Postao/la bistrikboy » 11 jun 2010, 10:39
Bekrić: Žao mi je što se rastajem sa Grbavicom i "Manijacima"
Potpisao sjajan ugovor za klub koji želi osvojiti vrh Azije
Samir Bekrić vratio se jučer u Sarajevo iz Južne Koreje, gdje je potpisao ugovor na dvije i po godine sa tamošnjim prvoligašem Inčeon junajtedom. Bekrić je nešto duže boravio u Aziji, ali problema u vezi s ugovorom nije bilo.
- Malo je duže trajalo zbog tamošnjih izbora. Prvo su mi ponudili dobre uvjete, ali nisam odmah potpisao, jer su se pojavile druge opcije. Kada su poboljšali ponudu, prihvatio sam je bez razmišljanja. Klub je vrhunski organiziran. Stadion prima 70.000 gledalaca. Žele u Ligu prvaka i na vrh Azije. Sve je, zaista, na najvišem nivou. Od velike pomoći bio mi je Ognjen Koroman, koji igra u Inčeonu - rekao je Bekrić.
Željezničar od ovog transfera očekuje skoro 250.000 eura.
- Ne znam tačnu cifru, ali vjerujem da će biti najveće obeštećenje u historiji Željezničara - dodaje Bekrić.
Odlazak u Koreju znači rastanak sa Željezničarom, u kojem je napravio ime i karijeru. Sa "Plavima" se oprostio titulom prvaka BiH.
- I drago mi je i žao mi je što idem. Drago mi je jer sam potpisao dobar ugovor i osigurao egzistenciju, a žao mi je što se rastajem od Želje i Grbavice koja mi je postala drugi dom. Žao mi je što se rastajem od najboljih navijača na svijetu "Manijaka", koji su mi posebno prirasli srcu - govori Bekrić.
Pitali za Amara Osima
Bekrić nam je rekao kako su Korejci zainteresirani da dovedu i Amara Osima.
- Trener Ilija Petković dao je ostavku zbog bolesti supruge. U klubu su mi rekli da hoće samo vrhunskog trenera, pitali su me da li bi Amar Osim htio doći i preuzeti klub. Ne znam da li će Amar pristati, ali meni bi bila čast da zajedno nastavimo raditi - kaže Bekrić.
ABA3
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua