AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Maestro^^
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Maestro^^ » 13 jan 2014, 13:01

A ybt . Nije mi bolji dan u životu svanuo. :mrgreen:
Ciao Allegri. 8-)
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 13 jan 2014, 13:06

Tooooooooooo :D :D
Boze hvala ti!1
Ko god da preuzme ekipa ce psihicki poceti rasti,to garantujem. Nije normalno koliko je onaj lik utusio sve u klubu.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 13 jan 2014, 13:16

Kako javlja Sky sports, Seedorf bi od četvrtka trebao da preuzme klupu Milana.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 jan 2014, 13:23

Dobro nam došao baltazar :D
A ovi što smtraju Alegrija za dobrog trenera nek ga vode sebi :mrgreen:
I hvala sudijama što nisu svirali ofsajd kod prvog gola Sassuola :D
Il Club più titolato al mondo!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jan 2014, 13:28

meho-medo je napisao/la: Pazi Magica,slazem se i ja da bas nije Allegri kriv za sve,ali kako komentarises to da Milan odigra prvih petnaest minuta odlicno,takodje i zadnjih 15 minuta,ali ostalih sat vremena se izgube na terenu,kao da ih jednostavno uopste nema?

Nije Milan odigrao nista juce, prijatelju. ;)
To sto je izgledalo kao da dominira na momente, pa toga ima u svakom mecu, jbga Sassoulo uslo bojazljivije u mec = prvih 15 minuta, Milan se opustio pa upao kanal = sledecih 60 minuta, Sassuolo se povuklo = Milan dominantan u poslednjih 15 minuta. :roll:

Milan ima ubedljivo najlosiju odbranu od svih 7 sestara. Godinama Milan ne moze da dovede krstenog golmana i najlosiji je velikan fudbala sa odabirom golmana u poslednjih 6-7 godina u Evropi. Godinama su mu stoperi ili matorangije (Nesta, Maldini, Favalli) ili bolidi (Bonera) ili matori bolidi (Mexes). Da ima dobru odbranu, Milan bi i pored neinventivnije igre i svih problema u igri prema napred bio u top5 danas. Ovako vam treba 4-5 golova da biste bili sigurni da dobijate, jer slepci pozadi cuda mogu da naprimaju.
Zato se svako pitanje treba upucivati na adresu onoga ko je dozvolio da Abbiati bude zacementirani #1 unazad 5 godina, da Bonera igra u Milanu od 2006. (ili otkad vec), da razni Zapate, Mexesi, Constanti, Kaladzei, Oddi i ostali zaradjuju najvece moguce pare za igrace tog tipa, a da ne igraju u Kataru, UAEmiratima ili gde vec. ;)

Prodali su KPBa, a on je jedini pravi b2b srednjak bio, a neko ga je smatrao ofanzivnim igracem. Zar je moguce da niko to nije video :?: Robinho zaradjuje na sabanisanju jos od 2010e; Balotelli se ponasa ko uvredjena mlada, flopuje, onda mu zvide i on se pogubi; Kaka je nestabilan, bleda senka onog igraca...mnogo je tu prevara igraca i washed has beens-a.

Ja lepo rekoh, mislite vi sta hocete, ali liga je jaca nego prosle godine. Juventus, Roma, Napoli, Inter, Fiorentina su jaci i bolji nego prosle godine, a dva kluba koja su se najslabije pojacala su Milan i Lazio i oba su daleko od Evrope, mahom i zbog toga.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 13 jan 2014, 13:34

Jao drugovi moji, pa da li je moguce? Osvanuo je i ovaj dan. :mrgreen:
Ovo se vec davno trebalo uraditi, al' haj. Bolje ikad nego nikad. Kako je krenulo, ja sam mislio da ce ovaj opstati do maja. Ali nije nicija do zore gorjela

Kako sam ja skontao, Inzaghi bi trebao preuzeti klub sto se meni licno vise svidja nego Seedorf, mada pise da on vec sada moze raskinuti sa Botafogom i preci ovdje ( iako je planiran na ljeto ). Sto se tice Primavere, ma je*e mi se za nju, neka je vodi ko god hoce, vazniji mi je prvi tim.

