednog stručnog pomoćnog trenera u ligi, eto navedi mi jedno ime? A i da ima takvih, niko neće raditi kao pomoćni trener i da bude podređen nekom ublehašu koji je na čelu SŠ, već će se osamostaliti i krenuti u solo karijeru.

Profi licenca nema nikakve veze sa velikim znanjem.. Ima je i Samer Naser, pa nije Guardiola, već običan trener sa profi licencom.

@Unbx
Ne znam što ti stoji upitnik.. Tu je da pomogne na treninzima i to je sve. Daleko smo mi od nekog evropskog levela, jer je ovdje sve amatersko. Kao da ja to podržavam, ali ko me pita, da sam nadređeni uradio bih nešto po tom pitanju.
to je tvoje viđenje i generalizacija
da tako ljudi razmišljaju ne bi nikad niko otjerao ni elvira ni nikog jer zašto? ko je stručan direktor fudbalskog kluba u bih? ne postoji...
koji je smisao UO u fudbalskog kluba? ili igrači? koje je dobro krilo u bih ne postoji? zašto postoje vezni igrači ako nisu kvaliteta pjanića?
za mene logika koju ne mogu pratiti...

nekome služe da za njega rade stvari koje on neće ili su mu mrske, a nekim trenerima služe kao stručno mišljenje, second opinion , zavisi uveliko od trenera i pomoćnika po individualnom slučaju....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 avg 2018, 22:54

Zavaravaj se ti i dalje i uživaj misleći da pratiš neku ligu koja je nešto bitna i gdje vlada organizovanost, transparentnost i profesionalizam. Još spominjanje Kantardžića, koji je otišao zbog prijetnji i pritiska navijača, inače bi i dan danas bio na svojoj funkciji. Daleko ćeš dogurati s tom naivnošću, jako daleko..

Da li je ovaj Bulić ikad dobio batine? Joj kako bi ga volio počastiti sa par udaraca koljenom u zube. Vnogo malo odvratno.. Sa kojeg portala su ovi komentari?

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 03 avg 2018, 22:56

AlfredNobel je napisao/la:Zavaravaj se ti i dalje i uživaj misleći da pratiš neku ligu koja je nešto bitna i gdje vlada organizovanost, transparentnost i profesionalizam. Još spominjanje Kantardžića, koji je otišao zbog prijetnji i pritiska navijača, inače bi i dan danas bio na svojoj funkciji. Daleko ćeš dogurati s tom naivnošću, jako daleko..

Da li je ovaj Bulić ikad dobio batine? Joj kako bi ga volio počastiti sa par udaraca koljenom u zube. Vnogo malo odvratno.. Sa kojeg portala su ovi komentari?
ne znam i ja sam na njih negdje naletio samo slika ova
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 avg 2018, 23:00

Mjera su nam Bulić, Husara i ostali primitivni oblici živih organizama. Igraj Saraj'vo nema veze, ko te nije volio, nije ni obolio.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: napoleon72 i 53 gosta.