FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Šehić: Želim sa Željom igrati Evropu
Reprezentativni golman kojeg su mnogi već preselili u inostranstvo, ne bi imao ništa protiv da sa klubom u kojem je ponikao pokuša ostvariti značajan rezultat u evropskim takmičenjima.
Ne opterećujem se eventualnim transferom. Sve sam prepustio ljudima iz kluba, koji će odlučiti šta je najbolje. Želim sa Željom da igram u Evropi i na to sam se bazirao. Hoću da se maksimalno posvetim svom klubu i da što spremniji dočekam te utakmice", izjavio je Šehić za oficijelnu internet stranicu Željezničara.
Iako je već sve dogovoreno sa dosadašnjim golmanom gradačačke Zvijezde Elvisom Karićem, izgleda da bi on ipak prvenstveno trebao biti zamjena za Božidara Radoševića, kojem je istekla posudba na Grbavici i koji se vraća u Hajduk.
Reprezentativni golman kojeg su mnogi već preselili u inostranstvo, ne bi imao ništa protiv da sa klubom u kojem je ponikao pokuša ostvariti značajan rezultat u evropskim takmičenjima.
Ne opterećujem se eventualnim transferom. Sve sam prepustio ljudima iz kluba, koji će odlučiti šta je najbolje. Želim sa Željom da igram u Evropi i na to sam se bazirao. Hoću da se maksimalno posvetim svom klubu i da što spremniji dočekam te utakmice", izjavio je Šehić za oficijelnu internet stranicu Željezničara.
Iako je već sve dogovoreno sa dosadašnjim golmanom gradačačke Zvijezde Elvisom Karićem, izgleda da bi on ipak prvenstveno trebao biti zamjena za Božidara Radoševića, kojem je istekla posudba na Grbavici i koji se vraća u Hajduk.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Juce je Uske dolazio kod Osima u Tuborg
Halilovic po meni dobar veznjak ako se nevaram moze i u napadu igrat..
Izgleda od onog Brazilca iz Olimpika nece nista biti...

Halilovic po meni dobar veznjak ako se nevaram moze i u napadu igrat..
Izgleda od onog Brazilca iz Olimpika nece nista biti...

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Incheon United želi i Željinog stratega - Amara Osima!
Prema našim izvorima, Osim bi na klupi Incheona bio plaćeniji od Bekrića
Nakon što je Samir Bekrić zvanično postao igrač južnokorejskog Incheon United FC, još bi jedan stanovnik Grbavice iz prošle sezone mogao put Dalekog istoka!
Povlačenjem srbijanskog stručnjak Ilije Petkovića sa klupe Incheona (zbog teške bolesti supruge), ostalo je upražnjeno mjesto trenera prvog tima.
Prema informacijama iz izvora bliskih klubu sa Grbavice, Korejanci su nakon najboljeg igrača Plavih iz prošle sezone, odlučili posao ponuditi i treneru Željezničara Amaru Osimu!
Želje čelnika južnokorejskog kluba već su prenesene Osimu, ali čini se da od napuštanja kormila Plavih neće biti ništa. Prema našim izvorima, Osim bi na klupi Incheona bio plaćeniji od Bekrića.
Navodno, prema Osimovoj teoriji, godišnja plaća od 500.000 dolara nije dovoljna da klupu kluba s imenom FK Željezničar zamijeni klupom Incheon United FC. I, da će njegov odgovor menadžerima koji su bili u Bekrićevoj pratnji tokom boravka u Južnoj Koreji, a koji su na tu temu razgovarali sa čelnicima Incheona, biti negativan!
sc spo rt

Prema našim izvorima, Osim bi na klupi Incheona bio plaćeniji od Bekrića
Nakon što je Samir Bekrić zvanično postao igrač južnokorejskog Incheon United FC, još bi jedan stanovnik Grbavice iz prošle sezone mogao put Dalekog istoka!
Povlačenjem srbijanskog stručnjak Ilije Petkovića sa klupe Incheona (zbog teške bolesti supruge), ostalo je upražnjeno mjesto trenera prvog tima.
Prema informacijama iz izvora bliskih klubu sa Grbavice, Korejanci su nakon najboljeg igrača Plavih iz prošle sezone, odlučili posao ponuditi i treneru Željezničara Amaru Osimu!
Želje čelnika južnokorejskog kluba već su prenesene Osimu, ali čini se da od napuštanja kormila Plavih neće biti ništa. Prema našim izvorima, Osim bi na klupi Incheona bio plaćeniji od Bekrića.
Navodno, prema Osimovoj teoriji, godišnja plaća od 500.000 dolara nije dovoljna da klupu kluba s imenom FK Željezničar zamijeni klupom Incheon United FC. I, da će njegov odgovor menadžerima koji su bili u Bekrićevoj pratnji tokom boravka u Južnoj Koreji, a koji su na tu temu razgovarali sa čelnicima Incheona, biti negativan!
sc spo rt
Zadnja izmjena: cassanova, dana/u 10 jun 2010, 12:46, ukupno mijenjano 1 put.
1996
hahaha...pa to je preko 50 000 hiljada KM mjesecno, i on bi to kao odbio...u najmanju ruku smijesno, kakve gluposti ljudi nece napisati...cassanova je napisao/la: Navodno, prema Osimovoj teoriji, godišnja plaća od 500.000 dolara nije dovoljna da klupu kluba s imenom FK Željezničar zamijeni klupom Incheon United FC.
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav
@gigant
super si svojim postom samom sebi skocio ravno u stomak!!!
super si svojim postom samom sebi skocio ravno u stomak!!!
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
- samir_tm87
- Kontakt:
Gigant je napisao/la:hahaha...pa to je preko 50 000 hiljada KM mjesecno, i on bi to kao odbio...u najmanju ruku smijesno, kakve gluposti ljudi nece napisati...cassanova je napisao/la: Navodno, prema Osimovoj teoriji, godišnja plaća od 500.000 dolara nije dovoljna da klupu kluba s imenom FK Željezničar zamijeni klupom Incheon United FC.
idi iza coska vidi imal me

Raja šta je sa Radoševićem pošto nam je Karić došao 

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Pa nista,sta ce biti,istekla mu posudba,javice se u Hajduk na pripremeHamo je napisao/la:Raja šta je sa Radoševićem pošto nam je Karić došao
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Auuuu,pa sad se fakat raspadamoboccaccio je napisao/la:Pa nista,sta ce biti,istekla mu posudba,javice se u Hajduk na pripremeHamo je napisao/la:Raja šta je sa Radoševićem pošto nam je Karić došao

...nisu mogli da te ugase!!!
O sudbini Sehe ce odluciti Osim ako on vidi da je u interesu i Sehe i Zelje prodace ga, znaci Seha kai i veci broj igraca je sve prepustio Amaru.Dobar primjer koliko je to pametno je Bekric za jednu godinu zaradice toliko da ne mora vise ni igrati lopte a i klub je dobro prosao.Uostalom zato i Amar ima funkciju menadzeramirzza je napisao/la:@Strauss, nije Seha ostecen nedo Bog, nego je obestečenje u pitanju ili odštetaako uradi ovo što je pile rekao zaduzio nas je vise nego ijedan igrac od rata naovamo i pokazat ce da je pravi kapiten i zeljino dijete.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ocito je da Pitari lijece u novinama svoje frustracije preko Zelje. Valjda su razocarani sto moraju gledati Evropu ispred TV-a, sto nisu zbog nekih svohih teorija zavjere razvili igru kojoj bi Barcelona zavidjela pa je pocelo lijecenje pisanjem clanaka o raspadnju zelje i slicnih sr....
A neki od nas nasjedaju na ove price i daju tim pacenicima novog materijala da lijece svoje frustracije. Ljudi samo polahko zna Amar Osim sta radi, mene ne bih licno bilo strah da ode cjela sampionska generacija, opet bih bili u vrhu. Neki ili ne zele ili nece da shvate da je nasa najveca prednost Amar Osim, a ne igraci, on je od g..... napravio pitu, isto kao sto je Magath uradio u Schalke-u.
Ja se vise necu ukljucivati u ove diskusije imam puno povjerenje u Amara i covije zna sta radi, a ti Pirati ce opet naredne sezone u Maju pricati preko novina kako su oni to znali, pa u Junu kada opet ode prvi igrac pocece prica Zeljo se raspada, pa se nadam da necete vise nasjedati.
U interviju je jucer dobro rekao zna on odakle dolaze te price oko namjestanja utakmica, a malim citanjem izmedju redova isto vazi i za ostale clanke koje su vezane za Zelju.
A neki od nas nasjedaju na ove price i daju tim pacenicima novog materijala da lijece svoje frustracije. Ljudi samo polahko zna Amar Osim sta radi, mene ne bih licno bilo strah da ode cjela sampionska generacija, opet bih bili u vrhu. Neki ili ne zele ili nece da shvate da je nasa najveca prednost Amar Osim, a ne igraci, on je od g..... napravio pitu, isto kao sto je Magath uradio u Schalke-u.
Ja se vise necu ukljucivati u ove diskusije imam puno povjerenje u Amara i covije zna sta radi, a ti Pirati ce opet naredne sezone u Maju pricati preko novina kako su oni to znali, pa u Junu kada opet ode prvi igrac pocece prica Zeljo se raspada, pa se nadam da necete vise nasjedati.
U interviju je jucer dobro rekao zna on odakle dolaze te price oko namjestanja utakmica, a malim citanjem izmedju redova isto vazi i za ostale clanke koje su vezane za Zelju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
dosta toga, pogotovo ovo oko potpisivanja (tu mislim na Upravu) si u pravu i nemoj se puno sekirati što neki ovdje kontaju da su njihove "recenzije" jedine mjerodavne....mirzza je napisao/la:I evo da zavrsim, ja cu odmoriti i necete me vise morati slusati na ovoj temi, sto sam imao da kazem reko sam, ocito nekom smeta kada iznosis svoje misljenje koje je suprotno onome sto misli vecina.cassanova je napisao/la:@mirzza
Prijatelju daj ohladi malo, šta si se ti našao praviti ovdje neki stručnjak, najrahatniji smo kad i nema rezultata.Treba malo uporediti prošle godine kad su nam igračine išle za siću, dolazili kojekakvi anonimusi igrača u klub tipa Mujkanovića. SABURA MALO!
Trebalo je pratiti malo prije Mujkanovica kada su se igraci dogovarali jos u vrijeme odigravanja prvenstva pa dolazili pocetkom juna i potpisivali i to ono najbolje u drzavi sto je bilo Joldic, Muratovic, Huljev, Karic da ne nabrajam dalje, opet kazem glavni i najveci problem je dobro poznati jaki biznismen i poduzetnih za kojeg je par miliona sitnica i koji ne moze da ponudi jednom od nosilaca igre vise od 1500 KM mjesecno. E pa taj lik je propo ko kauc i moze da zahvali samo Amaru sto smo tu gdje jesmo i ako njega branite (a on je kriv sto nema para u klubu za pojacanja i sto Amar govori po novinama da nam je jorgan mal) onda ...
pozitivna kritika je uvijek dobrodošla
ali za Šehu griješiš
Amar i samo Amar je jedini garant da imamo jasan i precizan plan i ideju...ovi okolo, do sada, ništa konkretno nisu uradili (pretpostavljam osim NB)..pa sjebali su i promociju titule sa kojekakvim hojratima što pjevaju uz sintisajzer
Očekujem sredinom sljedeće sedmice 2 potpisa
strpite se i to će se i dogodite
- nikad_izvini
- Kontakt:
otpravnik_vozova je napisao/la:
Citiraću ovaj svoj post jer nisam našao ništa toliko loše zbog čega su me pojedini počeli prozivati!
Jesam nešto slagao, neki pogrešan navod? Samo sam malo zabrinut ali optimističan(bold)!
Čitam a ne mogu da vjerujem! Ovako: "Manjina" nas na forumu piše kako nije dobro što se rasipa ekipa i zabrinuti smo što je u ostalom i normalno a "većina" je odmah "osula rafalnu paljbu" da ne kažem počela pljuvati kako nemamo pojma kako nam je otišao samo jedan i po igrač koji nije bio standardan....bla bla bla....!
Izgleda ovdje ne smiješ imati svoje mišljenje a kamoli napisati, ovo je "boga mi Reufe" postalo ako ne misliš kao Seyo & Co ili nisi dobar s'mozgom ili si balavac ili nisi poželjan na forumu...ili tribini...ili grbavici! Forum je irelevantan medij, skup raznoraznih mišljenja (svako ima pravo na svoje mišljenje) pa tako i mi "neistomišljenici"!
Neki se opet stalno furaju da su veći navijači od nas "neistomišljenika" (i jesu ali na forumu)!
Hoću da se rasprava podigne na jedan veći nivo, a ne da pojedinci liječe frustracije ovdje ili samo daj neko jednoumlje (Moderatori su isto iz "nekog" razloga pristrasni i ako to nije po pravilima)!?
Da se razumijemo nikoga ne vrijeđam a sa velikom većinom postova "prozvanih" se slažem a kako i ne bih, samo ste zadnjih dana stvarno pretjerali!
Mislim da niste shvatili (pojedini) šta sam htio da kažem, odnosno da izrazim bojazan i razočarenje što smo zaboravili na neke bitne stvari a bojim se da nam se ne ponove!
Da li zaista mislite da je sadašnja LOPOVSKA uprava preko noći postala poštena....ma dajte....."Vuk dlaku...."???
ONI su nas i doveli u situaciju da smo dužni i bogu i narodu te da smo bili u totalnoj apatiji nekoliko zadnjih godina i da ih sad kujem u zvijezde...Ne pada mi na pamet!
Da je normalna (pravna) država pojedinci bi sad bili u zatvoru a ne u upravi, a ni deset titula i pehara ne može ih opravdati za sva *ranja koja su napravili svojim ****** (lopovskim) manevrima sa SVETIM IMENOM ŽELJEZNIČAR!
Krvlju i znojem su generacije i generacije stvarali NIT zvana ŽELJO da bi nas ONI PRODALI ZA ŠAKU PARA...Svaka vuko**bina se smijala i šprdala na naš račun, uništili su dostojanstvo svakog istinskog ljubitelja plave boje a sad su se OPET samo uvukli u brlog i smiju nam se u lice i kontaju da smo naivni...e neće moći ovaj put...nećemo im mi (PLAVA ARMIJA) dozvoliti da nam se nikad više ponovi nešto slično!
Nemojte se usuditi i reći da sam Landžin ili nečiji igrač ili nedaj bože da imam nešto protiv Amara a da svima bude jasno: JA SAM SAMO ŽELJIN IGRAČ I TAČKA(ne pravi naravno al po "centru" jesam)
Da ne bude da sam previše negativan reći ću i to da su (uprava) dobro počeli i nadam se da će ovako i nastaviti, počeće ubrzo i lova stizati pa da vidimo onda kako će to sve ići!
MI: Najlakše je sjediti, glumiti mangupa, pisati po forumu i "mlatiti praznu slamu", "ovaj došo onaj o'šo" pa da li je bože ili nije....ima li šta para za nas od Mešinog transfera u Socheaux???
Dajte da nešto konkretno radimo da POKAŽEMO zašto su Željini navijači NAJVEĆI; zašto: zato što imamo najviše stranica na forumu a stadion nam se raspada, zato što nas je bilo 15milja protiv borca a da je kako treba trebalo nas je biti još toliko napolju, zato što svi samo *eremo kako sve znamo i kako smo mi Najjači imamo 5 titula a trebali smo ih imati 10... pa bolan na gostovanje u finalu kupa nas ode 200! Dajte da svako od nas (SVAKI POJEDINAC JE BITAN DANAS KLINAC SUTRA U KOPU) da doprinos koliko ko može da konačno napravimo taj VELIKI iskorak naprijed i da ko jedan stanemo i kažemo svima da se niko ali baš niko ne smije ****VATI SA NAŠIM PONOSOM I NAŠIM OSJEĆANJIMA DA JASNO I GLASNO KAŽEMO SVIMA IZ UPRAVE DA IZA ŽELJE STOJIMO MI VJERNI I ODANI NAVIJAČI! AKO NAS PONOVO IZIGRAJU DA ZNAJU ŠTA IH ČEKA!
Znam da će biti i onih koji će na ovo PLJUVATI a njima odmah da kažem da ću se za takve zapitati da li imaju neki interes i da li su plaćeni od strane kluba (uprave) da "usmjere" širu masu navijača(u novu agoniju) i da skrenu pažnju od bitnih stvari!
Također niko u upravi ne voli Želju više od mene i od vas jer oni imaju interes a mi ne!
Dajte da radimo i mi za Želju kad ga već toliko volimo a znam da ga volimo!
Moj prijedlog je da (naravno ovo je za sad "mrtvo slovo na papiru" i ne mora niko da se složi sa ovim):
1. Tražimo (na razne načine kao "pred derby") od uprave transparentnost da (i Mi navijači) znamo gdje idu pare
2. Tražimo da nam obezbjede bolje uslove za odlazak na gostovanja jer išla bi raja sigurno ali finansije....
3. Tražimo parolama, transovima itd...rekonstrukciju stadiona jer smo čekali i imali strpljenja previše dugo, (dugih 15 godina).
4. Tražimo da uvijek (izuzev ove sezone jer se uhodavamo) budemo u (na) vrhu jer to kao niko u ovoj državi i zaslužujemo (prekucali smo i upravu i ligu)!
5. MI MORAMO BITI KO JEDAN (A SAD SMO DALEKO OD TOGA) JEDINSTVENI I SLOŽNI JER SAMO TAKO MOŽEMO NATJERATI GOSPODU DA RADE KAKO TREBA!
Nemojte molim vas pogrešno protumačiti ovaj moj post jer OVO NIJE POZIV DA MIJENJAMO UPRAVU sad za sad rade odlično i nema razloga za uzbunu! Samo kažem da ih moramo tjerati da rade još više i još bolje, jer uvijek može bolje! Neću nikome odgovarati na ovaj post što se mene tiče i ovoga što sam napisao ovo je "zadnja" i naravno ovo je samo moje mišljenje i vizija! PS Znam da smo na istoj strani![]()
Ako neko nije shvatio šta sam htio reći da ponovim:
NISAM BITAN NI JA NI TI BITAN JE SAMO FK ŽELJEZNIČAR ! ! !
Još samo da napomenem administraciju da obrate pažnju na nick @nikad izvini koji konstantno omalovažava, vrijeđa i tjera ljude sa ovog foruma a mislim da vam to baš i nije u interesu!
Do čitanja
Kada napišeš konstruktivan post, kao što si napisao, iko te neće pljuvati. Kada likovi počnu da paniče i pričaju kako se raspadamo bez ikakvog osnova, onda dobiju odgovor kakav i zaslužuju.
Za upravu si u pravu, sve stoji. To nam je svima jasno zato se nešto poduzelo povodom tog "eventualnog problema". Dogovori su u toku.
1. Ima način da se kontrolišu finansije, radi se na tome

2. jel to hoćeš da ti klub plaća gostovanja

3. mogli bi transovima tražiti i da nam daju akten tašnu punu para

4. sad već malo pretjeruješ

5. u pravu si
Ne sekiraj se, ima nas koji se brinemo o tome. Kada bude vrijeme, a biće uskoro, dobićete obavješenje. Pri kraju smo

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Amar zna sta radi zato nepričajte gluposti. U zelju dolaze sigurno tri cetri kvalitetna igrača samo se imena jos negovore, vidjecete znam iz pouzdanog izvora bliskog klubu i biti cemo jaci nego proslu sezonu zivi bili pa vidjeli :

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Ako nebudemo izašli jači iz ovog prelaznog roka nećemo sigurno izaći niti slabiji.Kao što Amar kaže to sve od Pitara polazi(NAMJEŠTANjA,RASPAD...).
Zadnja izmjena: Hamo, dana/u 10 jun 2010, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Svaka castamerosm je napisao/la:Ocito je da Pitari lijece u novinama svoje frustracije preko Zelje. Valjda su razocarani sto moraju gledati Evropu ispred TV-a, sto nisu zbog nekih svohih teorija zavjere razvili igru kojoj bi Barcelona zavidjela pa je pocelo lijecenje pisanjem clanaka o raspadnju zelje i slicnih sr....

