FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Ado1921
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Ado1921 » 04 apr 2012, 08:30

"Na ponovljenim snimcima se jasno vidi da su oba penala pravedno dosuđena. Kada za dres držite protivničkog igrača u kaznenom prostoru to je penal. Tako su me učili od djetinjstva. Ukoliko gospoda Ibrahimović ili Mozurinho misle da nismo zaslužili pobjedu ili da pobjeđujemo zbog sudija, reći ću im obojici da peti put uzastopno igramo polufinale Lige prvake i to nešto znači", rekao je Guardiola.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 apr 2012, 08:34

IVICA OSIM je napisao/la:ma sve su to teroristi u spaniji zemlja koja najvise mrzi islam zato ih uefa i gura
malo im sto su porusili djamije po spaniji jos ih guraju svugdje pogotovo ove krstase
:lol: :lol: :lol: :(

Potuno zaslužena pobjeda sinoć. Ovo što pričate o sudijama, veze vi nemate haLavnici, oba penala čista k'o suza. Fazon je u tome što ste vi čekali samo da se nešto slično desi pa da možete pljuvati, a to je u najmanju ruku, jadno...

Poslije tekme svi igrači se pozdravljaju, onako bratski, sve 5, a vi se ovdje našli svađat i pravit' pametni, ne bi majke mi da ste vi igrali... zar nemate pametnijeg posla Bože dragi ...

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 apr 2012, 08:47

enobarca je napisao/la:Napokon se malo smirile strasti na ovoj temi, ali pretpostavljam da ce tako biti jos maksimalno 3 sata, a onda opet po starom...Sto se tice utk potpuno zasluzen prolaz Barce, u polufinalu protiv Celzija najvjerovatnije, sve osim uvjerljivog prolaza Barce je iznenadjenje...
Ako Farsa protiv Chelzija ne osigura prolaz u finale u prvoj utakmici ne gine joj Ovrebo ponovo. Uz onakvo sudjenje i Tuzlanska Sloboda (bez uvrede) bi pobijedila Milan...
A ako ovaj klosar Pep misli da je svako povlacenje u 16-ercu penal onda svaka ama bas svaka utakmica ne bi zavrsila bez najmanje 4-5 penala
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 04 apr 2012, 08:59

Harrison je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Napokon se malo smirile strasti na ovoj temi, ali pretpostavljam da ce tako biti jos maksimalno 3 sata, a onda opet po starom...Sto se tice utk potpuno zasluzen prolaz Barce, u polufinalu protiv Celzija najvjerovatnije, sve osim uvjerljivog prolaza Barce je iznenadjenje...
Ako Farsa protiv Chelzija ne osigura prolaz u finale u prvoj utakmici ne gine joj Ovrebo ponovo. Uz onakvo sudjenje i Tuzlanska Sloboda (bez uvrede) bi pobijedila Milan...
A ako ovaj klosar Pep misli da je svako povlacenje u 16-ercu penal onda svaka ama bas svaka utakmica ne bi zavrsila bez najmanje 4-5 penala
Ja sam vec napisao na temi o LP-a da me ne bi cudilo da se u obje polufinalne utk ponovi slucaj Ovrebo ako Realu, odnosno Barci ne bude islo, jer Uefa hoce El Clasico u finalu...

Sanjin
Kontakt:

Post Postao/la Sanjin » 04 apr 2012, 09:49

Sta ce Celzi,opet ce plakati poslije da im je sudija kriv al i to je za ljude.Nekad se place a nekad
smije al izgleda da svi poslije Barce placu. :D :D
Sto se tice Milana jednostavno imaju jos pure jesti da bi se nadigravali protiv Barce.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 04 apr 2012, 09:53

'ajd ok je što se ovi simpatizeri Milana bune ovdje na suđenje, penale itd itd...al' otkud ovih Realovaca, kako vas nije stid, pa Real će osvojiti Ligu na račun penala...