Je*o me svak' ako se sa ovim igracima nije moglo dogurati do top 3, ali sada je ionako kasno. Igraci su bili utuseni, psihicki unisteni, nemotivisani, novi trener ce ih prije svega u tom polju podignuti. A ekipu, bogu hvala, vec imamo bar za top 5.
Bit ce ovo bolje, bit ce. Samo sabura :P :P
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 jan 2014, 13:36

Kojom se ti logikom vodiš magica.
Pa ko je kriv što ekipa 60 minuta ne zna gdje se nalazi? Ko je stavio Boneru i Zapatu da igraju jučer? Nisam ja sigurno. Nisu ni Mexes i Rami world class ali su par klasa iznad pomenutog dvojca.
Suvišno je raspravljati o ovome. Nama je drago što je ublehaš odletio a ko ga zali, ponavljam, nek ga vodi sebi.
I te price kako Milan nema neku ekipu ne piju vode, jer sa ovom ekipom je morao biti u top 5.

northfront96
Kontakt:

Post Postao/la northfront96 » 13 jan 2014, 13:49

napokon!
tko god dođe bit ce bolji 8-)

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 13 jan 2014, 13:50

ma msm bespredmetno je raspravljati o Alegriju...koliko je trener bitna karika pokazalo se kod nas, pokazuje se u Mančesteru, pokazalo se u interu sa stramačonijem, pokazalo se u juvetu kad je došao konte itd...

garantujem ali garantujem da bi iskusniji, kvalitetniji, bolji trener od ovog koji je bio kod nas, napravio 100x više sa ovim timom Milana

možda ne bi bili prvi i osvojili Ligu prvaka ali ne bi ni zaostajali za juvetom 30 bodova i ne bi bili kanta za napucavanje u razigravanju LP-a

čovjek jednostavno nije na nivou ovog kluba i to je to - Milan ga je pojeo a to se posebno ističe u Italiji gdje je trenerima, pogotovo mladim, jako teško napraviti uspješnu priču

DA POENTIRAM...

ne mogu da shvatim da trener koji je 3-4 godine sa ekipom, koji sebi dovodi igrače, sklapa ekipu itd...da taj isti trener već 3-4 godine nema pojma koju formaciju igra, šta želi, kako to želi da ostvari...a onda i igrači veze više nemaju šta igraju, šta treba da igraju itd...da za 3-4 godine nema jedne prepoznatljive akcije ili nekog Milan-stila, pa bila to jaka odbrana, sredina ili napad, bila to kontra, polukontra ili posjed lopte, bila to igra kroz sredinu ili na krilima itd...
Undici stelle - ACM 1899

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 jan 2014, 13:54

baltazar1 je napisao/la:ma msm bespredmetno je raspravljati o Alegriju...koliko je trener bitna karika pokazalo se kod nas, pokazuje se u Mančesteru, pokazalo se u interu sa stramačonijem, pokazalo se u juvetu kad je došao konte itd...

garantujem ali garantujem da bi iskusniji, kvalitetniji, bolji trener od ovog koji je bio kod nas, napravio 100x više sa ovim timom Milana

možda ne bi bili prvi i osvojili Ligu prvaka ali ne bi ni zaostajali za juvetom 30 bodova i ne bi bili kanta za napucavanje u razigravanju LP-a

čovjek jednostavno nije na nivou ovog kluba i to je to - Milan ga je pojeo a to se posebno ističe u Italiji gdje je trenerima, pogotovo mladim, jako teško napraviti uspješnu priču

DA POENTIRAM...