Kome nije jasno ,neka procita ponovo ovaj post ili neka pogledaj intervju na Amarom na Izvoru...i dosta više diverizantskog ulijetanja i crnjaka.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Makedonac Gančev u Željezničaru
Standardni igrač četvrtoplasiranog tima makedonske Prve lige je prije pola godine dolazio na Grbavicu i zadovoljio kriterije Amara Osima.
Ipak, odlučeno je da se sačeka istek njegovog ugovora sa Pelisterom, te se dvadesetšestogodišnji desni bek vratio u Makedoniju i bio neizostavan dio tima kojem je za dlaku pobjegao plasman u evropska takmičenja.
Završili su na četvrtom mjestu, a iz kupa su ispali u polufinalu nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Goran Gančev je ranije nastupao za makedonske klubove Baškimi i Milano iz Kumanova, sa kojim je igrao i mečeve Kupa UEFA-e protiv kiparske Omonie.
Nakon isteka ugovora Šimiću i Bučanu, koji su se skrasili u RNK Split, Makedonac bi trebao pojačati konkurenciju na desnoj strani u timu Želje koja je ostala oslabljena odlaskom pomenutog dvojca.
Standardni igrač četvrtoplasiranog tima makedonske Prve lige je prije pola godine dolazio na Grbavicu i zadovoljio kriterije Amara Osima.
Ipak, odlučeno je da se sačeka istek njegovog ugovora sa Pelisterom, te se dvadesetšestogodišnji desni bek vratio u Makedoniju i bio neizostavan dio tima kojem je za dlaku pobjegao plasman u evropska takmičenja.
Završili su na četvrtom mjestu, a iz kupa su ispali u polufinalu nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Goran Gančev je ranije nastupao za makedonske klubove Baškimi i Milano iz Kumanova, sa kojim je igrao i mečeve Kupa UEFA-e protiv kiparske Omonie.
Nakon isteka ugovora Šimiću i Bučanu, koji su se skrasili u RNK Split, Makedonac bi trebao pojačati konkurenciju na desnoj strani u timu Želje koja je ostala oslabljena odlaskom pomenutog dvojca.
Zeljo se nije raspao 1945 niti 1992 kada su to rezimi htjeli a kamoli sada.Ono sto obican covjek stvori srcem i ljubavlju(a ne rezimskim putem i direktivom) to se nikada nemoze raspasti.Igraca je bilo i bice uvjek,generacije su prolazile i odlazile ali Zeljo je uvjek opstao.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Ovi kritičari nek dobro razmisle jesu li upravu??? Da slučajno ne bih za godinu-dvije prisjećali ovih sadašnjih vremena i žalili za njima, jer je očigledno da oni nisu ništa bolje ni zaslužili od Sime, Hotića, Samira i ostalih
01/11/2007
Mešić konobariše, Gredić radi u banci...
Godinama gledamo elitna takmičenja u grupnim fazama gdje nema naših klubova. I ko zna kad će naši predstavnici prezimiti u Evropi. Svake "evropske srijede" ljubitelji nogometa u BiH, a posebno simpatizeri plave boje sjete se evropskog hoda Želje.
Prave se usporedbe sa nekim klubovima koje se provlače u elitno takmičenje, vrti se film utakmica sa Newcastelom, Malagom, Heartsom...
U ovoj temi bavimo se Željom, koji je prije četiri, pet godina harao bh. ligom, bio pravo osvježenje na evropskoj sceni. Ko zna gdje bi bio kraj "plavom valjku" da nemilosrdni žrijeb nije odredio Newcastle kao posljednju prepreku pred ulazak u Ligu prvaka. Ustvari, zanima nas momčad koja je igrala dvije evropske sezone, gdje su sada, čime se bave i zašto nisu ostvarili zapaženije karijere...
Biščević i Gredić u politici
Podatak da je Kenan Hasagić ostvario najveću karijeru (trenutno brani u turskom Istambulu BB), a da većina nogometaša odavno ne igra, ili je u nižerazrednim klubovima, najbolje govori kako je Željo imao jaču Upravu i trenere od igračkog kadra. Da je to tako potvrđuje niz primjera. Iako su prošle samo četiri godine, niko iz tog perioda, danas nije standardni reprezentativac. Što ne mora biti neko mjerilo vrijednosti, barem kada je današnja reprezentacija u pitanju. Ipak, niko od njih nije napravio neki jači transfer. Najveću "senzaciju" iz tog doba, izazvala je "vijest" da Newcastle traži Almira Ćosića. Navodno su Englezi bili spremni platiti milion funti. I brzo se ohladili.
I danas mi se vrti u glavi od te ponude. Nikad me to nije popustilo. Rodbina, prijatelji, familija, već su počeli raspoređivati novac, koji sam trebao dobiti. Nažalost, bila je to "patka", a ja sam počeo stagnirati. Bio je to preveliki teret za mene. - pričao je Ćosić, koji je nakon Želje igrao po drugoligaškim klubovima. Kada se pripremao za posao u "maloj privredi" u Brezi, stigla je ponuda sa Islanda. U početku je imao stanovitih problema sa adaptacijom. Međutim, prijatelji koji su ga doveli, uvjeravali su gazde, da imaju "kapitalca". Ćosić je godinu dana radio na jednom brodu i igrao. Sada samo igra u prvoj ligi.
Šta su "gutali" Tica i Seferović?
Godinama prvo ime Želje, kapiten i reprezentativac, Bulend Biščević, drugu sezone ne igra. Odnedavno hakla za "Orlić", a treću je "sezonu" u političkim vodama kao delegat SDA. I Almir Gredić je u fudbalskoj penziji. On se na prošlogodišnjim općim izborima pojavio kao kandidat BPS, ali su mu za ulazak u parlament nedostajala 54 glasa. Gredić je direktor jedne bh. banke.
Kada je došao u Želju, ja sam ga dočekao kao najbližeg. Puno mu pomogao kada su ga kritikovali i navijači i treneri. Igrali smo zajedno, a sada me kao direktor ne poznaje. - priča bivši as Želje i njegov Gredićev nekadašnji cimer. Niko danas pouzdano ne zna gdje je izvjesni Sergej Tica, koji je preko Ukrajine došao u Želju. I danas je klub pod "hipotekom" obeštećenja koje je Željo preuzeo na sebe. Tica je bio odličan i svestran nogometaš, stoper, vezni i napadač, ali i hirovita ponašanja. Navijačima ni danas nije jasno; da li se Tica tada "skidao", ili je bio u početnoj fazi konzumiranja opojnih sredstava.