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 04 apr 2012, 10:04

hule_barca je napisao/la:Prvi penal je čist, to se zna, dok je kod drugog malo komplikovana situacija.
Pošto je povlačenje počelo prije ubacivanja, sudija je morao da opomene igrače koji se vuku za dres, tu je odmah napravio veliki propust. Ovakvih situacija ima zaista mnogo, i mislim da većina sudija ovo ne bi svirala iz razloga što lopta nije išla ka Busquetsu. Sudija jeste imao elementa za penal, ali ima tu i druga strana - fudbalska pravda, zašto kvariti utakmicu sa penalima. Opet kažem sudija nije pogriješio toliko koliko je morao da upozori igrače da prekinu povlačenje. Meni je prvenstveno žao što je penal sviran i zaista shvatam fanove Milana i ostalih koji koji su protiv Barce. Svima je Barca uglavnom dosadila, i svi žele njen skalp, i plus su tu uvijek sudije upletene u "velike teorije zavjere". Svaka godina LP nosi nešto vezano za Barce i sudije. Žao mi je za to i prvi bih volio da nema grešaka ali mislim da previše fanova misli subjektivno i da jedva čekaju da se ovakve situacije dese u korist Barce da bi mogli iznijeti svoju mržnju prema Barci.
bravo sve si rekao... :D
čak mi je sad i još više žao što je svirao jer je lopta išla prema messiju i bio bi u gol šansi
realovci opet kao i uvijek prvi kada se nešto sudi u korist barce i više ih boli nego navijače tog kluba koji bude "oštećen"... samo me interesuje gdje ste bili poslije prve utakmice...
barem će vam klub ući u historiju kao prvi koji je imao duplo više sviranih penala od cijele lige u svim ligama svijeta... :lol: i opet imate samo 6 boba prednosti

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 04 apr 2012, 10:46

Colina je svirao takvih penala na pretek , a svi znamo tko je i sta je Colina u svijetu nogometa ;)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 apr 2012, 10:50

Harrison je napisao/la:
Frankovac farsa je izgubila "na penale" titulu u spaniji i nesto se ne javljas. :shock: Znas o cemu ja govorim. Samo ne sviran Pedrov penal ce vjerovatno prevagnuti, a tad vi niste farsovci i neces biti objektivan jer znate da toliko poklonjenih penala za real a nesviranih za Barsu je dosta prevage napravilo. Ali posto svi vi kukavicki ne zelite da anm pojasnite taj momenat molio bih da bar vi ne pricate o korektnosti.

p.s. iako pokusajemo da navedemo da smo i mi cesto bitno ostecivani - gore smo mi budale. Ma puknite od muke. Barsa ide dalje. Sad ce real po prvi put imati sansu da se dokazuje. Prvi put bez "srece" u izvlacenju na vruce kuglice imate tim da se izvagate. Gledajte svoja posla i sta vi radite.......
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 apr 2012, 10:53

Ako sve timove svijeta dobijamo na poklone, kartone i navlacenje.

SAMO REAL DOBIJAMO GLATKO. ZAVUCEMO VAM 5-6 KOMADA BEZ I JEDNOG PENALA. ZATO MOLBA - SAMO SE VI NE JAVLJAJTE - NEMA ARGUMENATA. MI VAS METEMO BEZ PENALA....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 apr 2012, 10:57

@Genghis i @VolimLiverpool,

[youtube][/youtube]
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 04 apr 2012, 11:01

Samo sto je ovo druga situacija gdje nema Puyola...znaci covjek pravi blok kao Shaquille O'Neal :D
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 04 apr 2012, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 apr 2012, 11:09

Loša je kvaliteta videa, ali pogledaj Shevchenka (mislim da je ono broj 7 na dresu) na petercu i pogledaj kako još jedan igrač Milana odguruje svog čuvara (po kosi bih rekao da se radi ili o Nesti ili o Maldiniju) tren prije negoli će se izvesti korner. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 04 apr 2012, 11:18

bparena je napisao/la:Ako sve timove svijeta dobijamo na poklone, kartone i navlacenje.