ne mogu da shvatim da trener koji je 3-4 godine sa ekipom, koji sebi dovodi igrače, sklapa ekipu itd...da taj isti trener već 3-4 godine nema pojma koju formaciju igra, šta želi, kako to želi da ostvari...a onda i igrači veze više nemaju šta igraju, šta treba da igraju itd...da za 3-4 godine nema jedne prepoznatljive akcije ili nekog Milan-stila, pa bila to jaka odbrana, sredina ili napad, bila to kontra, polukontra ili posjed lopte, bila to igra kroz sredinu ili na krilima itd...
Kako nema, ima, vrati loptu nazad. To je jedino prepoznatljivo. Krenu naprijed pa lagano loptu nazad sve do golmana, i onda sve ispočetka :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 jan 2014, 14:01

muxa je napisao/la:Kojom se ti logikom vodiš magica.
Pa ko je kriv što ekipa 60 minuta ne zna gdje se nalazi? Ko je stavio Boneru i Zapatu da igraju jučer? Nisam ja sigurno. Nisu ni Mexes i Rami world class ali su par klasa iznad pomenutog dvojca.
Taj koji je stavio Boneru i Zapatu je kriv, ali nije kriv zato sto je dobio takve igracke velicine poput Mexesa ili Ramija, da sa njima radi a 1 neznalica poput T.Silve mu je bio prodat. ;)
I te price kako Milan nema neku ekipu ne piju vode, jer sa ovom ekipom je morao biti u top 5.
Milan se provukao do 3. mesta prosle godine, to i vi znate. Sada su Firenza i Roma jace i bolje nego onomad, a to se ne moze reci za Milan. Dodaj tom igrackom nekvalitetu i losu atmosferu indukovanu trzavicama u klubu, pa onda i Allegrijeve brljotine, pa pritisak medija i navijaca i dobices ovo.

Neki od vas nikako da shvate da Milan nikada nije igrao lep fudbal, vec uvek tvrd i organizovan. Klub koji je prvi uveo catenaccio i stvorio najbolju odbrambenu liniju ikada poznatiju kao Sacchijeva cetvorka, klub koji je prvi zavrsio sezonu kao sampion bez poraza u Serie A, klub koji je primio svojevremeno 21 gol za celu sezonu, koju je zavrsio sa 74 postignuta je klub u kome se ne zivi na holandskim ili belgijskim odbranama.

Milan mora da ima odbranu dostojnu svog imena. Trenutno je nema, a nema je jos odavno. I za to nije kriv ni Allegri, ni Leonardo, ni Ancelotti, vec mudraci koji ne propustaju priliku da propuste priliku da "srede" istu. Ako je Juventus mogao da se digne iz pepela i za kombinovanih 30 miliona evra potpise Barzaglija, Bonuccija i Ogbonnu, te ih doda Buffonu i Chielliniju i tako napravi 1 bedem, onda nema izgovora Milanu i Interu, pa i drugima da ne mogu da sastave odlicnu odbranu sa relativno malo para. Ako Roma moze da sastavi odbranu sa 20 miliona evra tako sto potpise matorangije tipa MDS i Maicon, te potencijalnog WC igraca Benatiju i napravi odbranu koja na pola prvenstva ima 10 primljenih golova (a prosle godine su dobili 56 za celu sezonu :!: ) - onda neko u Milanu mora da leti zato sto nije uspeo da "zategne" odbranu ne na nivo Juventusa ili Rome, vec na nivo Fiorentine ili Napolija od kojih Milan sigurno ima vise para.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 13 jan 2014, 14:02

Jasta ba, sporom igrom do pobjede, jos neki dan rece da mozemo osvojit LP :lol: :lol:

Koji idiot u pm, sreca pa Barbara uze stvar u svoje ruke, svaka joj cast. Bar ona priblizno dozivljava cijelu situaciju na nacin kao i mi ovdje.. Najvise bi volio da nam dodje provjeren i iskusan trener, ali ni Sedorf nije losa opcija. Trebalo se ovo desit mnogo ranije, al gotovo je sad. Opet moramo "halalit" sezonu, dotuzilo vise svake godine ista prica :oops:

Nadat se boljem vremenu, samo usput nek ovaj debil povede panja, nocerina, boneru i robinha sa sobom, nek igraju negdje drugo..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