Tica je uvijek bio "veseo", nepredvidiv, ali odličan igrač i momak. - kaže nam jedan njegov bivši saigrač. Osim Tice, preko noći je "potonuo" Sead Seferović. I on je stradao nakon što se nakljukao tableta, koje su pronašli u "čašici" koju je satima punio nakon utakmice sa Malagom. Seferović živi i igra u Bugojnu. Miroslav Kružik se okušao u sudijskim vodama. Oprobao se u politici, ali je shvatio da to nije za njega. Kružik je godinama slovio kao ljubimac navijača, profesionalac, kakav se rijeko rađa. Branio je i u reprezentaciji, a zbog odanosti prema Želji, nikad nije prihvatio brojne ponude koje je tada imao.
Sanin Mešić priča je za sebe. Imao je debi, kakav nije mogao ni sanjati. Potkraj jula 2002. godine, Mešić je igrao za tešanjski TOŠK, koji je igrao dodatne kvalifikacije drugoligaških klubova. Nakon Viteza, Podgrmeča, Mešić je tridesetak dana kasnije (15. avgusta) zaigrao protiv Newcastlea.
Sastav Želje je znao svaki navijač. Uoči utakmice sa Newcastelom, znali smo koja će izaći desetorica, ali niko nije znao jedanaestog. Kada je Amar pročitao Mešića, svi smo se zgledali. - podsjeća Denis Karić, koji je osvojio simpatije navijača, srčanom igrom.
Sudbina je htjela da je Mešić igrao po Širerovoj strani. Sa slikama i kasetama na kojima su njegovi dueli sa Širerom, Mešićev je menadžer ofanzivnom ljevaku brzo našao angažman u Japanu. Nije previše ostao. Više je zaradio nego što je igrao, potom je njegova karijera krenula putem kako je i dospio u Želju. Vratio se u Makarsku, igrao za Zmaj, te posvetio studiju. Navodni Mešić konobariše u jednom sarajevskom kafiću na Grbavici.
Karić u Gračanici, Spahić u Pazaru
Adin Mulaosmanović sa Denisom Karićem igra u gračaničkom Bratstvu. Sa njima je i Nermin Fatić. U zaborav je pao i Sanjin Alagić, koji godinama igra u prvoligaškim klubovima. Navijači Želje sjetit će se i Denisa Mudrinića, kojeg je "bio glas" da je igrač sa "najviše zagrijavanja". Došao je kao vrstan napadač, a otišao tiho. Trenutno živi u Splitu, bavi se ribom, hakla, uči trenerski posao. Jednu uspješnu sezonu imao je i Elvedin Spahić, ofanzivni desni bočni, kojeg su povrede spriječile da se iskaže u punom sjaju.
Da je Amar Osim ostao trener, ja bih se izborio za poziv u reprezentaciju. On je bio jedini trener, koji nije priznavao veličine. Kod njega su igrali samo oni koji to zasluže. - zahvaljuje Spahić bivšem šefu. Spahić godinama živi u Novom Pazaru, ima trgovinu džins opreme. Igra u jednom manjem klubu. I Dželaludin Muharemović je igrao u evropskom Želju. Danas je sportski direktor, a Haris Alihodžić, tada najbolji igrač Želje, asistent je Enveru Hadžiabdiću. U ondašnjem i današnjem stručnom štabu je Esad Ibrahimović. Naravno važne "violine" u nezaboravnoj generaciji imali su Nijaz Brković i Ahmed Muftić, "igrač za sve". Brković je, posebno u domaćoj ligi, bio nezamjenjiv. Naime, u to su vrijeme klubovi domaćini molili Želju za "remi", a na Grbavici se zadovoljavali "podnošljivim" porazom.
Ovo je priča o evropskom Želji, o igračima koji su bljesnuli i brzo nestali, a koji danas karijere grade u maloj privredi, politici, bankarstvu, policiji... Tvorac te šampionske generacije je Amar Osim, trener je japanskog Džej Junajteda, a njegov pomoćnik Kemal Alispahić je sa uspjehom radio u Iranu, vodio kratko Sarajevo, a sada slovi kao kandidat za jednu od reprezentativnih selekcija.
Moćna Uprava
U dvije evropske sezone, Željo je imao moćnu Upravu, sposobne privrednike i biznismene, koji su živili za klub. Navijači su bili nešto najljepše što je Željo imao tih godina. Sarajevo je bilo u plavoj boji. Protiv Njukastla Koševo je bilo dupke puno. Danima se tražila karta. "Manijaci" su pratili klub na Islandu, na Kipru, u Norveškoj, Engleskoj, Španiji, Škotskoj...
Osim igrača vrijedi spomenuti i neke ljude: Sabahudin Žujo, Kemal Kozarić, Edin Arsnalagić, Hasan Šepo, Almir Džuvo, Ismet Hadžić, Džemo Bisić, Vlado Raguž, Redžad Ćatić, Samir Silajdžić, Omer Uštović, Meliha Drinjaković, Ramiz Dervišević, dr. Josip Jurišić, Izo Pita, Edin Trklja, Izet Jelić, Boro Kontić, Hamo Brajlović, Hajro Čengić, Zdenko Jelić, Mehmed Drino, Samir Avdić, Daino Pekić, Sabina Porobić... Neki od njih su imali profesionalne, neki volonterske pozicije, ili su kao prijatelji, osvjedočeni simpatizeri Želje, danonoćno živjeli za klub...
Alispahić: Svi su bili važni
Kemal Alispahić tada je bio desna ruka Amara Osima. Po nekima tvrdnjama, dosta ideja i zamisli, Osim je realizirao u igri Želje. Alispahić o Želji kojeg je vodio kaže:
Nikad nije bila veća sloga i zajedništvo u klubu. Svi su bili važni i zaslužni za uspjeh Želje. Neko manje ili više, ali svima nam je bio isti cilj. Uprava je u meni i Osimu prepoznala mlade ljude, modernih shvatanja i dala nam priliku i podršku. U Upravi su bili ugledni, sposobni, dokazani privrednici. Navijači su nas nosili, posebno bih istakao doprinos "frontmena" navijača, koji su bili i naši saradnici. - podsjeća Alispahić. Uz njega na klupi su bili još dr.Josip Jurišić, Halim Lojo, Milomir Odović, Almir Memić,Tarik Hanđić..
Od Kružika do Alagića
U dvije evropske sezone kroz Želju je prodefiliralo dvadesetak igrača. Glavni su teret ponijeli: Hasagić, Kružik, Biščević, Gredić, Mulaosmanović, Alihodžić, Mulalić, Kajtaz, Karić, Seferović, Guvo, Smajlagić, Žerić, Tica, Šilić, Vuksanović, Jahić, Obad, Mudrinić, Alagić....
I danas su u Želji, Edis Mulalić, Sanel Jahić i Jure Guvo. Jahić i Mulalić su oslonci tima, a Guvu godinama muče povrede. Reputaciju koju je stekao igrajući u Želji, iskoristio je za transfer u Kinu. Navodno, nikad nije dobio sve novce.
Igra i Sretko Vuksanović, prva "violina" Slavije. Haris Bešlija je i danas na Grbavici, iako je sa šesnaest godina debitirao na evropskoj sceni, kod trenera, nakon Osima, nikad nije dobio pravu šansu. Dalibor Šilić je kapiten Širokog Brijega, Senad Žerić igra u Mađarskoj, Adis Obad i Admir Kajtaz su u Veležu, Admir Raščić u Sarajevu, Đelaludin Muharemović je sportski direktor, a Ervin Smajlagić je nakon Želje "špartao" hrvatskom i bh. ligom. Na sceni je i Emir Hadžić, napadač Čelika, koji je u evropskoj sezoni Želje, došao na Grbavicu.
sp.in