SAMO REAL DOBIJAMO GLATKO. ZAVUCEMO VAM 5-6 KOMADA BEZ I JEDNOG PENALA. ZATO MOLBA - SAMO SE VI NE JAVLJAJTE - NEMA ARGUMENATA. MI VAS METEMO BEZ PENALA....
Svaka cast. Ovo si totalno u pravu :D Realovi navijaci nemaju potrebe da se javljaju,oni su gubili 5-0,6-2,3-1,2-1,ma svakakvim rezultatima :D ali nijednom nije sviran penal protiv njih. Tako da.... i ja se pridruzujem. Ne javlajjte se :D U zadnje vrijeme Barca ponizava ove Realove nagelirane zvjezdice :D

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 04 apr 2012, 11:20

Ne kazem ja da ovakvih penala nije bilo ;) Desi se cesto da bude penal nakon izvodjenja kornera...ali mi je cudno da se ovo svira u cetvrtfinalu lige sampiona

Ocekujem musku igru, da prolijes krv za prolazak...

Nije do Barcelone toliko, koliko je do citave Spanije...Spanci generalno su me stvarno razocarali, ako ovako nastave razvalit ce fudbal do kraja, nije samo do ove situacije nego do muškosti, gdje je muškost :D

Ako se ne varam prije ovog kornera ili dva kornera prije Abate je na isti nacin blokiran, neki dvostruki blok da bi se Puyol izvukao na drugu gdje je isla lopta...po meni je to ilegalno totalno, ometaju ti kretnju, ako pokusas da ih zaobidjes oni se pomjeraju u bloku na stranu gdje si krenuo :lol:
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 04 apr 2012, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 04 apr 2012, 11:29

Suci, moć , nepravde,sponzori,marketing uništavaju nogomet.Barca je velesila, ali to sinoć je ipak tugara ruglo..... ;)
Drago mi je da se igrači dižu i svoj glas protiv nepravde ali Milan je oštećen bez obzira na sve kvalitet Barce, ali uvijek manji nastradaju jer velesila ide naprijed .Sudac režirao tekmu !

Čestitam Barci ali ali???? Povijesna bruka za cijeli fudbal!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 04 apr 2012, 11:30

Ne moze biti cudno ako je faul onda je faul. Ako je u 16 met onda je penal. Poslije je bio igranje rukom pred golom i niko ne pise o tome. Negdje se svira negdje ne - ali sta ako je u cetvrtfinalu. Da nije svirano sto jest onda bi Barsa ispala. Pa to su uradili u Spanskoj ligi pa su time uticali i na sami vrh tabele pa niko o tome ne pise. Znaci hem sto izgubis titulu u Spaniji na penale - eto treba da i isadnemo u cetvrtfinalu jer se ti penali koji se inace sviraju ne trebaju tad svirat. Tesko je sad pojasnit neke stvari jer mnogi nerealno govore. Barsa koja ima najvise loptu u svom posjedu sa najvise vremena provedeno u protivnickom sesnaestercu ima upola manje penala u Spanskoj ligi od Reala. Da li je to Realno. jest u tom smislu....... :shock:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 04 apr 2012, 11:30

Monolog je napisao/la:@Genghis i @VolimLiverpool,

[youtube][/youtube]
Nekoliko "sitnih" zapažanja: Lopta je zaista išla na oborenog igrača, i igrač je oboren kad je lopta prešla skoro pola svoje putanje. Ali eto i to ćemo zanemariti, idemo još 4 primjera ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 04 apr 2012, 11:38

Iako mislim da nije penal, treba biti iskren i reci da je Barca totalno dominirala u ove dvije utakmice...prolaz 100% zasluzen...bilo bi sramota da je Milan kojim slucajem prosao

Tj nemam nista protiv Barce, nisam ovdje pristran uopste...

TheBlues
Kontakt:

Post Postao/la TheBlues » 04 apr 2012, 11:39

delpiero20 je napisao/la:Iako mislim da nije penal, treba biti iskren i reci da je Barca totalno dominirala u ove dvije utakmice...prolaz 100% zasluzen...bilo bi sramota da je Milan kojim slucajem prosao

Tj nemam nista protiv Barce, nisam ovdje pristran uopste...
Slazem se da je zasluzen daleko od toga, samo kazem da je ACM ostecen kod drugog penala, samo to FCB svaka cast!
FK Sarajevo <3<3
R.I.P.VEDRAN PULJIC:((

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.