1899
Kontakt:

Post Postao/la 1899 » 13 jan 2014, 14:03

Hvalaa ti Bogoooooooo osvanuo je i taj dan :D

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 13 jan 2014, 14:22

fala qrcu
Unico amore sei!
❤️🖤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 jan 2014, 14:37

MaGiCa je napisao/la:
muxa je napisao/la:Kojom se ti logikom vodiš magica.
Taj koji je stavio Boneru i Zapatu je kriv, ali nije kriv zato sto je dobio takve igracke velicine poput Mexesa ili Ramija, da sa njima radi a 1 neznalica poput T.Silve mu je bio prodat. ;)
Milan se provukao do 3. mesta prosle godine, to i vi znate. Sada su Firenza i Roma jace i bolje nego onomad, a to se ne moze reci za Milan. Dodaj tom igrackom nekvalitetu i losu atmosferu indukovanu trzavicama u klubu, pa onda i Allegrijeve brljotine, pa pritisak medija i navijaca i dobices ovo.

Neki od vas nikako da shvate da Milan nikada nije igrao lep fudbal, vec uvek tvrd i organizovan. Klub koji je prvi uveo catenaccio i stvorio najbolju odbrambenu liniju ikada poznatiju kao Sacchijeva cetvorka, klub koji je prvi zavrsio sezonu kao sampion bez poraza u Serie A, klub koji je primio svojevremeno 21 gol za celu sezonu, koju je zavrsio sa 74 postignuta je klub u kome se ne zivi na holandskim ili belgijskim odbranama.

Milan mora da ima odbranu dostojnu svog imena. Trenutno je nema, a nema je jos odavno. I za to nije kriv ni Allegri, ni Leonardo, ni Ancelotti, vec mudraci koji ne propustaju priliku da propuste priliku da "srede" istu. Ako je Juventus mogao da se digne iz pepela i za kombinovanih 30 miliona evra potpise Barzaglija, Bonuccija i Ogbonnu, te ih doda Buffonu i Chielliniju i tako napravi 1 bedem, onda nema izgovora Milanu i Interu, pa i drugima da ne mogu da sastave odlicnu odbranu sa relativno malo para. Ako Roma moze da sastavi odbranu sa 20 miliona evra tako sto potpise matorangije tipa MDS i Maicon, te potencijalnog WC igraca Benatiju i napravi odbranu koja na pola prvenstva ima 10 primljenih golova (a prosle godine su dobili 56 za celu sezonu :!: ) - onda neko u Milanu mora da leti zato sto nije uspeo da "zategne" odbranu ne na nivo Juventusa ili Rome, vec na nivo Fiorentine ili Napolija od kojih Milan sigurno ima vise para.
Svi smo mi svjesni da nije Alegri kriv za sve, ali snosi veliki dio krivice i to je platio otkazom (kojeg je po meni davno trebao dobiti).
Sve to stoji sto si napisao, al niko ovdje ni ne tvrdi da Milan ima ekipu u rangu Juventusa i da bi sa drugim trenerom bili konkurenti za scudetto, ali isto tako tvrdim (a mislim da i ostali navijači Milana sa ovog foruma dijele moje mišljenje) da ima ekipu za top 5.
Meni je još jedino zao sto Galiani nije otisao kad se sukobio sa Barbarom, jer mislim da bi Barbi dovodjenjem Maldinija i Albertinija napravila pravu stvar.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 13 jan 2014, 15:05

Previse se ide u detalje, cinjenica jeste da je Allegri krivac, jer kao i svaki trener, uvek je cilj isterati 120% iz ekipe, Allegri to nije uspeo i brljao je cesto, kako sa postavom, tako i sa igrom koja nije imala odredjenu filozofiju, i prakticno je svaki mec licio na "otaljavanje posla". Zato je promena trenera pozitivna stvar i obicno ima pozitivan efekat, shok efekat na igrace.