01/11/2007
Mešić konobariše, Gredić radi u banci...
Godinama gledamo elitna takmičenja u grupnim fazama gdje nema naših klubova. I ko zna kad će naši predstavnici prezimiti u Evropi. Svake "evropske srijede" ljubitelji nogometa u BiH, a posebno simpatizeri plave boje sjete se evropskog hoda Želje.
Prave se usporedbe sa nekim klubovima koje se provlače u elitno takmičenje, vrti se film utakmica sa Newcastelom, Malagom, Heartsom...
U ovoj temi bavimo se Željom, koji je prije četiri, pet godina harao bh. ligom, bio pravo osvježenje na evropskoj sceni. Ko zna gdje bi bio kraj "plavom valjku" da nemilosrdni žrijeb nije odredio Newcastle kao posljednju prepreku pred ulazak u Ligu prvaka. Ustvari, zanima nas momčad koja je igrala dvije evropske sezone, gdje su sada, čime se bave i zašto nisu ostvarili zapaženije karijere...
Biščević i Gredić u politici
Podatak da je Kenan Hasagić ostvario najveću karijeru (trenutno brani u turskom Istambulu BB), a da većina nogometaša odavno ne igra, ili je u nižerazrednim klubovima, najbolje govori kako je Željo imao jaču Upravu i trenere od igračkog kadra. Da je to tako potvrđuje niz primjera. Iako su prošle samo četiri godine, niko iz tog perioda, danas nije standardni reprezentativac. Što ne mora biti neko mjerilo vrijednosti, barem kada je današnja reprezentacija u pitanju. Ipak, niko od njih nije napravio neki jači transfer. Najveću "senzaciju" iz tog doba, izazvala je "vijest" da Newcastle traži Almira Ćosića. Navodno su Englezi bili spremni platiti milion funti. I brzo se ohladili.
I danas mi se vrti u glavi od te ponude. Nikad me to nije popustilo. Rodbina, prijatelji, familija, već su počeli raspoređivati novac, koji sam trebao dobiti. Nažalost, bila je to "patka", a ja sam počeo stagnirati. Bio je to preveliki teret za mene. - pričao je Ćosić, koji je nakon Želje igrao po drugoligaškim klubovima. Kada se pripremao za posao u "maloj privredi" u Brezi, stigla je ponuda sa Islanda. U početku je imao stanovitih problema sa adaptacijom. Međutim, prijatelji koji su ga doveli, uvjeravali su gazde, da imaju "kapitalca". Ćosić je godinu dana radio na jednom brodu i igrao. Sada samo igra u prvoj ligi.
Šta su "gutali" Tica i Seferović?
Godinama prvo ime Želje, kapiten i reprezentativac, Bulend Biščević, drugu sezone ne igra. Odnedavno hakla za "Orlić", a treću je "sezonu" u političkim vodama kao delegat SDA. I Almir Gredić je u fudbalskoj penziji. On se na prošlogodišnjim općim izborima pojavio kao kandidat BPS, ali su mu za ulazak u parlament nedostajala 54 glasa. Gredić je direktor jedne bh. banke.
Kada je došao u Želju, ja sam ga dočekao kao najbližeg. Puno mu pomogao kada su ga kritikovali i navijači i treneri. Igrali smo zajedno, a sada me kao direktor ne poznaje. - priča bivši as Želje i njegov Gredićev nekadašnji cimer. Niko danas pouzdano ne zna gdje je izvjesni Sergej Tica, koji je preko Ukrajine došao u Želju. I danas je klub pod "hipotekom" obeštećenja koje je Željo preuzeo na sebe. Tica je bio odličan i svestran nogometaš, stoper, vezni i napadač, ali i hirovita ponašanja. Navijačima ni danas nije jasno; da li se Tica tada "skidao", ili je bio u početnoj fazi konzumiranja opojnih sredstava.
Tica je uvijek bio "veseo", nepredvidiv, ali odličan igrač i momak. - kaže nam jedan njegov bivši saigrač. Osim Tice, preko noći je "potonuo" Sead Seferović. I on je stradao nakon što se nakljukao tableta, koje su pronašli u "čašici" koju je satima punio nakon utakmice sa Malagom. Seferović živi i igra u Bugojnu. Miroslav Kružik se okušao u sudijskim vodama. Oprobao se u politici, ali je shvatio da to nije za njega. Kružik je godinama slovio kao ljubimac navijača, profesionalac, kakav se rijeko rađa. Branio je i u reprezentaciji, a zbog odanosti prema Želji, nikad nije prihvatio brojne ponude koje je tada imao.
Sanin Mešić priča je za sebe. Imao je debi, kakav nije mogao ni sanjati. Potkraj jula 2002. godine, Mešić je igrao za tešanjski TOŠK, koji je igrao dodatne kvalifikacije drugoligaških klubova. Nakon Viteza, Podgrmeča, Mešić je tridesetak dana kasnije (15. avgusta) zaigrao protiv Newcastlea.
Sastav Želje je znao svaki navijač. Uoči utakmice sa Newcastelom, znali smo koja će izaći desetorica, ali niko nije znao jedanaestog. Kada je Amar pročitao Mešića, svi smo se zgledali. - podsjeća Denis Karić, koji je osvojio simpatije navijača, srčanom igrom.
Sudbina je htjela da je Mešić igrao po Širerovoj strani. Sa slikama i kasetama na kojima su njegovi dueli sa Širerom, Mešićev je menadžer ofanzivnom ljevaku brzo našao angažman u Japanu. Nije previše ostao. Više je zaradio nego što je igrao, potom je njegova karijera krenula putem kako je i dospio u Želju. Vratio se u Makarsku, igrao za Zmaj, te posvetio studiju. Navodni Mešić konobariše u jednom sarajevskom kafiću na Grbavici.
Karić u Gračanici, Spahić u Pazaru
Adin Mulaosmanović sa Denisom Karićem igra u gračaničkom Bratstvu. Sa njima je i Nermin Fatić. U zaborav je pao i Sanjin Alagić, koji godinama igra u prvoligaškim klubovima. Navijači Želje sjetit će se i Denisa Mudrinića, kojeg je "bio glas" da je igrač sa "najviše zagrijavanja". Došao je kao vrstan napadač, a otišao tiho. Trenutno živi u Splitu, bavi se ribom, hakla, uči trenerski posao. Jednu uspješnu sezonu imao je i Elvedin Spahić, ofanzivni desni bočni, kojeg su povrede spriječile da se iskaže u punom sjaju.