Druga je stvar sto su tokom ovih godina ljudi iz uprave zajebali stvari nacisto.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 13 jan 2014, 15:16

Magica ima pravo kad kaže da je odbrana najveći problem u Milanu,konkretnije taj stoperski dvojac+golman. Jer i ptice na grani znaju kako se u Italiji dolazi do rezultata, odnosno čvrsta odbrana je ključ svega.

Koliko god je kriv Allegri toliko su krivi Galliani i Berlusconi, tu nema i ne smije da bude dileme. Ali ako se baziramo isključivo na rezultate i igru ekipe, onda je Allegri prvi na listi za odstrel, na svu sreću su ga otjerali, doduše to se moglo i ranije ali šta ju tu je.

Uvijek sam imao i još uvijek imam mišljenje da je trener odgovoran za 50%-60% uspjeha odnosno neuspjeha svoje ekipe. I opet ću se vratiti na ono što je većina napisala prije mene, ovaj Milan može i mora da bude među top5 klubova u Italiji, bez obzira što su i ostale ekipe napredovale. Također, istina je da od 30 igrača koje Milan ima, njih 15 je koliko-toliko kvalitetno, ostatak je apsolutni škart i tu su samo zbog loše transfer politike u posljednjih 18 mjeseci.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 13 jan 2014, 15:17

Paradajz je napisao/la:Previse se ide u detalje, cinjenica jeste da je Allegri krivac, jer kao i svaki trener, uvek je cilj isterati 120% iz ekipe, Allegri to nije uspeo i brljao je cesto, kako sa postavom, tako i sa igrom koja nije imala odredjenu filozofiju, i prakticno je svaki mec licio na "otaljavanje posla". Zato je promena trenera pozitivna stvar i obicno ima pozitivan efekat, shok efekat na igrace.

Druga je stvar sto su tokom ovih godina ljudi iz uprave zajebali stvari nacisto.
+1

Svi bi mi voljeli da Milan dobije novog vlasnika koji je spreman uloziti u ovaj klub. Također,voljeli bi da u upravljckoj strukturi kluba budu bivši igrači koji su to zaslužili (Maldini prije svih).
Međutim, jedina moguća promjena za sada je smjena trenera i ona se, ponavljam, davno trebala desiti.
Sad je na redu Galijani, za kojeg sam siguran da nece dugo biti u dobrim odnosima sa Barbarom. Pa evo i danas je otišao na ručak sa svojim ljubimcom, valjda da ga utješi :lol:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 13 jan 2014, 15:25

S' obzirom da je sezona izgubljena, Galliani treba da radi na tome da otjera otpad koji je on doveo. Znači ovu zimu početi sa puštanjem igrača koji su tu samo da uzimaju pare. Prije svega mislima na, Robinha,Matrija,Boneru,Zaccarda,Constanta,Nocerina,Ameliu,Silvestrea,Birsu,Abbiatia,Muntarija,Zapatu. To su igrači za koje se može uzeti i nešto novca a i njihove plate su samo jedan teret klupskom proračunu.

Okosinica i temelj ekipe treba da budu mladi igrači koji imaju budućnost i prostora za napredak. Te ostaviti nekoliko iskusnijih igrača tek zbog balansa u ekipi, i sve to nadopuniti sa 4-5 ciljanih pojačanja, jer dosta je dovođenja igrača u posljedni čas bez ikakvog plana. Znači, Cristante,De Sciglio,Saponara,Shaarawy,Gabriel,Montolivo,Honda,Pazzini,De Jong, Poli,Mexes,Rami,Abate,Urby,Balotelli, Kaka. Od ovih igrača treba napraviti osnovu i temelj novog Milana, naravno ne bi svi ovi igrači bili u prvih 11 ali sa dodatnim pojačanjima mogla bi se napraviti jedna jako respektabilna ekipa.
Novi golman, dva stopera, te jedan vezni igrač koji je sposoban mijenjati tok utakmice. To treba da bude prioritet sve ostalo je manje bitno.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 13 jan 2014, 15:52

Tasotti neće ništa bolji bit nego ovaj siguran sam u to.

Clarence ili Pippo treba da preuzmu što prije..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.