Da je Amar Osim ostao trener, ja bih se izborio za poziv u reprezentaciju. On je bio jedini trener, koji nije priznavao veličine. Kod njega su igrali samo oni koji to zasluže. - zahvaljuje Spahić bivšem šefu. Spahić godinama živi u Novom Pazaru, ima trgovinu džins opreme. Igra u jednom manjem klubu. I Dželaludin Muharemović je igrao u evropskom Želju. Danas je sportski direktor, a Haris Alihodžić, tada najbolji igrač Želje, asistent je Enveru Hadžiabdiću. U ondašnjem i današnjem stručnom štabu je Esad Ibrahimović. Naravno važne "violine" u nezaboravnoj generaciji imali su Nijaz Brković i Ahmed Muftić, "igrač za sve". Brković je, posebno u domaćoj ligi, bio nezamjenjiv. Naime, u to su vrijeme klubovi domaćini molili Želju za "remi", a na Grbavici se zadovoljavali "podnošljivim" porazom.
Ovo je priča o evropskom Želji, o igračima koji su bljesnuli i brzo nestali, a koji danas karijere grade u maloj privredi, politici, bankarstvu, policiji... Tvorac te šampionske generacije je Amar Osim, trener je japanskog Džej Junajteda, a njegov pomoćnik Kemal Alispahić je sa uspjehom radio u Iranu, vodio kratko Sarajevo, a sada slovi kao kandidat za jednu od reprezentativnih selekcija.
Moćna Uprava
U dvije evropske sezone, Željo je imao moćnu Upravu, sposobne privrednike i biznismene, koji su živili za klub. Navijači su bili nešto najljepše što je Željo imao tih godina. Sarajevo je bilo u plavoj boji. Protiv Njukastla Koševo je bilo dupke puno. Danima se tražila karta. "Manijaci" su pratili klub na Islandu, na Kipru, u Norveškoj, Engleskoj, Španiji, Škotskoj...
Osim igrača vrijedi spomenuti i neke ljude: Sabahudin Žujo, Kemal Kozarić, Edin Arsnalagić, Hasan Šepo, Almir Džuvo, Ismet Hadžić, Džemo Bisić, Vlado Raguž, Redžad Ćatić, Samir Silajdžić, Omer Uštović, Meliha Drinjaković, Ramiz Dervišević, dr. Josip Jurišić, Izo Pita, Edin Trklja, Izet Jelić, Boro Kontić, Hamo Brajlović, Hajro Čengić, Zdenko Jelić, Mehmed Drino, Samir Avdić, Daino Pekić, Sabina Porobić... Neki od njih su imali profesionalne, neki volonterske pozicije, ili su kao prijatelji, osvjedočeni simpatizeri Želje, danonoćno živjeli za klub...
Alispahić: Svi su bili važni
Kemal Alispahić tada je bio desna ruka Amara Osima. Po nekima tvrdnjama, dosta ideja i zamisli, Osim je realizirao u igri Želje. Alispahić o Želji kojeg je vodio kaže:
Nikad nije bila veća sloga i zajedništvo u klubu. Svi su bili važni i zaslužni za uspjeh Želje. Neko manje ili više, ali svima nam je bio isti cilj. Uprava je u meni i Osimu prepoznala mlade ljude, modernih shvatanja i dala nam priliku i podršku. U Upravi su bili ugledni, sposobni, dokazani privrednici. Navijači su nas nosili, posebno bih istakao doprinos "frontmena" navijača, koji su bili i naši saradnici. - podsjeća Alispahić. Uz njega na klupi su bili još dr.Josip Jurišić, Halim Lojo, Milomir Odović, Almir Memić,Tarik Hanđić..
Od Kružika do Alagića
U dvije evropske sezone kroz Želju je prodefiliralo dvadesetak igrača. Glavni su teret ponijeli: Hasagić, Kružik, Biščević, Gredić, Mulaosmanović, Alihodžić, Mulalić, Kajtaz, Karić, Seferović, Guvo, Smajlagić, Žerić, Tica, Šilić, Vuksanović, Jahić, Obad, Mudrinić, Alagić....
I danas su u Želji, Edis Mulalić, Sanel Jahić i Jure Guvo. Jahić i Mulalić su oslonci tima, a Guvu godinama muče povrede. Reputaciju koju je stekao igrajući u Želji, iskoristio je za transfer u Kinu. Navodno, nikad nije dobio sve novce.
Igra i Sretko Vuksanović, prva "violina" Slavije. Haris Bešlija je i danas na Grbavici, iako je sa šesnaest godina debitirao na evropskoj sceni, kod trenera, nakon Osima, nikad nije dobio pravu šansu. Dalibor Šilić je kapiten Širokog Brijega, Senad Žerić igra u Mađarskoj, Adis Obad i Admir Kajtaz su u Veležu, Admir Raščić u Sarajevu, Đelaludin Muharemović je sportski direktor, a Ervin Smajlagić je nakon Želje "špartao" hrvatskom i bh. ligom. Na sceni je i Emir Hadžić, napadač Čelika, koji je u evropskoj sezoni Želje, došao na Grbavicu.
sp.in
-
- Kontakt:
Šehić
Gančev ------ Bogićević ---------- Mešić --------- Radovanović
Čulum -------------- Svraka /Hasanović
Bešlija ---------------------------------------------------------Višča
Mešanović -------- Popović
I kad skontas jos da su u opticaju imena poput Zebe, Zurzinova, Pelaka i ostalih i kada imas klupu sa igracima poput Haris Beslija, Srdjan Stanić, Semir Kerla, Elvis Karić, Benjamin Čolić, Damir Rovčanin... i ostali posto nije jos izvjesno ko ce od navedenih ostati a ko pakuje kofere jer je prekobrojan na klupi, i nema kvalitet za ZELJU, onda mozes samo zakljuciti da cemo u narednu sezonu uci mnogo mnogo jači.
Dobro i naporne pripreme, da 90 % ekipe odradi pripreme zajedno i rezultati na euro sceni ce doci, a o premier ligi nebi trebali nista da komentarisemo... Prosetat cemo se lagano ako Bog da
Gančev ------ Bogićević ---------- Mešić --------- Radovanović
Čulum -------------- Svraka /Hasanović
Bešlija ---------------------------------------------------------Višča
Mešanović -------- Popović
I kad skontas jos da su u opticaju imena poput Zebe, Zurzinova, Pelaka i ostalih i kada imas klupu sa igracima poput Haris Beslija, Srdjan Stanić, Semir Kerla, Elvis Karić, Benjamin Čolić, Damir Rovčanin... i ostali posto nije jos izvjesno ko ce od navedenih ostati a ko pakuje kofere jer je prekobrojan na klupi, i nema kvalitet za ZELJU, onda mozes samo zakljuciti da cemo u narednu sezonu uci mnogo mnogo jači.
Dobro i naporne pripreme, da 90 % ekipe odradi pripreme zajedno i rezultati na euro sceni ce doci, a o premier ligi nebi trebali nista da komentarisemo... Prosetat cemo se lagano ako Bog da

Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20 i 16 gostiju.